Soul Breaker VS Destroyer

Zaczęty przez Ilcia, Marzec 20, 2008, 12:04:06 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zarean

Na oli to się nie dziwie, bo destro zawsze wchodzi z frenzy, rage i zealotem, a ten mu cyk i po destro, w sumie to ta walka opiera się głównie na tym, czy SB zabierze frenzy i spółkę i czy tego dożyje, a że na oly destro zawsze wchodzi od razu z frenzy to nie ma szans z kamaelem. Czyli rada do destro na oly: Jak walczysz z kamaelem, nie odpalaj frenzy na starcie.

TruTherion

A przed tą kradzieżą buffów nie ma żadnych sposobów obrony takich jak Chant of Spirit, MS, LH?

Zarean

To jest zwykły debuff czyli... sami wiecie.
Ale do końca nie wiem jak to działa

Riv

Co do łuku to może (niezbyt testowane) ale to jednak lepsze niż stać i patrzeć się jak kamael trzyma nas na smyczy  :D
Z-PermBanowany. xD

Haseo

Death mark oczywiście jest wstępem do Checkmate, ale, że wpieprza wrogowi hp to już swoją drogą :) i to obniża dość zadowalająco.Jak to ktoś tam powiedział ''To PVP to pomyłka'' oczywiście jeśli mówimy o oli :D Jak wiemy większość destro czy pr0 czy nie wbija się na oli frenzy+zealot :> najgorszy błąd podczas walki z SB jako, że my grając nim robimy tak ^^- steal divinity, surrender, death mark, blink, vortex, soul of pain (dystansowe bez leopolda) po czym warp i dokańczamy w zwarciu checkmate.   
Druga opcja jeśli chcemy żeby destro padł po 10 sekundach to: steal divinity jak dobrze pójdzie mamy frenzy, zealot, rage po czym final form i mamy go na kilka hitów nie sądzę żeby nadążył z gutsem :> Wszystko rozbija się o steal divinity jak ukradniesz frenzy etc. i haste destro to kaleka :)

/Fro

Scorpion

Rownie dobrze na start zanim cokolwiek wycastujesz to oberwiesz 2 kryty ze sworda i po walce.
...

Haseo

Jak się umie grać to nie ma takiej opcji :P steal divinity...poleci haste, frenzy, zealot może ww albo rage wtedy blink/warp i znowu można się bawić :P destro to wolny kloc, a kamaelem można zręcznie i szybko operować.

TruTherion

Haseo

No pewnie wyciągnij tyle na oli jak Ci ukradnę zealota i ww to pogadamy wtedy kto ma więcej speeda...

TruTherion

Jak zdążysz ukraść to pogadamy...

SknerusKK

Haseo

Zdążę na pewno...czy mi się to uda tu jest zonk.

Scorpion

CytatZdążę na pewno...czy mi się to uda tu jest zonk.
Bramy otwieraja sie 10 sekund przed rozpoczeciem walki- za ten czas destro z 200+ speeda spokojnie bedzie stal przy tobie od poczatku walki.
...

Haseo

Nie wierz mi, że jest czas na wykastowanie steal divinity.Gdy kończyłem cast destro był już na progu mojej ''klatki'' po czym warp 2 debuffy i blink i dopiero final form u mnie zawsze działało.Ale czasem destro ucieka za ścianę i cast przerywa ''Cannot see target''. Nawet th na dashu jak targetu wcześniej nie zrzucił zdołałem okraść z buffa.

TruTherion

Cytat: Haseo w Grudzień 12, 2008, 04:36:40 PM
Nie wierz mi, że jest czas na wykastowanie steal divinity.Gdy kończyłem cast destro był już na progu mojej ''klatki'' po czym warp 2 debuffy i blink i dopiero final form u mnie zawsze działało.Ale czasem destro ucieka za ścianę i cast przerywa ''Cannot see target''. Nawet th na dashu jak targetu wcześniej nie zrzucił zdołałem okraść z buffa.

Widzisz normlanie gdy zaczniesz cast to będziesz czuł oddech Destro na swoim karku, a gdy nadejdzie czas gdy go powinieneś kończyć, to Destro będzie się kłaniał na środku areny.

Haseo

Gram kamaelem odkąd się pojawił w L2 więc wiem, że na oli nawet jak destro wbije na zealocie to mam czas żeby okraść z buffa po czym warp final i jadę go już spokojnie tylko chodzi o to czy wejdzie steal divinity czy nie :>

TruTherion

Cytat: Haseo w Grudzień 19, 2008, 02:49:45 PM
Gram kamaelem odkąd się pojawił w L2 więc wiem, że na oli nawet jak destro wbije na zealocie to mam czas żeby okraść z buffa po czym warp final i jadę go już spokojnie tylko chodzi o to czy wejdzie steal divinity czy nie :>

Pytanie na jakim buglandzie grasz i z kim grasz, a nie jak grasz.

