x300 crest

Zaczęty przez domin17, Wrzesień 21, 2008, 05:46:01 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

domin17

mam problem z zrobieniem cresta mianowicie gdy podaje sciezke cresta w grze od razu i biore ok to od razu wywala mi l2 i wyskakuje.. :

General protection fault!

History: NCGaraDialogBox::OnOKBtnClick <- NControl::SendEventMessage <- NCEditBox::OnKeyDown <- NCVirtualWndMain::PassToFocusedWindow <- NCVirtualWndMain::PassToFocusedWindow <- NCVirtualWndMain::PassToFocusedWindow <- NCVirtualWndMain::DispatchWndMsg <- NConsoleWnd::DispatchWndMsgX <- NConsoleWnd::DispatchWndMsg <- UWindowsViewport::ViewportWndProc <- WWindow::StaticProc <- DispatchMessage <- 00110356 256 <- MessagePump <- MainLoop

Nie mam pojecia co zrobic. Probowalem juz nowe sterowniki/reinstall/odnowa patcha etc. :( HELP PLX :(
:o

[czesiu]

Cytat: domin17 w Wrzesień 21, 2008, 05:46:01 PM
mam problem z zrobieniem cresta mianowicie gdy podaje sciezke cresta w grze od razu i biore ok to od razu wywala mi l2 i wyskakuje.. :

General protection fault!

History: NCGaraDialogBox::OnOKBtnClick <- NControl::SendEventMessage <- NCEditBox::OnKeyDown <- NCVirtualWndMain::PassToFocusedWindow <- NCVirtualWndMain::PassToFocusedWindow <- NCVirtualWndMain::PassToFocusedWindow <- NCVirtualWndMain::DispatchWndMsg <- NConsoleWnd::DispatchWndMsgX <- NConsoleWnd::DispatchWndMsg <- UWindowsViewport::ViewportWndProc <- WWindow::StaticProc <- DispatchMessage <- 00110356 256 <- MessagePump <- MainLoop

Nie mam pojecia co zrobic. Probowalem juz nowe sterowniki/reinstall/odnowa patcha etc. :( HELP PLX :(
ten temat byl juz wiele razy powtarzany wystarczy poszukac :D

domin17

no pewnie... nawet jest temat w tej samej sprawie ale nie ma odpowiedzi czyzby nikt nie mial zadnego pomyslu? :(

Ainulindale

Z tego co pamietam to czasem pomaga zwykle wylaczenie antywira/firewalla ew. oba.

wpisze google "General protection fault". One odpowiedza ci na twoje wszystkie problemy.

domin17

widze ze duzo ludzi na servie ma ten problem eh :( wiec dochodze do wniosku ze tylko "wybrancy" moga wstawiac te chore cresty :(

Ainulindale

Tylko wybrancom chce sie skorzystac z googli. 99,99% servera abyssa moze spokojnie wstawic cresta. 0.01 to ci co nie potrafia uzyc googli/opcji "szukaj".

domin17

Czlowieku zastanow sie co ty piszesz... Ja juz mowilem robilem wszystko to co jest na forum format c:\, reinstall, patch, wyłączenie firewall etc. A ty piszesz jak bys mial 12 lat "google..." jak nie znasz odpowiedzi na moje pytanie(konkretnej) to poprostu nic nie pisz albo jak nie chcesz mi pomoc ale nie pisz ze tylko wybrancy korzystaja z googli bo wiekszosc klanow na servie ma z tym problem i na pewno to nie jest 0,1%... OPANUJ SIE OFF TOPIC BO JUZ ZAL PISAC NORMALNIE

Ainulindale

Jaki ty tępy jesteś. Nawet nie chciało ci się sprawdzić w googlach co ten błąd oznacza...
Jako ze dziś jest dzień litości dla dzieci to:

