Zwierzęta terrariowe

Zaczęty przez serdel, Listopad 28, 2006, 07:38:53 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

serdel

Ja bym zamknal takiego skrzata w terrarium i mialbym wtedy zwierzaka z k........

Accumen

Cytat: Skrzat w Grudzień 09, 2006, 09:49:21 PM

Tak w ogóle to nie mam pojęcia po co trzymać jakieś pędraki w terrarium... Owszem, jaszczurki są konkretne ale jakieś obrzydliwe pająki? Nawet sie do nich przytulić nie można! I gdzie to ma kut asa? Jak zwierze nie ma kut asa to nie wiem po co je trzymać w domu! :shock:

To nie jest do przytulania, od tego są maskotki. Te zwierzęta się obserwuje. Naprawde efektownie wygląda jak pajączek poluje bądź jak się przemieszcza. A co do kuta ska to nie posiadają tak złożonego narządu. Na pierwszej parze odnóży pojawiają im się haki które wbijają w szparke u samicy (pod odwłokiem) po czym te haki pękają a nasienie dostaję się do środka ... proste jak budowa cepa  :D

Gneiss

www.supremel2.com

Koni

To tak jakbyś klepnął dziewczyne w dupe a ona za miesiąc z pretensjami bo w ciąży jest...
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Accumen

Cytat: Koni w Grudzień 10, 2006, 01:05:24 PM
To tak jakbyś klepnął dziewczyne w dupe a ona za miesiąc z pretensjami bo w ciąży jest...

Lol...nie zrozumiałem aluzji...wyolbrzymiasz za bardzo :D

RyBa

Najlepsze sa RyBy :P   bez 2 zdan
.         ____
_      _\_\_\_
| \    /       o  \
> ><             >
|_/   \______\/

Dante92

Tak ptaszniki zapładniają samice poprzez tak zwany bulbus ale najpierw swoje nasienie zostawiają na pewnej sieci a dopiero z niej pobierają sperme do na żądów z nogogłaszczek i co za tym idzie pająk jak by ma k**asa ale nie  miał by go jak użyć.

mussaszi

Cytat: Koni w Grudzień 10, 2006, 01:05:24 PM

A co ma powiedzieć biedna dziewoja,co siadła na trawie gdzie dopiero co żeniec marszczył skóre :oops: i ona zaszła w ciąże :o :P

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

Sanguine

Forest

Ten temat tez odkopie  :D
Dumny hodowaca agamy brodatej(poggona vitticeps) pol roku juz  :)
Kilka fotek zrobionych drugi dzien po zakupie teraz wyglada troszke inaczej jak zrobie jakies zadjecia to wrzuce
http://img406.imageshack.us/my.php?image=dsc03088xu0.jpg
http://img183.imageshack.us/my.php?image=dsc03090lc5.jpg
Franz: Roenhu Orc Raider lvl 20

Kentaro

eee..... mi mój piesio wystarczy xD
A co to takiego -_-' <----  <lol>?

Podpisu nie ma i nie bedze :P

Tylko nie mówić ze podpis za długi....-_-'
/Cubu$
Podpis był za długi i mnie denerwował. Więc skróciłem.

btw. Nie koffam ciebie.....

/Cubu$
Oj no nie przesadzaj :*

Stwierdzam fakty:) I tak ci tego nie wybaczę

Materid

Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

bylyforumowicz

jesli moj kot wygrzewa sie pod lampa i je muchy to moge nazwac go zwierzatkiem terrariowym?  :o

Materid

Jezeli zamykasz go na noc w terrarium to czemu nie :D
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Zovi

Dajcie spokój pająki są obrzydliwe :D .Mam psa (takiego małego, wrednego zgadnijcie, sami jaka rasa :wink: )nie zamierzam się przerzucać na coś innego :P .Je wszystko lody, chipsy, warzywa, dosłownie wszystko myśleliście, że psy nie jedzą ziemniaków? Mój je :D pod warunkiem, że ty też to jesz :D :D .Kurde napisałem o moim, wrednym, małym, zgredkowatym piesku, a miałem napisać o jaszczurkach.
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

fracti

@up: Jamnik? :)

Ja mam kedziora i vagansa, mialem tez geniculaty ale mi padly po l3 ;(
poza tym chce je sprzedac. Po ktorych wylinkach sa.. nie wiem dokladnie - kedzior ma 2 lata, vagans prawie 3 ;) Jak jest ktos z okolic przemysla to mozna sie umowic, 25 zl za obydwa ;)

Tyr

Acanthoscurria geniculata - L7

Nhandu chromatus - L7

Posiadam je zaraz od wejścia ich w stadium L1. za 19 dni Gienia skończy 1 rok u mnie :P

