Overlord- bw robe czy light??

Zaczęty przez Mamusa, Maj 09, 2008, 09:04:48 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mamusa

Przeczytałem wszystkie tematy odnośnie Ol'a i nigdzie nie zauważyłem satysfakcjonującej odpowiedzi na moj problem. Tak jak w temacie co sprawdzi się lepiej BW robe czy light, co lepsze do PvE a co do PvP itd. itp. Z gory dziekuje za odpowiedz.

TruTherion

Orochimaru6

Kazdy gracz napisze co innego wiec najlepiej samemu przetestowac i sprawdzic.
Jeśli nie masz po co żyć‡...to żyj na złość‡ innym

coshoo

Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

evilmg

no dokladnie jak chcesz cos w bw light wbic to wez lepiej WC. OL z soul guardem (chyba tak sie to nazywalo) sobie nawet w tym dlugo pod ostrzalem postoi a mny zre duuuuuzo wiecej niz jakakolwiek inna klasa...

Lokken

Cytat: coshoo w Maj 12, 2008, 12:38:23 AM
OL w light lol.

Do PvE solo i do party gdy robimy za support dd taki DC Light jest całkiem spoko. BW Light do solo również jest lepszy bo mamy więcej p.defa a cast speed na solo jest mniej ważny.
TEON

Lokken - Dominator/Eva Saint/Tyrant (on sale)

coshoo

Cytat: Lokken w Maj 12, 2008, 10:54:17 AM
Cytat: coshoo w Maj 12, 2008, 12:38:23 AM
OL w light lol.

Do PvE solo i do party gdy robimy za support dd taki DC Light jest całkiem spoko. BW Light do solo również jest lepszy bo mamy więcej p.defa a cast speed na solo jest mniej ważny.

Być może masz rację ale ja napisałem to w kontekście "a kto gra solo OLem?". Osobiście nie wyobrażam sobie tego.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

exoriou

do pvp robe, do pve moze byc light

Azu

Przepraszam, ze odkopuje temat ale mam podobny problem. Ktory set bylby lepszy  do pvp i gry w party - BW robe czy avadon robe?

TruTherion

Avadion raczej, bo ucięcie m. atc Olkowi boli.

Zabawne myślałem, że BW robe też ma bonus 15% do casta a tu zonk.

DIO

Cytat: TruTherion w Maj 25, 2008, 07:42:43 PM
Avadion raczej, bo ucięcie m. atc Olkowi boli.

Zabawne myślałem, że BW robe też ma bonus 15% do casta a tu zonk.

ale i tak daje wiecej cast speed bw niz avadon (3 punkty chyba  :o ) ale fakt - int w tym przypadku srednio fajny

TruTherion

1 WIT ~~ 5% do casta. W zasadzie trochę więcej. Ale jak do tego masz -INT to hmm.. hth combat w robe :P.

exoriou

na masowki bralbym bw bo wiecej mp, na solo i party avadon

TruTherion

Ile to będzie więcej MP? 100? 1 skill na cp do przodu, 2 dni na manorze więcej.

DIO

60 lvl overlord bez dye bez bufkow na mane

goly - 1726 mp
avadon - 2288
bw - 2526

bw daje bonus +206 mp i do tego kazde robe samo z siebie daje pewna ilosc mp , im lepsze tym wiecej a bw jest tak jakby top b pancerzem a avadon low b wiec i roznica w manie widoczna

TruTherion

A to 2-3 skille do przodu. Ale BW drogi jest... I mana się liczy u Olka na mass jakiś czas po osiągnięciu A greade.

ZjemCie

maranga

przy bw robe nie ma bonusa do casta tylko bw light ma bonus na casting i awadon robe jezeli bedziesz nosil bw light tato zrob +wit kosztem -men set bw obniza witalnosc -1 jezeli A grade na moje tylko robe
dc albo talum  :D

czeesiu

Cytat: maranga w Sierpień 06, 2008, 01:43:24 PM
przy bw robe nie ma bonusa do casta (...)

A +3 wit to niby od czego jest ?

maranga

meseron

No przeca Wit wpływa na casta, więc jak możesz powiedzieć, ze Bw robe nie dodaje c.speed? Dodaje i to troszkę więcej niż Avadon.

TruTherion

I przestarzały, w niektórych miejscach.

maranga

może sie zle wyraziłem chodziło mi o to ze BW light daje +15 % do casta i obniza WIT -1 stad napisałem zeby tatoo zrobic na + wit kosztem MEN natomiast w BW robe masz tylko WIT +3:)
no i light armor mamy +3 men wiec na moje mi lepiej sie gra w light armor a nie w robe to tylko moja sugestia  :)