upadajace serwery dn

Zaczęty przez ry4n23, Listopad 28, 2008, 10:28:40 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Pheonix

i dobrze ja nawet nie myślałem o l2w ale jak bym miał okazje bym pewnie skorzystał ;] ale ta co była tutaj była z wirusem
a teraz ciężko o horna ???

kacyfik

jesli chodzi o infinity to zaczęło się już od afery z FBI...
Serwer nie upadnie, bo jak na razie donate jest spory, a drake dostaje wiecej kasy niż chce :)
szczerze wątpie aby pozbył się tylu pieniędzy... a nawet jak zobaczy ze donate ledwo wystacza, to co za problem serwer poprostu zamknąć?

I przyznam jakieś 3-4lata temu grało się lepiej ;] chociaż jak dobrze pamietacie (albo i nie) przekręty były gorsze niż teraz...
(klany donatorów ze zmodyfikowanymi postaciami... tak tak gościu dostał cancela, a cast był bez animacji... a zaraz po wipe subów nagle pojawiały się chary 78/78 :)) Wielu ludzi na DN trzymają znajomi i niechęć zaczynania od zera na innym serwerze.

ry4n23

Cytat: orri w Grudzień 02, 2008, 08:53:40 PM
co do bugów to serwer sie stara :) nie można powiedzieć, jak jest jakiś wykryty to usuwają lub chociaż sie starają. ale jak np. nie da sie usynąć to banują :) np. 4sep exploit :) ostatnio nawed na dragon x15 hero dostał za to bana; Bufinia

teraz mnie dobiles na maxa.
ile ludzi sie dorobilo na ubijaniu halishy to szkoda gadac... buga w 4s nie da sie naprawic? da sie da. tylko drake ma z tym problem a szkoda mu wydac troche pieniedzy graczy, zeby kupic gotowe DZIALAJACE skrypty.
dalej odnosnie naprawiania bugow - na infinity do dzisiaj nie dziala command chanel oraz nie mozna mianowac kapitanow w klanach... a w loaderze bylo juz chyba z 10 informacji ze jakies minor bugi zostaly naprawione. az sie ludzie na forum dn smieja z tego bo drake naprawia bugi o ktorych nikt nie slyszal a prawdziwe problemy pozostaja nierozwiazane.
Drake nie ma po prostu czasu na DN. Do póki mu sie to bedzie oplacalo serwery beda sobie staly. A potem je po prostu zamknie i koniec zabawy - jak to napisal kacyfik.
Super interes to on mial dawniej jak na x5 gralo blisko 4 k osob a na x15 pewnie dwa razy tyle. A teraz to juz jest po prostu dojenie.

DN moze uratowac kompletny wipe.
Wprowadzenie nowej dzialajacej kroniki.
Zmniejszenie dmg na pvp.
Wybalansowanie postaci -ale tu drake znowu napisze, ze nawet oryginalna wersja gry jest nie zbalansowana. Wiec na to bym nie liczyl. Laczone subki to jest super rzecz. Ale kazda kronika wymaga innego podejscia do nerfowania i proby zbalansowania postaci. Wprowadzajac IL nie wystarczylo tylko dodac nowe skille postaciom, powiekszyc mape o nowe lokacje, dodac nowe bronie i na tym koniec. Drake sie nie przylozyl do zbalansowania postaci. Napisal na forum swego czasu odpowiadajac na moj topic, ze "jedne chary sa dobre do expa drugie do pvp". Pare dni wczesniej napisal, ze bedzie sie staral zbalansowac postacie na tyle na ile to mozliwe. No i trzeba przyznac, ze mu to wyszlo. Sps/ee - stary killer, glad/pp - nowy killer. Tym sposobem zabil serwer infinity. Bo ludzie grajac na x5 raczej nie maja zbytnio ochoty zabijac innych na 1-2 hity lub byc w ten sposob zabijani. Cala zabawa polega na mysleniu i strategii na pvp. A w tym momencie polega to na tym kto ma sps/ee w party na full buffie i kto szybciej potrafi przelaczac targety.

Gdyby nie te pomylki drake i lenistwo - to wam gwarantuje ze serwery DN nadal bylyby najlepsze. Wiecej skilli powinno mobilizowac do wiekszego myslenia, zwiekszeniu sposobow na zabijanie a nie utworzenia postac typu change target -f1 - change target - f1. Takie cos jest dobre dla zakompleksionych osob siedzacych przy kompie i przy kazdym wrogu krzyczacych "masz squrwysynie", " zajebie cie"...

ScovY

Cytat: ry4n23 w Grudzień 03, 2008, 11:11:20 AM
...
...

Wipe może też "zabic" ten serwer ponieważ:
- Dużo ludzi na inf trzyma to że maja tam znajomych i nie chce im się robić postaci od nowa
- Duża część donatorów nie miała by ochoty po raz kolejny wydawać kasy.
- Pewnie też spora cześć graczy jak by miała robić postać od nowa wolała by zrobić ja na innym ogarniętym serwerze. Dlaczego...? Proste, Drake by obiecywał ze po wipe by było wszystko pięknie ładnie, ale wydaje mi się że mało kto wieży w to co mówi Drake i szkoda ryzykować robić postać od nowa gdzie po pół roku znów będzie ten sam syf...

Lepszym rozwiązaniem było by tak jak pisałeś np. zmniejszenie dmg na pvp, wybalansowanie postaci, wprowadzenie nowej sprawnie działającej kroniki...

Btw. Za duża kase Drake ma z donatów żeby ryzykował robienie wipe co mogło by spowodować odejście donatorów czyli brak kasy...
Currentyl Lineage 2 essence
server red - "ScovY

retired Dragon Network
Infinity x5  - "RobinHood (sold) and many others..

