Graveland.pl - Medium - CT1/CT2 - (L2m)

Zaczęty przez K4mil3k, Październik 01, 2008, 05:45:49 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Shol

Może i jestem staroświecki, ale pytanie "ile zarabiasz na miesiąc?" zadane osobie której się nie zna jest jak dla mnie dziwne :D

Dobra wiem, że Ci chodzi o kasę z dotacji, na to odpowiedź znajdziesz na forum GLa, bo było to już wałkowane setki razy.
Możesz wierzyć, albo i nie, ale kasa z dotacji jest głównie na utrzymanie serwerów, nowe maszyny serwerowe nie są rozdawane w Media Markt czy na bazarku :] ile jest na to  wydawanie? nie mam pojęcia, gdyż nie wiem ile kasy z dotacji przychodzi na miesiąc.

Sztanca

Paweł należy Ci się wyjaśnienie.

1. Mnożenie rozdawania NGP było od paru miesięcy, najpierw x2, potem x3, itp. wtedy akurat x7. Te NGP dostawali WSZYSCY gracze, którzy byli Hero, hero było ze 30osób, także z LoC, Kiepów, IH itp, u nas w klanie może z siedmiu... więc dlaczego akurat MI/NAM masz za złe, że tego nie zgłosiliśmy?
Do tego w chwili jak mi zabrano NPG była to już 1/5 tego co ich miałem. Chwile wcześniej zebrałem większość npg od klanowiczów i zdążyłem je wymienić na kilkaset EAS, EWA itp. i wrzucić do WH. Strata wiec była zupełnie nieodczuwalna. A powodem odejścia była właśnie KOLEJNA ingerencja pandory w życie serwera. Graliście kiedyś na Abbys? Dex? lub innych największych serwerach? (albo na offie) Czy tam się ktoś wtrąca w Olimpiadę? w to że ktoś sobie ustawia walki? To jest jeden z elementów gry, zwykła polityka. Kto potrafił wywalczyć więcej nobles, kto potrafił częściej wygrać Barakiela, kto potrafił się lepiej zorganizować - przejmował także prym na olimpiadzie. Takie jest życie L2 na każdym serwerze!! A tu nagle pandorka sobie pisze, że będzie sprawdzać walki... wiesz co on tym zrobił? jeszcze bardziej pogłębił wojnę screenową na serwerze, ludzie zaczęli nagrywać każdą walkę, robić foty i je do was wysyłać. A i tak z żadnego filmiku nie można było wywnioskować czy ktoś wyszedł czy miał DC, których codziennie na oli było bardzo wiele. Zamiast to naprawić - karać?

2. Nie wiem czy TY, czy kard, czy pandora, ale TO WY zmieniliście mi hasło na koncie. Mogłem się zalogować na każde byle nie swoje konto. Chwile później i to się zmieniło, mogłem się zalogować, ale na serwerze x4 miałem ping 9999, na każdym koncie jakie zalogowałem. Dzień póżniej filtr na moją pule IP rozszerzyliście także na pozostałe serwery. Z innych IP wbijam na konta bez problemu. Nie trzeba przecież banować, by ograniczyć dostęp, można założyć filtr który mnie skolejkuje za trzecim światem i mając pinga 9999 nigdzie przecież nie wbiję. Po co więc te bajki o braku bana? fakt może i bana nie mam, ale z gry mnie wycięliście i nikt nie potrafi tego napisać wprost i to właśnie jest irytujące. Nikt mojego hasła i loginu nie znał, więc nikt oprócz Was go zmienić nie mógł. Nie spodobało się to, że rozdać chciałem 100 itemów Agrade na rynku ... więc ... disconect

3. Na forum Renegatów od kilku miesięcy jest wyłączona aktywacja kont, z racji tego że rekrutacja jest zamknięta. Od dawna nie powstało żadne nowe konto. Za chwilę włączę rejestrację, załóż konto jeszcze raz jeśli chcesz.

