kogo popierasz

Zaczęty przez Pheonix, Styczeń 08, 2009, 07:09:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Pheonix

kogo popierasz w konflikcie w strefie gazy Izrael czy Hamas?

Marc1n

Opcje w której ginie mniej ludzi ;]
HATE ME MOAR!

Cralin

Cytat: Marc1n w Styczeń 08, 2009, 07:17:18 PM
Opcje w której ginie mniej ludzi ;]

LOL

Wtajemnicz mnie w sytuacje o tym sporze... :D

Zovi

Cytat: Pheonix w Styczeń 08, 2009, 07:09:40 PM
kogo popierasz w konflikcie w strefie gazy Izrael czy Hamas?
Ja popieram Izrael. W zasadzie Izrael w końcu musi się bronić, przecież, Hamas zamordował kilku Żydów, w strefie gazy, taka jest prawda, że atak Izraelu na Hamas to odwet.

BTW. ja myślałem, że ten chłopiec od czajnika to dziewczynka  :shock:
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Marc1n

Wy tutaj o Izrealu jak się w Polsce straszne rzeczy dzieją:
HATE ME MOAR!

Zovi

Fakt rlz :D

Moja babcia czyta fakt :D
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

primabolan

<br />PVP in EvE is consentual, you agree to it when you login.<br />

Polgara

Szczerze mówiąc jedni jak i drudzy są tym samym narodem podzielonym wiele wieków temu jak się nie mylę to za czasów Mojżesza
Jedni to Ci którzy poszli za Mojżeszem a drudzy którzy się odłączyli od Niego. Więc ta wojna ma ponad 2 tysiące lat bo odkąd się podzielili odtąd trwa wojna między Nimi. Tak więc trudno jest obrać którąś ze stron bo jedna jak i druga jest równo winna. Oni nawet sami zapomnieli o co tak naprawdę walczą.

Pheonix

ja myślę ze Izrael chce z tamtej okolicy pozbyć się Hamasu i ziemie zagarnąć dla siebie. aha i jestem za Izraelem 

i jak : http://img91.imageshack.us/img91/6962/060812israelhmed3phmedihh0.png ?

Asta Entreri

Palestyńczyków

pomyślmy - Izraelczycy stracili swój kraj w wojnie z Asyrią i Babilonem w wyniku sporów wewnętrznych...a teraz napadli na Palestynę, bo to był "ich kraj".

Ergo - co byście zrobili jak jakieś skurwysyny napadły na wasz kraj i zabijały waszych bliskich?
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

Pheonix

Asta Entreri

Cytat: Pheonix w Styczeń 08, 2009, 07:50:58 PM
hamas bez winy nie jest
no, terrorystami są, to fakt

ale ja mówię ogólnie o całej wojne izraelsko-palestyńskiej od 1948 roku, w której to Izraelczycy byli tymi atakującymi...

Marc1n

HATE ME MOAR!

Pheonix

żydzi po 2 wojnie światowej szukali swojego miejsca i znaleźli je. zajęli a później sukcesywnie powiększali swoje terytorium a później cale serie ataków terrorystycznych na izrael porywanie samolotów. sportowcy w Monachium. teraz ta cala wojna miarka się przebrała ale przez nacisk innych wielkich państw skończy się bez rozwiązania sporu

McViRR

Cytat: Pheonix w Styczeń 08, 2009, 07:59:28 PM
żydzi po 2 wojnie światowej szukali swojego miejsca i znaleźli je. zajęli a później sukcesywnie powiększali swoje terytorium a później cale serie ataków terrorystycznych na izrael porywanie samolotów. sportowcy w Monachium. teraz ta cala wojna miarka się przebrała ale przez nacisk innych wielkich państw skończy się bez rozwiązania sporu

zapomiałes o bardzo ważnej kwestii po 2. wojnie światowej znaczną część władzy po późnych lat 70. stanowili Polscy Żydzi i do dziś tak jest że polskość jest mocno zakorzeniona w Izraelu

ofc : Izrael

Cytat: fedur w Wrzesień 14, 2009, 09:27:33 AM
eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)
http://www.wsku.yoyo.pl/

Pheonix

a jak byli żydzi traktowani przez komunistów ??

Asta Entreri

Pheonix

bo z lekcji historii wiem ze przed wojna żydzi w Polsce kochani nie byli. polakom przeszkadzało to ze żydzi są wykształceni i zajmują wysokie pozycje w społeczeństwie. a co do obecnego konfliktu. przy tworzeniu Izraela nie było żadnych rozmów z Palestyńczykami ?? tak po prostu przyszli i zajęli ziemie ?? i czemu tvn robi z hamasu wielka ofiarę ?? i nawet jeśli Izrael zajmie cala strefę gazy to bojownicy hamasu są przeszkoleni do walk partyzanckich chyba. walka z terroryzmem skoczy się wtedy kiedy terroryści postawią na swoim i ich zadania zostaną spełnione...

Cralin

Cytat: Marc1n w Styczeń 08, 2009, 07:34:15 PM
Wy tutaj o Izrealu jak się w Polsce straszne rzeczy dzieją:

To mój wujek,serio!Przysięgam na wszystko,mieszka w Dąbrowicy!Podszedł do bobra bo chciał być kozak a ten się na niego rzucił!

Scroller

Super. Napisz do faktu, bedziesz slawny.

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Marc1n

11 lat masz i wujka 84 lata masz ?
Oj chyba kłamiesz!
Oni już po CIebie jadą!
HATE ME MOAR!

Asta Entreri

odświeżam, bo modek mi groził  :oops:

Hermit

Ale zauważcie jedną rzecz.
Izrael reprezentuje społeczeństwo zachodnie, więc wszystko cichaczem go wspierają.
Zresztą, wygrana Izraela jest dla nas korzystniejsza.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Cralin

Cytat: Marc1n w Styczeń 08, 2009, 09:08:36 PM
11 lat masz i wujka 84 lata masz ?
Oj chyba kłamiesz!
Oni już po CIebie jadą!

Ten pan to brat mojego dziadka.

Pheonix

Cytat: Hermit w Styczeń 08, 2009, 09:16:17 PM
Ale zauważcie jedną rzecz.
Izrael reprezentuje społeczeństwo zachodnie, więc wszystko cichaczem go wspierają.
Zresztą, wygrana Izraela jest dla nas korzystniejsza.

ulegną opinii publicznej i zrobią wszystko żeby zatrzymać wojnę