Nasze postacie

Zaczęty przez Marc1n, Czerwiec 16, 2007, 11:47:18 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

SknerusKK

Cytat: Szewa w Wrzesień 20, 2008, 11:31:29 PM

Luna
AW xD

Pierwszy dzień na Trial koncie :P
I chyba mi się spodobał retail ^^
ech, na lunie sie zmarnuje  :(

edit: w sensie, ze pewnie zaczniesz bawic sie walkerem i ebayem, w koncu luna to jeden z najbardziej "unlegit" servow (chyba xD)

Szewa

Cytat: SknerusKK w Wrzesień 20, 2008, 11:35:40 PM
Cytat: Szewa w Wrzesień 20, 2008, 11:31:29 PM

Luna
AW xD

Pierwszy dzień na Trial koncie :P
I chyba mi się spodobał retail ^^
ech, na lunie sie zmarnuje  :(
Why?
To zaproś mnie tam gdzie ty grasz ^^

Marc1n

LOLuna
IMO tylko Franz i Phoenix sie teraz liczy tylko.
HATE ME MOAR!

Szewa

Jeśli tak mówisz:
Witaj Franz ^^

bylyforumowicz

lol jaka propaganda... Kazdy europejski serwer ma tak samo duzo botow, serwery NA sa bardziej "live", natomiast gl z graniem z wysokim pingiem i eventami pozno w nocy. Wracajac do EU serwerow- Teon perma 2 sided, Franz HGW, Luna podobnie jak Franz kiedys - 1 sided, czyli o niczym to nie swiadczy.   

Szewa

Kurde i już mi namieszaliście xD

Rano zrobię wyliczankę i tyle :P

Marc1n

Wysokich pingow nie czuc, to brednia. Co do Luny, sytuacja podobna do Franza, z tym, ze u nas Ruscy Live doszli do oneside(ja bylem w ruskiej stronie), a u was Ruscy "nie live" zrobili one side server. Tak wiec dopóki nie bedzie rewolucji, a nie bedzie dopóki wazni ludzie maja dostep do koryta z epicami i kasa. Nikt nie bedzie robil dramy o nic. Pytanie, czy chcesz zostac non factorem na Teonie gdzie nikt Ciebie nie bedzie znal i Ty nikogo, na Lunie gdzie krazy o polakach zdanie ze to buce, czy na Franz, gdzie zaczelo wiekszosc polakow z tego forum. byly ja do Ciebie nic nie mam, ale poprostu Luna nie wyglada tak, jak zakladalo 95% tego forum, tylko tak jak ja mowilem. Polacy z wielkimi aspiracjami zostali wybujani przez ruskich co mieli klany porobione na forach 2 lata przed tym jak server wstal.
Podalem tylko dlatego Penix, bo jest tam jescze jakis klan, gdzie wchodzac lowbie i bedac Polakiem nie jest sie totalnym nonfactorem. Jednak poziom PvP jest tam troche..."sredni". Chodzi mi o server.
HATE ME MOAR!

Szewa

Cytat: Marc1n w Wrzesień 21, 2008, 12:58:48 AM
Nikt nie bedzie robil dramy o nic. Pytanie, czy chcesz zostac non factorem na Teonie gdzie nikt Ciebie nie bedzie znal i Ty nikogo, na Lunie gdzie krazy o polakach zdanie ze to buce, czy na Franz, gdzie zaczelo wiekszosc polakow z tego forum.
O_o
Czyli tak jak mówiłem:
Cytat: Szewa
Witaj Franz ^^

bylyforumowicz

ja od razu poczulem niskie pingi jak zaczalem grac na lunie (wczesniej trial na teonie), na np bartzie postac reagowala mi z lekkim opoznieniem. Ja to czuje, niektorzy czuja roznice miedzy 60 a 80 fpsow, kiedy dla ludzkiego oka 30 fpsow to plynny obraz, podobnie jak z pingiem, kwestia dosyc subiektywa.

Co do luny, coz l2 na privie a na retku to zupelnie dwa rozne swiaty, kazdy z nas myslal, ze gra na ofie bedzie wygladac zupelnie inaczej, nie zmienil sie jedynie cel- tworzyc drugi side na serwerze. Na razie udaje sie to srednio, bo z ruskim zergiem ciezko "wspolpracowac", rekrutuja kazdego kto ma postac odpowiednia wybotowana. W tej chwili "T" maja kilka (2 lub 3) top const pt (po kilku hero w kazdym) i prawie 2x wiecej niz nas miesa armatniego, mozliwe nawet ze wieciej, cholera go wie ile lata osob bez taga po varce/ketrze. Na razie staramy sie wyfarmic nasze postacie tak jak to jest tylko mozliwe, byc moze wkrotce pojawi sie z nikad jakis mocny wybotowany klan, z ktorym bedzie mozna zrobic jakis sensowny sojusz, cholera go wie kiedy wejda trasfery (ktore duzo namieszaja).

