Jestem i co dalej ??

Zaczęty przez Materid, Marzec 21, 2008, 08:53:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

To samo mam ale ja juz przywyklem do tego.

NightBird

mam nooberskie pytanie. jak sie zmienia tryb biegania/chodzenia ? bo kurde po podrozy gryphonem kolejny raz mi sie sam stryb na chodzenie zmienil i logouta musze robic ;pp
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Soulern

Klawiszem "/", w większości klawiatur jest on po prawej stronie, w pobliżu numlocka.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

DIO

btw juz znalazlem pryzczyne scin w trakcie gry, to wina duzej ilosci addonow wlaczanych i wylaczanych (np podczas szukania co bedzie odpowiednie stosy plikow sie przerzuca). najprostrza recepta jest wywalenie i zainstalowanie wowa od nowa z addonami ktore sa nam potrzebne i nie bedzie juz gry przymulalo

doman18

Też tak miałem ale po prostu zdefragmentowałem dysk i też pomogło. Teraz po reinstalce che zrobić porządki na dysku i też na koniec sieknę defraga. Oczywiście absolutnie nie mam na myśli podstawowego windowsowego defragmentora lub jego brata diskeepera lite . W grę wchodzą tylko PerfectDisk, O&O Defrag Pro albo Diskeeper Pro. Ja używam pierwszego i polecam.
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

DIO

jkdefrak ftw!! 500kb, jak na tak mala apliakcje jest swietny i jeszcze mnie nie zawiodl, chociaz nie defragmentuje idelanie i taki mocno pofragmentowany dysk robi sie "na raty" ale prosta apliakcja kompletnie za free = bezcenne

doman18

O tak, to też jest bardzo dobry defragmenter. Tylko nie pamiętam czy miał opcję defragmentacji rejestru i pliku wymiany. Jeżeli nie to weź pageDefrag.

//Soulern: A ja defragmentuję dysk z poziomu BIOSa. Spójrzcie na nazwę tematu... Bo trochę odbiegliście

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.

NightBird

jaki char + profesje sa najlepsze do farmu golda ( w sensie szybko skutecznie przyjemnie )
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Zarean

W sumie raczej nie ma, char obojętnie, profki to zależy, all oprócz Engineering. Najlepiej 2 zbierackie czyli leatherworking, mining lub herbalism.

Soulern

Cytat: Zarean w Styczeń 12, 2009, 08:31:35 PM
W sumie raczej nie ma, char obojętnie, profki to zależy, all oprócz Engineering.

Nieprawda. Najlepsze na farmienie golda są skinning i mining, skinning i herbalism oraz herbalism i mining.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Zarean

Cytat: Zarean w Styczeń 12, 2009, 08:31:35 PM
Najlepiej 2 zbierackie czyli leatherworking, mining lub herbalism.

Umm... Sry, fast ninja edit był ^^

DIO

szybkie n00b question

czy bronie ktore robi bs majace napisane required (i tutaj specjalizacja) jak np http://www.wowhead.com/?item=28442#taught-by-npc wymagaja do uzycia posiadania tej specjalizacji w bs? czy po prostu bs z ta spec robi i moze sprzedac dalej/oddac komus i ten ktos moze uzywac? bo jezeli do uzycia wymagana jest ta spec to ja lece kopac rude i trenowac bs :D

Pequet

Requires Master Hammersmith. Angielski się kłania. Ofc trzeba mieć i bs i spec no i akurat przytoczony stormherald jest BoP.

DIO

czyli skinning idzie do piachu, czas zaczac trenowac bs

kotfilon

witam. mam problem z wybraniem postaci. Odpadaja na starcie Warlock, kapłan i mag.
Grałem kiedyś Paladynem, ale chciałbym coś innego. Najbardziej ciągną mnie łowca, woj, palek, druid.
Zwykle grałem tankami (L2), lubiłem miec duzo defa, hp i duzo atk. W zwarciu badz z luku to bez znaczenia.