Haseo

Gram na 4 różnych serwerach dla pewności i no fakt Graveland,pl jest buglandem, ale kamaele dopracowali >prawie< idealnie troszkę przesadzili blowy kamaela 5-6 k.Jak mówiłem th na dashu wybiega 10 sekund przed rozpoczęciem i po 10 sekundach jest 4 kroki ode mnie, destro na progu klatki.

TruTherion

Cytat: Haseo w Grudzień 22, 2008, 09:49:31 AM
Gram na 4 różnych serwerach dla pewności i no fakt Graveland,pl jest buglandem, ale kamaele dopracowali >prawie< idealnie troszkę przesadzili blowy kamaela 5-6 k.Jak mówiłem th na dashu wybiega 10 sekund przed rozpoczęciem i po 10 sekundach jest 4 kroki ode mnie, destro na progu klatki.

Tylko tu się sugerujesz GL HR więc twoje doświadczenia są mało warte.

Malekith

ja bym chcial sie dowiedziec kogos kompetentnego z offa, zeby napisal jak to jest teraz w przypadku soula?? Slyszalem ze steal divinity wlazi na 100% a silence i root dzialaja normalnie ( w sensie ze silence dostaje a kamael moze sie normalnie ruszac) No i co dokladnie robi skil painkiller. Gralem na offie tylko Sk wiec nie znam sie na kamaelach i warto wiedziec co nieco czy te skile nie sa zbugowane poprostu  :D Bo wlasnie mysle nad gra soulbreakerem.
Dex x4: Shillien Templar lvl 85
Grave x4:Shillien Templar lvl 82 hero-retired
Grave x4:Soul Hound Lvl 80 hero-retired
RuOff/Retail:Shillien Knight-retired

Roxis

Painkiller powoduje iz sb jest niesmiertelny przez 6 sekund ( nie mozna wtedy go wyleczyc ) po czym wchodzi efekt dizzines ktory zmiensza speed przez krotka chwile.

Co do land rate shadow bind i voice bind - czasami wchodzi czasami nie. ( z przewaga ze nie wchodzi - niestety )

Co do skilla Disarm - mimo tego iz posiadamy tylko 1 lvl ladnie wchodzi na przeciwnikow z takim samym lub mniejszym lvl, co do przeciwnikow z wiekszym lvlem od nas to juz gorzej.

No i tyle

L2 EU Vinuz !
Lineage 2 official server Luna
Vinuz/Sqn: Adventurer 82lvl
Piti: Soul Breaker 76lvl
L2RU
Sqnik: Rouge 86 / 75 WL / 75 WC / 75 DA  @ Lancer

Haseo

steal divinity jest 100% land ratu :P W końcu jak kamael nie ma ani CONa, ani jakichś skilli o power 10k to musi mieć jakiś as w rękawie.Ale jak mówiłem zbugowane te HR na potęgę i czy jest 100% steal czy nie zależy od serwa.Na serwerze z kamaelem dopracowanym w 100% tylko z gladem przegrywałem i czasem tyrkiem reszta to małe piwo i bez finala.
A tak poza tematem mając na hero infinity rapier +30 (tak żeby opłacało się być hero) fajnie wykaszało się pt tanków/destro itp. bo nuki padały na 2 hity ^^

Lama Pidżama

infinity rapier +30... pr000....

Alarion

Cytat: Haseo w Luty 19, 2009, 12:08:44 PM
steal divinity jest 100% land ratu :P W końcu jak kamael nie ma ani CONa, ani jakichś skilli o power 10k to musi mieć jakiś as w rękawie.Ale jak mówiłem zbugowane te HR na potęgę i czy jest 100% steal czy nie zależy od serwa.Na serwerze z kamaelem dopracowanym w 100% tylko z gladem przegrywałem i czasem tyrkiem reszta to małe piwo i bez finala.
A tak poza tematem mając na hero infinity rapier +30 (tak żeby opłacało się być hero) fajnie wykaszało się pt tanków/destro itp. bo nuki padały na 2 hity ^^

"Ken Aj tacz ju maj mastah?" O_o
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Scorpion

CytatNa serwerze z kamaelem dopracowanym w 100%
Grasz na offie? Bo na privach nie ma bardziej zbugowanej klasy niz kamael.
...