Paweł, ja zawsze chciałem by ten server był coraz lepszy, to ode mnie z klanu ludzie zrobili Wam logo i wygrali konkurs na jakąś grafikę (nie pamiętam już jaką). A nasze meile, petycje i posty na forum miały na celu poprawę warunków graczy i zciągnięcie nowych na server, a dobrze wiesz, że np. brak dropa z rb, barakiel na 1 osobę itp powodował, że gracze po osiągnięciu pewnego levelu odchodzili na inne serwery. Teraz to bardziej widać, my to wiedzieliśmy już wtedy i próbowaliśmy reagować. A co nas spotkało? Texty że się wtrącamy, że oszukujemy, wykorzystujemy bugi. A ban dla Baiłogniota bo zabił kolesia w mieście na bugu? umarł ktoś przez to? koleś stracił 1% ... a Białemu bana. Ten koleś znalazł i zgłosił dla Was wiecej bugów niż ktokolwiek inny. A słynny bug z zariche? nie wiem czy wiesz, ale istniał od wprowadzenia L2m w sierpniu, my go odkryliśmy w październiku, a przez te 2 miesiące koksali na tym bugu LoC i Keppers. Zgłosili jego istnienie? Nie! Ile razy wpadaliśmy do Pagan, a tam hity po 20k od nuka w ludzi z biżu S? albo nieśmiertelny glad ... Zgłaszaliśmy, nikt nie reagował. Także do śmierci będziecie mi wypominać, że postawiłem flage na dachu w Oren? Mogłem to postawiłem, pozwalał na to mechanizm gry. Tak samo jak inni stawiali sobie flagi w tronowej na Dion i co chwile przejmowali od siebie zamek by nikt nie mógł go zdobyć. Później my postawiliśmy w Aden i wielka szopka z jailowaniem klanu. Stawaliśmy się czarnymi owcami, gdy zaczynaliśmy robić to co inni, dziwne nieprawdaż? Tępić najlepszych bo ograniczają innym graczom dostęp do Barakiela i Oli. A wystarczyło zrobić to o co prosił cały server - barakiel na party! Drop x4 z RB! Prawidłowy drop epiqów! Zaczęliście to trochę poprawiać, ale było już to trochę za późno. Zamiast zająć się naprawą istniejących bugów, goniliście za coraz to nowszą wersją serwera. A 10x lepsze by było w 100% działające Interlude niż zbugowana Garcia. Dziś by u was grało zapewne ze 2-3k ludzi, my na pewno też, a i Kard by nie marudził na brak kasy

Nie odbieraj tego jako Flame, ale jako konstruktywną opinię o tym co było źle. Wykorzystaj to i skupcie się na poprawianiu błędów w grze, miast pogoni za nowym klientem, a wtedy nikt nie będzie się miał do czego przyczepić, wówczas może nawet kiedyś starożytni Renegaci powrócą w chwale na server

trochę się rozpisałem, ale wyjaśnienie się należało.
pozdrawiam.

P.S. i wywalcie Pandore bo rozwali Wam także tego x13, można pilnować porządku, ale bez faszystowskich zagrywek i bez przesadnego zwracania uwagi na to, że ktoś napisał "DUPA!" bo na serwerze nie grają 10 latkowie (ci w wowa) ale w znaczącej większości dorośli ludzie, i nawet jak ktoś sobie czasem zakur.i wystarczy go tylko przywołać do porządku, bo wojna screenowa niszczy server tak samo jak ingerencja GMów w rozgrywkę gracz-gracz.

P.S.2. przepraszam że taką dyskusję prowadzimy tu, ale na forum GL jest to niemożliwe.

Balrogg

Cytat: Mlor w Październik 05, 2008, 10:55:15 PM
Kamilek a ile zarabiaz na miesiac? Swoja droga na serwerze nie podoba mi sie tylko jego polityka, ale atmosfera i pliki sa b dobre  :)

Zapewne jak większośc informatyków<nie wiem czym K4milek sie dokładnie zajmuje, ale pewnie sprzet i sieci komputerowe> około 3+ w marnym miesiacu :P <domysły> Ale co to ma do dyskusji o serwerze?

Cytat: Paputek w Październik 05, 2008, 10:56:53 PM
Rb dropia tylko party trzeba skladac dobre.

Popieram, dla niewiedzacych... Dobre party to nie +-8lvli postaci bijacej a +-3 lvle roznicy od lvlu RB. Powyzej 3 drop spada nieprawdopodobnie.
Z takim party w ciagu jednego dnia i bicia RB padło kilka kolczyków A/S grade, w cholere matsow na bronie S, i kilka pobocznych smieci.

