L2 Elixir - Low - HB

Zaczęty przez Rhodos, Maj 06, 2008, 07:46:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sztanca

Ceny są dobre, pamiętaj że drop adeny jest także x7. Ponieważ jest bardzo dużo ludzi, server się rozwija, przybywa ciągle nowych co chcą się ubrać - jest duży popyt na niektóre rzeczy jak kluczowe matsy, recepty questowe, recepty trudno spoilowalne itp, dlatego ich ceny są wysokie. Dla mnie to zaleta, bo lubię pohandlować na rynku. W niecałe 2 miesiące gry uzbierałem full A sprzęt i 600kk w adenie. Uważam ekonomię servera za bardzo dobrą.
Brakuje adeny? rób spoila i do Branded - po 4sop+4cbp z moba :) sprzdajesz to póżniej po 50k za sztukę, co daje 400k adeny z moba + kamienie, prawda jakie to łatwe? a takich miejscówek na spoil jest więcej, o tej wiedzą wszyscy, innych nie zdradzę bo nie chcę mnieć tam zajętych spotów :)

Co do sklepów - po jakimś restarcie pod koniec zeszłego tygonia wszystko się spaprało, kiedyś nie można było stawiać w każdym miejscu.

Dla mnie server jest idealny, ale ma jedną bardzo poważna wadę, która może wynika z jego lokacji ... potężne LAGI na mass PvP. Na siege to dosłownie pokazy slajdów  :( grecy podobno takich lagów nie mają, u nas praktycznie każdy. Jest to wada której nie da się zaakceptować, chyba że ktoś ma zamiar grać by się wyexpić, ubrać, pograć na Oli i pofragować na małym PvP.

eMbros

Zaczolem grac w czwartek, mam dopiero tyrka na 43 lvlu i 3kk XD. Gdzie zarabiac spoilem to ja wiem, ale questy na niego sa popier... i na razie musze grac bez spoila moze na manorze uda sie cos zarobic.

Sztanca

dla leniwych: wystaw skup matsów np. cbp/sop po 35k, na boxie sprzedawaj po 55k, widać po rynku że robi tak parę osób i ... robi to dalej, czyli dobry z tego interes.

eMbros

Moge sprubowac, dzieki za info  :D

<hr>

Wie ktos moze co sie dzieje z stronka servera :?:

zezotron

Ej panowie co jest z elixir od dnia 23/10/08 i dzis rano czyli 244/10/08 nie moge lognąć na serva
o co chodzi? wy też tak macie? Prosze o odpowiedz najlepiej jak najszybciejj ;/

Szewa

Jeden dzień nie możesz się lognac i już drama?
Może naprawiają bugi? Albo coś w tym stylu.

Miczi

Ja bym miał parę pytań. Grałem na EPI w czasach jego swietności i było... zajefajnie. Teraz trochę podupadł, przerzucilismy się z kolegą na Valinora. Ale to jednak tez nie to czego chcemy, siege nie jest siegem, gdy 5 osob po prostu tlucze w brame, wchodzi do zamku i go przejmuje. Rynek w Giran na którym siedzi 15 osób to też nie to. Dlatego chcialem spytac:
1. Czy faktycznie są DC i lagi??
2. Tak dla porównania po ile chodza przeciętnie shoty d i c??
Na razie tyle, jak coś sobie przypomne to dopisze. Z gory dzieki za odp

McViRR

Cytat: Miczi w Listopad 09, 2008, 05:15:11 PM
Ja bym miał parę pytań. Grałem na EPI w czasach jego swietności i było... zajefajnie. Teraz trochę podupadł, przerzucilismy się z kolegą na Valinora. Ale to jednak tez nie to czego chcemy, siege nie jest siegem, gdy 5 osob po prostu tlucze w brame, wchodzi do zamku i go przejmuje. Rynek w Giran na którym siedzi 15 osób to też nie to. Dlatego chcialem spytac:
1. Czy faktycznie są DC i lagi??
2. Tak dla porównania po ile chodza przeciętnie shoty d i c??
Na razie tyle, jak coś sobie przypomne to dopisze. Z gory dzieki za odp

Powiem że Elixir jest grecki i na siegach jest pokaz slajdów, ale prawda ze gram tam 2k+
pewnie przez te nasze łącza :/

Cytat: fedur w Wrzesień 14, 2009, 09:27:33 AM
eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)
http://www.wsku.yoyo.pl/

pablo92

witam
grałem kiedyś przez pewien czas na elixirze i teraz nie moge sie zalogować   słyszałem że wystarczy ściągnać nowego patcha ale.....
mój dostawca sieci coś odwalił i nie mogę sćiągać plików z Rapid Share'a   czy ktoś móglby wstawić  patcha na inną "ściągarke"? będe bardzo wdzięczny :]]

Maślan

Cytat: pablo92 w Listopad 15, 2008, 11:08:12 PM
witam
grałem kiedyś przez pewien czas na elixirze i teraz nie moge sie zalogować   słyszałem że wystarczy ściągnać nowego patcha ale.....
mój dostawca sieci coś odwalił i nie mogę sćiągać plików z Rapid Share'a   czy ktoś móglby wstawić  patcha na inną "ściągarke"? będe bardzo wdzięczny :]]

Dostawca neta hmm czyżbyś miał neta za free (256kb?) gdzie ISP ma prawo zablokować dostęp do stron warezowych?
Bo jeżeli masz neta za $$$ ISP nie ma prawa Ci zablokować :P

Pmaker

hejka wszystkim :))

Mam  pytanie ktore was i dobije i zdenerwuje:)) chce sie zapytac o opinie na temat tego serwa taka najbardziej aktualna , przeczytalem ten topic w miare uwaznie co nieco juz wiem ale jak to jest teraz chcialbym wiedziec....

