upadajace serwery dn

Zaczęty przez ry4n23, Listopad 28, 2008, 10:28:40 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ry4n23

witam

jestem ciekaw jak wyglada sytuacja na x15, x200 i x30. Duzo ludzi odeszlo w ostatnim miesiacu? Ile tygodni serwery beda up?
tylko prosze o obiektywne opinie.
Z infinity w ciagu ostatniego tygodnia odeszlo ponad 100 osob - serwer upada z dnia na dzien. Ludzie maja dosc klamstw drake i nudy.

orri

gadasz jak ktoś kto daaaaawno temu przestał grać :) na dragon x15 jest wszystko ok, czesto są GMi w grze, spotyka się newbie teraz zaczoł sie event, gm organizuje eventy pvp, naprawiono apella sety, frintezza niedługo ma być aktywna, posypały się bany za boty, exploity itp. i ja nie znam nikogo kto miał by odchodzić na inny serwer

BTW: to forum nie jest po to żeby płakać że komuś sie nie chce grać ale żeby pomagać innym graczom wymieniając sie swoim doświadczeniem :)
MasterOfSpirytus TH/SWS nobl klan B1A Dragon x15 ON
F1stM4st3r TYR/WC nobl Dragon x15 off
Orri SH/SE dragon x15 off

Ikki

on nie placze lecz zadaje pytanie :> orri chyba jeszcze nie dorosles zlapales troszke doswiadczenia w l2 ale jeszcze troszke za malo ;p a na dn chyba wszystko w porzadku chociaz wydaje mi sie iz gra troszke mniej ludzi niz kiedys ;p

ry4n23

Cytat: orri w Listopad 28, 2008, 03:50:56 PM
gadasz jak ktoś kto daaaaawno temu przestał grać :) na dragon x15 jest wszystko ok, czesto są GMi w grze, spotyka się newbie teraz zaczoł sie event, gm organizuje eventy pvp, naprawiono apella sety, frintezza niedługo ma być aktywna, posypały się bany za boty, exploity itp. i ja nie znam nikogo kto miał by odchodzić na inny serwer

BTW: to forum nie jest po to żeby płakać że komuś sie nie chce grać ale żeby pomagać innym graczom wymieniając sie swoim doświadczeniem :)

po pierwsze to nie nazywaj na pale placzem kazdej niepochlebnej opini na temat twojego serwera.

poza tym ostatnio wrocilem na serwer, to co zobaczylem zamiast mnie zmotywowac do gry, dalo mi do zrozumienia ze to na serio agonia.
ktos kto gra non stop nie widzi tak zmian jak ktos kto mial przerwe.
apropo updatow - jestes chyba strasznie przywiazany do x15 skoro wspominasz tutaj o apella i frintzeli (czy jak to sie zwie). wprowadzac tyle czasu nowa kronike na serwer potrafi tylko drake.
Wiem, ze ludzie maja po prostu dosc tych klamstw i lenistwa drake. Dlatego odchodza i serwery umieraja. Ja jestem tylko ciekaw w jakim tempie. Zreszta tak czy siak epoka L2 dobiegnie konca wraz z wyjsciem AION :-)

orri

no to jak serwery upadają to po co wracasz i sie nimi przejmujesz?
jak na razie to ty zniechęcasz inych do gry nie ja

Kazuya

Cytat: orri w Listopad 29, 2008, 12:13:10 PM
bo dn upada serv stworzony tylko dla donatorów :]
rpg x5 [gh85]

McViRR

Cytat: fedur w Wrzesień 14, 2009, 09:27:33 AM
eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)
http://www.wsku.yoyo.pl/

ry4n23

Cytat: McViRR w Listopad 29, 2008, 01:20:26 PM
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,24375.msg271250.html#new

Czyżby nie tutaj przyszło/przyjdzie sporo ppl z Dn?

ludzie z x5 ida na roxy x5. nie wiem pozostalych serwerow- dunno.

Cytat: orri w Listopad 29, 2008, 12:13:10 PM

jak bym wiedzial jak wyglada sytuacja to bym nie myslal nawet instalowac l2 ponownie.
ja nie zniechecam nikogo. fakty sa faktami. pretensje mozesz miec do drake ze nic nie robi.