Zorgo90

przypadkiem natrafiłem na tego posta, przeczytałem, zaintrygował mnie, aż odwiedziłem po bardzo długiej przerwie forum DN (głównie x15) i co widzę, nie ma BH, syndi odchodzą, ff odchodzi  :shock: co się stało? do tego jak kiedyś wychwalano elcharo że w końcu jakiś aktywny gm jest tak teraz jadą po nim równo na każdym kroku. ponownie pytanie, co się stało? taka czysta ludzka ciekawość ;)

kacyfik

Ja tam ciągle na x5 siedze ;] 15 to byl dla mnie high rate ^^

Co do wipe - zgodze sie DN'a tylko uśmierci, ale wprowadzenie nowej działającej kroniki poprawiłoby wizerunek nie tylko DN'a ale i Drake'a ;d
Co do zbalansowania postaci, to cóż, nawet NCsoft ma z tym spore problemy, a co dopiero Drake...
A no i kiedyś Drake miał więcej kasy (bo oprócz donate sprzedawał jeszcze własne, przerobione skrypty... no ale to było dawno, dawno temu xD)

A ludzie odchodzą nie tylko z powodu Drake'a... Ile można grać w L2? Sporej ilości osób to się po prostu znudziło ;)

orri

wy mnie dobijacie xD
ktoś jeszcze nie jest w stanie objąć rozumem że nie wiem jak jest na x5... bo gram na x15
ciekawe co ty byś zrobił na miejscu draka?? trzymał kase przy sobie czy płacił za naprawe bugów za które przecież wystarczy banować... troche logiki, drake raczej nie postawił tego serwera po to żeby jakieś dzieciaki cie cieszyły tylko żeby kase mieć
nikt nie wie jakim jest informatykiem ( no może jego mama xD )
wipe=brak kasy=brak wipe xD
dlaczego d-net swoje chwile wielkości ma dawno za sobą? bo jest kilka kronik w plecy i mało kto wybierze IL zamiast gracji
drake wkońcu wprowadził IL, ludzie sie cieszyli jak to będzie fajnie jak wypaśnie, a potem że IL jest do kitu
do myślenia jak tu kogoś zabić to masz oficjalne serwery... suba jest po to żeby było fajnie a nie żeby pvp były trudniejsze
MasterOfSpirytus TH/SWS nobl klan B1A Dragon x15 ON
F1stM4st3r TYR/WC nobl Dragon x15 off
Orri SH/SE dragon x15 off

ScovY

Nie wszyscy twierdzą że Il jest do kitu. Wprowadzanie nowej kroniki wiadomo pociągnie za sobą zwolenników jak i przeciwników.
Teraz sporo ludzi narzeka na IL, a po wprowadzeniu nowszej kroniki znajdą się i ludzie którzy będą na nią narzekać i znów będą chcieli IL... No ale na to nic nie można poradzić...

Cytat: orri w Grudzień 03, 2008, 03:43:55 PM
...
do myślenia jak tu kogoś zabić to masz oficjalne serwery... suba jest po to żeby było fajnie a nie żeby pvp były trudniejsze
...
Trochę dla mnie to bez sensu. Bo chcesz powiedzieć przez to ze grając na DN nie trzeba myśleć aby mieć +1?
Fakt zgodzę się są klasy które używają tylko F1,F1,F1 ,ale nie do wszystkich się to tyczy.
A co do sub wiadomo są po to żeby było fajnie, żeby coś urozmaicić, ale przez suby pvp na swój sposób tez jest trudniejsze. Suby na DN to jest specyficzna rzecz i po prostu jak komuś to nie odpowiada to wybiera inny serwer...
server red - "ScovY

retired Dragon Network

ry4n23

ciekawe co ty byś zrobił na miejscu draka?? trzymał kase przy sobie czy płacił za naprawe bugów za które przecież wystarczy banować... troche logiki, drake raczej nie postawił tego serwera po to żeby jakieś dzieciaki cie cieszyły tylko żeby kase mieć

i gdzie tu jest ta twoja logika w tym co mowisz?
jak masz zlamana noge to bierzesz srodki przeciwbolowe czy raczej idziesz do lekarza zeby cie poskladal?

jak masz buga to ludzie beda z niego korzystac. czesc dostanie bana a czesc sie oblowi bo np wyczai kiedy GM jest online itd itp.

poza tym tutaj nie chodzi o trzymanie kasy przy sobie. serwer to jest inwestycja. zeby cos zarobic musisz cos wlozyc. jesli drake nie umie lub nie ma czasu naprawic bugow, moze kupic gotowe skrypty. serwer bedzie zalatany - wiecej osob bedzie grac, mniej ludzie beda narzekac na brak aktywnych gmow. ale oczywiscie najpierw powinien wprowadzic nowsza kronike i nie mowie tu juz o CT1 bo to mu kompletnie nic nie da.

drake wkońcu wprowadził IL, ludzie sie cieszyli jak to będzie fajnie jak wypaśnie, a potem że IL jest do kitu
ludzie narzekali z powodu IL poniewaz mialo od cholery bugow z czego wiekszosc do tej pory nie zostala naprawiona. ale nie ma sie co dziwic skoro drake kompletnie nic nie robi, zeby potem nagle sie przebudzic i w ciagu miesiaca prubowac wprowadzic nowa kronike...

ja nie szukam latwego pvp. mnie nie bawi naciskanie jednego przycisku i cieszenie michy bo mam juz nabite 20 k pvp. ale ta kwestie zostawmy bo tu wychodza roznice pomiedzy serwerami. oczekiwania ludzi grajacych na nizszych rate sa troszke inne od tych grajacych na wysokich. i tu nie chodzi co jest lepsze ale po prostu co kto lubi.

Cytat: ScovY w Grudzień 03, 2008, 01:56:57 PM
Cytat: ry4n23 w Grudzień 03, 2008, 11:11:20 AM
...
...

Wipe może też "zabic" ten serwer ponieważ:
- Dużo ludzi na inf trzyma to że maja tam znajomych i nie chce im się robić postaci od nowa
- Duża część donatorów nie miała by ochoty po raz kolejny wydawać kasy.
- Pewnie też spora cześć graczy jak by miała robić postać od nowa wolała by zrobić ja na innym ogarniętym serwerze. Dlaczego...? Proste, Drake by obiecywał ze po wipe by było wszystko pięknie ładnie, ale wydaje mi się że mało kto wieży w to co mówi Drake i szkoda ryzykować robić postać od nowa gdzie po pół roku znów będzie ten sam syf...

