DnB

Zaczęty przez Maślan, Styczeń 04, 2009, 08:11:20 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Maślan

Marc1n

me iz working in da club already
lepiej mi daj link do tego sklepu Ikei ;]
HATE ME MOAR!

Sp4m3R

bedzie trudno nie lepiej tlfon do nich ?! a w ogóle coto za ciebie dedźej ??? daj sfoje mixy mi
P
O
O
0
F
P
O
O
0
F

Marc1n

Ostatnio dzwonilem to sie nie zglaszali
W klubie nie robie póki co jako DJ, ale jako opieka nad sprzetem itp pierdoly, nie moge grac jak nie ma doswiadczenia i sprzetu, a ten mam zamiar nabyc. W tym tygodniu moze u kumpla cos nagramy to wtedy moge wrzucic, ale nie bedzie to strickte moja robota tez.
HATE ME MOAR!

Marc1n

Jeden klub w Bstoku gra DNB i to co drugi piatek. Sa 2 ekipy, czyli wychodzi ze grasz raz ma miesiac, a nawet mniej, bo zazwyczaj gra sie na dwoch DJi, a nie 4ech. Max to 350PLN. Tylko 10 wystepow zeby moc sobie kupic jakiegos sensownego CDka...oh, tylko ze musisz miec sprzet zanim zaczniesz grac, qq ;) W Polsce z tego nie wyzyjesz, chyba ze grasz jakis chlam.
Widzialem ten sklep, ale on chyba nie dziala, tam nawet nie ma obrazkow i informacji :<
HATE ME MOAR!

Marc1n

Na granie na weselach/urodzinach/dyskotekach trzeba miec CDka i Estradowki, a ja mam Studyjne i Vinyla(bede mial na dniach). Chodz fakt, z tego jest kasa, ale dobrze byloby miec swoj samochod. Wiesz, wsioki akurat nie potrzebuja mega ultra genialnego mixowania, mysle, ze wystarczy, zebym puscil jakis mix gotowy z CDka i by przeszlo. Tylko, ze naprawde, mi ciezko cokolwiek spoza elektroniki/dnb/hh byloby grac, a to jest srednie do zabawy, bo to nie jest strickte clubowa muzyka.
CDek to kolejne 1500PLN jakbym chcial kupic(i tak bede musial predzej czy pozniej) ale np. Estradowki, to niestety zal, bo ma to wykorzystanie tylko w takich sytuacjach, a sa przewalonie drogie, 2500PLN za jakies uzywki JBL tez trzeba. Chyba musialbym wczesniej cos takiego zrobic na mniejsza skale i zobaczyc jak mi to wychodzi...
HATE ME MOAR!

Marc1n

Kurs DJowania? I co, dostal papierek z jakiejs szkoly, ze przeszedl kurs i teraz ludzie na to leca? Feeest. No z Djowanie, to jak z cala kultura HH, sam sie musisz uczyc, mixowac, rysowac grafitti, beatboxu, a kiedys tez breakdance, chodz akurat to stalo sie popularne, bo tanczenie ostatnio jest w modzie i jest duzo szkol.
Sprzet w tym tygodniu bede mial, ale do domu ;)
w ogóle, to szczerze mowiac sobie nie wyobrazam. Za wypozyczenie calego kompletu sprzetu trzeba zaplacic napewno z 500-1000PLN a ile na takiej wsi dadza ze przyjedziesz grac?
DJ w klubie jak dostanie za noc 400PLN, gdzie napierdala czasami nawet 12H to jest dobrze :<
HATE ME MOAR!

Matim

Cytat: Sci w Styczeń 05, 2009, 03:20:35 PM
Kurs DJowania? I co, dostal papierek z jakiejs szkoly, ze przeszedl kurs i teraz ludzie na to leca? Feeest. No z Djowanie, to jak z cala kultura HH, sam sie musisz uczyc, mixowac, rysowac grafitti, beatboxu, a kiedys tez breakdance, chodz akurat to stalo sie popularne, bo tanczenie ostatnio jest w modzie i jest duzo szkol.
w ogóle, to szczerze mowiac sobie nie wyobrazam. Za wypozyczenie calego kompletu sprzetu trzeba zaplacic napewno z 500-1000PLN a ile na takiej wsi dadza ze przyjedziesz grac?
DJ w klubie jak dostanie za noc 400PLN, gdzie napierdala czasami nawet 12H to jest dobrze :<

A co nakręciło taniec w Polsce ? You can dance  :hu_5_3: A co do 400 zł za noc ... to powiem , że super kaska .

