pojedynek serwerów low rate :) który lepszy?

Zaczęty przez siemien, Kwiecień 30, 2008, 01:27:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mussaszi

Cytat: echoes w Maj 07, 2008, 12:00:06 PM
j.w. gralem tu i tam ale nigdzie nie spotkalem tylu fajnych ludzi co na epi :)
heh

Ale fakt serw utknoł.
Teraz Dag cioś zmienia.

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

bylyforumowicz

Cytat: System w Maj 02, 2008, 03:13:42 PM
Cytat: bula w Maj 01, 2008, 11:12:19 PM
Cytat: System w Maj 01, 2008, 11:10:32 PM
Cytat: Materid w Maj 01, 2008, 10:59:44 PM
Zalezy dla kogo dla mnie to minus

To wyprowadź się do Australii pograć z małpami, skoro ze swoimi nie chcesz....

Wiem,  wiem, z polakami się czasami nie da grać, ale to z nie którymi...co zrobisz, nie każdy jest idealny.. ?
ale gra jest bardziej urozmaicona jak jest wielojezyczny serwer

To dla Ciebie liczy się język jaki posługuje się gracz czy jego umiejętność i wiedza o L2? oO

na takim epi graja takie typowe polaczkiPL, ktorzy nie potrafia sklecic jednego zdania po angielsku, robia polskie ally zeby walczyc z ruskami, klany oczywiscie maja clan craft, random rekrutacje i 0 ogarniecia jesli chodzi o organizacje na jakis eventach. Sa oczywiscie wyjatki, ale prawdopodobnie takie lepsiejsze klany z epi bylyby 3cia liga na serwerze international.   

exoriou

Cytat: bylyforumowicz w Maj 08, 2008, 09:12:08 AM
Cytat: System w Maj 02, 2008, 03:13:42 PM
Cytat: bula w Maj 01, 2008, 11:12:19 PM
Cytat: System w Maj 01, 2008, 11:10:32 PM
Cytat: Materid w Maj 01, 2008, 10:59:44 PM
Zalezy dla kogo dla mnie to minus

To wyprowadź się do Australii pograć z małpami, skoro ze swoimi nie chcesz....

Wiem,  wiem, z polakami się czasami nie da grać, ale to z nie którymi...co zrobisz, nie każdy jest idealny.. ?
ale gra jest bardziej urozmaicona jak jest wielojezyczny serwer

To dla Ciebie liczy się język jaki posługuje się gracz czy jego umiejętność i wiedza o L2? oO

na takim epi graja takie typowe polaczkiPL, ktorzy nie potrafia sklecic jednego zdania po angielsku, [...]
no to żeś teraz zayebał...

to, że ludzie grający na takim serwie nie są aż tak hardcorowi, to ok - zgodze się, ale charakterystyka graczy Ci nie wyszła...

Koszałek Opałek

Najlepszym serwerem Priv jest bezapelacyjnie The Abyss. Dlaczego?

- Kupa ludzi
- Miedzynarodowe towarzycho - fakt Rosyjski dominuje na chat'cie - ale wystarczy odezwac sie po angielsku, zeby uzyskac natychmiastowa odpowiedz
- Ciekawy i bardzo dynamiczny rynek
- Prawie 0 boterki
- Bany za chandel Adena i Itemami za real - i to nie jest tylko bajeczka
- Oszalamiajacy serwis i kompetentna Administracja / Gm - dostepni i uczynni
- Dobry sprzet
- Po Updatach i zmianach widac jak intensywnie podnosi sie jakosc serwerow The Abyss
- itd ...

Kll

Cytat: Koszałek Opałek w Maj 08, 2008, 05:24:41 PM

- Kupa ludzi
- Miedzynarodowe towarzycho - fakt Rosyjski dominuje na chat'cie - ale wystarczy odezwac sie po angielsku, zeby uzyskac natychmiastowa odpowiedz
- Prawie 0 boterki
- Dobry sprzet
- Po Updatach i zmianach widac jak intensywnie podnosi sie jakosc serwerow The Abyss
- itd ...
dex ma to samo poza zyczliwymi gmami, ale za to nie ma donate i buteleczek many w grocery :P
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

Koszałek Opałek

Cytat: Kll w Maj 08, 2008, 05:44:36 PM
Cytat: Koszałek Opałek w Maj 08, 2008, 05:24:41 PM

- Kupa ludzi
- Prawie 0 boterki
- Dobry sprzet
- itd ...
dex ma to samo poza zyczliwymi gmami, ale za to nie ma donate i buteleczek many w grocery :P

mysle, ze to donate "a la The Abyss" jest praktycznie tylko zbiorem pewnych przydatnych uslug:

Dotacje - Serwis, Czapeczki, Okulary, Pomoc przy Zhakowaniu konta itp.