Lepszym rozwiązaniem było by tak jak pisałeś np. zmniejszenie dmg na pvp, wybalansowanie postaci, wprowadzenie nowej sprawnie działającej kroniki...

Btw. Za duża kase Drake ma z donatów żeby ryzykował robienie wipe co mogło by spowodować odejście donatorów czyli brak kasy...

ale ci ludzie tak czy siak odejda. masz wszystko - na serwerze nie ma zmian. nie ma chyba osoby ktora gra ponad 3 miesiace zeby nie miala chociaz jednej bosowki. zobacz jakie sa juz ceny. jeszcze troszke i za niewielka kwote bediesz mogl nabyc bosowego seta + dynasty. kto bedzie chcial grac na takim serwerze x5, ktory bardziej juz przypomina HR?
Wipe to da infinity, ze ci co maja odejsc i tak odejda. Ale plusem jest to, ze jesli z wipe pojdize w parze wprowadzenie nowej kroniki, to na pewno wiele osob wroci/dojdzie na serwer.
Na razie jestem niemal pewien ze infinity podzieli los shadow w ciagu najblizszych 2-3 miesiecy. Bo nawet ci co donatuja, to robia to po cos. Jesli na serwerze gra duzo klanow, jest duzo wojen to jest sens rozwijac postac po to zeby byc silniejszym, zeby inni sie z toba bardziej liczyli. Inaczej takie dzialanie nie ma po prostu uzasadnienia.

ScovY

Tutaj się muszę zgodzić ze infinity przypomina HR.
W sumie prędzej czy później wipe będzie niezbędny bo za dużo już jest wszystkiego na serwerze, ale na razie na pewno nie ma mowy o wipe. Moim zdaniem połki Drake ma  pieniądze o wipe nie ma mowy ;]
server red - "ScovY

retired Dragon Network

orri

jaki jest sens w naciskaniu od f1 do f12 grając tyr/des gdy sie już odpali frenzy??
jak sie głębiej zastanowić to żadna klasa nie używa tylko jednego przycisku :) nawed łucznik używa 2 :) attack i stun xD ale zawsze, a tyr/des nie zawsze ma frenzy i w pvp często trzeba sie starać :P
zbalansować postacie z subklasą gdy nawed nc soft ma problem ze zbalansowaniem postaci bez sub to jest wielkie wyzwanie

zrozumcie że to jest tylko gra a nie prawdziwe życie :) tutaj jak coś nie pasuje to możesz np. zmienić serwer, więc niema co sie przejmować tym aż tak bardzo :) a to że mimo iż nie grasz bo sewer "upada" a sie przejmujesz tym i wykazujesz jakieś zainteresowanie to świadczy o tym że jednak coś cie do tego serwera cięgnie ;)

Thorns

1) predzej czy pozniej L2 sie nudzi kazdemu..
2) duzy wpływ na odejscia maja inne gry online: conan, WoW, i nowy warhammer i juz niedlugo nowa gra ncsoftu ANION 
    http://eu.aiononline.com/en/  jak i  dziewczyny (kobiety) nauka , praca...  :D
    kazdy chce sprawdzic cos nowego...

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

ScovY

Cytat: orri w Grudzień 03, 2008, 04:59:06 PM
...
zrozumcie że to jest tylko gra a nie prawdziwe życie :)
...
Jeśli jest to też skierowane w moją stronę to ja to doskonale rozumiem :P
A z racji że jestem na forum to sobie dyskutuje heh. Szczerze to współczuje maniakom co grali by ile tylko wlezie w l2,  ale cóż i tacy ludzie są potrzebni xD
server red - "ScovY

retired Dragon Network

ry4n23

jaki jest sens w naciskaniu od f1 do f12 grając tyr/des gdy sie już odpali frenzy??
jak sie głębiej zastanowić to żadna klasa nie używa tylko jednego przycisku :) nawed łucznik używa 2 :) attack i stun xD ale zawsze, a tyr/des nie zawsze ma frenzy i w pvp często trzeba sie starać :P
zbalansować postacie z subklasą gdy nawed nc soft ma problem ze zbalansowaniem postaci bez sub to jest wielkie wyzwanie

sps/ee - full buff wm9 + valakas - ownuje wszystko jednym przyciskiem, wypasiony lucznik z lukime +10 +aq+baium tez mu wystarczy naciskanie jednego przycisku. o tym wlasnie mowie. pomimo ze masz iles tam skilli postacie sa tak potezne ze pvp trwa kilka sekund.

nc soft nie ma problemu z balansem postaci. tam sie za gre placi. zrobisz jedna potac, wchodzi nowa kronika, inna postac wymiata, czesc robi inne postacie. i tak sie ludzie bawia i placa za gre.

zrozumcie że to jest tylko gra a nie prawdziwe życie :) tutaj jak coś nie pasuje to możesz np. zmienić serwer, więc niema co sie przejmować tym aż tak bardzo :) a to że mimo iż nie grasz bo sewer "upada" a sie przejmujesz tym i wykazujesz jakieś zainteresowanie to świadczy o tym że jednak coś cie do tego serwera cięgnie ;)

jest dosyc istotna roznica pomiedzy 'przejeciem' a 'zainteresowaniem'. a interesuje sie sytuacja bo lubie grac w gry internetowe a na jednym z serwerow o ktorych mowa gralem ponad 1,5 roku.

