Shillien Knight [SK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dev

Nie robie, expam w party srednio 4 godziny i wbijam 15-20% dziennie :P
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Dixat

Mam pytanie dotyczace walki na olimpiadzie.
Czy mając set IC warto walczyc np.z łukami i sztyletami w MJ HV a z magami w NM HV czy zostac w IC ?

myha

jak już to z magami można walczyć w dc robe +speed sie przydaje, z dagerami i luakmi to jak masz ic to tylko ic
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Marc1n

Tylko IC - resisty zmieniaja wszystko.
HATE ME MOAR!

Dev

Na olimpiadzie przed elementami mozna na magow jak najbardziej DC robe, + speed i cast speed ...

SknerusKK

Cytat: myha w Listopad 07, 2008, 09:45:39 AM
jak już to z magami można walczyć w dc robe +speed sie przydaje, z dagerami i luakmi to jak masz ic to tylko ic
no jasne, sk w dc robe..

Alarion

Kiedys to moglo miec sens. + speed, a na cholere ci p def vs nuker?

Oczywiscie teraz elementale, wiec takie dyskusje mozna bylo prowadzic przed CT1
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

lukiw

Co do nukerów, to rozważanie właściwego armoru to raczej temat teoretyczny. Nasza wygrana bardziej zależy od szczęścia, niż od właściwego doboru ekwipunku. Jak nuker zacznie od klątw to szczęście w ich odbiciu, no i szybkie dopadnięcie nukera i przerwania z wykorzystaniem shild basha. O tyle dobry jest bash enchantowany na water i element w mieczu, bo nukerzy i tak biegają w dc, a tam resistu nie można włożyć. Ale i tak szanse są niewielkie w takim zetknięciu :D
Server Franz Carthus    Shilien Templar  85
                                   Spellhowler        75
                                   Necromancer     75
                                   Gladiator           75

Ryltar

CytatO tyle dobry jest bash enchantowany na water

Zdajesz sobie sprawe ze ten Pr0 hiper mega uber imba debuff co zmniejsza ressist na elemental trwa AZ 2 sekundy(czyli tyle ile stun) wiec lepiej walnac w chance...(mogli by dac w time ale po co poczekamy do sracja part 16 to bedzie).

CytatAle i tak szanse są niewielkie w takim zetknięciu

Olimpiada? Chyba ze od czasu kiedy nie gram(kamael) nukerzy juz moga uzywac bspss.Kiedys nukerzy mieli walek wiec nie wiem jak teraz ale z paru filmow widzialem ze tank jakos sie nie meczyl z nukerem tylko z dracona mu ladowal po dupie.

Dev

Ryl, virek mowil na vencie ze to wchdozi osobny debuff trwajacy 10 albo cos sekund :P

Ryltar

A typ z blaha mowil ze to trwa tyle co stun i sobie potem ksiazka zmienil na chance bo to gowno jak ich malo.

Virandile

Tak samo jak np. Hurricane ma enchant na weaken wind, to nie trwa tyle ile nuke tylko debuff zostaje po nim. Z tego co ja slyszalem z Bashem jest podobnie i debuff trwa ok 7s.
"Many that live deserve death. And some die that deserve life. Can you give it to them?"

Aion | Spatalos | Asmodian | Templar | Virandile

My Anime List

lukiw

7 - 10s to i tak nie wiele. Myślałem, że water element to właściwy wybór, ale w sumie nie ma dla niego specjalnie opłacalnej alternatywy. Virek, a jaki ty masz element?
                                   Spellhowler        75
                                   Necromancer     75
                                   Gladiator           75

Virandile

Aktualnie nie mam broni >.< ale staram sie ja kupic. Niestety bron ktora mi odpowiada ma juz wsadzone troche Holy co jest dla mnie zyciowym failem bedac Mrocznym Elfem i majac bron z Holy elementem (pewnie go usune co jest jeszcze wiekszym failem wywalajac te dosyc drogie stony w bloto [no ok nadaja sie do expienia moze]). Jednak odkladajac moje wymyslone upodobania na bok bralbym tylko Dark ze wzgledu na to, ze najwiecej skilli SK/ST jest przynalezne do tego wlasnie elementu lub wzial Wind ktory nie jest rasowym elementem Mrocznych Elfow, jednak mysle, ze w przyszlosci (tak +81) moze miec wieksze zastosowanie. A patrzac na to realnie bralbym to na co mialbym kase zaczynajac od tych biedniejszych Water/Dark/Wind.

Aha, jeszcze zwroc uwage, ze Basha spamujesz wiec ten debuff mozesz odnawiac co chwile, o ile wejdzie oczywiscie. Ja bym jednak wzial Basha na +Chance.
"Many that live deserve death. And some die that deserve life. Can you give it to them?"

My Anime List

bula

Cytat: lukiw w Listopad 07, 2008, 09:13:12 PM
7 - 10s to i tak nie wiele. Myślałem, że water element to właściwy wybór, ale w sumie nie ma dla niego specjalnie opłacalnej alternatywy. Virek, a jaki ty masz element?
przy reuse basha chyba powinno wystarczyc?

Ryltar

Wind o tyle dobry ze ten pain of shilen dodaje elemental wind chyba.

CytatJa bym jednak wzial Basha na +Chance.

O tyle dobre ze jak detarget nie wejdzie to stun moze przerwac.

Quelledillion

Cytat: myha w Czerwiec 19, 2008, 08:28:03 AM
do expa +4 int co najwyżej do pvp lepiej dodac wit albo nie ruszac w ogóle

Lepiej dodać +wit...rzucisz szybko wejdzie albo nie ale lepsze to niż mają Ci przerwać rzucanie.

Dev

No nie wiem czy to sie tak opłaca. Mi FS wchodzi cholernie rzadko, hex tez dosyc czesto failuje (chociaz w raida z kamaloki wchodzi.. strange xD), ale ogolnie majac wczoraj duela z Shillien Templarem nie wszedl mi ani razu :P

Ryltar

CytatLepiej dodać +wit...rzucisz szybko wejdzie albo nie ale lepsze to niż mają Ci przerwać rzucanie.

Kwestia co rzucasz.Jak najczesciej hex i pb(jak ja) to praktycznie wit ci nic nie da dlatego +int>+wit.

Virandile

Tankowi nie jest tak latwo przerwac castowanie, zdecydowanie +INT jezeli ktos chce to ruszac. Wieksza szansa na wejscie naszego win skilla  - LS'a.

My Anime List

TruTherion

Cytat: Virandile w Listopad 09, 2008, 01:47:50 PM
Tankowi nie jest tak latwo przerwac castowanie, zdecydowanie +INT jezeli ktos chce to ruszac. Wieksza szansa na wejscie naszego win skilla  - LS'a.

A czemu nie jest łatwo? Siła obrażeń, ma wpływ na szasnę na przerwanie zaklęcia?

lukiw

Sprawdziłem, Ryl ma rację debuf z shild basha trwa 2 sek, tyle co jedno walnięcie. Trochę krótko, ale krótkie reużycie skilla, to w sumie chyba nie najgorszy wybór.
                                   Spellhowler        75
                                   Necromancer     75
                                   Gladiator           75

Ryltar

Czyli na +9 bedzie to trwalo z 5 sec xD

Frohike

Cytat: lukiw w Listopad 09, 2008, 02:59:01 PMSprawdziłem, Ryl ma rację debuf z shild basha trwa 2 sek, tyle co jedno walnięcie. Trochę krótko, ale krótkie reużycie skilla, to w sumie chyba nie najgorszy wybór.
O ile zmniejsza resist ten debuff?

Marc1n

HATE ME MOAR!