Interlude Na Abyss - Nowosci, Zmiany, Updaty itp. itd.

Zaczęty przez gabrys76, Wrzesień 06, 2007, 10:38:36 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gang

Mala informacja Backstap Poprawnie dziala na x300 nie wiem jak jest na innych serkach bo tam akurat nie mam daggera :P
Abbysx300
JudeGang<<<OFF
main class-Dominator
subclass-Destro,GhostHunter,Hawkey
Nobless
Abyss x10 a
Shur1el<<on
- Abyss walker lvl 74
OnlyAdena
- Spoiler lvl 65

Bled

Bronie z interlude dostępne są na abyssie? np ten Shyyin bow (jakos tak)

Koszałek Opałek

Nie wiem, czy wszystkie, ale pierwsze juz widzialem na targu w Aden.

Hermit

Augmentacji dalej nie ma no nie?
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Gang

jakies IL bronie sa,Argumentacja chyba napewno niedziala ale nie wiem na 100%
Abbysx300
JudeGang<<<OFF
main class-Dominator
Nobless
Abyss x10 a
Shur1el<<on
- Abyss walker lvl 74
OnlyAdena
- Spoiler lvl 65

AyGo

No "Argumentacja" to napewno nie :P
AyGo

Koszałek Opałek

Mala aktualizacja tematu - zycie na serwerach Abyss ulega diametralnej zmianie:

09.03.2008, 15:14

- w zwiazku z wieloma skargami forumowiczow (Abyss) zostaja wprowadzone poprawki dotyczace spoila / dropa
Jako komment: Sam bralem udzial w jednej z dyskusji ;).
Po jednym z ostatnich uppow mialem olbrzymie trudnosci ze spoilem - po prostu w wielu lokacjach prawie przestal wchodzic.
Okazalo sie, ze na naszym forum nikt nie zauwazyl tego efektu, a na forum Abyssa zawrzalo ;).

- jedna z najwazniejszych zmian: niechaotyczne postacie nie dropia juz sprzetu  !!!!
(bye, bye trainerzy :P)

- Death Penalty i Recovery Scroll funkcjonuja jak nalezy

- Zmiany w Gm Shopie na x10 - shining bow -> draco bow

- Naprawiony zostal quest "Fate's Whisper" u Blacksmith Hilda in Goddard i NPC Rooney

- Zmiany - Magnus the Unicorn

- naprawiony zostal P. Def wszystkich RBs - teraz tak, jak na offku

- naprawiony - Fatal Counter

- poprawki na mobkach - Primeval Island

Spoil zdazylem juz sprawdzic - nareszcie funkcjonuje jak dawniej ;) !
I biale charaktery faktycznie juz nie dropia ;).

Pozdrowka - Koszałek Opałek

AyGo

NO i rewelacja bo juz przez trainerow szlak czlowieka trafial a zwlaszcza w kata;)
AyGo

Skik

a co bylo nie tak ze spoilem?
gram nim pierwszy raz wiec nie widzialem zadnej roznicy ;p

Siena

Zacząłem grać na abyss wczoraj na x3. :D Całkowicie się zgodzę z Domanem - jak się pograło na serwie gdzie gra 600 osób, to to jest jak niebo a ziemia. :P W wiosce orków(bo kimże innym miałby grać ^^) jest tyle ludzi co na epi w Dion... zobaczymy, zobaczymy jak to będzie. :) Jak będę miał czas to może popykam tam trochę.

Btw. Koszałek, widzę że grasz w Redoran. :) Jak ja :D
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

NivEa

Jak juz zaczynasz od nowa to lepiej na 5x bo moze cos tam jeszcze osiagniesz ^^

Koszałek Opałek

Cytat: Skik w Marzec 10, 2008, 09:05:27 AM
a co bylo nie tak ze spoilem?
gram nim pierwszy raz wiec nie widzialem zadnej roznicy ;p

Bylo kilka lokacji, na ktorych prawie przestal wchodzic.
Moja glowna postacia jest zawsze Krasnolud – Koszalek Opalek.
Po ktoryms tam Uppie okazalo sie, ze na lokacjach, na ktorych zbieralem partsy do BW, Ava, Talluma i DC,
jakby przestal wchodzic spoil - zbieralem ok. 5% tego, co normalnie.
Zapytalem na naszym forum – wszyscy zgodnie stwierdzili, ze wydaje mi sie i w ogóle prawdopodobienstwo to i tamto,
czyli naga teoria, zadnej wypowiedzi "fachowego - spoilera - Abyss - maniaka".
Zapytalem na Forum Abyssa i tam zawrzalo ;).
Teraz okazalo sie, ze faktycznie pojawil sie jakis blad i na wielu lokacjach zmienily sie raty Spoila.
W tej chwili wszystko jest juz ok – zostaly sprawdzone wszystkie mobki i wszystkie lokacje.