20 maja 2007   Gienia L1
27 maja 2007   Chromatus L1
27czerwca 2007   Chromatus L2
1 lipca 2007   Gienia L2
5 sierpnia 2007   Chromatus L3
6 sierpnia 2007   Gienia L3
23 września 2007   Gienia L4
27 września 2007   Chromatus L4
7 listopada    Chromatus L5
9 listopada 2007   Gienia L5
18 grudnia 2007   Chromek L6
28 grudnia 2007   Gienia L6
23 lutego 2008   Chromatus L7
29 lutego 2008   Gienia L7

Lineage 2 Classic EU

Soulern

Cytat: Tyr w Maj 01, 2008, 12:09:50 PM
Acanthoscurria geniculata - L7

Nhandu chromatus - L7

Posiadam je zaraz od wejścia ich w stadium L1. za 19 dni Gienia skończy 1 rok u mnie :P

20 maja 2007   Gienia L1
27 maja 2007   Chromatus L1
27czerwca 2007   Chromatus L2
1 lipca 2007   Gienia L2
5 sierpnia 2007   Chromatus L3
6 sierpnia 2007   Gienia L3
23 września 2007   Gienia L4
27 września 2007   Chromatus L4
7 listopada    Chromatus L5
9 listopada 2007   Gienia L5
18 grudnia 2007   Chromek L6
28 grudnia 2007   Gienia L6
23 lutego 2008   Chromatus L7
29 lutego 2008   Gienia L7

O co chodzi z tym L-liczba? :)

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

fracti

L to oznaczenie "po ktorej wylince jest pajak/inny owad zrzucajacy wylinki, np modliszka" ;)

Zovi

Cytat: fracti w Maj 01, 2008, 11:29:57 AM
Jamnik? :)
Oj nie, nie. Podpowiem rasa dosyć znana, często nie lubiana, czasami gryzie i bardzo dużo szczeka :wink: .Jak ktoś dalej nie wiem to powiem, że to jest to miniatura silnego i szybkiego psa o potocznej nazwie zaczynającej się na literę "D", a kończy się na "N" .

BTW. Nie lepiej zrobić z tego tematu po prostu zwierzęta? Bo tak więcej osób będzie pisała o swoich pupilach :D .
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

fracti

IMO to jamnik ;) Mam takowego, a raczej miniaturke, duzo szczeka, jest wredny i sie nie slucha ;P

Zovi

Oo, a ja myślałem, że tylko mój jest taki wredny. Teraz szturcha mnie nosem, chyba coś przeczuwa, że go obgaduje :D :D .Jak dalej nie wiecie o jaką miniaturkę znanego psa chodzi to hmm...
Cytat
zaczynającej się na literę "D", a kończy się na "N"
No nie mówcie mi, że nikt z was nie zna Dobermana :D .To jest tylko nazwa potoczna oczywiście, prawdziwa nazwa to P . . . . . r .Kuurde jaki offtop robię :D :D .

Marc1n

Cytat: Zovi w Maj 03, 2008, 06:47:32 PM
prawdziwa nazwa to P . . . . . r .Kuurde jaki offtop robię :D :D .
Predator :P
Tyr, Ty je trzymasz w otwartych faunaboxach :)
Ja miałem Pterochilius(tutaj chyba coś przekeciłem ;P ) Murinus w wersji kolorystycznej "Usambra". Stary był dość i duży i agresywny. L14 :) Finał skończył się tak, że mamcia wpadła do pokoju z muchozolem i niechcący pająk też zdechł :(
No ale mam zamiar odnowić hodowle. Mam 2 faunaboxy, jedno szklane terrarium z ładnym wystojem pustynnym oraz kilka pojemniczków na mocz na małe spidermany :)
HATE ME MOAR!

Tyr

Cytat: Marc1n w Maj 03, 2008, 08:07:14 PM
Cytat: Zovi w Maj 03, 2008, 06:47:32 PM
prawdziwa nazwa to P . . . . . r .Kuurde jaki offtop robię :D :D .
Predator :P
Tyr, Ty je trzymasz w otwartych faunaboxach :)
Ja miałem Pterochilius(tutaj chyba coś przekeciłem ;P ) Murinus w wersji kolorystycznej "Usambra". Stary był dość i duży i agresywny. L14 :) Finał skończył się tak, że mamcia wpadła do pokoju z muchozolem i niechcący pająk też zdechł :(
No ale mam zamiar odnowić hodowle. Mam 2 faunaboxy, jedno szklane terrarium z ładnym wystojem pustynnym oraz kilka pojemniczków na mocz na małe spidermany :)

To tylko do fotek :P
I to nie są fb tylko na razie zwykłe pudełka... Zbieram kasę i od razu zrobię fajne terra no i trochę sprzętu.

Myślę nad kupnem skorpiona, bardzo ładne.
Lineage 2 Classic EU