kogo popierasz

Zaczęty przez Pheonix, Styczeń 08, 2009, 07:09:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Marc1n

HATE ME MOAR!

Cralin

Możesz mi nie wierzyć.Ale to mój starzy stryjek(brat od dziadka).Ehh mój dziadek ma brata,który ma takie same nazwisko jak on.Ma on żonę Hanie a mój dziadek żonę Ludwikę.Oprócz tego ma jeszcze siostrę nazywaną "Ciotka z Górki".Wystarczy dowodów?

McViRR

Tak niestety Żydzi byli źle traktowani, ale szczere tak jest do dziś. W polskości utarł się nawet obraźliwy docinek " TY ŻYDZIE! "

BO przed wojną było tak : polak < żyd jeśli chodzi o ogólny poziom, a żydzów w Polsce mogło byc nawet ok 7-9%

Cytat: fedur w Wrzesień 14, 2009, 09:27:33 AM
eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)
http://www.wsku.yoyo.pl/

Michaił

Cytat: Pheonix w Styczeń 08, 2009, 08:38:21 PM
a jak byli żydzi traktowani przez komunistów ??
Żydzi praktycznie przez cały czas byli źle traktowani (no może oprócz średniowiecza tam ich olali) ale przed pierwszą wojną światową, w 20-sto leciu między wojennym, podczas drugiej wojny światowej i przez bardzo długi czas po niej. A wszystko przez to że nie wierzą w Jezusa. No cóż każdy ma swoje wyznanie i dopiero na końcu dowiadujemy się kto miał racje.
Ale ogólnie członkowie Hamasu są terrorystami i dlatego państwa zachodnie popierają Izrael (jako walkę z terroryzmem). Oczywiście muszą mówić że wojna jest zła i powinni jej zaprzestać, ale myślą pewnie że im mniej organizacji terrorystycznych tym lepiej. Ale tak naprawdę walczą bo się nie lubią, a nie wiedzą sami czemu się nie lubią :/

Pheonix

przed woja to wiem ale po wojnie będziemy mieli za jakieś 5-6 tygodni. a tak szczerze to czytałem o jakiś wybrykach komunistów w Kielcach. żydzi tez są ludźmi i zasługują na swoje miejsce do życia

Zovi

Cytat: Michaił w Styczeń 13, 2009, 05:11:27 PM
Żydzi praktycznie przez cały czas byli źle traktowani (no może oprócz średniowiecza tam ich olali)
No właśnie o to chodzi, że nawet w średniowieczu, mieli przesrane, bo jak krzyżowcy, podróżowali do Ziemi Świętej, to kogo zabijali na rozgrzewkę przed dojściem do Jerozolimy? Żydów, zabijali ich i zabierali im cały dobytek.
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Michaił

Cytat: Zovi w Styczeń 13, 2009, 07:45:46 PM
Cytat: Michaił w Styczeń 13, 2009, 05:11:27 PM
Żydzi praktycznie przez cały czas byli źle traktowani (no może oprócz średniowiecza tam ich olali)
No właśnie o to chodzi, że nawet w średniowieczu, mieli przesrane, bo jak krzyżowcy, podróżowali do Ziemi Świętej, to kogo zabijali na rozgrzewkę przed dojściem do Jerozolimy? Żydów, zabijali ich i zabierali im cały dobytek.

W sumie nie wziąłem tego pod uwagę ale prześladowanie ich na skale taką no można śmiało powiedzieć światową zaczęło się po średniowieczu. Ale tak jak Phoenix napisał oni też są ludźmi i całkowicie się z nim zgadzam, bo my nie możemy zapominać że my też nie mieliśmy państwa (na mapach-w sercu zawsze)

Pheonix

a gdzie był Izrael kiedyś jak jakiś inny kraj go podbił ?? bo coś czytałem ze cale państwu zostało podbite

Gerardl

Ja bym tak zrobil spuscil bombe atomowa i niech sie dzieje z izraelem i palestyna co chce :)

Marc1n

Oho, a myslalem, ze Cralin w tym gronie jest najmlodszy
HATE ME MOAR!

Mjollir

Jechałem w taksówce prowadzonej przez palestyńczyka jakieś pare m-cy temu w IRL. Nie było jeszcze konfliktu na taką skalę jak teraz. Gostek się tak nakręcał, mówił o setkach dzieci, które zginęły ogólnie z każdym kilometrem więcej patrzał w lusterko na mnie niż na drogę przed soba. Oczywiście wdałem sie w dyskusje o Hamasie i pamiętam jak na moje pytanie odpowiedział: "What a stupid question you asked..." W tym momencie zaczęła mi sie nie podobać ta rozmowa i powiem Wam szczerze, że pomyślałem: "Kur...a potencjalny terrorysta". Z naciskiem na ostatni wyraz.
W tym konflikcie popieram IZR i tak jak ktoś wyżej napisał wkur....a mnie jak w mediach z Hamasu robi się bezbronne, niczemu winne ofiary.
So it shall be written, so it shall be done !!!

primabolan

Cytat: Mjollir w Styczeń 14, 2009, 11:12:11 AM
W tym konflikcie popieram IZR i tak jak ktoś wyżej napisał wkur....a mnie jak w mediach z Hamasu robi się bezbronne, niczemu winne ofiary.
agree 100%
<br />PVP in EvE is consentual, you agree to it when you login.<br />

bylyforumowicz

Mam nadzieje ze sie nawzajem wytluka, sa siebie warci.

Michaił

Cytat: bylyforumowicz w Styczeń 14, 2009, 03:29:14 PM
Mam nadzieje ze sie nawzajem wytluka, sa siebie warci.

I będzie spokój

DIO

obie strony atkauja cywilow, zadnej nie popieram

imo powinno sie zlikwidowac Izrael ktory powstal jako sztuczny twor na terenach ktore przez ponad 2000 lat nie byly w rekach zydow , najpierw okupacja rzymska , pozniej 1500 lat zyli tam glownie muzulmanie i teraz nagle 50 lat temu stworzono w samym srodku panstwo Izrael i wymaga sie od muzulmanow zeby ten fakt zaakceptowali

ciekawe czy tak milo by bylo u nas gdyby nagle tos odgonrnie zarzadzil ze na teranach dawnych Prus powstaje nowe panstwo pruskie (nasze mazury, litwa łotwa, estonia i te okolice) bo kiedys to byly ich ziemie i im sie prawnie naleza .... konflikt murowany

Michaił

I kończy nam się wojna na razie. Zawieszenie broni.