Cytat: Siena w Marzec 10, 2008, 09:27:39 AM
Zacząłem grać na abyss wczoraj na x3. :D Całkowicie się zgodzę z Domanem - jak się pograło na serwie gdzie gra 600 osób, to to jest jak niebo a ziemia. :P W wiosce orków(bo kimże innym miałby grać ^^) jest tyle ludzi co na epi w Dion... zobaczymy, zobaczymy jak to będzie. :) Jak będę miał czas to może popykam tam trochę.

Btw. Koszałek, widzę że grasz w Redoran. :) Jak ja :D

Abyss jest po prostu swietny! Wiele osob skarzylo sie na Item-Lagi, ktore ciagle jeszcze
potrafia zepsuc zycie w niektorych lokacjach.
W tej chwili ekipa Abyssa obiecala, ze bedzie to jeden z tematow Nr. 1 do poprawki.

Btw. – zagladam do Redoranu od czasu do czasu ;) – fajny klimat ...

Cytat: NivEa w Marzec 10, 2008, 10:18:55 AM
Jak juz zaczynasz od nowa to lepiej na 5x bo moze cos tam jeszcze osiagniesz ^^

Bez obrazy – ale dla mnie jest to typowa opinia ,,gracza - skoczka".
Wskoczy na nowy serwer do Tomka – bo powstal 2 dni temu, pozniej do Gienka,
bo byl wipe tydzien temu, a na koniec do Zbycha – bo tam tylko jeden zamek zdobyty...
Czyli szybko przykoksic, zanim inni przykoksza, szybko kupic A Graty, najlepiej zeby inni jeszcze biegali w B,
reszte mozna sobie dospiewac ;).

Nie znam Cie i nie wiem, czy gdzies cos osiagnales, byc moze ... jezeli w ogóle mozna w VR mowic o ,,osiagnieciach" ;).

Dla mnie L2 jest tylko Gra – a serwer ma byc przede wszystkim stabilny, dlugowieczny,
oblegany przez graczy, zadbany, czesto aktualizowany i musi byc na nim pewien klimacik tworzony przez przyjaznych ludzi.
Te wszystkie wymagania spelnia w moich oczach tylko Abyss x3.

Skik

Z tym, ze on dopiero zaczyna wiec bez roznicy gdzie, chyba, ze zalezy mu bardzo na ratach x3. Poza tym x5 jest jednak lepszy - mlodszy i znacznie wiecej nieruskich graczy niz na x3

Koszałek Opałek

Na x5 faktycznie mniej jest rosyjskich graczy.

Zaczynajac na Abyssie x3 dostalem natychmiastowej, kierowanej bardziej naszymi "wrodzonymi" przekonaniami, niz praktycznymi doswiadczeniami - niecheci do ich znaczkow, zachowania, wszedobylskiej obecnosci i w moim pojeciu zaborczej wrecz checi udowodnienia "wlasnosci" Abyssa.
Lecz z czasem musze przyznac, ze zmienilem swoj stosunek.
O wiele wiecej uczciwych zagran i bezinteresownego zachowania mozna doswiadczyc od nich niz od naszych graczy.
Mysle, ze po prawie 2 latkach na Abyssie x3 moge cos na ten temat powiedziec ;).
W tej chwili odgrzalem nawet swoj rosyjski, jako drugi uklad klawiatury mam zainstalowana cyrylice i bardzo chetnie ide w party wlasnie z rosjanami.

Mysle, ze warto sprobowac czegos, zanim zaczyna sie rozmowe o smakach ;).

Skik

Jesli rozumiesz rosyjski to moze tak.
Ja tam po pol roku na x3 przestalem grac wlasnie z powodu jezyka, wiekszosc dobrych ally byla only ru, nie ma dramy ani flame (tzn. sa ale ich nie rozumiesz), forum puste, to nie prawdziwe lineage.
No drama, no l2 ;]

Na x5 gram spoilem i craftem z nudow i dlatego, ze zawsze mialem chec krasnalem zagrac. Normalnej postaci pvp nawet nie robie, bo skonczy sie tak samo jak na x3 pomimo tego, ze jest znacznie wiecej nierosyjskich graczy - login > koks> kilka okazyjnych pvp > logoff
Wczesniej grajac na innych serverach i czytajac flame i w grze i na forum, myslalem, ze bez tego byloby znacznie lepiej, ale bez dramy ta gra traci sens ;]

Koszałek Opałek

to prawda ;), dobrze, ze jest kilka dobrych serwow - zawsze mozna wybrac cos dla siebie.