doman18

Typowy tank to w wowie (przynajmniej tak mi się wydaje) to warrior. Do tego jak gra nim Tauren z 2H toporem na plecach którego głownia jest wielkości gnoma to nawet moby 2 razy się zastanawiają czy zaatakować xD.
Drugą postacią dobrą do tanku jest druid w formie misia. W sumie to ilość wypadów na insty z warrem mógłbym policzyć na palcach jednej ręki, w całej reszcie drut tankował. No i drut jest znacznie lepszy do pvp. W tej chwili to wydaje mi się on OP z lekka - jest nie do zarypania.
Palek rozwija skrzydła dopiero na masówkach. Wręcz można powiedzieć że w późniejszym etapie gry to on jest podstawą heala na instach i bg. A przynajmniej tak wnioskuje po licznych filmikach i opiniach ludzi.
Ostatnio chciałem jakiejś odskoczni od warlocka (affli bez nightfalla traci 30% swojej siły przez co expienie przez ostatni miesiąc to była katorga) i próbowałem maga, druta, priesta i huntera. Magiem dobiłem 10lvl i dalej mi sie nie chciało, priest jest fajny ale głównie dla enchantingu go expie, drut do 10 lvla to menda totalna. Może jak będę już mógł się przemieniać w misia będzie się normalnie grało. Hunter natomiast jest superasty, idealny jako odskocznia. Do tego wziąłem engi którego zawsze chciałem spróbować i gra się miodnie. Jedynie co mnie wkurza to fakt ze musze karmić swojego peta co jakiś czas. Więc huntera szczerze polecam ale jeżeli tobie chodzi o tankowanie to raczej odpuść go sobie. Druga sprawa,IMO hunt raczej nie nadaje się dla nowych.

kotfilon

czy hunter ma pozniej dosc dobry dps??
Czy Krasnolud hunter wali najlepiej z sztogunow czy wli ronie dobrze z luku??
Kto jest dobry jako rasa pod huntera?
Kto jest dobry jako rasa pod paladyna?

doman18

Cytatczy hunter ma pozniej dosc dobry dps??
To chyba najlepszy dps nie licząc clothów. Chyba bo nie wiem jak jest z jego dpsem w porównaniu do rogala

CytatCzy Krasnolud hunter wali najlepiej z sztogunow czy wli ronie dobrze z luku??
Kto jest dobry jako rasa pod huntera?

>TUTAJ< sobie zajrzyj. W ally chyba krasnolud jest najbardziej przyzwoity ale najlepsza rasą chyba jest ork. Przynajmniej na początku bo potem i tak się staty raczej wyrównują.

Jeżeli napalasz się na huntera zapoznaj się z >TYM< (dzięki Mlor za ten poradnik) poradnikiem bo np różne moby mają różne skille i to nie jest obojętne jakiego oswoisz.

CytatKto jest dobry jako rasa pod paladyna?
Wydaje mi się że Draenei zresztą poczytaj sobie powyższy link i sam zdecyduj.

kotfilon

dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

Zastanawiam się nad krasnoludem hunterem...czy on moze bic lukow i czy jest dobry?? bo nie che z gunów strzelać.
Jak wziąłem huntera elfa, to żadne mobki nie dobiegaly do mnie zanim ich nie ustrzelilem. Czy z późniejszymi mobkami jest podobnie...bo wychodzilo by na to ze trzeba miec minimum 2 bronie na hunterze.

Ryltar

CytatTo chyba najlepszy dps nie licząc clothów. Chyba bo nie wiem jak jest z jego dpsem w porównaniu do rogala

Teraz jest najlepszym dpserem.Rogue juz nie jest taki dobry jak kiedys.

CytatW ally chyba krasnolud jest najbardziej przyzwoity

Ujme to tak:

Dorf:
a)Gun spec- w sumie moze byc ale i tak daje za malo zeby to bylo zauwazlne.
b)Mace spec-i tak ich nie mozesz uzywac.
c)Stoneform-Dobre na rogue,warriorow i innych hunterow.

Drenei:
a)Gift of the Naaru-Dobry heal zwlaszcza ze hunter go nie ma i bedzie leczyc w biegu.
b)Bonusy do jewlerki-jak jej nie bierzesz to bezutyczene.
c)Aura-przydatne bo dziala tez na party.
d)Ressist na Shadow-w end game tego nie odczujesz nawet.

NE:
a)Wishp-szybszy coarpse run.
b)Shadowmelt-Dobra zabawka do pvp zwlaszcza jak masz kota to mozesz robic ambushe.Teraz dziala jak Vanish.
c)Bonusy do stealth-uzyteczne jak SM uzyjesz.
d)Ressist na Nature-nie odczujesz.

Cytatale najlepsza rasą chyba jest ork

Troll>ork.

CytatZastanawiam się nad krasnoludem hunterem...czy on moze bic lukow i czy jest dobry?? bo nie che z gunów strzelać.

Sa jeszcze crossbow.Ja bym robil NE albo Dreanei.

CytatCzy z późniejszymi mobkami jest podobnie.

Jak chcesz bic gronna i stac w miejsciu to nie :P

Cytatbo wychodzilo by na to ze trzeba miec minimum 2 bronie na hunterze.

Bow/x-bow/gun i DW/2h.

