Zegarek

Zaczęty przez Cubu$, Maj 12, 2008, 05:29:46 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Cubu$

Soulern

Imo ten flightmaster jest zbyt 'bajerancki', za dużo tego wszystkiego ^^ Poza tym, właściwie nie różni się niczym od tego pierwszego, oprócz obrotowego pierścienia (wtf?) i stopera, którego się raczej w zegarku nie używa. Jeśli nie lubisz przepychu, weź chronographa, jak ci on nie przeszkadza w zupełności, flightmaster będzie dla ciebie (w końcu jest lepszy).

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Cubu$

W sumie racja poza upchniętymi cyferkami na tym 2.

I tym:
- obrotowy pierścień,

- chronograf (stoper),

:P

mussaszi

Hmmm oba fajne takie jak lubie,też bym miał zgryza.
Chyba ten pierwszy, bardziej masywny.

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

Zovi

Ja i tak bym wziął jakiś z branzoletą :wink: .Lubię klasyczne kształty i tak dalej :D .Chyba, że z tych dwóch, to bym wziął tego pierwszego chronograph :P .U mnie to jest tak
Im mniej różnych bajerów typu stoper, minutnik, budzik itp. = tym lepiej
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Koszałek Opałek

Dla mnie oba sa "takie sobie" - dorzuc pare groszy i kup sobie prawdziwy, ciezki, meski zegarek, ja jestem SUPER-ZADAWOLONY:

Seiko, Casio, i cala ta polka - to zabawki dla nastolatkow - prawdziwi faceci nosza prawdziwe zegarki!

serdel

Chcesz zeby Cie zabili za ten zegarek :D?  Slyszalem ze w bravo sport dają ostatnio prawdziwe zegarki dla kibica! Moze warto sprawdzic :) :P

A tak na powaznie, to nie uwazam zeby Casio byl dla nastolatków :) Ja mam Sharpa za jakąs stówke - na bransolecie oczywiscie i spisuje sie calkiem niezle :P

A Koszalek to chyba chce komus krzywde zrobic tym zegarkiem skoro potrzebuje czegos masywnego :D

Bierz ten pierwszy - podoba mi sie.

System

A zapalniczką dobija ;)
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Krzychu

Cubu$ ja mam podobnego Seiko. Tylko , że wskazówki na dole i na górze są czerwone i wskazówka główna jest czerwona . Zegarek się dobrze spisuje tylko że  muszę oddać do zegarmistrza bo mi nie które wskazówki nie chodzą

Koszałek Opałek

Cytat: serdel w Maj 12, 2008, 10:15:28 PM
Chcesz zeby Cie zabili za ten zegarek :D?(...)

Az tak drogi nie byl - kupilem go w "okazyjnej cenie" czasami Festina robi takie akcje,
mozna zapytac sprzedawcy, rozejrzec sie w netcie.

Cytat: serdel w Maj 12, 2008, 10:15:28 PM
(...) A tak na powaznie, to nie uwazam zeby Casio byl dla nastolatków :) (...)

To sa zegarki sportowe - nie nadaja sie "na wyjscie".
Sam mam G-Shocka Casio - ale nosze go jak wychodze w krotkich spodenkach, albo T-Sh.
Ladnie ubrany Facet (juz nie mowie o garniturze ale koszula itp.) ze sportowym zegarkiem wyglada tak sobie.

Takze warto zastanowic sie, dozbierac pare zloty (i tak juz masz calkiem sumke) i kupic cos na lata.
Nie wiem wprawdzie jak mlody jestes i jak czesto bedziesz mogl pozwolic sobie na "wiekszy" wydatek,
ale "klasyczny" zegarek pasuje do wszystkiego dlatego warto przemyslec sprawe.

Kll

Ja zamiast masywnych bajeranckich zegarkow wole klasyczny wyglad, jak np. to
http://www.allegro.pl/item356361357_jacques_montegne_epsilon_eridani_bcm.html
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

Koszałek Opałek

Tez bardzo ladny!

Koszałek Opałek

Tez ladne! Gdyby jeszcze mialy jednolita tarcze - w kolorze obudowy - to masz bardzo ladny zegarek!

Konkretnie (ale to TYLKO moje zdanie):

- Timex (ten pierwszy) - troche "za delikatny" - chociaz jezeli jestes wysoki i szczuply bedzie tez swietnie wygladal
- CASIO EDIFICE - wyglada bardzo ciekawie - polaczenie klasyki z nowoczesnym lookiem, bez zbednych bajerow (cyfrowe displaye itp.)
- CASIO EF - laczy w sobie mlodziezowy look z klasyka

We wszystrkich przypadkach:
Tarcza jednolita z obudowa!!! Inny kolor tarczy inny obudowy wyglada jakos takos.
Zwroc tez uwage na to, ze nie ma czarnej stali - tzn. kolor musi sie wycierac!
Jak nie po 3, to po 4 latach bedziesz widzial wyrazne oznaki zuzycia!