Pozdrawiam.

Koszałek Opałek

Normalnie - powyzej +/-3 lvl roznicy w stosunku do RB nie ma w ogóle dropa

Sztanca

Cytat: Balrogg w Październik 06, 2008, 07:25:54 AM
Dobre party to nie +-8lvli postaci bijacej a +-3 lvle różnicy od lvlu RB. Powyżej 3 drop spada nieprawdopodobnie.

Cytat: Koszałek Opałek w Październik 06, 2008, 10:26:20 AM
Normalnie - powyzej +/-3 lvl roznicy w stosunku do RB nie ma w ogóle dropa

Kliknij na RB, w jego opisie jest wyraźnie napisane, że jeśli masz level o 3 większy (i większy) to drop jest obniżony o połowę, a o 8 leveli większy (i większy) to dropa nie ma wcale. Czyli idealne PT ma maxymalnie 2 levele więcej niż RB, nie ma nigdzie mowy o "mniej". Mając level ZA NISKI nie zmieniasz dropa RB bo to bez sensu, po prostu zadajesz mu dużo mniej (albo 1) obrażeń, mając level za niski nie dostaniesz Raid Curse. Czemu więc ludzie powtarzają zasłyszaną kilka lat temu bajeczkę o tym "-" (minus) 3?.

Jak sobie wyobrażasz bicie takich RB jak Valakas (85 lev), który był już nawet w C5, gdzie max level był 78? W/g powyższej teori, jeśli uderzył by go ktoś z levelem 77 = dropa nie ma (różnica 8 leveli). W/g tego co pisze Koszałek, to dropa nie byłoby nigdy (+-3) nawet w Kamaelu.

P.S. ubiliśmy na GLu Antka, który na serverze x1 powinien mieć dropa http://lineage.pmfun.com/npc/29019/antharas.html, party nie mogło mieć za wysokiego levelu bo antek jest 79. Dropnęło nam ... Phoenix Earring  :o

Koszałek Opałek

K4mil3k

Sztanca: no przeszedles do mnie "po imieniu" :) N/P.

1. Jesli chodzi o drop z RB, ostatnio byl przypadek na forum, party okolo 60-64 lvl poszlo na jakiegos RB, zabili go i szumnie zglosili BUGA!! :) brak dropu....okazalo sie ze mieli w pty buffera....78 lvl :)
Co do bicia RB, wiemy oboje jak to teraz wyglada: jeden jest przyneta, inni wala bezpieczni.
Poczekaj na AI mobow, beda skrzynki, beda naprawde niebezpieczne RB, i mnostwo innych rzeczy.
Wtedy ubicie RB bedzie wymagalo dobrego party, i wtedy nagrody beda sowite.
2. Jesli chodzi o NGP: zabieralismy wszystkim o ktorych wiedzielismy, dokladniej mowiac za kazdym kolejnym razem wydanie NGP bylo przemnazane o wartosc poprzednia+1. Czyli tak naprawde przez 7 kolejnych rozdan ludzie dostali 21 razy wiecej NGP niz powinni. Uwazam, ze sluszna bylo im to zabrac.
Co do Bialogniota: mial mnostwo przewinien na koncie, 90% to wykorzystywanie bugow.
3. Kolejny temat NSA: prawda jest taka ze kiedy wyrzucilismy Pandore, chamstwo na serwerze gwaltownie wzroslo. Ktos taki jest potrzebny, niestety, ale graczom nalezy sie od niego pewien szacunek. NSA ma zoltka kartke, zakaz wdawania sie w dyskusje, jest taryfikator kar, ktory na okres rozwoju serwera jest troche "lzej" egzekwowany. Bede to monitowal.
4. Ile zarabiam ? to moja prywatna sprawa, mam wlasna firme, zajmuje sie administrowaniem sieci telekomnikacyjnych, serwerow, obsluga informatyczna firm.
GL nie jest dla mnie manna z nieba, nie czerpie z niego zadnych korzysci $$$, a stale oplaty za GL nie sa male, moge powiedziec ze koszty GL za miesiac pazdziernik beda wynosic ponad 3k pln. To jest 5 maszyn serwerowych, do tego jeszcze koszt wykonania nowej strony, koszt reklamy na innych portalach.