Cytat: Co to jest General Protection Fault lub błąd ochrony?
- błąd pojawiający się w programie w sytuacji, kiedy program próbuje uzyskać dostęp do obszaru pamięci, do którego takowego dostępu nie ma. System operacyjny zarządza pamięcią operacyjną według jego potrzeb oraz potrzeb uruchomionych aplikacji. Jeśli zdarzy się sytuacja, że program zarządzający zasobami pamięci pozwoli na zapis danych do obszaru pamięci, który nie jest przeznaczony dla tej aplikacji, system wymusi zamknięcie aplikacji lub menedżera pamięci. W takiej sytuacji użytkownik jest informowany o zaistniałym problemie komunikatem o treści "program wykonał niedozwoloną informację" i nie może zrobić nic, oprócz zamknięcia programu i ponownego jego uruchomienia z nadzieją, że błąd nie wystąpi po raz drugi...
Gdyby aplikacja była w stanie zapisać dane poza wyznaczonym dla niej obszarem, mogłaby nadpisać dane innych programów lub samego systemu operacyjnego. W tej sytuacji system operacyjny mógłby zawiesić się lub zamknąć samoczynnie. Zamknięcie aplikacji powodujacej błędy przez system operacyjny zabezpiecza inne aplikacje i sam system.
Błąd ochrony występuje najczęściej w programach w wersji beta, gdzie mogą występować błędy powodujące konflikt z innymi aplikacjami, które mogły nie zostać przewidziane przez programistę. Błąd ochrony pojawia się również w przypadku złej konfiguracji oprogramowania. Jeśli pojawia się ciągle ten sam błąd, zapisz szczegółowe informacje, które podane zostaną w komunikacie i skontaktuj się z firmą, która stworzyła program powodujący konflikty w celu uzyskania pomocy.

Wuala... Przeczytaj i przemyśl w czym to ci może pomóc :)

domin17

OMG  :o Widze, ze ty serio masz nasrane chlopie... Co mi ta formulka daje?
1. Nie jestem informatykiem malo sie znam na kompie... (wlasnie dlatego pisze na forum)
2. Pisalem ze jesli nie masz nic madrego do napisania to wyjazd
3.Ty tez nie masz pojecia ani pomyslu jak to zrobic wiec nie pisz juz w ogóle
4. Moze cos da oblokowanie portow w routerze tak mi koles powiedzial w grze
5. Zalosny jestes :)

Asta Entreri

japier...żeby zrozumieć ainulindale wystarczy troszkę mózgu...

porty w routerze nic nie dadzą (co mają dać skoro gra ma problem z ramem/wirtualną/dyskiem ew. wszystkimi naraz)...zwiększ ilość pamięci wirtualnej, zoptymalizuj dostęp do ramu, zdefragmentuj twardego (jeśli nie wiesz jak to zrobić to zajrzyj na tweaks.pl) albo po prostu jeszcze raz przeintaluj L2, wklej patcha i zrób update...
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

Ainulindale

No i dokładnie, coś z tego może pomóc :)

domin17

"zwiększ ilość pamięci wirtualnej, zoptymalizuj dostęp do ramu, zdefragmentuj twardego" to nowosc ale przed chwila probowalem i nic :(  "albo po prostu jeszcze raz przeintaluj L2, wklej patcha i zrób update" robilem to wszystko... (czytaj mój post)

Jeszcze takie male pytanie czy jak zaczne updatowac l2 to czy moge jakos uzupelnic interlude czy od razu mi zacznie sciagac ta gracia

Asta Entreri

od razu gracia.

może przeinstaluj windowsa...trochę drastyczne, ale pomóc powinno.
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

HatSauce

Albo moze olej robienie cresta ^^ jakos mozna zyc bez cresta :P
Ewent lognij sie na kompie kolegi i wklej crest u niego, ewent moze masz jakiegos zaufanego klanowicza daj mu pasy na konto, wyslij crest a on sie lognie na Twoj account i wklei  8)
nie jest to rada jakos "informatyczna" ale ja bym tak zrobil, raczej nie chcialo by mi sie reinstalowac windowa czy L2
Celes x7
HatSauce - Arcana Lord 77/HE 62

The Abyss x300 - retired
Hatsaucee - Th/He/Sps/SwS - BloodyFist member, Schuttgart owner
Hatsauce - Necro - farmer, last BadBoyPL

domin17

HatSauce ty to myslisz :D wale juz to :P take it easy