Bladedancer [BD]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

bula

Cytat: coshoo w Październik 21, 2008, 11:05:35 PM
Cytat: TruTherion w Październik 21, 2008, 10:34:30 PM
Cytat: Jaki Ganh w Październik 21, 2008, 04:15:23 PM
Na ogół w sytuacjach krytycznych Dance of Medusa, modlimy się aby wszedł i nawalamy....

Jak przeciwnik jest na medusie to go nie po nawalasz...

Pewnie na privach medusa działa jak anchor...
erm, to byl taki skrot myslowy xD chodzilo mu o to ze jak jest jakies "wieksze" pvp to medusa(kogos prawie zawsze zlapie) a tych co nie dostali dobijamy :P

meduza dobrze dziala na privach :)

Marc1n

Na ogół w sytuacjach krytycznych Dance of Medusa, modlimy się aby wszedł i nawalamy. Drainy mogą być, o ile delikwent ma mały m.def to jest miodzio, kolega z klanu na tvt zapomniał jewelsów, nuk mojego sk wynosił standardowo 6k, a crit 20k :P Ogólnie BD nie jest stworzony do PvP, ale na pewno radzi sobie lepiej niż reszta supportu czy bufferów (z wyjątkiem OL/WC, bish i prophet to raczej debuffują, sleepują itd. niż zadają dmg, no, chyba, że spalają manę). Ogólnie wymiatacz to z Ciebie żaden, ale możesz zadać dotkliwy dmg, a nieraz i będzie te +1 pvp, bo +1 pk to raczej jak ktoś jest afk :D

Chyba, ze masz CheatSticka :D
HATE ME MOAR!

Yoker

Na ogół w sytuacjach krytycznych Dance of Medusa, modlimy się aby wszedł i nawalamy....
po co to było?

Fuss

Żeby wyrazić swoją opinie, jakie to privy są fe a retail fajny

Kesai

afaik, na dexie mozna sie drainowac z enemy na medusie (hand2hand + vampire). tak to powinno dzialac? ;>

bylyforumowicz

o ile sie orientuje, to medusa nie byla zmieniana od c4, czyli wtedy kiedy zostala wprowadzona, wiec czemu mialaby dzialac jak anchor?

TruTherion

Ba dawno dawno temu na L2j meduza powodowała paraliż, ale bezproblemowo można było zabijać osobę spertyfikowaną.

pigulec

Jeszcze na L2J C4 dokładnie tak było, nie wiem jak dalej bo rzadko miałem PvP z BD.

Kwasik

Witam !

Moglby mi ktos polecic dye pod pvp i pve. Mam bw +sls*sls+4 za niedlugo tallum + kesh*kesh

Madith

Pierwsza opcja.
ja latalem z takimi :

+4con -4str

Dlaczego?

BD, jako ze jest DE, ma malutko con'a a wiadomo co za tym idzie (malo hp, cp , czesto wchodza stuny)
do tego BD to nie jest DD wiec olbrzymiego dmg nie zadajesz, dlatego warto imo odjac od str i dodac do con zeby dluzej wytrzymac i wspomagac tancami swoje party.

Jak zalozysz Nightmare heavy to z tymi dye i jakimis dualami z SA health to wyciagniesz ok 8k hp na full buffie...imo nie zly wynik jak na Dark Elfa :)

Druga opcja.

Mozesz dodac sobie takie dye:

+4str +4dex -8con

Dlaczego?

W mass pvp zazwyczaj bd pada pod koniec, na poczatek przewaznie ida healerzy, lucznicy i daggerzy. Z tymi dye'ami jestes szybszy i zadajesz wiekszy dmg wiec na full buffie moze uda Ci sie ubic kogos na mass pvp/ siege zanim Cie ktos na target wezmie.. A jak wezmie Cie ktos na target to i tak padniesz nie wazne ile bys mial hp, w kwestia w tym czy padasz na 1 hita czy 8 :P
Minus tego zestawu jest taki, ze weznie w c**j malo cp potek i ssow :P uwierz mi naprawde malo :)

Mam nadzieje, ze pomoglem troche :P
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Kwasik

ja myslalem nad +4str - 4 con dosyc duza roznica w p. atc a co do +4dex -4con mysle ze nie ma sensu ~20a. speed 3acc 3 eva i kolo 10 do cryta 5 speed sszkoda tyle po con jechac wiec mysle ze dam +str

Quelledillion

CytatMozesz dodac sobie takie dye:

+4str +4dex -8con

Dlaczego?