PeBe

DnB
Cytat: Sci w Styczeń 05, 2009, 03:20:35 PM

Jakiś kurs w stylu szkoła DJ'a (czy coś takiego) + papier i może bez problemu grać w średnich klubach w Szczecinie, ofc na takich słabszych imprezach, (tak 5-10zł za wstęp) zarabia (nie wiem ile dokładnie) ale pewnie ze 200zł/noc, a i nie jest 18+

Jak chodzi o wieśimprezy - imho nie trzeba mieć sprzętu zbyt dobrego, można improwizować. Mało kto w mieście zna się na sprzęcie, a co dopiero na wsi/jakis zadupiach.

Swoją drogą tam wystarczy puścić muzykę z HDD i isc /afk

może wystarczy magnetofon? ]:-> //System

Marc1n

Tylko, ze w Bstoku na granie Drumow mialbym opcje max 1 raz na miesiac. Zarabialbym na 10 Vinyli przez miesiac, ale na zadne odkladanie na sprzet nie zostaloby. No i ten, granie 12H w klubie w ktorym ludzie przez pierwsze 8H naprawde wymagaja nie jest latwe. :) Krotko mowiac, na urozmaicenie playlisty byloby ciezko, a co mowic o tym, zeby wychodzic na + :)
Ale dalej wzmacniacz+estradowki 2 trzeba miec, a to kosztuje z 4k PLN :)
I ten no, na wies warto zwiesc caly sprzet, zmieniac winyla z lewo na prawo, nawet mozna igle odciazyc, tylko zeby latalo, a puszczac z innego zrodla. Pamietam kurde motyw, jak do nas goscio wpadl na bal gimnazjalny, wiec to by bylo 4 lata temu, jeden Pioneer CDek Dwusetka, troche pirackich plyt, wmacniacz 10letni albo lepiej HiFi Pioonera i jakies HandBoxy Estradowki, 1200PLN mu dali :P Nawet nie siedzialem na tej imprze, ale wpadlem przelotem zobaczyc ten zal :D
HATE ME MOAR!

PeBe

To dnb graj dla sztuki a reszte dla kasy :)

Jeśli chodzi o wymaganie - z opowieści znajomego (jak pierwszy raz w zyciu grał) - tak do 12 DJował, później zostawił muzykę i poszedł troche w tłum itd. Wcale nie trzeba stać 12H i się męczyć. Zresztą często jest 2 DJ'i.

Zresztą zawsze można się dogadać. Może by Ci sie udało wyporzyczyć sprzęt w jakims klubie, (zakladam ze nie masz żadnego papieru) pokazać im co umiesz. Może zatrudnią "próbnie" a może nie. No risk no fun. Ew. zrobić sobie byle jaki papier za te 300zł - zawsze łatwiej być zatrudnionym

Marc1n

Nikt w klubie np u mnie tego nie ma bo po tym nie oceniaja, a sprzet moze wyporzyczyc kazdy, kwestia kasy. 48H za 2 gramofony = 300PLN, to za kolumny+wzmacniacz bedzie drozej :<
Odseparuj ktos tego Offtopa do nowego topicu plixplox
HATE ME MOAR!

PeBe

Chodzi mi wypożyczenie w sensie, korzystanie za darmo z tego co mają w klubie.

Marc1n

Klub dziala przez 5 dni w tygodniu i ma zabudowana strukture = nikt Ci niczego nie porzyczy, szczegolnie ze naglosnienie kosztuje ponad 100k PLN ;)
HATE ME MOAR!

pl_emo

Sci
z taka kasa co mowisz to albo Cie w balona robia albo naprawde sa tak zalosne place dla Dj'i @bstok. w krakowie placa od groma wiecej ^^ juz nie mowiac o tych co maja wyrobiona marke : >

Marc1n

Niestety nie robia mnie w balona ... byloby za pieknie :P
HATE ME MOAR!

McViRR

a sprzedałeś już Aw? dj-owanie to biznes,kasa na początek by się przydała, ale cóż masz głowę myśl IMO cięzki kawałek chleba, chyba że coś a`la 'ekspoluzjiona' nagrasz ;d

Cytat: fedur w Wrzesień 14, 2009, 09:27:33 AM
eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)
http://www.wsku.yoyo.pl/

Marc1n

"'ekspoluzjiona" - to dla producenta robota, a nie nie DJ...co nie zmienia faktu, ze polowa producentow sh1tu co leci w TV ma przedrosterk DJ przed nazwa, lol.
Nie, AW jeszcze nie sprzedany, itemy w wiekszosci tak.
HATE ME MOAR!