Cytat: Thorns w Grudzień 03, 2008, 05:30:56 PM
1) predzej czy pozniej L2 sie nudzi kazdemu..
2) duzy wpływ na odejscia maja inne gry online: conan, WoW, i nowy warhammer i juz niedlugo nowa gra ncsoftu ANION 
    http://eu.aiononline.com/en/  jak i  dziewczyny (kobiety) nauka , praca...  :D
    kazdy chce sprawdzic cos nowego...

po czesci racja - ale sprawnie dzialajacy serwer nie przezywa fal odejscia. ludzie sie wymieniaja znudzeni odchodza, zadni poznania gry przychodza. na dn mamy inna sytuacje - ludzie masowo odchodza a na ich miejsce moze przychodzi 1 osoba. i to zazwyczaj kumpel kogos z grajacych, ktory odejdzie wraz z nim w bliskej przyszlosci.

Sa inne gry ale l2 nadal cieszy sie duza popularnoscia ze wzgledu na to ze ma ciekawe pvp i ogolnie gra jest dosc rozbudowana.
Jeden ze znajomych skonczyl grac z l2 zaczal w wow. Po blisko miesiacu wrocil do l2 z powodu jak to okreslil "mam dosyc popierdalania przerosnietym chomikiem",
Poza tym zobacz na Dexternet. 4 serwery i jak zaludnione. Stare jak Dex x4 - nawet ponad tysiac osob na sige. Stosunkowo nowe jak Roxy x5 - juz calkiem sporo ludzi, slyszalem ze prawie 3k juz maja.
L2 nie upada to DN upada wraz z opieszaloscia drake.

Thorns

Ale nie wiem co ty tu porownujesz.. Dexternet ma nieco troszke ponad 2 lata i serwery nisko ratowe 4/5/9  (x5000 nie licze) 
wiec dodaj z 2 latka i rownie dobrze za ten czas te serwery moga miec podobna sytuacje jak teraz DN

Drake juz nie raz obcinal postacie sps bo cancel za duzo buf zabieral, lucznikowi atk speed bo za szybko strzelał, Daggerow bo za duzy dmg z Blow'ow, OL bo w polaczeniu z
/EE (ES) za bardzo wymiatał, i zawsze cos komus nie pasowalo.. ciezko trafic w rozne gusta, nie ma jednoznacznej definicji na balans
SPS/EE na full bufie wymiata ale co z tego jak łucznik na full bufie zabija go na 2 hity a sam potrafi pasc szybko w walce z ogarnietym daggerem ktory i tak nie ma szans np z
tyr/ol lub glad/pp= to jest balans klas, nie podoba ci sie jedna grasz inna..  Jak pamietam wszystki kroniki od c2 mialy mocne chary ktore z czasem zastepowaly inne.

masz tu kilka wypowiedzi Drake'a apropos balansu:

CytatIf you check the main "Drake nerfed me" topic in "announcements" you will see that we have a 15% reduction, not 30%.
Why 15%? Well... everyone complained about "Omg, healers are healing themselves! They pwn me!" so, instead of nerf the healing (that would have been a real nonsense), i simply reduced the global damage limiter. Happy now?

Cytat30 minutes ago we was LineMage and now we are LineGladiator?
Again, total nonsense... if i translate correctly means...

yesterday you got pwned by a mage, so we was in LineMage... today you got pwned by a Gladiator... so now we are LineGladiator...
...please don't get pwned from a Warsmith then!

CytatYe ye, you want full IL? i  can remove that % reduction mages currently have... you will enjoy something like this:
http://img175.imageshack.us/img175/8862/screenmagicbd3.jpg (screenshot from true Interlude)

anyway... LEARN TO GET PROPERTLY BUFFED. Hefaisto said all already.

Cytatyeah, mages are paying me to keep a 20% critical rate reduction on their spells. true.
also mages paid me to give to daggers/archers of elves/darkelves two additional skills to get more oneshotted by them... true true.

Cytatanyway, watching the current server population... they are all rerolling in daggers or gladiators... i think this means isn't anymore the "lineMage" everyone is screaming (currently mages sucks kinda a lot, you just need the correct buffs of protection vs elements)

i tego jest duzo wiecej i nie mow mi ze drake nic nie robil...  po prostu nie da sie zadowolic wszystkich.. punkt widzenia jest zawsze z postaci jaka sie gra

A jesli chodzi cos odemnie to : Nie ma postaci overpower sa tylko postacie dobrze zbuffowane (wygrani) i te slabo (ci co leza) ..
                                          osoby ktore umieja grac swoja klasa a i takie ktore mysla ze grajac np. OL/ES i wciskajac tylko DRAIN beda wszystkich ownowac

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

ry4n23

Cytat: Thorns w Grudzień 03, 2008, 07:32:55 PM
Ale nie wiem co ty tu porownujesz.. Dexternet ma nieco troszke ponad 2 lata i serwery nisko ratowe 4/5/9  (x5000 nie licze) 
wiec dodaj z 2 latka i rownie dobrze za ten czas te serwery moga miec podobna sytuacje jak teraz DN

napisales ze ludzie odchodza bo im sie l2 przejadlo, bo sa inne gry itd wiec podalem przyklad serwera gdzie jest full ludzi i ciagle dochoda nowi. dlaczego akurat tam a nie na serwery dn? odpowiedz jest prosta.

Drake juz nie raz obcinal postacie sps bo cancel za duzo buf zabieral, lucznikowi atk speed bo za szybko strzelał, Daggerow bo za duzy dmg z Blow'ow, OL bo w polaczeniu z
/EE (ES) za bardzo wymiatał, i zawsze cos komus nie pasowalo.. ciezko trafic w rozne gusta, nie ma jednoznacznej definicji na balans

tak sps/ee sie rzeczywiscie naobcinal... w c4 spotkanie z sps/ee konczylo sie tym, ze umierales bez buffkow. teraz sie konczy tym ze cie zabija zanim pierdniesz - rzeczywiscie znerfowal ta postac tak ze sie grac nie da...
co do lucznika i daggera to sie nawet nie wypowiadam bo to juz ludzkie pojecie przechodzi.
drake jasno pokazal ze chce utrzymac niektore postacie overpowered.

