Ostrzezenie przed użytkownikiem.

Zaczęty przez Xawi, Sierpień 25, 2008, 09:16:32 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Polgara

Dzięki za ostrzeżenie.

Co do Pana Maślana ostrzeżenia nie dostanie ponieważ staramy się nie mieszać w prywatne sprawy użytkowników.

Cytat: Enissdel w Wrzesień 09, 2008, 08:05:07 AM
Tutaj nie chodzi o to, żeby kogoś karać, czy coś w tym rodzaju, jest to po prostu ostrzeżenie, żeby wiedzieć, z kim nie pracować. Ja i autor tematu nic nie straciliśmy i zrozumcie w końcu, że my nie wysłaliśmy sprzętu, tylko inna osoba to zrobiła.

Pozdrawiam,
Enissdel

Jedyne co mogę poradzić to :

Nie ma nic wspólnego to ze oni chcieli robić ofa na sprzęcie który ten Ich kolega mu wysłął

Jeśli macie pisemną umowę na to że maslan miał wam skonfigurować serwer dodatkowo potwierdzenie odbioru przez maślana tegoż sprzętu, to polecam oddać sprawę do firmy windykacyjnej. Jeśli natomiast nie macie umowy może wystarczy wam samo potwierdzenie odbioru przez maślana sprzętu jeśli nawet tego nie macie nic mu nie możecie zrobić.

Maślan

Sprostowanie do dedyka mml2x:

Otóz nie ukradłem tegoż serwera. Jak sam masz archiwum przeczytaj sobie rozmowy ze Skethem (sponsor mml2x). Wtedy razem (podkraślam razem) wyjebaliśmy Ibisa z teamu za "operdzielanie się". Dostałem passy i zadnego sprzętu nie ukradłem (a nawet jeśli w Waszym mniemaniu ukradłem to czego w panelu cjc.pl nie zmieniliście passów ?)

Zatem złodziejem nie jestem.

Sprostowanie co do offa:

Ahh ten dedyk wyjebisty był. Niby jak chcesz odpalic offa (pliki C++ x64) na prockach 32 bitowych ? Gadałem o tym z Grandim (tak tak Kamil - ten co nie chciałeś wyjawić imienia) ale nie pasowało. Nie - ten jest fajny - kicek kupuj.

Kolejny przypadek:
Windows 2003 x64 - tu była szyderka - w ich mniemaniu aplikacje (w dodatku serwerowe) x64 odpali na archtekturze x86_64.

Ileż można tłumaczyć - nawet jesli zapłaciłbym za maszynke na allegro to co mi z niej jak np pokłucimy się z Grandim? On przecież ją będzie posiadał - umowe, fakture Vat, umowe kolokacji ?

Btw tak tak jestem 16latkiem z ambicjami. - w tek kwesti chciałbym officjalnie Was przeprosić że Was okłamałem ale ileż można tłumaczyć ze to cos nie będzie działać?

Teraz część do Kamilka (Grandiego) - sory że tak wyszło - jeżeli chcesz jakieś sprostowania do tej kwesti - wiesz jak się ze mną zkontaktować.

Polgara - niczego nie podpisywałem - i jak możesz usuń to konto bo ja już w życie tego forum nie będe się wprowadzał.

P.S Pozdowienia z USA dla:

Farisa - zajebistego kumpla
Drizzt (damiana) za wierną cierpliwość podczas tłumaczenia jak się robi NPC na wymiane :P
Grandiego - za całe półroku współpracy.

K

Cytat: Maślan w Wrzesień 18, 2008, 09:07:53 PM

(a nawet jeśli w Waszym mniemaniu ukradłem to czego w panelu cjc.pl nie zmieniliście passów ?)

To ze nie zmienili passow, nie oznacza ze mozesz robic co Ci sie podoba  :shock: Jakbys komus sprzedal powiedzmy samochod, to dorobil bys wczesniej kluczyki, ukradl go i tlumaczyl ze jestes w pozadku bo mogl klucze zmienic ?

P.S Pozdowienia z USA dla:

Farisa - -_-'istego kumpla
Drizzt (damiana) za wierną cierpliwość podczas tłumaczenia jak się robi NPC na wymiane :P
Grandiego - za całe półroku współpracy.

Jakbys "byl" w Polsce, to napisalbys pozdrowienia z Polski ? A jezeli tam siedzisz, to uwazaj zeby Ci sie nie wbilo FBI i Interpol ;)

Btw tak tak jestem 16latkiem z ambicjami

I niech mi ktos powie ze 16latkowie sa "dorosli" i "odpowiedzialni".

Maślan

Cytat: K w Wrzesień 18, 2008, 09:32:13 PM

(a nawet jeśli w Waszym mniemaniu ukradłem to czego w panelu cjc.pl nie zmieniliście passów ?)

To ze nie zmienili passow, nie oznacza ze mozesz robic co Ci sie podoba  :shock: Jakbys komus sprzedal powiedzmy samochod, to dorobil bys wczesniej kluczyki, ukradl go i tlumaczyl ze jestes w pozadku bo mogl klucze zmienic ?