Reasumujac: ja zmierzam w kierunku poprawy, mozesz trzymac mnie za slowo i sprawdzic to za jakis czas.
Ps: musze Cie pochwalic :P Twoje ostatnie posty sa naprawde konstruktywna krytyka, i najwazniejsze z kultura :P

McViRR

Cytat1. Jesli chodzi o drop z RB, ostatnio byl przypadek na forum, party okolo 60-64 lvl poszlo na jakiegos RB, zabili go i szumnie zglosili BUGA!!  brak dropu....okazalo sie ze mieli w pty buffera....78 lvl
Co do bicia RB, wiemy oboje jak to teraz wyglada: jeden jest przyneta, inni wala bezpieczni.

Drop RB zależy od tego lvl tego kto bije można mieć buffera w PT nawet na 85 bijąc takiego Barakiela 70lvl, ten temat był poruszny na forum GL oczywiście 100% ignorancji

CytatPoczekaj na AI mobow, beda skrzynki, beda naprawde niebezpieczne RB, i mnostwo innych rzeczy.
Wtedy ubicie RB bedzie wymagalo dobrego party, i wtedy nagrody beda sowite.

Ahahahh hahah hahah hahah
Ile już wchodzi to AI 9miesięcy? Ile wchodzą skrzynki 1rok?
Zawsze piszecie że wkrótce i już niedługo a tu BANG! nic nie będzie
A jeśli juz ktoś byta kiedy poprwicie bug XXX słychać odzew ze strony SpecialMember "Admini to też ludzie i mają własną rodzinę/prace/znajomych itp" ale to można pisać hmm 2,3 razy a nie NON_STOP!!!

Drama Gl updanie, ale nie jako serw ale jako serw dla ludzi potrafiących grać typu Renatka/Denat i inny renegaci;
Zostaną tylko dzieci neo i polskiepolaczkiPL czy "muj" "hodz" i zero zero umiejetności - zresztą Kamilku wiesz o czym mówie

Cytat: fedur w Wrzesień 14, 2009, 09:27:33 AM
eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)
http://www.wsku.yoyo.pl/

Scorpion

CytatAhahahh hahah hahah hahah
Ile już wchodzi to AI 9miesięcy? Ile wchodzą skrzynki 1rok?
Zawsze piszecie że wkrótce i już niedługo a tu BANG! nic nie będzie
A jeśli juz ktoś byta kiedy poprwicie bug XXX słychać odzew ze strony SpecialMember "Admini to też ludzie i mają własną rodzinę/prace/znajomych itp" ale to można pisać hmm 2,3 razy a nie NON_STOP!!!

Drama Gl updanie, ale nie jako serw ale jako serw dla ludzi potrafiących grać typu Renatka/Denat i inny renegaci;
Zostaną tylko dzieci neo i polskiepolaczkiPL czy "muj" "hodz" i zero zero umiejetności - zresztą Kamilku wiesz o czym mówie

Serwery l2m nigdy nie będą miały dużej ilości graczy, bo zbyt dużo dzieci postuje na forum, jakie to l2m (i serwy na nim stojące) jest złe i tak dalej. Nie ma to jak grac na serwerze kawał czasu, a potem narobić bydła bo sie dostało słusznego bana, czyż nie?
Soft l2m pomimo wszystkich błędów pod względem technicznym bije na głowę obecnych gigantów(czytaj podpis pod postem), więc za przeproszeniem komus sie w dupie przewraca, bo nawet nie wie jak ma dobrze. Fakt, że na l2m 0.3 czekamy już bardzo długo- ale równie dobrze mogło by wcale nie wejść i nie było by aż tak źle.
Ciągłe pisanie o tym, że dany serwer na pewno upadnie nie przysporzy mu więcej graczy, a niestety serwery stojące na l2m mają takich proroków zbyt wielu...
...

K4mil3k

Wszystko ma swoich przeciwnikow i zwolennikow, co do wersji 0.3 i jej opoznienia - kilka postow wyzej napisalem na ten temat.