Co do polaczkow z luny, wiekszosc z nas lubi flame w kazdej postaci, wiele osob za bardzo bierze to do siebie, nie potrafia podejsc do calej tej gadki ze spooorym dystansem. Wlasnie ten dystans i rozroznienie rl od gry to czego wszystkim zycze- jak sie przeskoczy pewien prog, to wiele rzeczy ktore nas wczesniej -_-'ialy, zaczynaja smieszyc. Sam to przezylem na wlasnej skorze, wiem co mowie.

Marc1n

Ja to rozumiem tak.
Przyszlismy na Lune, bylismy silent boterami, a oni byli pure boterami. Wydymali nas "troche" nie tylko levelem ale i organizacja. Sen kowalskiego sie nie ziiscil ale jakos honoru bronic trzeba i nie mozna powiedziec, ze na razie wyglada na to, ze ktos zaliczyl Fail'a.
BTW: Jezeli marzysz o tym zeby otworzyli transfer. Jezeli oni to zrobia, to to bedzie najwiekszy fail tego servera. Wjada do was klany z ludzie ktorzy to co wy macie teraz mieli 2 lata temu i cala Luna stanie sie miesem armatnim. Osobiscie bym za czyms takim nie wyczekiwal.
HATE ME MOAR!

bylyforumowicz

Zle rozumiesz.

Przyszylismy na lune legit, 1 miesiac byl totalnego no lifa i farmienie kasy od 0 (bez transferow z franza przez gm bara i inne dziadostwa) na ch, sprzet. Po tym stwierdzilismy, ze prowadzi to do faila i zaczelismy botowac, do czego kazda osoba sie przyznala. Wiadomo bylo, ze nie bedzie latwo, niestety warunki nas przerosly. Fail? Byc moze, czlowiek uczy sie na bledach. Przynajmniej nadal mamy ambicje i na razie nie myslimy o quitowaniu.

BTW Nie marze o transferach, po prostu stwierdzilem fakt, ze nie wiadomo kiedy beda, a beda predzej czy pozniej i to jest bardziej, niz oczywiste, ze sporo namieszaja.

Marc1n

Pytanie za 100punktow: Zaczeliscie botowac i czy osiagneliscie cos z tego tytulu czy dalej jestescie w tyle? :P
No life 8h>afk 24h jezeli chodzi wydajnosc w expie. ))))
HATE ME MOAR!

SknerusKK

Podalem tylko dlatego Penix, bo jest tam jescze jakis klan, gdzie wchodzac lowbie i bedac Polakiem nie jest sie totalnym nonfactorem. Jednak poziom PvP jest tam troche..."sredni". Chodzi mi o server.
panie Narayan, "jakis klan"?  :(

Marc1n

No Offensive, nie bede przeciez od razu reklamowal :P
HATE ME MOAR!

SknerusKK

Cytat: Marc1n w Wrzesień 21, 2008, 11:52:21 AM
No Offensive, nie bede przeciez od razu reklamowal :P

nie musisz, tylko "jakis clan", to tak jakbys mowil o pierwszym lepszym clanie :P

bylyforumowicz

Cytat: Marc1n w Wrzesień 21, 2008, 02:07:10 AM
Pytanie za 100punktow: Zaczeliscie botowac i czy osiagneliscie cos z tego tytulu czy dalej jestescie w tyle? :P
No life 8h>afk 24h jezeli chodzi wydajnosc w expie. ))))

Nie zostalismy jeszcze bardziej w tyle.

Poza tym: 8h no life + 16h afk > 8 no life>24h afk

Marc1n

Wlasnie napisales definicje Leg0t'a :P
HATE ME MOAR!

slon

?? Serfer kor

PeBe

lukiw

Patrząc na clan miałbym zastrzeżenia co do tego "gz"
Server Franz Carthus    Shilien Templar  85
                                   Spellhowler        75
                                   Necromancer     75
                                   Gladiator           75

