Jestem i co dalej ??

Zaczęty przez Materid, Marzec 21, 2008, 08:53:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Materid

Jestem i co dalej mam 6 lvl nie zrobilem zadnego questa powiedzcie o takich rzeczach o ktorych n00b nie wie a wiedziec powinien??

Gram PALADYNEM tej niebieskiej rasy z broda :D
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Hermit

Nie widzę co napisałeś. Ahh ta masturbacja.

Zbyt bajkowa grafika jak la mnie no niestety.

Wstyd ci zrobić konto i pytać o podstawy na forum o wow-ie? ^^

Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Materid

Nie :D ale jak tu nie uzyskam odpowiedzi to tak zrobie :P

Soulern

Po pierwsze, źle zrobiłeś, wybrałeś dreneja. Nie możesz grać alliancem! Natychmiast zrób nowe konto, usuń stare i weź kogoś z Hordy.

Po drugie, exp w grze tej bazuje na robieniu questów, a q da ci ten, kto ma nad sobą wykrzyknik. Jak wykrzyknik jest żółty, bierz questa, kiedy szary, musisz mieć wyższy lvl, jak niebieski, to ten q jest powtarzalny (w życiu takich nie widziałem), a jak zielony, to to jest Wivern Mastah, odpowiednik gk, tylko że tutaj lecąc widzisz wszystko pod sobą i musisz odkryć stacje w miastach, żeby się między nimi przemieszczać.

Tak więc usuń draenei, zrób hordziaka, i klikaj na każdy wykrzyknik, jaki znajdziesz. Angielski znasz chyba, więc sobie poradzisz...

I napisz, na jakim grasz serwerze...

Cytat: Hermit w Marzec 21, 2008, 09:11:27 PMZbyt bajkowa grafika jak la mnie no niestety.
Jaki był sens wysyłania tego posta, skoro nic nie wniósł do tematu?

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

echoes

poprostu ocenil gre,czyzby nie wolno bylo ? ;]
graj alliancem,hordziaki sa brzydkie :P ich miasta tez :P z questow mozna dostac fajny sprzet bo na poczatku to z kasa cienko...poszukaj w duzych miastach nauczycieli "zawodow" i wybierz cos,zaczniesz zarabiac...i ew polataj na arenie jak lubisz :P

Krzychu

Proponuje arenke na 19 lvl sobie odpuścić bo co niektórzy mając 19 lvl mają wszystko niebieskie czyli tacy panowie albo panie są nazywani Twink . Proponuje robić Questy i szukać grup które chodzą do dungeonów czyli instancji . Jeśli już chcesz iść na arenę to proponuje dobić przynajmiej 39 i się bawić w pvp .

Soulern

Cytat: echoes w Kwiecień 02, 2008, 03:42:31 PM
poprostu ocenil gre,czyzby nie wolno bylo ? ;]
To tak, jakby ktoś spytał: "Z ilu atomów składa się budyń?" na forum, a ktoś inny odpowiedział mu: "Budyń... Nie lubię budyniu" ...

Anyway, Materid, rób questy, a cała reszta reszta zależy głównie od tego, jaką klasę i profki wybierzesz. WoW z resztą działa nawet podobnie jak wiele innych mmorpgów, więc nie możesz przecież być absolutnym newbiem od początku. No i pamiętaj, że alluchy są złe.

For the Horde!

Is listening still
Nobly
Subtly

Mati_888

Abyss x3 :

Matiks - BH

Materid

Ryltar

CytatPo pierwsze, źle zrobiłeś, wybrałeś gnoma.

Gnom nie moze byc paladynem.

CytatNie możesz grać alliancem!

/agree bo nie bede mial kogo bic :P (chociaz gram w alliance tylko ze wzgledu na kumpele ^^)

CytatNatychmiast zrób nowe konto, usuń stare i weź kogoś z Hordy.

To sie nazywa "Create new character" :P

Co jak co ale tutaj przybnajmniej gra nie polega na zbuffowanej postaci i 3 krytykach :P

Soulern

Cytat: Ryltar w Kwiecień 05, 2008, 11:52:46 AM
CytatPo pierwsze, źle zrobiłeś, wybrałeś gnoma.

Gnom nie moze byc paladynem.

Tfutfutfu, to miał być drenei...

Cytat: Ryltar w Kwiecień 05, 2008, 11:52:46 AM
CytatNatychmiast zrób nowe konto, usuń stare i weź kogoś z Hordy.

To sie nazywa "Create new character" :P

Od kiedy można mieć na jednym koncie alluchów i Hordę naraz? ^^

Is listening still
Nobly
Subtly

Krzychu

A ja zapraszam na Karazhan
For the HORDE

Koszałek Opałek

Czesc,

Wlasnie dostalem od kumpla Dane do Wowa z jego konta - tak zeby poprobowac.

Moge popykac Priestem (?) na lvl 63 (Allianz ??) na Frostmourne (?)

Czy ktos mialby ochote spotkac sie ingame i pobiegac troche?

Od razu mowie, ze nie mam absolutnie zielonego pojecia o WoW.
Gram oczywiscie w L2 i zawsze Krasiem - czyli gdyby wow przypadl mi do gustu - to najchetniej tworzylbym cosik,
szukal skarbow, robil questy, albo jeszcze lepiej ulepszal itemki (??) - slyszalem, ze tylko jedna rasa ulepsza itemki i ze jest to dobry sposob na kaske?

... same "????" - hehehehe

Krzychu

Koszałek z tym ulepszaniem sprzętu to o to chodzi że dodajesz jedna właściwość i jeśli chcesz dodać kolejną to ta pierwsza się zastępuje wszystkie profesje na wymaksowanych statystykach dają kasę . Wybierasz według swojego upodobania .

Koszałek Opałek

Rozumiem, a istnieje odpowiednik Krasia z L2 - Taki "Skarbe - poszukiwacz" lub "Majsterklepka" ?

Krzychu

Właściwie to nie w WoWie możesz być kim chcesz. ale np. niektóre rzeczy wymagają odpowiedniego skila żeby go założyć chodzi mi o blacksmith

echoes

koszalek-podstawowa rzecz-w WoW-ie krasie maja niezly power (jako warriorzy),kowalem mozesz sobie byc nawet jako szaman wiec masz tak:profesja i wybierasz 2 zawody (jak cie znam to wezmiesz kowalstwo i inzynierie),w WoW-ie generalnie jak juz przejdziesz przez portal to zarabiasz na tyle ze nie ma w ogóle problemu z kasa (z tego co zauwazylem to na poczatku warto zainwestowac w zawody zbieracze-gornictwo czy zielarstwo,a jak sie wzbogacisz to pokasowac i robic zawody "tworcze" skupujac juz matsy)...jeszcze jedno-questy questy questy ;) aaa i priest to silna postac w 1 na 1 (mialem rogue i cieeeeezko bylo ;] ),zupelnie inna bajka niz bishek/pp/ee/se w l2 :) tylko w pve taka se
ps:sugeruje nauczyc sie kite'owac (tj latac dookola mobka i zadawac ciosy tak,zeby on nie zadal swoich :) )
ps:co do twojego pytania,to nie ma czegos takiego jak bounty hunter,ale za to kras kowal-inzynier wyglada calkiem klimatycznie (ja dla klimatu mialem night elfa rogue zielarza-alchemika coby fajne trucizny robic :P)
z zawodow masz:krawiec,alchemik,kowal,jubiler,inzynier,zielarz,gornik,"gosc od skorowania zwierzyny","gosc od zaklinania itemkow",jesli o czyms zapomnialem to sorki...acha,mozna tez lowic rybki jak w l2 :P

Krzychu

Tak jak mój przedmówca powiedział wszystko się zgadza . Jedna z wielu rzeczy które podobają mi się w WoWie to to , że każda klasa może pokonać każdą nawet priest jeśli umiesz grać to rozwali wszystkich 1 vs.1  a nie jak w L2 pp nie rozwali np.destro czy innych fighterów

Koszałek Opałek

Brzmi na parawde ciekawie ... zajrze tam wieczorkiem ;)

Xyber

CytatJestem i co dalej mam 6 lvl nie zrobilem zadnego questa powiedzcie o takich rzeczach o ktorych n00b nie wie a wiedziec powinien??

Gram PALADYNEM tej niebieskiej rasy z broda Very Happy

Mam dla Ciebie takie rozwiązanie. Weź trochę "tego", dodaj trochę "tamtego", wymieszaj z "tym", poproś kogoś o "coś" innego, na koniec z tego "wszystkiego" zrób "to" co sprawi, że przestaniesz grać w WoW'a :)

Koszałek Opałek

Cytat: Xyber w Maj 07, 2008, 06:47:06 PM
CytatJestem i co dalej mam 6 lvl nie zrobilem zadnego questa powiedzcie o takich rzeczach o ktorych n00b nie wie a wiedziec powinien??

Gram PALADYNEM tej niebieskiej rasy z broda Very Happy

Mam dla Ciebie takie rozwiązanie. Weź trochę "tego", dodaj trochę "tamtego", wymieszaj z "tym", poproś kogoś o "coś" innego, na koniec z tego "wszystkiego" zrób "to" co sprawi, że przestaniesz grać w WoW'a :)

poplakalem sie ....  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

doman18

Odświeżam

A jaka klasę i rasę polecalibyście newbie? Mam chrapkę na rogue ale czytałem w wiki że ma mało hp i chciałbym kogoś kogo pierwszy lepszy mobek za miastem nie powali jedym lewym prostym. Warlock też mnie kusi bo jakiś taki klimatyczny jest :P

Co polecacie
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Pequet

Hmm, co do rogala- wcale nie tak łatwo go zabić - ma bodajże największe dodge przy eq zielonym pod agi ok 23% miałem więc co 5 atak parujesz. Gra się nim dosyć prosto. Co do wrl.. Nim akurat według mnie ciężko. Cloth summon który słabo trzyma aggro. Ta klasa wymaga umiejętności i to sporych. Jak dla newbie myślę paladyn/shaman. Łatwe w graniu i potężne klasy sam zaczynałem palem i miło go wspominam (wipe nikogo nie oszczędza ;p). No jeżeli chcesz by wytrzymały to warrior/pala- mail potem plate. To powodzenia!

Mlor

Druid tez fajny, potrafi sie dostosowac do kazdej sytuacji: tank, dps, heal
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

Krzychu

Lock słaby mówisz??? po  to ma fear i jego doty żeby łatwo się rozwalało moby . Pala tak teraz po nowym patchu gdzie palla został OP wszyscy mówią żeby go znerfować i tak już to zrobili .  Na bg jak przed patchem widziałeś 3 maks palków było dobrze to teraz jest 3 razy więcej . Lock teraz dostał nową transformacje że się zamienia w demona i jest dobry do tankowania bo ma 600% więcej armoru . Teraz na arenie się nie opłaca leczyć bo za mocne skille są i np. druid gdzie było powiedziane że najlepszy heal ma na arenie teraz mało kto nim gra bo nie nadąża z leczeniem. Priest tez jest dobra sprawą .Macie już patcha najnowszego na privach ??