Morok111

powstaje nowy serw frintezza (nie bede go reklamował bo zaraz dostane 10 minusów) warto tylko zaglądać na niego.
Na DN gra mój kumpel, powiem wam tak że nie donatował nic, a w ciagu miesiac dorobił sie całego boss seta + Bron S grade +11.. więc chyba coś jest nie tak....
mnie już nawet arena nie pociąga... czekam na up frintezy i zobaczymy
pozdro
bd/sh....necro + noblese  (DRAGON x 15)
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

Kotlet

ludzie (szczególnie jedna osoba :D) mniej więcej od roku wieszczą upadek DN i co? I dalej stoi...
To prawda że jest mniej osób niż np. 2 lata temu , czy pół roku temu (gdy weszło interlude), ale póki ktoś tam gra i donatuje to serwery będą stać, a jeśli zupełnie mało ludzi będzie, to Drake wprowadzi Kameal czy jakąś tam inną kronikę, albo zrobi wipe. To jest zbyt dobry interes aby sobie odpuścił, o przyszłość DN się nie martwię.
Znam osoby na infinity, które dalej odczuwają przyjemność z gry; to że odchodzą mocne klany, nic ich nie obchodzi.
Ja też już nie gram, ale przyczynę nie widzę w serwerze, tylko wiem, że po prostu ta gra mi się znudziła, po przeszło dwóch latach każdy serwer ma prawo się znudzić.
I nie staram się, ostrzegać wszystkich by broń Boże nie wchodzili na ten serwer, zakładając regularnie jakieś topiki i pisząc posty tu czy na forum dragona. I potem nie dziwię się że gra coraz mniej ludzi.
Ktoś szuka nowego serwera, wchodzi na to forum, widzi temat że dni dragona są policzone itp. to oczywiste że do niego nie dołączy.

Cokolwiek Drake zrobi jest źle, wprowadził interlude którego wszyscy chcieli, to teraz każdy narzeka że wolał C4. Nerfnie jakąś postać, zaraz na forum zaczyna się flame. Ja gdybym naczytał się takich opinii, miałbym ten serwer w dupie i nic nie robił dopóki bym nie musiał, i on tak robi.

Większość ludzi nic za grę nie płaci, a wymaga nie wiadomo czego.
Rozwiązanie jest proste:  nie podoba się? wyp.... i nie psuj zabawy innym, nikt was do gry tu nie zmusza. I nie czuj powinności pisania wszędzie o tym że nic się nie podoba.

A najlepsze jest to:
Cytatja nie zniechecam nikogo

To coś w stylu: "wiecie, ja nie zniechęcam nikogo by leciał tym samolotem, ale jak myślicie ile te jeszcze skrzydła wytrzymają zanim odpadną"

Bardzo neutralna wypowiedź

PS
założę się że jak ten serwer w końcu upadnie, to większość będzie pisała że to był najlepszy serwer na świecie

ry4n23

Cytat: Kotlet w Listopad 29, 2008, 07:22:26 PM
ludzie (szczególnie jedna osoba :D) mniej więcej od roku wieszczą upadek DN i co? I dalej stoi...
To prawda że jest mniej osób niż np. 2 lata temu , czy pół roku temu (gdy weszło interlude), ale póki ktoś tam gra i donatuje to serwery będą stać, a jeśli zupełnie mało ludzi będzie, to Drake wprowadzi Kameal czy jakąś tam inną kronikę, albo zrobi wipe. To jest zbyt dobry interes aby sobie odpuścił, o przyszłość DN się nie martwię.
Znam osoby na infinity, które dalej odczuwają przyjemność z gry; to że odchodzą mocne klany, nic ich nie obchodzi.
Ja też już nie gram, ale przyczynę nie widzę w serwerze, tylko wiem, że po prostu ta gra mi się znudziła, po przeszło dwóch latach każdy serwer ma prawo się znudzić.
I nie staram się, ostrzegać wszystkich by broń Boże nie wchodzili na ten serwer, zakładając regularnie jakieś topiki i pisząc posty tu czy na forum dragona. I potem nie dziwię się że gra coraz mniej ludzi.
Ktoś szuka nowego serwera, wchodzi na to forum, widzi temat że dni dragona są policzone itp. to oczywiste że do niego nie dołączy.

Cokolwiek Drake zrobi jest źle, wprowadził interlude którego wszyscy chcieli, to teraz każdy narzeka że wolał C4. Nerfnie jakąś postać, zaraz na forum zaczyna się flame. Ja gdybym naczytał się takich opinii, miałbym ten serwer w dupie i nic nie robił dopóki bym nie musiał, i on tak robi.