//EDIT:
Z wypowiedzi Renji'ego - deva teamu L2m: nie bedziemy czekac na jedna finalna wersje L2m, gdyz jej wydanie opoznilo sie z powodu sesji, egzaminow i nauki czlonkow teamu, pisania od podstaw nowego enginu Questow, te Questy + okolo 20-30 nowych ktorych nie bylo wczesniej, gdy tylko zostana przetestowane trafia na x1. Wtedy x1 ruszy.
Co do wersji 0.3: zamiast czekac na jedna duza poprawke, beda wprowadzane kolejno jej czesci jako kolejne poprawki. Pierwsze 3 juz niedlugo.
EDIT//

Wkrotce wyjdzie kilka pierwszych i znaczacych poprawek. Zakonczcie flamewars o tym, bo ten temat o tym nie traktuje.

Ash666

Cytat: K4mil3k w Październik 06, 2008, 12:24:54 PM
.. Jesli chodzi o drop z RB, ostatnio byl przypadek na forum, party okolo 60-64 lvl poszlo na jakiegos RB, zabili go i szumnie zglosili BUGA!! :) brak dropu....okazalo sie ze mieli w pty buffera....78 lvl :)...

moze ja sie nie znam, ale czy to przypadkiem nie powinno miec znaczenia?

"If the level of the person who made the greatest contribution is higher than the level of the raid monster by 3 or more levels, then the probability of dropping an item or adena will decrease. If the level difference is nine or more levels, then, the monster will not drop any item or adena."

Ten buffer 78 lvl byl owszem w party, ale nie bił, czyli nie brał udziału w zadawaniu dmg. Na kazdym privie pewnie jest to traktowane inaczej, jak jest na offie...niestety nie wiem, nie grałem, ale czytajac opis raidbossa mozna miec wrazenie, ze liczy sie tylko gracz zadający dmg. Dodatkowo, taki nawet 10 lvli 'starszy' gracz moze teoretycznie hitnac raidbossa i nie powinno to kasowac dropu, poniewaz jeden hit to nie bylo 'greatest contribution' (pozostali napewno zadali wiekszy dmg).

Shol

Koszałek Opałek możesz powiedzieć gdzie to sprawdziłeś? Bo jeśli to prawda to ekipa l2m mają to do poprawienia, a niestety aby zgłosić takiego buga trzeba mieć na to dowody.

Edit.

Eh... nie zauważyłem, że dałeś też linka :P, to teraz pozostaje tylko czekać na reakcję ekipy l2m

Koszałek Opałek

Zadalem pytanie w dziale Retka i uzyskalem odpowiedz ;) - link prowadzi bezposrednio do tematu.
Przytaczany cytat znajdziesz na stronie www.lineage2.com

McViRR

Cytat: McViRR w Październik 06, 2008, 07:49:49 PM
Cytat1. Jesli chodzi o drop z RB, ostatnio byl przypadek na forum, party okolo 60-64 lvl poszlo na jakiegos RB, zabili go i szumnie zglosili BUGA!!  brak dropu....okazalo sie ze mieli w pty buffera....78 lvl

Drop RB zależy od tego lvl tego kto bije można mieć buffera w PT nawet na 85 bijąc takiego Barakiela 70lvl, ten temat był poruszny na forum GL oczywiście 100% ignorancji

eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)

Koszałek Opałek

McViRR

Mlor

chodzi glownie o to zeby gracze kupile recke za zlotowki  :?
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

ZjemCie

Nie przesadzajcie znowu z tymi złotówkami...

Onegar

Cytat: McViRR w Październik 07, 2008, 05:30:14 PM
ahahhahahah
hahahah
hha
hahah

http://graveland.pl/forum/viewtopic.php?p=91667#91667
Cytat: Mlor w Październik 07, 2008, 05:53:18 PM

Odpowiedź:
Cytat: KardNiestety nie znajdziesz go a jak znajdziesz to i tak nie będziesz mógł z nim pogadać ten quest nie działa poprawnie ani na x4 ani jeszcze na x13.
Musisz niestety skorzystać z opcji losowej otrzymywania recept na tą chwile nie u rueya a tam gdzie brałeś quest.
Zapewniam że niebawem zostanie to poprawione tym bardziej że w tej chwili trwają prace na questami i ten błąd sami zauważyliśmy testując nowy system questów.