Falconek

Wysokich pingow nie czuc, to brednia. Co do Luny, sytuacja podobna do Franza, z tym, ze u nas Ruscy Live doszli do oneside(ja bylem w ruskiej stronie), a u was Ruscy "nie live" zrobili one side server. Tak wiec dopóki nie bedzie rewolucji, a nie bedzie dopóki wazni ludzie maja dostep do koryta z epicami i kasa. Nikt nie bedzie robil dramy o nic. Pytanie, czy chcesz zostac non factorem na Teonie gdzie nikt Ciebie nie bedzie znal i Ty nikogo, na Lunie gdzie krazy o polakach zdanie ze to buce, czy na Franz, gdzie zaczelo wiekszosc polakow z tego forum. byly ja do Ciebie nic nie mam, ale poprostu Luna nie wyglada tak, jak zakladalo 95% tego forum, tylko tak jak ja mowilem. Polacy z wielkimi aspiracjami zostali wybujani przez ruskich co mieli klany porobione na forach 2 lata przed tym jak server wstal.

Na Teonie jest calkiem duże polskie community - w różnych przedziałach levelowych - i Polacy nie mają opinii buców ;P Pytanie czy dla nowego gracza ważne jest to, że ktoś da mu D-grade na start (zresztą teraz i tak nie potrzeba), czy to co będzie robił jak już wykoksa postać - co nie znaczy ze taki lvl 1 noobek nie ma gdzie pójść - bo ma kilka opcji, które są w sam raz na wykoksanie się - w towarzystwie ludzi, a nie buffera na boksie, i na nabicie paru pvp przy okazji koksu również. Trzeba tylko zapytać, gdzie pójść - choćby na tym forum.
Co rozumiesz, pod hasłem, że "wchodząc lowbie nie jesteś nonfactorem"? Że offensive ma takich przeciwników, z którymi można się tłuc mając lvl 20? Czy że jako rodaka powitają cię chlebem i solą i ozłocą tyłek? Bo myślę, że ani to ani to nie jest prawdziwe.

Teon owszem, jest serwerem 2-sided, (ogólnie mechanika l2 jest taka, że zdrowy serwer zawsze dąży do 2-sided), ale poza dwoma głównymi frakcjami toczy się wiele pomniejszych wojen, o których na blahu nikt nie pisze. A 2 zamki są w rękach nie-X i nie-ITT.  No i -jak już ktoś chce być factorem- dwie strony to więcej niż jedna, a do tego jest jeszcze fieryrage, które walczy i z x i z itt. Tylko jest jeszcze taka sprawa, że zapisanie się do "factor klanu" nie czyni cię automatycznie "factorem", zwłaszcza jeśli botowałeś samotnie w ciemnej dziurze i nagle wylazłeś - faktycznie nie znając nikogo ;P A na Teonie IMO dzieje się najwięcej poza główną wojną - i jeśli nie masz ciśnienia żeby mieć wszystko od razu - to wbrew pozorom nie trzeba botować.

Generalnie to, że na serwerze grają ludzie z forum to jeszcze nie znaczy, że zyskasz coś więcej, niż zapisując się do pierwszej z brzegu akademii pierwszego z brzegu klanu na Teonie ;P

====================================Koniec reklamy================================================

;P

[czesiu]

Cytat: Szewa w Wrzesień 21, 2008, 01:17:15 AM
Nikt nie bedzie robil dramy o nic. Pytanie, czy chcesz zostac non factorem na Teonie gdzie nikt Ciebie nie bedzie znal i Ty nikogo, na Lunie gdzie krazy o polakach zdanie ze to buce, czy na Franz, gdzie zaczelo wiekszosc polakow z tego forum.
O_o
Czyli tak jak mówiłem:
Cytat: Szewa
Witaj Franz ^^
witamy w naszym skromnym gronie :D pm in game na rykkar :D

Alarion

Cytat: lukiw w Wrzesień 22, 2008, 09:00:40 AM
Patrząc na clan miałbym zastrzeżenia co do tego "gz"

My ze słoniem wiemy, że to jest totalny LolClan, gdzie ludzie nawet na RB się zebrać nie potrafią. Chodzi tylko o posiadanie CH i bez zobowiązań co do polityki (bo ten klan nie ma po prostu polityki). Wbijamy troszkę wyższy lvl w spokoju, bez pvp, kupujemy S grade (już częściowo mamy) i rozglądamy się za jakimś poważnym klanem.

Tylko perpsektywa matury nie zachęca mnie do ciągłego grania (a tego oczekują lepsze klany) ale postaram się jakoś jedno z drugim pogodzić :)
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

slon

CytatS grade (już częściowo mamy)
kto ma ten ma;*
?? Serfer kor

Alarion

Kwestia tygodnia mój drogi :* (i wiesz, że nie musiałem się godzić na twój S grade, bo wstępnie umowa była, że ja dostanę pierwszy, ale ok nvm...)
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker