Prepaidy EU/US i pytanie z nimi związane

Zaczęty przez Adano, Kwiecień 04, 2008, 11:17:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Adano

Witam,
Interesuje mnie fakt czy idzie jakoś obejść powstały ostatnio podział na karty prepaid EU/US, gdyż z tego co widzę karty US są tańsze (mam tu na myśli allegro). Z tego co wyczytałem to jeśli założyło się konto na lineage2.com przed marcem można bez problemu używać prepaidów US, jednak konto, które założyłem w grudniu zeszłego roku nigdy nie zostało aktywowane cd-keyem czy daje to mi możliwość korzystania z prepaidów US?

I jeszcze pytanie co się dzieje z kontem, gdy jest przerwa w wykupywaniu prepaidów?

Lincral

konto zostaje, a co do prepaidow jesli masz konto US uzywasz pre-paida US (prawie kazdy na alegro) a co do ceny to w sumie jest ta sama US na allegro widze po 79.99zl 60dniowe EU kupilem w tej samej cenie

NivEa

Jak zaloze konto na lineage2.com to jakie wkoncu bede miec konto EU czy US ?

coshoo

Cytat: NivEa w Kwiecień 09, 2008, 08:40:48 PM
Jak zaloze konto na lineage2.com to jakie wkoncu bede miec konto EU czy US ?

Zależy jaki masz cd-key, euro czy US. Po założeniu konta masz podane Account Territory:   Europe lub US.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

bylyforumowicz

ja mam inna sprawe- czy jesli zalozy sie konto us i stosuje prepaidy us to czy mozna grac na serwerach europejskich?

dakkon

nie, blokuje ip  8). Dopuszcza wtedy tylko na erice i lione

jasne ze mozna, a co to ma za znaczenie?:P

NightBird

Na jednej aukcji widzialem napis:

"
UWAGA!
Kod dla kont US (oraz dla kont EU, ale zalozonych przed marcem 2008r.)

Jezeli logujesz sie na stronie plaync.com albo lineage2.com -
posiadasz konto EU!
"

tzn ze teraz zakladajac konto mamy konto EU..
Teraz pytanie - skad wziac pre-paid EU skoro na allegro są same US ??
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Marc1n

Nie, to oznacza, że jeżeli wybierasz jakieś państwo europejskie przy tworzeniu konta, to dostajesz EU. Jak kiedyś się tak robiło to też taki był efekt. Różnica taka, że konta stare można opłacac prepaidami US a nowe tylko EU
HATE ME MOAR!

NightBird

Cytat: Marc1n w Kwiecień 20, 2008, 01:43:28 PM
Nie, to oznacza, że jeżeli wybierasz jakieś państwo europejskie przy tworzeniu konta, to dostajesz EU. Jak kiedyś się tak robiło to też taki był efekt. Różnica taka, że konta stare można opłacac prepaidami US a nowe tylko EU

czyli wystarczy wybrac zamiast polski USA ?
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

jaskier

nie,nie wystarczy ...sam to przerabialem - wszystko zalezy jaki masz cd-key - Eu czy US - z doswiadczenia moge powiedziec (po licznych mailach do ludzi na allegro) ze US praktycznie w polsce nie ma w sprzedazy...i podanie innego panstwa przy rejestracji (sam probowalem) nic nie daje...

NightBird

Cytat: jaskier w Kwiecień 20, 2008, 03:53:55 PM
nie,nie wystarczy ...sam to przerabialem - wszystko zalezy jaki masz cd-key - Eu czy US - z doswiadczenia moge powiedziec (po licznych mailach do ludzi na allegro) ze US praktycznie w polsce nie ma w sprzedazy...i podanie innego panstwa przy rejestracji (sam probowalem) nic nie daje...

I tak zle i tak niedobrze

Prepaidy sa tylko US
CDkeye sa tylko EU

wiec wtf co oni porobili...
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Marc1n

HATE ME MOAR!

dakkon

aelion ma eu prepaidy wiec nie wiem w cyzm problem ;]. gogogo dzieki chlopakom z swarm ma juz majoweczke, ale zawsze troche wiecej wodki sie przyda ;)

NightBird

Cytat: dakkon w Kwiecień 21, 2008, 01:21:56 AM
aelion ma eu prepaidy wiec nie wiem w cyzm problem ;]. gogogo dzieki chlopakom z swarm ma juz majoweczke, ale zawsze troche wiecej wodki sie przyda ;)

na allegro nie ma EU prepaidow (jak sa to tylko 15dniowe ktore wychodza 120zl za 2miechy)

Cytat: Marc1in
na wirtualnewrota.pl sa US prepaidy

US prepaidy są wszędzie.. Nie ma EU prepaidow. Przez to nowi gracze musza placic 104zl za 2 miesiace a starzy tylko 79zl
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Jicc

to płaćcie kartami kredytowymi wtedy będzie dużo taniej.
Teon -->PM Broghul / PM Podchmielony / PM OczyKobry xD (to było dawno i nieprawda :P )
Cytat: Azarael w Styczeń 05, 2011, 08:18:07 AM
"Ja ork, ja frenzy, ja biec i ubić"
Zanim Napiszesz Temat Wejdź tu!

NightBird

Cytat: Jicc w Kwiecień 21, 2008, 09:35:43 AM
to płaćcie kartami kredytowymi wtedy będzie dużo taniej.

musi byc kredytowa czy moze byc platnicza ?
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

kargo

"To be or not to be, that is question"

eXtreme x7 - Glad[76] + sub [PR]
Supreme x15 - HE[78] / Destro[78] / SH[78] / SWS [72] + Sorc[76] / WL [75]
Abyss x7 - Necro[72]
Abyss x10 - Glad[65]

Aikanaro

Cytat: NightBird w Kwiecień 21, 2008, 04:26:54 PM
musi byc kredytowa czy moze byc platnicza ?
karta platnicza to karta plaska nie obslugiwana przez servisy internetowe tj. paypal, mozesz zalozyc konto w mbaku dotaniesz vise electron jest to karta debetowa na ktora mozesz zalozyc wirtualna karte kredytowa ktora jest uznawana przez paypala