W mass pvp zazwyczaj bd pada pod koniec, na poczatek przewaznie ida healerzy, lucznicy i daggerzy. Z tymi dye'ami jestes szybszy i zadajesz wiekszy dmg wiec na full buffie moze uda Ci sie ubic kogos na mass pvp/ siege zanim Cie ktos na target wezmie.. A jak wezmie Cie ktos na target to i tak padniesz nie wazne ile bys mial hp, w kwestia w tym czy padasz na 1 hita czy 8

Dance,Draco w łapy tudzież inny łuk i heyaaa nawalać,trzymać się na uboczu.

Marc1n

To nie czasy C4 PTS, gdzie CP potki sie nie spamowaly tak jak teraz. Jedyna normalna opcja to -9DEX/+5STR/+4CON. Jezeli masz zamiar nosic Duale i do tego soulshoty to nie masz innej opcji. Ja z kilkoma pierdolami i draco lightem jestes overweighted na -CON Builidzie, wiec raczej to sie nie nadaje.
HATE ME MOAR!

Dev

Marc1n tylko ty (nie wiem po kiego uja) nosisz wsyztskie pierdołki z maina, ASa i mase niepotrzebnych rzeczy ktore mozna zostawic w wh :P
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Marc1n

Jedyna rzecz ktora nosze z maina to jest AS. Ale za to nie nosze Duali samych w sobie, tylko Maracasy z weight: 0. Co i tak wychodzi lzej niz Duale S grade. Do tego mam na sobie Drac Bow + 500 strzal i z 500sss, kilka spirit ore i roznych scrolli i musze miec non stop decrease weight, bo inaczej cp potek juz nie zapakuje. Nie ma bata. Jak expilismy dawno dawno dawno temu razem, tzn Ty z moim BD, to mialem overweight lvl1 non stop jak nosilem topa duale+tallum heavy i nie mialem zadnych pierdol z maina, oprocz draco :P
HATE ME MOAR!

Ryltar

Bo Marc1n robi za clan wh xD

CytatTo nie czasy C4 PTS, gdzie CP potki sie nie spamowaly tak jak teraz

CP poty mniej od C5 juz wazyly :P Chociaz reuse CP potow mogl zostac z C4 :P

Kwasik

A co odnosnie broni magicznej ??

Oplaca sie w takowa inwestowac i korzystac??

/Fro

Kazuya

Cytat: Kwasik w Listopad 29, 2008, 12:44:19 AM
A co odnosnie broni magicznej ??

Oplaca sie w tak owa inwestowac i kozystac??
nie, wystarczy kupić bss
rpg x5 [gh85]

Vortighern

witam!
1.
Jak mnie ktoś walnie na Dance of Shadow to efekt tańca się usuwa?
2.
A jak ja walne moba albo kogoś?

P.S:
na kronice L2LOLgRacjaLoolpart2 JOT nie usuwa. A normalnie? w Gracji ofc.
Ortografia polska to sztuczny wymysł 20-lecia miedzy wojennego.
NIE pisze poprawnie po Polsku!!!

bula

nie usuwa sie w zadnym przypadku

Vortighern

Dzięki. A wiec jednak na moim serwerze coś działa tak jak powinno. :) A myśleliśmy że bicie tyrków na dino bez wyciągania ich na plaże skończy się jailem :) serwer z dualboxem nieograniczonym a jednak żywy BD potrzebny :)
Ortografia polska to sztuczny wymysł 20-lecia miedzy wojennego.
NIE pisze poprawnie po Polsku!!!

Yoker

Cytat: bula w Grudzień 13, 2008, 10:57:51 AM
a co z wsiadaniem na stridera? na wielu serwerach (m.in Dexterlude) tańce/songi znikają.

coshoo

Cytat: Yoker w Grudzień 13, 2008, 12:42:03 PM
Cytat: bula w Grudzień 13, 2008, 10:57:51 AM
a co z wsiadaniem na stridera? na wielu serwerach (m.in Dexterlude) tańce/songi znikają.

Na retailu też.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

bula

tego nie wzialem pod uwage, ale o to Vortighern tez nie pytal :P

Madith

Moze mi ktos napisac jak gra sie BD na Gracii (off ofc) ?:)
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League