Sprostowanie:
Cytat: RenjiNa x4 działa prawidłowo. Na x13 brakuje opcji z Rooney'em. Dodam ją przy następnym restarcie.  ;-)

PS: McViRR Mlor z tego, co widzę po waszych komentarzach do serwera jesteście w ogóle nie kompetentnymi osobami i moim zdaniem wasze zdanie niestety, ale Sie nie liczy robić z igły widły każdy potrafi a oceniać coś bez zapoznania Sie z całą sprawa widać jak Sie kończy...
Pozdrawiam Onegar.

Mlor

no tez Cie pozdrawiam, skad masz te szare gwiazdki? :kiss:
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

McViRR

Cytat: Onegar w Październik 07, 2008, 08:36:08 PM
ahahhahahah
hahahah
hha
hahah

Odpowiedź:
Cytat: KardNiestety nie znajdziesz go a jak znajdziesz to i tak nie będziesz mógł z nim pogadać ten quest nie działa poprawnie ani na x4 ani jeszcze na x13.
Musisz niestety skorzystać z opcji losowej otrzymywania recept na tą chwile nie u rueya a tam gdzie brałeś quest.
Zapewniam że niebawem zostanie to poprawione tym bardziej że w tej chwili trwają prace na questami i ten błąd sami zauważyliśmy testując nowy system questów.

Sprostowanie:
Cytat: RenjiNa x4 działa prawidłowo. Na x13 brakuje opcji z Rooney'em. Dodam ją przy następnym restarcie.  ;-)

PS: McViRR Mlor z tego, co widzę po waszych komentarzach do serwera jesteście w ogóle nie kompetentnymi osobami i moim zdaniem wasze zdanie niestety, ale Sie nie liczy robić z igły widły każdy potrafi a oceniać coś bez zapoznania Sie z całą sprawa widać jak Sie kończy...
Pozdrawiam Onegar.

CytatPamietam, ze kiedys mozna bylo wybrac recke jak sie uzbieralo 1.2k itemkow bo sam wybieralem sobie u Rooneya (oczywiscie na x4) hmm 

Dziwne nie? Z kroniki na kronikę nagle znika NPC od Q na recki S które można łatwiej zdobyć z dotacji i do tego 100%?
Dodam tylko że to bylo w okresie kiedy to na GL zaczeło brakować graczy...
Onegar grałeś na GL? Rozumiem bronić ale proszę...

K4mil3k

McVirr: zostalo jasno powiedziane: na x4 dziala, na x13 jest zupelnie nowy system questow, i zostalo rowniez powiedziane ze blad zostanie poprawiony przy najblizszym restarcie.

Paputek

W zamieszczonych przez niego cytatach jest tresc sprzeczna z jego "spostrzezeniami", wiec chyba lepszego dowodu na to, ze to troll, nie ma. ale dam mu dwa plusy
1 - pokazuje poziom "przeciwników" serwera
2 - trzyma wasz temat na "wierzchu" - dodatkowa reklama.
Dzieki mu za to
Graveland x4: Sh79/Wc78, x666: nie biore ;)

Onegar

Cytat: McViRR w Październik 08, 2008, 05:44:48 PM
Cytat: Onegar w Październik 07, 2008, 08:36:08 PM
ahahhahahah
hahahah
hha
hahah

Odpowiedź:

Sprostowanie:

Pozdrawiam Onegar.

CytatPamietam, ze kiedys mozna bylo wybrac recke jak sie uzbieralo 1.2k itemkow bo sam wybieralem sobie u Rooneya (oczywiscie na x4) hmm 

Dziwne nie? Z kroniki na kronikę nagle znika NPC od Q na recki S które można łatwiej zdobyć z dotacji i do tego 100%?
Dodam tylko że to bylo w okresie kiedy to na GL zaczeło brakować graczy...
Onegar grałeś na GL? Rozumiem bronić ale proszę...

Proponuje jakiś kurs czytania ze zrozumieniem...

1. Odpowiedź:
2. I do tego jak widać jest Sprostowanie: Quote z forum GL.

Cytat: Paputek w Październik 08, 2008, 07:21:40 PM
W zamieszczonych przez niego cytatach jest tresc sprzeczna z jego "spostrzezeniami", wiec chyba lepszego dowodu na to, ze to troll, nie ma. ale dam mu dwa plusy
1 - pokazuje poziom "przeciwników" serwera
2 - trzyma wasz temat na "wierzchu" - dodatkowa reklama.
Dzieki mu za to

Jeśli to o mnie czyt. wyżej!