Tani ale dobry? (Internet)

Zaczęty przez pr2n, Sierpień 14, 2008, 01:26:50 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

pr2n

Witam, mam pytanie co do internetu radiowego z telekomunikacji, jest to podobno 256 kb/s, jakby się grało na nim w l2? Jak jest ze ściąganiem? Sygnał miałbym napewno znakomity bo antena jest 100 m. od mojego domu i nic nie stoi na przeszkodzie... Jeżeli ktoś posiada owy internet proszę o jakieś komentarze.
Chyba, że zna ktoś inny sposób na założenie internetu(taniego), lecz bez potrzeby płacenia abonamentu za te łącze od telefonu... może też coś radiowego?
Dodam, że miejscowość gdzie mieszkam to Górzno, kujawsko-pomorskie ;].

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
Stanisław Lem

Zarean

A gdzie to jest??(nie martw się mam 3 z geografii ;))

A nie wolałbyś np. przez gniazdo telefoniczne(zwykły standardowy net) i przez router...
Ostatnio Netia oferowała net 4 Mb za ok 50zł, może to by była lepsza opcja.
Chyba, że tam gdzie mieszkasz masz dostęp tylko do radiówki.

Bled

ja mam 256mb za 50 zl , chcesz taki?
rotfl.

pr2n

Właśnie o to chodzi, że nie mam stacjonarnego i nie chcę płacić abonamentu za telefon, a neostrada tego wymaga, to samo jest chyba w neti.
@Bled
Poważnie masz ten 256, a jak on się sprawuje?

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
Stanisław Lem

Denrad

Ja bym nigdy nie dał 50zł za 256. Pewnie umowa go trzyma  :P. Najlepiej popytaj się kolegów, znajomych czy ktoś coś, nie występuje na twoim terenie, trudno nam powiedzieć jaki ci zaproponować, ide o zakład że nikt w twoim rejonie nie mieszka z tego forum. Radiówką to najlepiej jak nie masz wyścia, z nią jest różnie. Kumpel miał 1mb i strasznie się -__- że mu się strona ładuje 3min. Przełączył się na 512 i działa mu o niebo lepiej ale nie idealnie. Zależy jak daleko masz od nadajnika. Jak cię to zaciekawi to ja mam 512 z Multimedia www.multimedia.pl. Mieszkam na podkarpaciu. Płacę za 512 60zł ale tylko dlatego że mam umowe do końca października. Potem się przęłączę na 2mb z umową i mam za tą samą cene z tym że przez pierwszy rok mam 2 razy taniej. Nie miałem z nim problemów tylko od czasu do czasu router wyłączam na 2 min bo się zawiesza. :) Pozdr

BTW nie musze mieć telefonu stacjonarnego z multimedii, bo za drogo mnie wychodził.
L2 Azure Nanaki x15: Mundrek WC 78/SH 72 --->>> Off

Dragon Network Dragon x15: My all six char --->>> Off 4ever

L2 Dex & Frienz Roxy x5: E1ess4r BH lvl 36 --->>> On o___O???

No Life ProOwnzorMod v. 0.9999 --->>> On/Off Only w nagłych przypadkach nie cierpiących zwłoki.

FrancooZ

Ja mam z dialogu, płace ~60zł za 2mb, net bardzo dobry, w ciągu roku tylko 2x nie miałem internetu (raz na 15min, a drugi przez 5h ale jak do nich zadzwoniłem to bardzo szybko to naprawili)

pr2n

Ok, dzięki za info ;].
@FrancooZ
Grałeś na Red][River?

Stanisław Lem

FrancooZ

Kiedyś grałem, ale nie za długo ^^

pr2n

Stanisław Lem

Hermit

256 to w tych czasach imo porażka. Do tego radówka... ech... Ja mam 2 mega radiowkę, płace 40 zł, a neta mam w sumie dobrego, zobacz mój podpis.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

pr2n

Stanisław Lem

Rhodos

A ja wszystkich chyba zovnuję... mam 128 i do tego radiówkę, co prawda rok temu były problemy z graniem, ale teraz super chodzi gram na DNie i lagów nie mam.. Ale jezeli nie mam lagów na DNie to nie bedę się uczył^^ bo żebym miał lepszego neta to muszę wziąźć się za naukę, taki mi obowiązek stara postawiła:P
Muthapukkin G's

Nightmare (Dragon-Network) x30

Kalmatar ( sh/bd +noblesse ) OFF
Avalor ( aw/sk +noblesse ) OFF

L2 Dex x4

Kemper 4x( bounty hunter ) ON
EmpQueen 4x ( shillien elder ) ON

DIO

omg, ja pamietam jak c3 sciagalem na 128 kb/s, chyba z 5 dni komp non stop chodzil, potem update do c4 przez 3 dni i po 8 dniach wyczekiwania moglem juz zagrac na cudnym java c4 :D, to byly czasy ;>

imo 256 kb/s radiowka to porazka, jeszcze takie sprzedaja? :shock:

Soulern

Cytat: DIO w Sierpień 17, 2008, 12:06:20 AM
omg, ja pamietam jak c3 sciagalem na 128 kb/s, chyba z 5 dni komp non stop chodzil, potem update do c4 przez 3 dni

Lol. Ja jak sciagalem c3 na 128kbps trwalo to od szesnastej do polnocy, a update c3-c4 robilo sie przez caly poranek... Jakies dziwne te twoje 128kbps ^^

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Tyr

Trochę odchodzicie od tematu...

//btw. za ten net co mam w podpisie płacę 60zł ...
Lineage 2 Classic EU