Soul Breaker VS Treasure Hunter

Zaczęty przez Ilcia, Marzec 20, 2008, 12:01:16 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ilcia

Prosze opisywac w tym temacie to o czym jest temat^-^
Cuś odemnie:
Wygranie SBem z TH jest praktycznie niemozliwe (czyli Teoretycznie tak :D )Chyba ze TH nie bedzie mial bizu albo jakies slabiutkie ;P
Jak wyglada taka walka? Prosze :)
Soul Breaker:
Kradnie buffki (jak ma dasha to jeszcze sa szanse ^-^ )
Oddala sie wali leopoldem,SUrrender To the Unholy i jak wejdzie
To oddala sie znowu i wali z Curse Divinity,Anihilation Circle i Tego...
zapomnialam^^.
Jak to go nie zabije to uciekamy dalej i to robimy dalej.
Jesli TH do nas podejdzie oznacza to... Death na miejscu z powodu wylewu :P

Treasure Hunter:
Robi Dasha i podbiega do Karmelka (jesli karmel nei zoorientuje sie ze ma tak wspanialy skill jak Steal Divinity :P )
Wstawia Backstaba i potem inne blowy i pozamiatane xD

Tyle bynajmniej wywnioskowałam z moich potyczek z TH :P

Wyrazajcie tu swoje opinie ^^
XXXXX:-Creative nie umniejszając twoich pr0 zdolności...nie musisz rzucac silence na destro...

L2 Hate:
Anula
Anula2
Anula3
Anula4

(\__/)
( -'.'-)
(")_(")
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Reina

no jesli ten steal divinity ma zasieg taki jak detargety th, to moze nie miec okazji nic zdjac, zwlaszcza jesli nie ma doswiadczenia w retargetowaniu ;)
a znajac cudowny CON karmelkow to beda 2-3 blowy max
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

Riv

Ze strony TH banalna walka:
- Dash, podbiegniecie do karmelka, bluff, backstab jak bedzie stal to nastepne blowy. Jak SB zacznie castowac ta swoja kradziez bufffow switch/trick ale bardzo mozliwe ze zwyczajnie nie zdazy.

Ze strony SB:
- pierwsza alternatywa: BSOE.
- druga alternatywa: liczymy na to ze zdejmiemy buffy (th nie zdazy dobiec, nie zadzialaja mu detargety). Jak wezmie sie mu dasha i ww to bardzo dobrze bo da sie odbiec. Potem wydaje mi sie że najlepiej czarami bić. Jesli podczas castowania TH dobiegnie to raczej koniec (bluff + backstab).
Z-PermBanowany. xD

slon

Imo male soulbreaker ma szanse z TH z jednego prozaicznego powodu- ma Sword Shield z 1 profki (mobilne UD).
?? Serfer kor

Zarean

Dużo to mu to nie da IMO i tak go potnie na kawałki i będzie: "Kurczak w panierce RAZ!"

slon

no tak, zapomniałem, że 2,5k defa przez 30 sekund nic nie daje;] Poza tym grając berserkerem w pvp 1 na 1 to własnie na tym sie opieram (tyle, że mam drugi lvl i ponad 3,8k defa)  8)
?? Serfer kor

Zarean

Berserkerem zrobisz kuku TH, bo masz stuna i więcej pary dzięki ancient swordom, a SB możesz go potykać co najwyżej. Poza tym przez 30 sekund to może się tylko wydłużyć, bo TH nas może uniknąć.

Choć w sumie teraz zależy, bo jak my na początek walniemy sword shield od razu vortexa, ściągniemy buffy i jak podejdzie checkmate to może być ciekawie.

Od CT1,5 ta walka jest pół na pół, zależy od sytuacji.

slon

Żeby zrobić to kuku to jeszcze trzeba umieć grać :D A ancient sword nie jest taki fajny wcale, bo crit rate ma prawie jak blunt;] SB sypie krytami aż miło, nie mówiąc o bonusie, gdy ma broń na +4. TH może uciekać przez te 30 sekund, ale nuki tak czy srak bolą 8)
?? Serfer kor

Riv

wlaczysz tego swojego sword shielda i co..? biegasz z predkoscia zolwia... Th bez problemu Ci zwieje. Jedyne co ratuje karmela to to ze TH nie wejda blowy ewentualnie TH jest idiota :P
Z-PermBanowany. xD

TruTherion

Cytat: Riv w Maj 11, 2008, 04:05:07 PM
wlaczysz tego swojego sword shielda i co..? biegasz z predkoscia zolwia... Th bez problemu Ci zwieje. Jedyne co ratuje karmela to to ze TH nie wejda blowy ewentualnie TH jest idiota :P

Czyli dość powszechne. Ale jednak po kradzieży buffów TH będzie jak inwalida walczył o tym trzeba pamiętać.