Większość ludzi nic za grę nie płaci, a wymaga nie wiadomo czego.
Rozwiązanie jest proste:  nie podoba się? wyp.... i nie psuj zabawy innym, nikt was do gry tu nie zmusza. I nie czuj powinności pisania wszędzie o tym że nic się nie podoba.

A najlepsze jest to:
Cytatja nie zniechecam nikogo

To coś w stylu: "wiecie, ja nie zniechęcam nikogo by leciał tym samolotem, ale jak myślicie ile te jeszcze skrzydła wytrzymają zanim odpadną"

Bardzo neutralna wypowiedź

PS
założę się że jak ten serwer w końcu upadnie, to większość będzie pisała że to był najlepszy serwer na świecie

piszesz bzdury.
Dn upada juz od jakiegos czasu. Ostatnio odejscia ludzi sie nasilily.
Drake nic nie wprowadzi, to nie jest zaden dobry interes. Interes byl jak na serwach bylo po pare K osob a nie teraz kiedy online jest znikoma liczba. Drake byl leniwy, zaniedbal sprawe a teraz jest po ptakach. Dn ma kiepska opinie wsrod graczy.

Sadzisz, ze na DN gra malo osob bo ludzie pisza topici na forum ze im sie to i tamto nie podoba? Skoro jest tyle postow tego typu to chyba jest cos na rzeczy.
Drake to hipokryta - najpierw pisze, ze zbalansuje serwer na tyle na ile sie da a potem sie okazuje ze sps/ee postac ktora na full bufie rozklada cale party uwaza za ok a po jakims czasie nefuje he/wl bo niby jest za mocny... tutaj nie ma logiki.
Pisze ze ct1 bedzie niedlugo wprowadzany i niebawem zaczna sie testy. Pare miesiecy po tym - cisza. Nikt o Ct1 juz nie mowi.
Wprowadzil IL? Super - szkoda ze jako ostatni. Nie wiesz czemu ludzie pisza, ze woleli stare C4? To ci odpowiem - tam bylo zdecydowanie mniej bugow niz w IL. Nie wspominajac o braku antharasa przez dlugi czas, o braku frintezzy pewnie do dzisiejszego dnia i wielu innych.

Z jednym sie z toba zgodze - nie podoba sie to nie graj. I tak tez wiel osob zrobilo - olalo Drake i jego nieskonczone obietnice i jego specyficzne 'ETA' ale to nie znaczy, ze nie moga pisac prawdy o Dragon Network.

orri

Cytat: ry4n23 w Listopad 29, 2008, 10:56:53 PM
piszesz bzdury.
Drake nic nie wprowadzi, to nie jest zaden dobry interes. Interes byl jak na serwach bylo po pare K osob a nie teraz kiedy online jest znikoma liczba. Drake byl leniwy, zaniedbal sprawe a teraz jest po ptakach. Dn ma kiepska opinie wsrod graczy.

Sadzisz, ze na DN gra malo osob bo ludzie pisza topici na forum ze im sie to i tamto nie podoba? Skoro jest tyle postow tego typu to chyba jest cos na rzeczy.
Drake to hipokryta - najpierw pisze, ze zbalansuje serwer na tyle na ile sie da a potem sie okazuje ze sps/ee postac ktora na full bufie rozklada cale party uwaza za ok a po jakims czasie nefuje he/wl bo niby jest za mocny... tutaj nie ma logiki.
Pisze ze ct1 bedzie niedlugo wprowadzany i niebawem zaczna sie testy. Pare miesiecy po tym - cisza. Nikt o Ct1 juz nie mowi.
Wprowadzil IL? Super - szkoda ze jako ostatni. Nie wiesz czemu ludzie pisza, ze woleli stare C4? To ci odpowiem - tam bylo zdecydowanie mniej bugow niz w IL. Nie wspominajac o braku antharasa przez dlugi czas, o braku frintezzy pewnie do dzisiejszego dnia i wielu innych.

Z jednym sie z toba zgodze - nie podoba sie to nie graj. I tak tez wiel osob zrobilo - olalo Drake i jego nieskonczone obietnice i jego specyficzne 'ETA' ale to nie znaczy, ze nie moga pisac prawdy o Dragon Network.