Mana Potki sa, to fakt - jednak odnawianie Many przy ich pomocy jest tak powolne, ze w PvP staje sie zupelnie nieistotne.

bula

no i liczac ilosc osob na serwer to na DEXie gra wiecej ludzi :D

a poza tym filmiki z DEXa > filmiki z Abyssa :x

x3nomorph

hym? Mi osobiscie filmiki 404 czy BlitzStrike sie podobaja, a jezeli ktos nie lubi mass pvp zawsze mozna poogladac solo akcje Freezy ale za to taki DEX ma sporo wiecej tych filmikow
new future.

Dev

Mocne filmiki kręcił Typhoon z 7x, typ który kompletnie jest przerąbany, na każdej subce miał Top S gdy grałem i cholerny skill tym jego DA, Poszukajcie jego filmików bo warto ;)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

INWision

Cytat: NightBird w Kwiecień 30, 2008, 08:07:25 PM
3) DN to nie jest Lineage 2

moze ktos wytłumaczyć dlaczego ? , gram na dragonie i nie jest zle ( gram ponad miecha ) , pytam sie bo to mój 1 serwer, i nie mam porównania a chcialbym wiedzieć co w nim jest nie tak ze stwierdzaszze to nie l2 ...

Koszałek Opałek

Cytat: INWision w Maj 14, 2008, 10:57:24 AM
Cytat: NightBird w Kwiecień 30, 2008, 08:07:25 PM
3) DN to nie jest Lineage 2

moze ktos wytłumaczyć dlaczego ? , gram na dragonie i nie jest zle ( gram ponad miecha ) , pytam sie bo to mój 1 serwer, i nie mam porównania a chcialbym wiedzieć co w nim jest nie tak ze stwierdzaszze to nie l2 ...

Wszystko ;) ... jest pomieszane, polaczone, zmodyfikowane - wbijaj na Abyss.

INWision

moze jakis przyklad ? w porownaniu do retaila, jak mowilme nie mam porownania wiec dla mnie na dn jst all ok hehe :P:P

Koszałek Opałek

Na dn mozna przyjemnie popykac - kiedys probowalem nawet, ale odstraszyly mnie kosmiczne polaczenia skili.
Nie chce wzbudzac tu dyskusji na temat dn - bo nie jest to potrzebne - sa zwolennicy takiego grani i przeciwnicy.
Teraz gram na Abyssie ;) - najlepiej, zeby wypowiedzial sie obiektywnie jakis wyjadacz z dn.

Zorgo90

Cytat: INWision w Maj 14, 2008, 12:58:07 PM
moze jakis przyklad ? w porownaniu do retaila, jak mowilme nie mam porownania wiec dla mnie na dn jst all ok hehe :P:P

Pierwsza i podstawowa sprawa, łączone klasy = dwie klasy w jednej postaci. Z takich mocniejszych sub to np: glad/pp , da/th, sps/ee, destro/oel, itp. Z jednej strony bardzo to urozmaica grę, ale o zbalansowaniu postaci można tylko pomażyć. Co prawda drake stara się nerfując kolejne suby, ale z każdym nerfem na forum pojawia się xxx cry topików i różnie się to potem kończy, a i nie zawsze mu się udaje. Tak więc nie sugeruj się za bardzo tym co wyczytałeś o skilach na oficjalnej stronie, bo na DN mogą one działać zupełnie inaczej, a może ich w ogóle nawet nie być. Do tego dochodzą custom potki na p.att, m.att, gchp i tym podobne. Nie wiem czy dalej są, ale w miejsce gdzie normalnie są sloty na akcesoria do włosów, tutaj były specjalne tatuaże zmieniające statystyki (w rodzaje zwykłe dające +8/-8 np +8 m.att/-8m.deff i enhanted: +12/-8/-8 np. +12 m.at/-8c.speed/-8m.deff - tatuaże można lvlować do lvlu 4 poprawiając jego statystyki, zwiększając + i zmniejszając -). No i bardzo dużo broni na ++. Generalnie, masz dużo $$$ to możesz wszystko.

