Pzreglądarka Internetowa.

Zaczęty przez Matim, Maj 24, 2008, 07:35:11 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Matim

Witam!

Ostatnio mam spore problemy z przeglądaniem stron internetowych. Przeglądarki typu InternetExplorer , FireFox , Opera cochwile się zacinają ... zwłaszcza jak przeglądam te forum  :?
Nigdy tak nie było... zawsze działało mi to bardzo dobrze...jak myślicie , czy moze to być spowodowane jakimś update-m , wirusem ? Tak mysle , ze jesli nie ma na to rady to najprościej bedzie zformatować kompa.. :x

Szewa

moze to byc spowodowane wirusem(napewno) sam mialem kiedys taki problem, dopóki nie przeskanowalem calego systemu to Opera zacinala sie/ wylaczala co chwile

exoriou

są różne świństwa które przeszkadzają w korzystaniu z pc i go wykorzystują

sam spotkałem się już z robalami typu: zjada zasoby procesora; generuje jakiś niepotrzebny ruch na łączu przez co internet 'zwalniał', sprawdź czy jakieś dziwne procesy nie są odpalone...

Hermit

Ja sam mam na kompie godzille od jakiegoś czasu.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

DIO

Cytat: Matim22 w Maj 24, 2008, 07:35:11 AM
Witam!

Ostatnio mam spore problemy z przeglądaniem stron internetowych. Przeglądarki typu InternetExplorer , FireFox , Opera cochwile się zacinają ... zwłaszcza jak przeglądam te forum  :?
Nigdy tak nie było... zawsze działało mi to bardzo dobrze...jak myślicie , czy moze to być spowodowane jakimś update-m , wirusem ? Tak mysle , ze jesli nie ma na to rady to najprościej bedzie zformatować kompa.. :x

odpowiedz mi na 2 pytania , jak odpowiedz bedzie twierdzaca to ci sie sypie ram.

1. czy przegladarka potrafi poza zacinaniem czasem sie sama z siebie zamknac?
2. czy oprocz tego zauwazyles "znikajace" procesy jak np nagle znika explorer.exe (lub jakikolwiek inny program wyskakuje z bledem lub bez bledu i sie zamyka)

ja mialem cos takiego, zaczelo sie od zacinajacej sie opery skonczylo na wywaleniu starych kosci ramu i kupieniu nowych :D

Matim

1.Nie
2.Czesem wystepują błedy...i sie czasem cos zamyka

//Ramy kupilem 2 tyg temu nowe 4 gb...
Myśle , ze zrobie formata i wtedy zobacze jak się sprawa ma.

Zovi

1. Tak np. Mozilla FirFox, wtedy nie da się zmieniać zakładek, i praktycznie nic co jest atutem mozilli :wink:
2.Ja chyba tak, ale jeżeli już to tylko z Internet Explorer :P .
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Marc1n

Z tym zamykaniem/porzycinaniem strong internetowych. Zobacz w wykresie obciążenia komputera czy czasem nie pracuje za mocno, jak coś robisz. Np odpal L2 i Explorera i zobacz, czy czasem nie ma użycie proca 95-100%, jeżeli tak, na 100% masz Trojana, jeżeli nie, to jesst jeszcze kilka dróg co może się dziać, od pamięci, poprzez dysk, aż po słabe sekcje zasilania procka.
HATE ME MOAR!

Dev

Z tego co wiem to wlasnie któryś Virtumonde właśnie robi coś takiego. Przeskanuj sobie dokładnie system spybotem (najlepiej normalnie i na awaryjnym). Jak nic ci to nie da, odpal hijackthis!, i daj loga na jakieś forum, tam ci ludzie odpowiedzą. Z HJT sie dosyć łatywo wyznac ale niektóre robaki sa tam dosc dziwnie podpisane. Na koniec przeskanuj dobrym antywirusem (Norton, Kasperski, Avg 8.0 - ta nowa wersja tez jest niezła). Jak to nie pomoże - poszukaj po forach, bo jeżeli to naprawde virtumonde to bedziesz musiał zainstalować specialna nakładkę żeby wywalić to ustrojstwo.
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77