1. Jak nie grasz na dragon network to to forum nie jest dla ciebie
2. Nie oceniaj serwera na którym już nie grasz
3. Jak Ci sie Drake nie podoba to powiedz to jemu a nie nas tu wk******
4. Coś czuje że możesz zakończyć tą dyskusje bo i tak jej nie wygrasz
5. Przez takie posty jak Twój naprawde d-net nie będzie miał dobrej renomy no ale Ciebie to nie obchodzi wkońcu już nie grasz na d-net
6. Napisz posta no oficialnym forum d-net to zobaczymy co Ci odpowiedzą
7. Z serwera odchodzą ci co sie nie potrafili niczego dorobić, nie zrobili żadnej suby i tylko ich zabijali, jak ktos raz zrobi sube i będzie mu sie fajnie grało to ta myśl że po zakończeniu gry mozna sprzedac itemy za prawdziwe pieniądze tylko pomaga grać

BTW. Skoro ten serwer jest dla Ciebie do kitu i grają tam tylko idioci i donatorzy to czemu nibu sie tak nim przejmujesz? Zrób nam przysługę i zapomnij to tej grze najlepiej.

Ikki

Orri dzieciaku to jest forum tu nie tylko pisze sie pochlebne posty o servie mozna tez pisac krytyczne wyraza sie  tu swoja opinie jego jest taka i ch... Ci do tego zrozum mowisz ze odchodza ludzie co sie niczego nie dorobili wez przestan i poczytaj troszke forum dn zobaczysz czemu ludzie odchodza dn chyba jest Twoim jedynym swiatem wiec bron go dalej i pisz te swoje bezsensowne posty pzdr

Thorns

napisałbym tez cos od siebie ... ale mi sie nie chce.

gadajcie dalej.. po to jest forum (dla wszystkich Orri)

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

Elvin

Cytat: ry4n23 w Listopad 29, 2008, 10:56:53 PM
piszesz bzdury.
ty tez.
Cos krotko grasz na DN, bo niewiesz co mowisz, ja z DN mam stycznosc od kilku lat (praktycznie od poczatku), i tego typu sytuacje byly i beda, a DN i tak bedzie zyl (zobaczymy jak wejscie gry Aion na rynek wplynie na L2).
A co do drake'a to nie rozsmieszaj mnie czlowieku tylko mysl realnie.

Cytat: orri w Listopad 30, 2008, 08:38:08 AM
Znajac zycie to odpowiedze cos w stylu "p1erdol sie"/"sp1erdalaj"/"gtfo"/"cry me a river"/"idz sie zastrzel"/

ry4n23

Cytat: orri w Listopad 30, 2008, 08:38:08 AM
1. Jak nie grasz na dragon network to to forum nie jest dla ciebie
2. Nie oceniaj serwera na którym już nie grasz
3. Jak Ci sie Drake nie podoba to powiedz to jemu a nie nas tu wk******
4. Coś czuje że możesz zakończyć tą dyskusje bo i tak jej nie wygrasz
5. Przez takie posty jak Twój naprawde d-net nie będzie miał dobrej renomy no ale Ciebie to nie obchodzi wkońcu już nie grasz na d-net
7. Z serwera odchodzą ci co sie nie potrafili niczego dorobić, nie zrobili żadnej suby i tylko ich zabijali, jak ktos raz zrobi sube i będzie mu sie fajnie grało to ta myśl że po zakończeniu gry mozna sprzedac itemy za prawdziwe pieniądze tylko pomaga grać

BTW. Skoro ten serwer jest dla Ciebie do kitu i grają tam tylko idioci i donatorzy to czemu nibu sie tak nim przejmujesz? Zrób nam przysługę i zapomnij to tej grze najlepiej.

1. jest dla mnie, to ze nie gram nei oznacza ze nei moge wyrazac swojej opini.
2. oceniam bo na nim gralem. napisalem co mysle i co bylo powodem mojego odejscia.
3. takie samo zdanie o Drake ma prawie cale community...
4. ja tu nie prowadze walki tylko dyskusje.
5. nie przez posty ale przez dzialania drake. musialbym miec super powazanie wsrod ludzi, zeby moje zdanie bylo wyrocznia dla innych.
6. juz napisalem, czesc skrytykowla czesc tradycyjnie +1
7. lol? raczej na odwrot. póki masz jakis cel w tej grze to grasz bo cie ciekawi. rozwijasz postac, zdobywasz sprzet, walczyc o horna itd itp. odchodzisz jak nie ma wyzwan. ludzie odchodza z innych powodow o ktorych juz pisalem.