Ale do dokładnego zapoznania się z dragonem zapraszam jednak do odpowiedniego działu, a nie tutaj ;)

Matim

1.Official
2.Dex (x4)
3.NoobWars (x2)

The Best ( to tylko moje zdanie  :P )

rados

Najlepszym serwerem Priv jest beznadziejny The Abyss. Dlaczego?
- Kupa dualboxów
- Ruskie towarzycho - fakt Rosyjski dominuje na chat'cie - ale wystarczy odezwac sie po angielsku lub po polsku, żeby zostać zbluzganym lub spekczonym
- Ciekawy i bardzo dynamiczny rynek (trzeba uważać na scamerów więc przynajmniej nie jest nudno)
- Prawie 0 boterki
- Bany za to, że nie jesteś swój, a klan, z którym sympatyzuje gm cię nie lubi
- Oszalamiajacy serwis i kompetentna Administracja / Gm – niedostępni, nieuczynni i nieuczciwi no chyba, że umiesz po rusku
- Dobry sprzet
- zawsze się znajdzie jakieś polskie party, które cię zaatakuje i dzięki temu możesz sobie nabić +9 (solo/z kolegą/z botem/z dualboxem),
- na x3 czy coś w tym stylu gra klan Koszałka Opałka, a podobno oni umieją grać (ile w tym prawdy, nie mam pojęcia, ale można przypuszczać, że nie jest jakoś bardzo źle – pewnie część z nich wie co robi),
- Ja tam gram,
- Wszystkie ruskie, które mają trochę kasy donatują różne gadgety, które dają trochę powera – ty też możesz!

Ogólnie rzecz biorąc czy abyss, czy dex, l2supreme, NoobWars to przypomina to jako tako l2 i można pograć. Wszędzie są jakieś bugi, customy, itp., ale nie to jest najważniejsze tylko towarzystwo, z którym się gra ;).

Na przykład pamiętam, jak kiedyś grałem na L2supreme w klanie Volt z IV ligi i było bardzo, bardzo fajnie, do póki nie wywalili mnie za to, że jestem noobkiem i głupim kidem ;f. Do dziś wspominam i żałuję, że było miło tak krótko ;(.

Cytat: Akassha w Kwiecień 21, 2008, 05:10:20 PM
Ja tam wole dobra zabawe z ludzmi byle gdzie, moge nawet grac w bierki za stodola

Koszałek Opałek

pieknie napisane ;) ! 100% racji  :D

Ten fragment cieszy mnie najbardziej !

Cytat: rados w Czerwiec 01, 2008, 09:47:38 PM
- na x3 czy coś w tym stylu gra klan Koszałka Opałka, a podobno oni umieją grać (ile w tym prawdy, nie mam pojęcia, ale można przypuszczać, że nie jest jakoś bardzo źle – pewnie część z nich wie co robi),
- Ja tam gram,

Czesc z nas wie ... inni szybko dowiaduja sie - chetnie pomagamy i chetnie planujemy.
Musze przyznac, ze ostatnie matury / egzaminy / itp. spustoszyly nasza obecnosc na serwerze.
Jednak, jak to zawsze bywa - po wakacjach znow bedzie lepiej !

rados

System

Cytat: Koszałek Opałek w Czerwiec 16, 2008, 09:45:15 AM
pieknie napisane ;) ! 100% racji  :D

Ten fragment cieszy mnie najbardziej !

Cytat: rados w Czerwiec 01, 2008, 09:47:38 PM
- Ja tam gram,

Czesc z nas wie ... inni szybko dowiaduja sie - chetnie pomagamy i chetnie planujemy.
Musze przyznac, ze ostatnie matury / egzaminy / itp. spustoszyly nasza obecnosc na serwerze.
Jednak, jak to zawsze bywa - po wakacjach znow bedzie lepiej !
to mówisz ze tam szalejesz? :> S grad'y plox!
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

rados

Cytat: System w Czerwiec 18, 2008, 05:02:47 PM
to mówisz ze tam szalejesz? :> S grad'y plox!
Ok., daj mi chwilę, zaraz Ci wyfarmię ;).