Class Master

Zaczęty przez Kła, Czerwiec 26, 2008, 07:09:44 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kła

Witam Wszystkich!!! Mam pytanko jak zrobić/odblokować class mastera w nightly server!?

Matim

Możesz go np ściągnąc z http://forum.ragezone.com/ Albo odblokowac troche ''innego '' class mastera w configach .

1.Wchodzisz w C:\Server\gameserver\config
2.Szukasz pliku ''Character''
3.Otwierasz za pomocą notatnika
4.Szukasz tej linijki:

Cytat# Allow use of Event Managers for changing occupation without
# any quests needing completion.
# Retail: false
AllowClassMasters = False

5. False zamieniasz na True i gotowe.
6.Zamykasz plik i zapisujesz.
7.Restartujesz server i juz potem mozesz znaleźć class mastera w poczatkowych wioskach.

darqhunter

Witam mam pytanie zwizane z tym tematem, udalo mi sie wedlug tego opisu uruchomic classmastera ale pojawia sie tylko w poczatkowych wioskach nigdzie nie moge znalasc informacji jak mozna go dodac w innych miejscach np. w pozostalych miastach , dodam ze moje wersja serwera to :
l2j nightly :hellbound
prosze o pomoc.

damianELO

sprawdż jego ID i ręcznie go wyspawnuj w miejscach ktorych masz ochote lawl

łopatologicznie: stajesz w giran np kolo GK targetujesz siebie i spawnujesz go ręcznie, pojawi sie w tym miejscu gdzie stoisz.

darqhunter

Wiem jak recznie postawic npc ale nie moge znalesc ID kota szukalem w tabeli npc ale nie moge tego znalesc. według jakiego kryterium szukac nazwy "Roy The Cat" czy moze title "event menager" tedług tych nazw nic nie znalazem.

Soul

Prepare for unforeseen consequences...

Xyber

podchodzisz do kota w wiosce początkowej, targetujesz go, później Shift+LMP i pojawi ci się okienko w którym min. jest ID

damianELO

Cytat: darqhunter w Sierpień 14, 2008, 11:29:27 PM
Wiem jak recznie postawic npc ale nie moge znalesc ID kota szukalem w tabeli npc ale nie moge tego znalesc. według jakiego kryterium szukac nazwy "Roy The Cat" czy moze title "event menager" tedług tych nazw nic nie znalazem.

nawet ID nie trzeba znać, każdego npc'a i moba tak wyspawnujesz jeśli znasz dokładną nazwe:
roy_the_cat

btw ma ktoś jakiegoś działającego npc buffera pod hellbound ?