SPS/EE na full bufie wymiata ale co z tego jak łucznik na full bufie zabija go na 2 hity a sam potrafi pasc szybko w walce z ogarnietym daggerem ktory i tak nie ma szans np z
tyr/ol lub glad/pp= to jest balans klas, nie podoba ci sie jedna grasz inna..  Jak pamietam wszystki kroniki od c2 mialy mocne chary ktore z czasem zastepowaly inne.

lucznik kladzie sps/ee na 2 hity? to chyba lucznik na full buffie vs sps/ee na no-buffie bo w innym przypadku taki lucznik pocaluje ziemie w niecala sekunde.

masz tu kilka wypowiedzi Drake'a apropos balansu:

CytatYe ye, you want full IL? i  can remove that % reduction mages currently have... you will enjoy something like this:
http://img175.imageshack.us/img175/8862/screenmagicbd3.jpg (screenshot from true Interlude)

anyway... LEARN TO GET PROPERTLY BUFFED. Hefaisto said all already.

Cytatanyway, watching the current server population... they are all rerolling in daggers or gladiators... i think this means isn't anymore the "lineMage" everyone is screaming (currently mages sucks kinda a lot, you just need the correct buffs of protection vs elements)

i tego jest duzo wiecej i nie mow mi ze drake nic nie robil...  po prostu nie da sie zadowolic wszystkich.. punkt widzenia jest zawsze z postaci jaka sie gra

A jesli chodzi cos odemnie to : Nie ma postaci overpower sa tylko postacie dobrze zbuffowane (wygrani) i te slabo (ci co leza) ..
                                          osoby ktore umieja grac swoja klasa a i takie ktore mysla ze grajac np. OL/ES i wciskajac tylko DRAIN beda wszystkich ownowac

nie chce mi sie pisac komentarza do tych wszystkich bzdur wiec sobie wybralem.
to co pokazal drake na screenie dokladnie to samo bylo na serwerze. 100% crit rate dla magow. wiec o czym my mowimy? teraz sps/ee osiaga 80% crit rate...

apropo drugiego komentarza - nie wiem gdzie on widzi tych daggerow skoro maja problem z podejsciem do celu a nie mowiac juz o zabiciu.

masz racje ze punkt widzenia jest z postaci jak sie gra. ja gralme sh/ps i stwierdzam ze magowie sa overpowered a sps/ee w szczegolnosci. pisalem juz gdzies o tym - majac full buff (poza swsem) pojechalme pare razy cale party wojow i to na dodatek w czasach gdy nie mozna bylo dostac skilli z augmentacji... taki dobry to ja nie jestem zeby przy pomocy summona i swoich skilli zajac sie 9 osobami... a walka wygladala w ten sposob - hit crit - dziekuje, next target i to samo. czasami wystarczal 1 czasami 3 hity. z wlaczona arcana agility i moim prawie 2,4 c.speedem walka nie trwala dlugo.

po przerwie i powrocie na infinity zaczalme grac daggerem, myslalme ze bedize ciakwie, ze trzeba bedzie pokombinowac itd itp. no i co... 1 pvp na dzien dobry 2 kryty z rzedu od maga. dagger w dynasty secie z bosowkami ginie jak totalny pionek...

dalej twierdzisz ze nie ma postaci overpowered? tutaj nikt nie mowi o ludziach ktorzy nie wiedza jakich buffow sie uzywa. bo takich moze jest troche, ale wiekszosc sie juz wyedukowala. a mag i tak rozklada kazdego.
moze rzeczywiscie u ciebie na serwerze lucznicy ownuja magow. ale nie mowmy tutaj o kolesiach z db+16 i dynasty secie vs mag w dc robie z somem w reku. poza tym zakladajac ze obie postacie sa na full buffie to powiedz mi kiedy ty wystrzelisz te 2 strzaly...
lucznicy dominowali na serwerach ale to bylo w c4 - co tez bylo przesada. magowie padali wtedy na 1-2 hity od lucznika na full buffie z aq+baium.

kacyfik

mój nekrus dalej pada na 1-2hity :P

co do sps/ee to nie wiesz, że drake miał swojego? ^^ no to teraz się domyśl ;d

A serwer nie upadnie... jak na razie donate jest taki sam jak 6miesięcy temu... a dopóki jest donate serwer będzie stał. Proste.
A sps/ee da się pojechać :P zależy kto będzie miał kryta pierwszy :D Magowie zawsze zadawali konkretny dmg, ale moim skromnym zdaniem powoli era magów przechodzi, no zostaje tylko sps/ee/es :] A no a ja gram 4lata a bossówki nie mam :P więc nie gadaj głupot, że każdy ma bossówkę ;] może nie mam, bo się o nią nie starałem, ale czy to coś zmienia? :P

Thorns

widze ze malo jeszcze wiesz.. i sugerujesz sie tylko grajac na INF  
ja juz jestem po shadow/dragona/arena i troche NM

Cytatnapisales ze ludzie odchodza bo im sie l2 przejadlo, bo sa inne gry itd wiec podalem przyklad serwera gdzie jest full ludzi i ciagle dochoda nowi. dlaczego akurat tam a nie na serwery dn? odpowiedz jest prosta.
DN 2 lata temu tez mial po kilka tys. graczy na serwie gdy inne serwery upadaly

Cytatlucznik kladzie sps/ee na 2 hity? to chyba lucznik na full buffie vs sps/ee na no-buffie bo w innym przypadku taki lucznik pocaluje ziemie w niecala sekunde.

widze malo jeszcze widziales...

Cytatapropo drugiego komentarza - nie wiem gdzie on widzi tych daggerow skoro maja problem z podejsciem do celu a nie mowiac juz o zabiciu.

2x widze malo jeszcze widziales...