Siena

Wiecie co... chyba macie racje z tymi ratami x5.
Swoją drogą, mi nie zależy żeby w grze osiągnąć "coś". Czyli być jakimś CLem największego ally, co jako pierwsze zabiło 3 antharasy na raz. xd Gram raczej dla przyjemności i nie patrze, że ktoś ma coś lepszego niż ja. Może kiedyś tak grałęm jak byłem bardzo mało doświadczony.
Ale dlaczego chyba lepszy będzie x5? Dlatego, bo teraz jestem uczniem liceum, bardzo dobrego liceum ^^, w którym nie mam aż tyle czasu na gry. Do tego dochodzi gra na gitarze, karate, rower, koledzy i tyle. Myślałem nad x7... ale tam gra mało ludzi, po przeżyciach na epi chciałem spróbować prawdziwego serwera z prawdziwą liczbą graczy. Wybrałem x3 myśląc czy będę miał na to czas. Nie wiem... nie zacząłem na x5, bo myślałem że to jakieś beta serwy czy coś bo chyba kilka jest takich abyss. :P
Chyba spróbuje x5 :)

Bled

na 5x fajnie sie gra ale z tego online duza czesc to boty np jedna osoba wystawia ok 6-8trader botow

Siena

A czy to ważne? Ważne, że więcej ludzi siedzi na rynku i jest atmosfera xD

Gniewny

Od jakis 2 dni mam problem w grze, otoz przy buffowaniu dostaje system error message 2164 i jesli wyskoczy nie dostaje buffow. Mieliscie cos podobnego?

Ihriel

Chyba wszyscy mają ten błąd.

Zmieniał ktoś lidera klanu na Abyssie? Działa ta opcja?

Koszałek Opałek

Aktualnosci:

17.03.2008, 14:59 - Scripts update

• Now system messages for summoners of the damage from/to summon are displayed.
• Many of changes in scripts on Primeval Island.
• Summon Friend and Gate Chant skills restrictions parametres has been changed.
• Interlude weapon is added in GMShop on х300 server.
• "Warehouse Keeper's Ambition" quest have been corrected.
• Now ornaments SA don't work on Olympic Games for 100%.
• "Into the Flame" quest have been corrected.
• About two tens of small changes in scripts.
• Now you can teleport to Rift from Gatekeeper Ziggurat.
• Problems with heroes has been solved on x300, x10 Beta and x7 servers. Such problems will not occur again.

Gang

stare aktualnosci wczoraj byla nowa aktualizacja podana na rosyjskiej stronie ale ja zciagneli nie wiem dlaczego.
Abbysx300
JudeGang<<<OFF
main class-Dominator
Nobless
Abyss x10 a
Shur1el<<on
- Abyss walker lvl 74
OnlyAdena
- Spoiler lvl 65

Koszałek Opałek

Cytat: Gang w Kwiecień 03, 2008, 12:02:32 PM
stare aktualnosci wczoraj byla nowa aktualizacja podana na rosyjskiej stronie ale ja zciagneli nie wiem dlaczego.

Tez widzialem. Wczoraj byly tez przerwy od ok. 23:00 - 3:00 na poszczegolnych serwerach. Fajnie znow cos modza.
To, co pozostalo:

Технические работы на площадке М9 - czyli prace techniczne w strefie M9 (?)

Z tego co pamietam najwieksze poprawki dotyczyly dinozaurow, Prim. wyspy i kilku skili.

ach i jeszcze jedno - aktualnosci maja wprawdzie 2 tygodnie, ale jest to temat zalozony wlasnie po to, zeby wymieniac takie informacje,
a z tego co widze - akurat tych "nowalijek" brakuje - wiec zamiast marudzic - nastepnym razem umiesc nowsze prosze.

x3nomorph

Moglby ktos to przetlumaczyc?

04.04.2008, 14:21 - Непервоапрельские изменения
• Sobekk's Hurricane теперь кастеты.
• Квест "Enchance your weapon", изменены параметры прокачки кристаллов.
• В квест "Stolen Dignity" внесены изменения, добавлены заготовки на новые оружия.
• Реализована возможность заточки нового оружия (Top A Grade).
• Устранена причина некорректной работы навыка Snipe.
• Shield of Revenge теперь работает так как надо.
• Устранена невозможность получения дополнительных бафф слотов на сервере x5.
• Введены штрафы для магов использующих не магическое оружие.
• При наложенном эффекте Charm of Courage не будет теряться опыт при смерти в PVP зоне на осаде.
• Эффекты Charm of Luck и Fortune of Nobless теперь дают 90% шанс избежать Death Penalty.
• Изменен алгоритм проверки нахождения цели в зоне видимости. Теперь использование особенностей геодаты будет затруднено. При попытке атаковать того, кто находится например за воротами, атакующий чар будет флагаться.
• При использовании навыков сбивающих Target, цель теряет возможность взять Target на 10 секунд.
• Возможная частота посылки сообщений в трейд чат ограничена одним сообщением в минуту.
• Реализована возможность поднятия уровня клана. Требования: 5 уровень - 50 человек в основном клане, 6 - 80, 7 - 100, 8 - 120. Плюс для повышения уровня конечно же нужны CRP.
• Исправлено множество мелких проблем с геодатой и квестами.

Пожалуйста, поддержите ваш сервер, проголосовав в рейтингах:
new future.