Co do poradnikow:
http://artanishunterguide.wordpress.com/ <autor strony jest spoko gadalem z nim kiedys na TS ^^ Nie wiem jak teraz aktualizuje strone ale kiedys byla najlepsze.

http://petopia.brashendeavors.net/ <nie wiem na jakim patchu gracie ale tutaj macie z petami z 3.0.x

BTW powiedz jeszcze jaki build huntera MM/SV/BM ?

DIO

widac ze czlowiek niewiele o wow wie to sie go nie pytaj jaki build ma robic :p

kazda klasa niezaleznie od rasy moze uzywac tych samych broni, roznice sa tylko takie ze rozne rasy startuja z roznymi broniami wyuczonymi, a innych trzeba sie nauczyc u weapon trainerow w stolicach stojacych (w kazdej stolicy inne bronie) wiec niezaleznie czy zrobisz hunta krasnoluda, czlowieka czy trola jak odwiedzisz wszystkie stolice to bedzies zmogl uzywac i strzelb, i lukow i kusz do wyboru do koloru.

co do broni to zawsze musisz miec jakas bron do bicia w zwarciu poniewaz nie da sie strzelac gdy juz cos podejdzie w zasieg meele, wtedy tylko miecz/siekiera w lape i siekasz. a najlepiej opanujs terowanie petem zeby to on sciagal na siebie uwage mobkow a ty zabijaj z dystnasu , ale meele bron i tak jest niezbedna

btw to chyab prawda ze troll > ork i tak jakos odnosze wrazenie ze trole w hordzie to najlepszy wybor na klase ktora nie opiera sie na magi, jak pytac ludzi co najlepsze na hunta "trol" , co najlepsze na rogala "trol", warek "trol", hunter tez trol

a na koncu i tak polowa hordy to elfy

doman18

Cytata najlepiej opanujs terowanie petem zeby to on sciagal na siebie uwage mobkow a ty zabijaj z dystnasu
W tym momencie musisz wiedzieć że np żeby zmniejszyć aggro oddalasz się jak najbardziej. Ja mam addona OMEN który pokazuje poziom aggro mój i peta w postaci pasków. Jeżeli widzę że mój pasek niedługo wyrówna się z paskiem peta, wolę przerwać ogień i oddalam się na odległość zasięgu łuku. Albo jak pet ma kilka mobow na sobie i widzę że przekroczenie aggro jest nieuchronne mimo że jestem na odległości zasięgu to nie bawię się tylko od razu rzucam bombe. Nie musisz oczywiscie instalować omena na razie (choć kiedyś cie to nie ominie) ale wiedza kiedy należy odpuścić może być pomocna gdy solujesz elite albo bijesz np hatchlingi w dustwallow marsh może ci ocalić skórę ^^. Swoją drogą to właśnie w dustwallow marsh ostatecznie przekonałem się do omena :D/

Ryltar

http://www.wowhead.com/?spell=58943

Dlatego troll jest kozacki.A dodatkowy Rapid Fire nie zaszkodzi ^^

Co do peta i aggro.Jak jestes na BM to nie musisz czekac na aggro bo moj kot jak bylem na bm mial odpalony Rake,Claw,Bite i ten aggro a Focus mu sie nie konczyl.Do koxu to BM najlepsze :P

kotfilon

mam Night elfa huntera i krasnoluda paladyna.
mam 3 pytania
jak sie spisuje krasnolud hunter ze strzlba
jaki build dla krasnoluda paladyna
kto jest bardziej rozchwytywany, kto szybciej lvluje, kto moze lepiej solowac???

DIO

krasnale chyba maja bonus rasowy do strzelb ale nie jest on wielki i w zasadzie go nie zauwazysz, bardziej patrz na staty jakie dodaja bronie, przewaznie (nie ejst to regula do wszystkich) strzelby maja warrior staty czyli +str i +stamina a kusze i luki +stamina i + aglity ktore sa bardziej przydatne hunterowi ale to nie znaczy ze strzelby beda zle, wszystko zalezy od podejscia.

co do buildu paladyna to raczej niewiele ma wspolego z rasa a stylem jakim cchesz grac, retribution robi z ciebie dps, protection tanka a holy healera ktory calkiem sporo moze przyjac na klate.

kto jest rozchwytywany? podejzewam ze to zalezy od serwera ale np na andeeri tankiem znajdziesz grupe w kazde miejsce, po prostu brak ich :D, healerow tez nie za wielu wiekszosc idzie w dps.
hunter szybko leveluje i dobrze soluje bo ma swojego pokemona ktory ulatia mocno zycie