Cytatmasz racje ze punkt widzenia jest z postaci jak sie gra. ja gralme sh/ps i stwierdzam ze magowie sa overpowered a sps/ee w szczegolnosci. pisalem juz gdzies o tym - majac full buff (poza swsem) pojechalme pare razy cale party wojow i to na dodatek w czasach gdy nie mozna bylo dostac skilli z augmentacji... taki dobry to ja nie jestem zeby przy pomocy summona i swoich skilli zajac sie 9 osobami... a walka wygladala w ten sposob - hit crit - dziekuje, next target i to samo. czasami wystarczal 1 czasami 3 hity. z wlaczona arcana agility i moim prawie 2,4 c.speedem walka nie trwala dlugo.

proste.. wiekszosc uzywa buff ofensywnych zamiast dobrze sie chronic... a vs. WIND rzadko kto kiedys cos uzywa

Cytata mag i tak rozklada kazdego.

wejdz sobie np.  na arene czy dragona to zobaczysz co lucznik z DB+f +5 +baium+aq potrafi.. teraz tam biega coraz wiecej takich  
mimo tego tak jak piszesz ze ludzie sie troche wyedukowali to jeszcze nie zawsze wiedza jak sie buffowac.. taki lucznik dostanie dobra kombinacje buf ofensywnych
pp+dance+song  to z baium+aq daje makabryczne crit..   ze sps/ee sie chowa  bo chyba nie musze mowic co daje crit rate 480-500 z power atk 4-5k

Cytatlucznicy dominowali na serwerach ale to bylo w c4 - co tez bylo przesada. magowie padali wtedy na 1-2 hity od lucznika na full buffie z aq+baium.
i tak jest caly czas..

btw niebawem zamkne ten topic bo widze ze przerodzil sie w twoj osobisty "CRY"   czasami zobacz inne serwery zanim wypowiesz sie na temat calego DN

Co do tezy ze buff duzo robi to wystarczy popatrzec na OLY   gdzie przy podobnym sprzecie  sps/ee  nie ma szans z ol/tyr, th/pp, glad/pp, pw/sws. i pada bardzo szybko.

PEACE & LOVE

orri

ry4n23 poprostu ma kompleksy :)
chcesz kogos zabić?? :) zrób tyr/des :) jak 5k p atack i 500 crit rate i tam max 1k a speed to dużo to tyr/des z dobrymi itemamy 15-20k p atack 500 crit rate 1600 a speed xD mniej więcej z dha miałem B3sta (pr/wl) na 2 strały ( 1 hit krytyk nie wszedl :) ) oj mile ten dzień wspominam :P ( w przeciwieństwie do B3sta :P ) o magach nie wspomne.... a może jednak xD 16k dmg mnie nie dziwi :D nuker +tp to 2 strzały :)
jeżeli sps/ee jest kozaczny to czemu na siege jest dużo pt łuczników i kilka magów?? czemu syndyki itp. na pvp smigają łucznikami nie sps/ee?

Thorns

no tak orri dest/tyr  to bardzo "PRO" postac... chyba na RB albo na spawn kill  :bangin:

orri

:) ten post był pisany z myślą o ry4n23 :P i miał charakter żartobliwy
a tak serio to tyr/des jak ktoś jest ogarnięty to nawed jest niezły np. na siege :) jak sie na frenzy wpadnie w pt wroga :) bardzo przydatna jest nieśmiertelność rzucona przez OLa :P

ry4n23

Cytat: Thorns w Grudzień 03, 2008, 08:39:15 PM
widze ze malo jeszcze wiesz.. i sugerujesz sie tylko grajac na INF  
ja juz jestem po shadow/dragona/arena i troche NM

ciesze sie ze masz tak wielkie doswiadczenie. ja niestety nie mam czasu zeby zaczynac po 10 razy od nowa... nie te latka.
ale fakt, sugeruje sie tylko na inf bo zakladam ze ustawienia serwerow sa jednakowe. (jesli sie myle - popraw bo 100% pewnosci nie mam)

DN 2 lata temu tez mial po kilka tys. graczy na serwie gdy inne serwery upadaly

ale nie w tym sens.
mowiels ze ludzie odchodza bo sa inne gry... to ja ci napisalem zebys popatrzyl na DEX gdzie nadal duzo ludzi gra w l2 i duzo nowych osob tam dochodzi i zebys sobie porownal z dn gdzie jest tendencja odwrotna.

widze malo jeszcze widziales...

ja sie nie sugeruje serwerami typu NM czy arena gdzie ludzie maja bronie na +16 bo dla mnie to nie jest gra a strata czasu.
widze co sie dzieje na infinity. sam gralem magiem i wiem na wlasnym doswiadczeniu w jak latwy sposob sie zabija innych nie przez swoje umiejetnosci ale przez glupie ustawienie postaci. moze na serwerach z wyzszym rate ta roznica sie zaciera bo rozumiem ze badziej zenchantowana bron = wiekszy dmg wiec mozliwe ze np u ciebie to takiego znaczenia nie ma czy zadasz 10k dmg czy 8 bo i tak prawie wszystko pada na 2 hity. na infinity ma kolosalne znaczenie. i odnosze sie do serwera infinity w swoich wypowiedziach dlatego ze tam gralem. nie bede pisal o innych bo NIE WIEM.

proste.. wiekszosc uzywa buff ofensywnych zamiast dobrze sie chronic... a vs. WIND rzadko kto kiedys cos uzywa

bo ludzie wola silniej bic i szybciej zabijac niz sie bufowac defensywnie. ale nie chodzi o resisty. chodzi o to ze dmg jest za duzy. przy takim c.speedzie sps/ee ma za wysoki dmg. w wiekszosci przypadkow nie zdarzysz zareagowac.

wejdz sobie np.  na arene czy dragona to zobaczysz co lucznik z DB+f +5 +baium+aq potrafi.. teraz tam biega coraz wiecej takich  
mimo tego tak jak piszesz ze ludzie sie troche wyedukowali to jeszcze nie zawsze wiedza jak sie buffowac.. taki lucznik dostanie dobra kombinacje buf ofensywnych
pp+dance+song  to z baium+aq daje makabryczne crit..   ze sps/ee sie chowa  bo chyba nie musze mowic co daje crit rate 480-500 z power atk 4-5k

ok wyjasnijmy sobie jedno w takim razie - infinity a dragon rozni sie ustawieniami? tzn lucznik na dragonie zadaje wieksze obrazenia w identycznym sprzecie na identycznym buffie? bo jesli sa roznice to ok nie wypowiem sie bo nie wiem. jesli nie ma, to sie mylisz. moze u was nie ma az tylu magow z valakasem + wm w broni lub ogarnietych graczy.

