Problem z adresami IP

Zaczęty przez Versamax, Maj 24, 2008, 03:09:22 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Versamax

Otóż szukałem chociażby podobnego tematu ale takowego nie mogę znaleźć więc postanowiłem napisać. Więc próbuje postawić server l2 - Hellbound i postępowałem według poradnika napisanego przez użytkownika Zell i wszystko ładnie pięknie ale gdy dochodze do momentu gdzie musze wpisać swoje adresy WANip i LANip otóż wpisałem oba w miejsca wskazane w poradniku i dalej coś jest nie tak w trakcie próby łączenia GameServera na końcu wyskakuje mi komunikat:
Connecting to login on 83.168.75.14:9014
Deconnected from Login. Trying to recconect :
.java.net.ConnectException: Connection refused: connect
I tak w kolko te 3 linijki nie mam pojęcia czy wpisuje źle któryś z adresów czy jak ale męcze sie chyba ze 2 dni z tym i mam już troche dosyć dlatego proszę o pomoc z góry thx.

Versamax

Zapomniałem dodać że ten Adres w komunikacie to mój WANip a co do portu nie jestem pewien czy właśnie taki powinien być dlatego tu też prosze o odp.

Luno

ustaw adres login serwera (w server.properties w gs) na 127.0.0.1 i upewnij sie ze loginn serwer jest uruchominy

Versamax

Dziękuje za poprzednią odp. teraz login i game server startuje jednak gdy odpale grę zaloguje i próbuje wejsc na server w konsoli game server widze taki komunikat
Client: [IP: Moje ip] -> Protocol Revision: 828 is invalid. Minimum is 831 an
Wrong Protocol Version 828
I co teraz ? :]

Versamax

Ok już znalazłem dziękuje bardzo Luno za pomoc :)

Inidriel