Spellhowler [SH]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:34:30 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

3ex

"Ciekawsze pk" omg.
Kogo obchodzi jak zostanie zabity? :D

exquel

jak padam na 2 shoty (vortex + slug) to lapie troche szacunku dla tego przeciwnika ^^

SknerusKK

a jak na jednego m cryta z vortexa? :P

exquel

to juz idzie wiazanka na ally chacie ^^

ciekawostka: wyenchantowany +10 hurri ma wieksza pare niz deathspike +10 ( o 3 power) :P

Koszałek Opałek

... a tak z czystej ciekawosci - czy ktos bawil sie juz w SH + Nightmare Robe?

W Sumie te 8% na M. Atak + MP Regen Bonus mogloby ciekawie wygladac.
Oczywiscie traci sie Bonus na C.Speed w porownaniu z DC Robe, ale zawsze pozostaje ewentualnosc Acumena ;)

Zarean

Ja się kiedyś bawiłem na jakimś pvp serwie(buffy do kupienia, ale normalna ilość slotów) i na secie +4INT +5WIT z bronią acu odczuwałem trochę ten "brak" w cascie... ale w sumie zawsze jadę na max cast to nie ma się co dziwić, w sumie set też niezły, ale i tak preferuję DC i max cast build.

pigulec

Czy SH daje radę na low racie z HP? Bo chciałbym nim sobie zagrać.

Frohike

Cytat: pigulec w Lipiec 30, 2008, 09:24:48 PMCzy SH daje radę na low racie z HP? Bo chciałbym nim sobie zagrać.
Nie rozumiem pytania, ale w każdym razie SH daje radę nawet na retailu z rate x1.

Koszałek Opałek

Đraven

Cytat: Lama Pidżama w Lipiec 14, 2008, 10:31:44 PM
Odrzucmy nabijanie sie z c7 :P Co do pytania:
Pekuje sie fajnieeeej SH chyba w wiekszosci kronik. Dlaczego? Bo SH ma masakryczny m.atk calkiem zadowalajacy cst.spd w dc robe i bron + acu (oczywiscie spsa z niego nie zrobisz), no i cala game nukow co pozwala na:
1) ciekawsze pk (nekro to w sumie vort+spam death spike no i summon i tp. Chyba ze jedziesz na cdlu - wtedy calkiem fajnie ale koniecznie z summonem) bo duzo czarow i mozna sie pobawic choc z reguly to surrender + vort + spam hurri lub vort+surrender+spam hurri :D. No a w Hellboundzie jescze Slug :D
2) Szybciej zabijasz powod? patrz wyzej.
Poza tym SH ma taki calkiem fajny klimacik... (moze tylko ja go czuje) A jak patrze nekromanta z twarza dziecka (taaa ta brodka jest dziwna i jej nie lubie x_x) to mnie troche na wymioty ciagnie... przynajmniej necro ma ladne summony :D (<3 Cursed "Parawanik" Man :D)
Jeszcze może być dark vortex i spam shadow flare + death spike + vamp. claw :D
"...Abashed the devil stood, and felt how awful goodness is..."

coshoo

empowering echo + wind vortex + wind vortex slug i to badzo często wystarcza. W surendery nikt sie juz nie bawi.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

lukasz199

Cytat: coshoo w Sierpień 03, 2008, 01:54:42 AM
empowering echo + wind vortex + wind vortex slug i to badzo często wystarcza. W surendery nikt sie juz nie bawi.

atrybuty w broni i solujesz kazdego

TheBerserker

Warto na 4x zabierać men kosztem wit? Men odpowiada za regern mp, więc na niskich ratach według mnie to troche cienki wybór, ale może ktoś coś o tym wie? Bo to, że odejmujemy od STR to normlane...

PeBe

Tak, bo masz body to mind a ze zwiekszonym wit bedziesz mogl czesciej tego uzywac.

DIO

Cytat: TheBerserker w Wrzesień 21, 2008, 06:18:23 PM
Warto na 4x zabierać men kosztem wit? Men odpowiada za regern mp, więc na niskich ratach według mnie to troche cienki wybór, ale może ktoś coś o tym wie? Bo to, że odejmujemy od STR to normlane...

1 men  = ~0.1 mp na tick czyli - 4 men obnizy ci regen many o 0.4 ..... tyle co nic

TheBerserker

W takim razie faktycznie nie ma większej różnicy ;] ale nie obniżył bym men o 8... dobre tatoo wg. mnie to -10 str -4 men +4 dex +4 con +4 wit

bula

Cytat: TheBerserker w Wrzesień 22, 2008, 01:31:32 PM
W takim razie faktycznie nie ma większej różnicy ;] ale nie obniżył bym men o 8... dobre tatoo wg. mnie to -10 str -4 men +4 dex +4 con +4 wit
rofl ...

Hermit

Dobre dla buffera... I to nie do końca..
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

bula

Cytat: Hermit w Wrzesień 22, 2008, 01:49:30 PM

Dobre dla buffera... I to nie do końca..
dobre na open pvp dla bp/ee

HatSauce

nie wiem co co takie dziwne kabinacje, sh dla mnie zawsze byl glass canon i +5 wit - 5 men oraz +4 int - 4 men jakos zalatwo dodatek do hp w potaci con jakos do mnie nie trafal.
Celes x7
HatSauce - Arcana Lord 77/HE 62

The Abyss x300 - retired
Hatsaucee - Th/He/Sps/SwS - BloodyFist member, Schuttgart owner
Hatsauce - Necro - farmer, last BadBoyPL

bula

Cytat: HatSauce w Wrzesień 22, 2008, 03:21:29 PM
nie wiem co co takie dziwne kabinacje, sh dla mnie zawsze byl glass canon i +5 wit - 5 men oraz +4 int - 4 men jakos zalatwo dodatek do hp w potaci con jakos do mnie nie trafal.
i pvp na CDLu?

SknerusKK

Cytat: bula w Wrzesień 22, 2008, 06:30:53 PM
i pvp na CDLu?
na end game cdl? xP

Asta Entreri

aaa tam nie znacie się, cdl jest pro i tyle! (expienie na HB CDL'ką solo...to się nazywa jackass :D )

edit: solo na HB? to chuba nie jest wykonalne...
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

bula

Cytat: SknerusKK w Wrzesień 22, 2008, 06:47:52 PM
Cytat: bula w Wrzesień 22, 2008, 06:30:53 PM
i pvp na CDLu?
na end game cdl? xP
na end game z +1wit zamiast +4con?

HatSauce

no bo c speed wcale sie nie liczy w pvp nic a nic :P te + 1 wit chyba daje na pelnym buffie kolo 100 c speda wiec to nie jest malo oba buildy sa ok, kazdy z nas ma wlasne preferecje
Celes x7
HatSauce - Arcana Lord 77/HE 62

The Abyss x300 - retired
Hatsaucee - Th/He/Sps/SwS - BloodyFist member, Schuttgart owner
Hatsauce - Necro - farmer, last BadBoyPL