i tak jest caly czas..
w c4 lucznicy szybcije strzelali z lukow... teraz lucznik nie ma szans na full buffie na maga z valakasem takiego jak sps/ee czy sh/ps.

btw niebawem zamkne ten topic bo widze ze przerodzil sie w twoj osobisty "CRY"   czasami zobacz inne serwery zanim wypowiesz sie na temat calego DN

Co do tezy ze buff duzo robi to wystarczy popatrzec na OLY   gdzie przy podobnym sprzecie  sps/ee  nie ma szans z ol/tyr, th/pp, glad/pp, pw/sws. i pada bardzo szybko.
co do cry - potworze to co powtarzam czesto innym osobom. zanim uzyjesz slowa cry zastanow sie 10 razy co to oznacza. cry nie jest wtedy, kiedy ktos broni swoich racji w szczegolnosci gdy pozostali ich nie maja... chcesz to zamknij topic. W sumie tak czesto jest, ze gdy inni nie potrafia udowodnic/wytlumaczyc swoich racji zaczynaja uzywac epitetow, zbaczaja z tematu i robi sie pyskowka.

Co do buffa - oly sie rzadzi innymi prawami nie ma co tu porownywac. klucil bym sie czy th/pp ma az takie duze szanse z sps/ee bo z moich obserwacji wynika ze raczej dominuje sps/ee. ale tutaj jest znowu kwestia serwerow

topic dotyczy pytania o sytuacje na pozostalych serwerach.
dla uscislenia - mowiac o postaciach overpowered, pvp itd mowie na bazie infinity. zakladam ze pomimo roznic w sprzecie (chodzi o enchant) statystyki sa takie same. jesli nie sa, wtedy oczywiscie polemika w tym temaci nie ma sensu.
mowiac o upadajacych serwerach dn - mam na mysli to ze ludzie odchodza z powodu braku update i masy bugow. I tyczy sie to kazdego serwera bo w tej kwesti chyba roznic nie ma.
Zadalem proste pytanie - jak wyglada sytuacja na innych serwerach. Temat sie rozwinal troche w innym kierunku.

Cytat: orri w Grudzień 03, 2008, 08:49:58 PM
ry4n23 poprostu ma kompleksy :)
chcesz kogos zabić?? :) zrób tyr/des :) jak 5k p atack i 500 crit rate i tam max 1k a speed to dużo to tyr/des z dobrymi itemamy 15-20k p atack 500 crit rate 1600 a speed xD mniej więcej z dha miałem B3sta (pr/wl) na 2 strały ( 1 hit krytyk nie wszedl :) ) oj mile ten dzień wspominam :P ( w przeciwieństwie do B3sta :P ) o magach nie wspomne.... a może jednak xD 16k dmg mnie nie dziwi :D nuker +tp to 2 strzały :)
jeżeli sps/ee jest kozaczny to czemu na siege jest dużo pt łuczników i kilka magów?? czemu syndyki itp. na pvp smigają łucznikami nie sps/ee?

orri nie chce cie obrazac :-) ale chociaz przeczytaj to co ja pisze zanim napiszesz odpowiedz ok?
to co teraz napisales nijak sie ma do tego o czym ja mowie.
polecasz mi robienie tyr/de zeby moc kogos zabic, kiedy ja wczesniej napisalem ze magiem ownowalem cale party wojow...
piszesz mi ze mam kompleksy - ciekawe z jakiego powodu.

Troche was nie rozumiem. Staracie sie bronic serwerow i drake za wszelka cene. Ta sama tendencje zauwazylem na forum DN. Chociaz tam bylo paru hipokrytow ktorzy twierdzili ze np infinity jest super a 2 tygodnie pozniej okazalo sie ze sami odeszli na -> roxy x5 :d.
Nie wiem jakie sa wasze oczekiwania. Ja uwazam ze drake postepuje nie fer w stosunku do graczy. Najpierw naobiecuje a potem nie dotrzymuje terminow. A jak juz cos zrobi to przewaznie spartoli sprawe. Wiadomo - nie podoba sie to wyp... no i wlasnie z tego przywileju tygodniowo korzysta wielu graczy.

Mam juz wyrobione zdanie na ten temat na bazie wlasnych reakcji kiedy ktos pisal o infinity zle rzeczy. Po prostu gracie na tych serwerach, poswiecilicie zapewne duzo czasu zeby zrobic postac, dojsc do jakiegos sprzetu a nagle sie okazuje ze wasza przygoda z l2 na tym serwerze moze sie skonczyc niezaleznie od was. Jesli uda wam sie skonczyc ta gre z wlasnej woli, wtedy zobaczycie rzeczy bardziej obiektywnym okiem.

Thorns

oczywiscie ze staty na wszystkich serwerach DN sa takie same, ale widocznie na INF gra wiecej magow...  ale moge ci zagwarantowac ze party łucznikow bedzie zawsze > od party magow z valakasami itp.

Cytatbo ludzie wola silniej bic i szybciej zabijac niz sie bufowac defensywnie. ale nie chodzi o resisty. chodzi o to ze dmg jest za duzy. przy takim c.speedzie sps/ee ma za wysoki dmg

elemental prot.  +aqua resist + warding i jakis sredni set TT+4  = smieszny  dmg od sps

na dragonie gralem koło roku łucznikami w klanie sindicate i jakos party lucznikow nie mialo problemow z magami ktorzy na mas pvp (siege) praktycznie sie nie licza.. mniejszy zasieg itp.

Cytatmowiac o upadajacych serwerach dn - mam na mysli to ze ludzie odchodza z powodu braku update i masy bugow.

masy bugow?  ehhh  zwykle -_-'y na ktore malo kto zwraca uwage..   