Z tych 3 wybralbym 2gi  CASIO EDIFICE - tylko w stalowej oprawie ze stalowa tarcza.

Zovi

Cytat: Kll w Maj 13, 2008, 11:32:37 AM

wy chyba żartujecie . 4 tysiace za zegarek?! uhh... ja bym tyle nie dał . Chociaż trzeba przyznać, że zegarek ładny :wink:
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

Kll

Cytat: Zovi w Maj 13, 2008, 05:02:09 PM

wy chyba żartujecie . 4 tysiace za zegarek?! uhh... ja bym tyle nie dał . Chociaż trzeba przyznać, że zegarek ładny :wink:
Chodzilo mia bardziej o wyglad, a nie chcialo mi sie cenowo szukac, wiec wziąłem pierwszy lepszy z brzegu :P
L2 DEX x4

Koszałek Opałek

Albo jestem slepy albo mam zeza - ja tam widze 305,00 PLN

Cubu$

Cytat: Koszałek Opałek w Maj 13, 2008, 05:41:46 PM

Albo jestem slepy albo mam zeza - ja tam widze 305,00 PLN

A wpiszcie w google nazwe firmy. Czytałem o tym bo chciałem w sumie kupić. Ale ale to jest CHIŃSKA PODRÓBA :P

Tanio zrobiona ale dobrze wyglądająca i to wszystko. Ogólnie tandeta i naciąganie (niby 4k <lol>)

Kll

Chodzilo mi bardziej o typ zegarka, wyglad itp., a nie o marke ,ktora wziąłem pierwsza z brzegu :P
L2 DEX x4

Cubu$

Spoko spoko :)

A zegarek ładny ale dla osoby noszącej garnitur bądź ubierającej się elegancko czyli mniej więcej po ok 30 roku życia :P Ja mam 19 i szukam raczej sportowego ;)

Koszałek Opałek

Cytat: Cubu$ w Maj 13, 2008, 11:34:29 PM
Spoko spoko :)

A zegarek ładny ale dla osoby noszącej garnitur bądź ubierającej się elegancko czyli mniej więcej po ok 30 roku życia :P Ja mam 19 i szukam raczej sportowego ;)

dokladnie - jezeli masz 19 na karku i ubierasz sie raczej sportowo, to nawet nie zastanawiaj sie - polaczenie klasyka i sportu zapewni ci dobry image przy kazdej okazji.

Zovi

Cytat
Limitowana edycja 500 sztuk!!!

SUGEROWANA CENA PRODUCENTA 950 EURO

CZYLI OKOŁO 4050 ZŁOTYCH !!!
yyy...
Cytat
Aktualna cena     310,00 zł
co to w ogóle ma znaczyć ? :D .Nie no ja rozumiem, że chodziło ci o wygląd i styl .Ja bym sobie coś tego typu kupił :wink: .Sportowe hmm... na ile ma ci ten zegarek wystarczyć ?

Koszałek Opałek

ach tam .. sugerowana cena mojej Festiny jest znacznie wyzsza i to tez "limit", a kupilem za czesc tej ceny - i to bezposrednio od nich ;)

wszystko zalezy od okazji, szczescia, promocji i innych bajerow

O czym jednak nie wolno zapomniec - na rynku jest od choroby kopii - wiec tylko powazny sprzedawca!

Akassha

Wszystkie te zegarki musza byc takie "bajeranckie" co wam to da, te wszystkie zegary? chyba wystarczy jeden, ktory pokazuje godzine :?
  Piszę poprawnie po polsku.

Opportunity - RPG x5 Sword Muse 85
Opportunity - RPG x15 Soul Hound 85
Opportunity - Lancer x1 Elven Elder 6x

Koszałek Opałek

Cytat: Akassha w Maj 15, 2008, 09:35:32 AM
Wszystkie te zegarki musza byc takie "bajeranckie" co wam to da, te wszystkie zegary? chyba wystarczy jeden, ktory pokazuje godzine :?

Akassha - rozumiem Twoje podejscie do meskich zegarkow, byc moze w ogóle do zegarkow.
Jest jeszcze jeden "drobniutki" aspekt calej sprawy - jak zajrzysz do skrzyneczki ze swoja bizuteria,
to znajdziesz w niej, na 100% od groma przerozniastych rzeczy ... i to jest normalne,
faceci tez lubia od czasu do czasu "cos ponosic" - nie mamy niestety za duzego wyboru.
U nas sprawa ogranicza sie przede wszystkim wlasnie do zegarka.
OK - mozna pomyslec o kolczykach lub obraczce (niekoniecznie tej wiazacej) - ale to juz wszystko.

Dlatego facet lubi zegarek.

Poza tym jest to tez wyrazny sygnal - cos w rodzaju obsikania drzewka - u nas te instynkty pozostaly,
zmienily moze forme, ale w gruncie rzeczy nie zmienily swojej istoty ;)