Orri nie masz sie co irytowac. Fakty sa faktami. Ty grasz na jakims serwerze z DN i normalne ze jesli ci to odpowiada, to moga cie irytowac posty innych, bo wolalbyc zapewne czytac jaki to DN jest wspanialy. Ale niestety nie jest wspanialy. DN byl top 3 community w przeszlosci a teraz zszedl na psy. Pretensje mozesz miec tylko do Drake. Sam bym chcial, zeby serwery odzyly, ale nawet jesli bede pisal same pozytywne rzeczy to i tak nie zmieni to faktu ze serwer upada. Do nie dawna infinity trzymalo sie dzieki temu ze gralo dosc sporo osob ze starej paczki. Ludzie narzekali na bugi, brak aktywnych gmow itd (w tym ja) ale tak na prawde wszystko to bylo nic bo na sige/ mass pvp przychodzilo w cholere osob i zabawa byla super. Od zeszlych wakacji odeszly praktycznie 4-5 duze klany. Ubylo w cholere wrogow. I chodzbys czerpal nie wiadomo jaka przyjemnosc z l2 to na infinity po prostu sie juz nudzisz.

Cytat: Elvin w Listopad 30, 2008, 03:35:27 PM
A co do drake'a to nie rozsmieszaj mnie czlowieku tylko mysl realnie.
co dla ciebie oznacza pojecie 'realne myslenie'? Pytam serio, bo nie widze zeby moja opinia o poczynaniach drake byla jakas utopia. a moze sie jednak myle i przytoczone przyklady o jego niekompetencji to bujda?

orri

ok. zastanowiłem sie i już nie mam zamiaru sie z wami użerać w kwestji serwerów d-net
mi sie podoba i naprawde można czesto spotkac newbie (dragon x15) na infinity nie gram więc nie wiem za to ty nie wiesz jak jest na dragonie i z tąd mogą sie brać spory
na dragone jak już pisałem gra dużo ludzi, sa newbie aktywny gm coś sie dzieje

Thorns

btw ... widzialem ogloszenie o wymianie itemow z dragona na NM przez sindicate :-) kolo 30 ppl  wiec chyba na dragonie tez nudno sie robi

http://forum.dragon-community.net/index.php/topic,165335.0.html

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

orri

nie nudno tylko syndyki sie rozpadają powoli :) severence wyszłi z ally i zrobili swoje, syndyki ściemniają coś z własnym ally, do siebie przyjmują praktycznie każdego :) nie są w stanie zabić żadnego epickiego bossa, wszystkie mają bajaki z B1A a ostatnio syndyki za moją sprawą stracili ( a dokładniej B3st ) 30 dc :P

piotrekxx89

Cytat: orri w Grudzień 02, 2008, 03:55:26 PM
nie nudno tylko syndyki sie rozpadają powoli :) severence wyszłi z ally i zrobili swoje, syndyki ściemniają coś z własnym ally, do siebie przyjmują praktycznie każdego :) nie są w stanie zabić żadnego epickiego bossa, wszystkie mają bajaki z B1A a ostatnio syndyki za moją sprawą stracili ( a dokładniej B3st ) 30 dc :P

Serjo?

orri

co do której częsci mojej wypowiedzi masz zastrzeżenia?? :P

Pheonix

sory ze się wtrącam ale:
1. jeszcze niedawno grałem na d-net i serwer byl fajny fajnie się grało i fajni ludzi byli
2. bugi i takie podobne rzeczy. nie znam się dobrze na l2 ale jakoś żaden mi nie przeszkadzał
3. serwer d-net padają ?? dobre ^^ nie raz tłukłem jakiegoś gościa żeby potworów ze spota nie wybijał
4. idealnie nie było bo miałem parę sytuacji ze zostałem brutalnie ubity przez 70 lvl'a + na spocie dla 30+
5. w ferie wracam i próbuje dorobić się subki ;]

a teraz pytanie po jakim czasie usuwają konta ??

ScovY

Z tego co mi wiadomo to nie usuwają kont. No chyba że coś umkło mojej uwadze...
Currentyl Lineage 2 essence
server red - "ScovY

retired Dragon Network
Infinity x5  - "RobinHood (sold) and many others..

Pheonix

no to mam 54 sps chce go zrobić na sps/ee :D

orri

co do bugów to serwer sie stara :) nie można powiedzieć, jak jest jakiś wykryty to usuwają lub chociaż sie starają. ale jak np. nie da sie usynąć to banują :) np. 4sep exploit :) ostatnio nawed na dragon x15 hero dostał za to bana; Bufinia