INF ci sie przejadlo idz na inny serw proste...

ry4n23

Cytat: Thorns w Grudzień 04, 2008, 09:28:17 AM
oczywiscie ze staty na wszystkich serwerach DN sa takie same, ale widocznie na INF gra wiecej magow...  ale moge ci zagwarantowac ze party łucznikow bedzie zawsze > od party magow z valakasami itp.

elemental prot.  +aqua resist + warding i jakis sredni set TT+4  = smieszny  dmg od sps

tak na infinity gra od cholery sps/ee. praktycznie wiekszosc nowych postaci ktore powstaja to albo eksperymentalni mutanci albo wlasnie kolejny sps/ee. bardzo duzo ludzi przeszlo na gre wlasnie sps/ee po wejsciu IL.

aqua resist jest zbedny moim zdaniem. zajmuje tylko slota niepotrzebnie - u nas i tak na dzien dobry dostajesz kryta z vortexa +  kryta z solar flare - jesli to przezyjesz to kolejny hit nie ma znaczenia bo duzo hp ci nie zostaje :-) poza tym no po prostu nie rozumiem jak u was lucznicy ownuja magow. ja gralem sps/ee na arenie jeszcze jak byly testy. nie powiem ze bylem w stanie ubic sam kilka osob - bo dmg byl taki ze z 2 mialme problem. ale 1 vs 1 to ginalem tylko od innego spsa.

Cytat: Thorns w Grudzień 04, 2008, 09:28:17 AM
masy bugow?  ehhh  zwykle -_-'y na ktore malo kto zwraca uwage..   

INF ci sie przejadlo idz na inny serw proste...

Cytat
well first i took a break was hoping server will change made mistake i guess...
i saw there is no point to play in infi to much buged places and i was sure there will be no balance from begining

Cytat: DragNeR
As u know Im not playing usually, I only come on sieges and some days.
This is because this game cant efford me nothing new, only my people make me stay playing this game.
Bored of bugs, bored of the lies and the passive GMs, bored of inaptitude of Gm for resolve some easy bugs.
This make me left this game for all, I thinked than when Drake announced C6 somethings could change and maybe the server would revive, but it was a lie, drake left server another time...
We dont have a C6 or C5 we have some patches of C5/C6 but we missed the most of the funny new things of Lineage C5/C6, demonic swords, frintezza...

ostatni cytat to wypowiedz dragnera, legendarnej osobowosci w swiecie l2 na infinity.

ja nie wymyslam rzeczy po to, zeby pokazac ze dn jest gorszy itd itp. to jest po prostu fakt. zagraj sobie na innym serwie, wtedy zobaczysz roznice. tez bylem taki zawziety i wydawalo mi sie ze infinity jest super cool, najlepszym serwerem na ziemi :-) do momentu kiedy nie poszedlem na inny serw i nie przekonalem sie ze rzeczy ktore u nas nie dzialaja - dzialaja gdzie indziej. ze to sie da naprawic zamiast straszyc banami (ktorych i tak nie ma kto dac bo gmow nie ma).

Powiem szczerze i sorry za slownictwo. Momentami wkurwia mnie taka postawa ludzi. jak ktos pisze prawde na forum DN to zawsze sie znajdzie cholota ktora bedzie go wyzywac od noobow i sprowadzac do parteru. bugi sa ewidetne i wplywaja w znacznym stopniu na przyjemnosc z gry. ale niektorzy sa tak uzaleznieni albo glupi ze beda bronic tego serwera zamiast wspolnie wywierac presje na drake zeby wreszcie to ponaprawial. tutaj nie chodzi o to zeby DN byl idealny, tylko zeby chociaz dorownal innym serwerom takim jak chodzby dextnernetu. zeby byl aktualizowany, zeby wykryte bugi byly naprawiane. dostalismy IL no i?
- nowego rb nie ma
- antharasa nie bylo w cholere czasu
- nie dziala command chanel
- nie mozna mianowac kapitanow w klanach
- 4s bug nadal istnieje
- dynasty set mial byc dostepny z recek
- przez ile czasu nie bylo recek s grade ze spoila
i wiele innych ktorych teraz sobie nie przypominam.
ale wielki plus dla drake ze wreszcie zostal naprawiony goddard i juz na infinity mozna go zdobyc bo nie ma takiego wala, ze atakujac, jedyne pomieszcenie do ktorego mozesz pojsc to sala do przejmowania, w ktorej jestes jak kaczki na strzelnicy. Szkoda ze ludzie musieli czekac na to do Il bo w c4 nie bylo na to czasu...

"Fixed various crash bugs" - takie info jest zazwyczaj po 'update' drake. Podstawowe bugi nadal zostaja nienaprawione.

Hehe czasami mi przychodzi do glowy analogia z radiem Maryja, gdzie masa ludzi widzi bledy popelniane przez to radio, natomiast druga grupa tzw  "wiernych sluchaczy" twardo broni swoich blednych racji.

ScovY

Cytat: ry4n23 w Grudzień 03, 2008, 11:02:19 PM
...
w c4 lucznicy szybcije strzelali z lukow... teraz lucznik nie ma szans na full buffie na maga z valakasem takiego jak sps/ee czy sh/ps.
...
No to szkoda że gram łucznikiem prawie 3 lata więc wprawę w prowadzeniu tej postaci jakaś tam mam i właśnie większość moich pvp jest zdobyta z walkami z magami (w tym duża cześć sps/ee)

jeśli jesteś tak pod jarany tym sps/ee to co stoi Ci na przeszkodzie aby nim grać?

Nie wiem jaki sens mają Twoje wypociny. Po prostu jeśli serwer Ci nie odpowiada nie graj na nim, a nie musisz nam mówić jaki on jest bo każdy kto na nim gra doskonale to wie i jeśli to akceptuje to gra dalej jeśli nie akceptuje to idzie na inny serwer, proste...
server red - "ScovY

retired Dragon Network