Riv

Ale zauwaz ze Th ma dwa detargety spora szansa ze uda sie przerwac Steal Divinity Karmelkowi a wtedy nam narobi :P
Z-PermBanowany. xD

bula

tylko ze te detargety nie maja 100% szansy wejscia lol

Zarean

I tak sądzę, że SB i Albrester nie mają szans z daggerowcem, seria blowów i po sprawie chyba, że endgame to SB ma szanse chociaż nie wiem jaki jest dmg z Soul Vortexa.

Riv

Cytat: bula w Maj 11, 2008, 08:52:27 PM
tylko ze te detargety nie maja 100% szansy wejscia lol

ale masz dwa detargety.. szansa jest spora no i nigdzie nie napisalem ze na pewno wejda  :o
Z-PermBanowany. xD

michaeljackson

wydaje mi sie ze musze zorbic filmik z luny jak zjadam wszelakie daggery rofl.

Zarean

Haseo

Kamael zgniata daggery szczerze mówiąc z rapierem no...gdzieś.Blink i Warp bardzo mu w tym pomogą równie dobrze root ^^ nie zapominajmy jednak, że kamael jak i dagger ma 2 skille typu blow czyli Checkmate i Shining Edge :) ten pierwszy jak dobrze pójdzie zjedzie wrogowi który nie jest tankiem 5k.Nigdy na pvp nie używamy leopolda ;/ wolny cast i wpieprza masę souli...tylko soul of pain, curse divinity ewentualnie vortex+slug.Osobiście nie podchodziłem nawet do th raz mu wbiłem stuna blinkiem raz nie, ale ani razu na oli th mnie nie położył :> pw, aw się zdarzało, ale skille na final formie zadawały większy dmg niż te ich deadly blowy :D 
Podsumowując zrzucamy target (zawsze nadążałem zanim th mi zrzucił) steal divinity oraz jak zdążymy to surrender+death mark podbiegamy checkmate+shining edge następnie blink na dystans po czym warp i znowu na dystans po takim combie o ile th nie wejdzie bluff czy lethal nie ma szans na wygraną i zbije najwyżej cp. :)

/Fro

TruTherion

Haseo

Cóż Ciebie bym wziął bez straty cp to masz na myśli ?? :> Dagger nie jest już taki sam jak kiedyś, ale jak się gra od Hellbounda w L2 to się tego nie wie...

bula

Cytat: Haseo w Grudzień 07, 2008, 06:49:03 PM
Cóż Ciebie bym wziął bez straty cp to masz na myśli ?? :> Dagger nie jest już taki sam jak kiedyś, ale jak się gra od Hellbounda w L2 to się tego nie wie...
sry ale wlasnie dagger teraz > dagger kiedys ...

TruTherion

Jak ktoś gra w CT2, który działa jak IL i ma zbugowane Kamaele to się ma...

Haseo

Z daggerem zawsze jest kłopot na kamaelu...najniższy con chyba, że damy dye odpowiednie na pvp +con -dex wtedy mamy szanse jako takie :P

Malekith

odejmowanie dex light armorowcom i dark elfom mija sie z celem :D
Dex x4: Shillien Templar lvl 85
Grave x4:Shillien Templar lvl 82 hero-retired
Grave x4:Soul Hound Lvl 80 hero-retired
RuOff/Retail:Shillien Knight-retired

Roxis

:oops:

Widze ze sami specjalisci sie wypowiadaja na ten temat, lecz niestety musze was rozczarowac i powiedziec ze sb ma bardzo duze szanse na wygranie z th.

Dziekuje za uwage.

L2 EU Vinuz !
Lineage 2 official server Luna
Vinuz/Sqn: Adventurer 82lvl
Piti: Soul Breaker 76lvl
L2RU
Sqnik: Rouge 86 / 75 WL / 75 WC / 75 DA  @ Lancer

seken

:oops:
odswieze troche temat , z tego co czytal dagger > SB czyli naprawe pr0 uber graczami jestescie na tych super privach gdzie jeden skill nic nie robi a jeden skill jest buggniety i ma 100% na wejscie (np detarget) pograjcie troche na offie (ja gralem 1 miech i roznica miedzy privem wielka) tam kamael naprawde pokonuje daggera i to nie jest jakis wielki wyczyn poprostu wszystkie skille dzialaja jak powinny.
Pamietam ze sb ma fajnego roota tzn co za problem zeby odbiec od daggera? jeszcze posiadajac blinka , slowa?
Kamael z rapierem sam jest w light armorze czyli nie rozumiem czemu tak twierdzicie dagger > sb
To tyle odemnie