Ahh przepraszam - innaczej się wyraże:

Dedyk był sketha - on za niego płacił, on miał passy gdzie chciał. On mi dał nowe passy do niego. Ibisek może sobie mówić że mu go "ukradłem" chociaż i tak może sobie co najwyżej paluszkiem pomachać.

Polgara

Jest pewna różnica w wysłaniu do kogoś sprzętu a daniu mu do niego passów.

Jeśli posiada serwer to faktycznie Was okradł.

Jeśli posiada tylko same passy do serwer to Was wcale nie okradł.

Wychodzi tylko Wasza głupota ze jak z Maślanem się pokłóciliście i odsunęliście go od projektu nie zmieniliście passów do serwera.
Bo jeśli ktoś posiada passy do serwera ma pełne prawo do robienia na nim tego co mu się żywcem podoba.

To jest lekcja na przyszłość którą powinniście zapamiętać.

ps. Maslan co do usunięcia konta nie mam zamiaru tego robić bo tak jak napisałem forum nie miesza się w prywatne sprawy.

Maślan

Polgi - ja Ci nie każe się mieszać w "naszd" sprawy.

Jedynie wejdz w mój profil ----> po lewej stronie naciśnij buttom "Usuń konto" --> wpisz hasło administratora i wuaaala

Polgara

Tak jak napisałem konta nie usunę.

Twoi znajomi jak i Ty przedstawiliście swoje sprawy jak sobie to załatwicie to zależy od was.

A czy ty będziesz się logował na forum jako gość czy jako użytkownik i czy masz zamiar udzielać się na forum czy też nie to już jest Twoja spraw.

To wszystko w tym temacie.

Sprawę uważam za zamkniętą i temat też

mati91

Małe sprostowanie. Po dość długiej i burzliwej rozmowie z Maślanem  okazało się iż miał on rację. Nie słusznie go oskarżyliśmy z kolega ponieważ nie znaliśmy całej prawdy. Myślę że warto napisać to sprostowanie ponieważ oczerniłem człowieka. Xavi

// Polgara mogłeś to napisać pod nikiem Xavi a nie zakładać nowe konto. Trochę bez sensu.

Koszałek Opałek

Cytat: mati91 w Październik 19, 2008, 10:17:51 PM
Małe sprostowanie. Po dość długiej i burzliwej rozmowie z Maślanem  okazało się iż miał on rację. Nie słusznie go oskarżyliśmy z kolega ponieważ nie znaliśmy całej prawdy. Myślę że warto napisać to sprostowanie ponieważ oczerniłem człowieka. Xavi

// Polgara mogłeś to napisać pod nikiem Xavi a nie zakładać nowe konto. Trochę bez sensu.

Zdecydowalem sie otworzyc ten watek z 2 bardzo waznych powodow:

1. Zasrac komus opinie jest bardzo latwo, a oczyscic sie z zarzutow - to zupelnie inna baja
2. Jezeli faktycznie, tak jak piszesz:
"Niesłusznie go oskarżyliśmy z kolega ponieważ nie znaliśmy całej prawdy." (nieslusznie pisze sie razem)

- to ten temat nie moze skonczyc sie zdawkowym stwierdzeniem i podkurczeniem ogonka - to nie wszystko.

Osobiscie jestem przeciwny mieszaniu sie w takie sprawy, ale skoro zdecydowales / zdecydowaliscie sie poruszyc ten fakt otwarcie, to wymagam od was:

1. Normalnego, uczciwego sprostowania - tak, jak robia to normalni dojrzali ludzie.
2. Przeprosin - wydaje mi sie, ze po takim numerze - naleza sie - jak psu buda i dziwie sie cholernie, ze do tego nie doszlo!
3. Wyrzuciles z siebie, jak sam mowisz BEZPODSTAWNE oskarzenia jako Xavi - wiec odpowiedz na swoj wlasny temat tez jako Xavi

@do wszystkich innych:
Nie chce w tym temacie jakichkolwiek zbednych komentarzy, moim zdaniem sprawa jest w tej chwili na tyle powazna,
ze wszyscy moga wstrzymac sie od jakichkolwiek zbednych wypowiedzi - i tu jestem baaaardzo daleki od jakichkolwiek zartow!!!

Pozdrawiam - Koszalek Opalek

Maślan

Ja tą sprawę z nimi wyjaśniłem i do nich nic nie mam. Przeprosiny otrzymałem na gg. Można zamknąć/usunąć jak wolisz.

mati91

No więc od początku. Dowiedzieliśmy sie Iż grandi wysłał dedyka do kicaka (Maślana)  a kicaj z nim spierdzielił. Byliśmy dość oburzeni tym bardziej że kicaj był wobec nas lojalny.
Kiedy w końcu dowiedziałem się od kicaja jaka była prawda co do tego dedyka zdecydowałem sie aby napisać poprzedniego posta.
I masz rację łatwo oczernić człowieka. Dlatego ja przepraszam Kicaja (Maślana) za tą nie prawdę którą napisałem.

System

Rozumiem ostrzeżenie przed nami, ale po co? Bo tak myśle, że  sprawa nie była do końca rozwiązana a zarzuty były z óry ustalone.

Ojj nie ładnie chłopaki, na szczęście się sprawa wyjaśniła, przeprosiny są przyjęte (zapewne) więc zamykam temat.
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"