[Problem] mysql 4.1 i instalacja tabel

Zaczęty przez Draconus, Listopad 29, 2008, 12:02:10 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Draconus

CytatPliki servera pobieramy ze stronki podanej w pierwszym poście, rozpakowujemy np. C:\server

Kolejnym krokiem jest instalacja tabel w naszej bazie danych l2jdb, wchodzimy do folderu C:\server\tools i odpalamy database_installer.bat, wpisujemy ścieżkę instalacji bin MySQL C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 6.0\bin, Enter i wybieramy f dla pełnej instalacji bazy. Na następne zapytanie odpwiadamy n i Enter
Nasze tabele są już zainstalowane, mozemy przystąpić do konfiguracji servera Smile

No więc mam problem dotyczący tego fragmentu. Zrobiłem wszystko co było trzeba.. tylko, że mam wersję 4.1 mysqla, a nie 6.0 klikam w tego database'a installera i tam mi wyskakują jakieś pierdoły.. Od razu wpisuję ścieżkę czyli u mnie to jest C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 4.1\bin. Zaklikuję enter tak jak w poradniku.. a tu mi wywala z programu -.-.

I jeszcze jedna sprawa.
CytatSerwer 1: http://l2jfree.com/releases/
Ściągam se pliki z ostatnich dwóch linków.. patrzę... nie ma folderu gameserver i login... a w poradniku wyraźnie jest pokazane , że musi być 6 folderów, a ja mam 4.WTF? Pls help.

Matim

Jesli chodzi o instalowanie tabelek to pokaz nam screena z ostatniego loga . A co do braku paru folderow to sie nie przejmuj ! Bo free ma inaczej ulozone foldery . Tam masz chyba dist -> Gameserver itp . Wszystko jest dobrze.

Kazuya

Cytat: Draconus w Listopad 29, 2008, 12:02:10 AM
Cytat
Kolejnym krokiem jest instalacja tabel w naszej bazie danych l2jdb, wchodzimy do folderu C:\server\tools i odpalamy database_installer.bat, wpisujemy ścieżkę instalacji bin MySQL C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 6.0\bin, Enter i wybieramy f dla pełnej instalacji bazy. Na następne zapytanie odpwiadamy n i Enter
Nasze tabele są już zainstalowane, mozemy przystąpić do konfiguracji servera Smile

No więc mam problem dotyczący tego fragmentu. Zrobiłem wszystko co było trzeba.. tylko, że mam wersję 4.1 mysqla, a nie 6.0 klikam w tego database'a installera i tam mi wyskakują jakieś pierdoły.. Od razu wpisuję ścieżkę czyli u mnie to jest C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 4.1\bin. Zaklikuję enter tak jak w poradniku.. a tu mi wywala z programu -.-.

kliknij prawym > edytuj i w notatniku zmień ścieżkę 
rpg x5 [gh85]

Draconus

Aha dzięx. Ale znowu jakiś problem... w moim pliczku loginserver.properties nie mam linijek externalhostname i internal... no to dopisuję te linijki i wan i lan.. zapisuję w tym pliczku server.properties jest wszystko ok. W datapack root wpisuję C:\l2server
Nie wiem czy "\" czy "/" ale wziąłem "\"... zapisałem. Następnie pliczek :startSQLAccountManager.bat
nie mam tego pliku -.-. Mam tylko startaccountmanager. Zaklikuję go i tworzę account klikam :1
Wpisuję nick, potem hasło, potem acces lvl: 100. Enter.. wszystko ok zapisało mi konto.
Teraz host: wpisuję:
127.0.0.1 localhost      
127.0.0.1 l2authd.lineage2.com
127.0.0.1 l2testauthd.lineage2.com
216.107.250.194 nprotect.lineage2.com
w miejsce 127.0.0.1 wpisuję swój ip

O ile dobrze.. Zapisuję hosta. Włączam:
startLoginServer.bat oraz:
startGameServer...

Włączam start game server, a tu znowu jakaś pierdoła... Cytuję fragment komunikatu :
CytatStarting l2jfree
Excepting in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: com/l2jfree/gameserver/GameServer
Caused by: java lang
......
kolejne 10 linijek zaczynają się na at java...
Dalej
CytatCould not to find the main class: com/l2jfree.gameserver.GameServer
Program will exit.

Server terminated abnormally

Server terminated

Co zrobiłem źle? Bo nie mogę się zalogować.

jabol61

No widzę, że masz tak samo jak ja kiedyś. U mnie wynikało to z tego, że albo nie miałem wszystkich plików, albo były one uszkodzone. Z tego co widzę w ostatnim cytacie, to pisze, że nie można odnaleźć pewnej klasy. A w dodatku sam musiałeś sobie dopisać linijki. Radzę ci przeinstalować pliki serwerowe. Ja korzystam z l2j i wszystko śmiga. Gram z kumplami i jest luz.
Pozdrawiam :)

Matim