WindowsMovieMaker - problem z rozdzielczościa filmu

Zaczęty przez Marc1n, Kwiecień 27, 2008, 11:48:35 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Marc1n

Hej
Mam problem z WMM, który myślę wcale nie powinien występowac. Maxymalna rozdzielczośc z jaką mogę zapisac jakikolwiek film to 720x576 pixeli. Nie da się w żaden znany mi sposób zwiększyc rozdzielczosci. A jest to problemem, bo fraps 1280x1024(niedługo 1080p)przekonwertowany do takiej niskiej rozdzielczosci wygląda tragicznie. Zna ktoś opcję w jaki sposób można zwiększyc tą rozdzielczości. W zakładce inne ustawienia też nie ma takiej opcji jakby ktoś pytał. Z góry dzięki za rade + screen z problemem ;)
HATE ME MOAR!

exoriou

Marc1n

HATE ME MOAR!

bylyforumowicz

ta wersja dostarczana defaultowo do windowsa jest chyba okrojona, wiec musisz skads skombinowac lepsza.

Osobiscie polecam vegas 4.0, masz ladnego poradnika na blahu, nawet z obrazkow da sie skumac o co chodzi, bardzo podstawowy filmik mozna zrobic bez problemow.

exoriou

popieram przedmowce, na YT znajdziesz do vegasa fajne tutoriale tez, 2-3dni w tym posiedzisz i juz cos bedziesz w stanie zmontowac

Soul

WMM jest najbardziej psującą się aplikacją, jaką wydano. Lepiej naprawdę skorzystaj z innej...
Prepare for unforeseen consequences...

PeBe

Może spróbój magix video deluxe - całkiem wygodne imo , sa 2 tryby edycji (dla nóbów i pr0) itd.
Są jakiestam efekty itd.

http://www.slashcam.de/images/texte/259-Magixoberflaeche-Magix_oberflaeche.jpg <--screen

System

ściągnij sobie Sony Vegas Pro 8 build 217  dla amatorów , dla profesjonalistów, dla wszystkich.
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Maślan

Cytat: Soul w Kwiecień 28, 2008, 01:41:33 PM
WMM jest najbardziej psującą się aplikacją, jaką wydano. Lepiej naprawdę skorzystaj z innej...

żeś dojechał hehe. Nie jest psującą się aplikacją

Marc1n

Obejrzałem tonę filmików tutorialowych do Vegasa i wkońcu to ogarniam :D
Więc topic można zamknąc ;)
HATE ME MOAR!

exoriou