Czy naprawde sa takie  lagi i dc?? czy dla gracza ktory bedzie zaczynal od zera jest szansa na dojscie do w miare dobrego klanu najlepiej z CH.... z l2 juz z 2,5 roku mam doczynienia i coz najbardziej zalezy mi na tym aby nie bylo tak ze admin komus pomaga czyt. jakiemus klanowi( badz admin w ogole nie pilnuje serwa...)....  dualbox juz  jakos zaakceptuje....ale chce aby byla tylko zdrowa rywalizacja ,a o wszystko inne do jakiegos  tam lvl bede umial sam zadbac... Jak wyglada sprawa z postaciami czy ktores klasy sa niedopracowane lub za bardzo dokoksane??

prosze o odpis  a jak kogos ten post  wku... itp. ze kolejny dzieciak ktoremu nie chce sie czytac itp. idzie na latwizne to tak nie jest^^( i mala prosba nie pisz nic -poprostu zachowaj to dla siebie...)
waham sie miedzy elixire i frintezza oby dwa serwy maja raty X7 czyli takie ktore mnie najbardziej interesuja oraz sa chyba najbardziej zblizone do  off'a jesli idzie o cala gre nie mylic z rate.... coz 5 latkiem z kreconymi wlosami nie jestem i czasu na zabawe przy kompie nie mam az tyle... ale chce grac w miare normalna gre ktora nazywa sie Lineage 2 :)

pozdr. dla calej braci l2 ^^

Xevz

Co do lagow/dc osobiscie jakos znaczaco tego nie odczuwam, czasem tylko zdazy sie off serwa na moze max 5min.
Generalnie powiem Ci ze serw jest 3sided skladajacy sie glownie z greckich klanow sa tez pojedyncze polskie factor klany ktore czasem zawalcza o epiki etc anyway zeby gdzies dojsc i sobie powalczyc to 76+. Z aktywnoscia gmow jest srednio, "dopingu" klanow ze strony administracji nie ma.

Pliki serwa sa porzadne wiec odnoscie klas il to era archerow/daggerow. Imo jak juz sie wykoxasz to akurat serwer fajny zeby sie pobawic ze wzgladu na to ze wiekszosc klanow preferuje strategie "my vs reszta" wiec pvp nie zabraknie jeszcze przez dlugi czas. Jakbys chcial troche stuffu na start/aca to "lejo ig ;]

/Szewa
Zostałeś zgłoszony przez osoby do plusa za tą odpowiedz :D

゙(゚、 。 7 THEY SEE ME ROLLIN
 l、゙ ~ヽ
 じしf_, )ノ
THEY HATIN'

Shiny

DObry wieczor :D Mam ochote tu pograc i teraz istotne pytanie: czy znajda sie osoby chetne do robienia constant party juz od 20 lvlu? :D

Edit: Co jest ze strona? o.0
kkthxbye - Cardi - L2Sublimity [Hot Problems]

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

McViRR

Cytat: Shiny w Listopad 25, 2008, 05:03:43 PM
DObry wieczor :D Mam ochote tu pograc i teraz istotne pytanie: czy znajda sie osoby chetne do robienia constant party juz od 20 lvlu? :D

Edit: Co jest ze strona? o.0

Chcesz może Human Fightera na 19 i Orka Shammana na chyba 14?

eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)

Shiny

Nie thx :) Aczkolwiek jesli masz tam jakies graty i adeny to chetnie ;p (poki co musze sciagnac IL i zarejestrowac sie na stronie... ktora nie dziala :D)
kkthxbye - Cardi - L2Sublimity [Hot Problems]

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

pigulec

Server nadal stoi na IL? Bo na stronce obok IL są też odnośniki do CT1.5.

McViRR

http://world-of-l2.com/?ref=secredirect

link od strony nie działa w 1. poście więc dje działający

Cytat

Soon Update to Hellbound chronicle

Get ready for new experience. L2elixir is final close to update to Hellbound chronicle. Download Hellbound client from downloads section to be ready.

HB na wejść na dniach, a tu mam pytanie

Jakiś czas temu grałem na tym servie, ale przy Siege lub większym pvp lagi były do tego stopnia "zaawansowane" że gra zmieniła się w pokaz slajdów ;/

Czy ktoś wie czy nadal tak jest? A moze zna ktoś sposób, aby ten problem załagodzić? Rzekomo wina stoi po stronie 'naszych' serwerów proxy itp

Nightingale

Ja też mam pytanie odnośnie tego serva 

dużo ludzi nadal tam zaczyna  czy już tylko się expia i czy jest szansa na jakies dobre wyniki jeżeli teraz zaczne tam grac?

chodzi mi o to czy jeżeli zacznę to bedę czuł przewagę ludzi którzy graja tam dłużej czy  "populacja" jest podzielona lvlowo od nisko levlowych postaci do wyexpionych?

i jeszcze jedno pytanie o rate serva duża jest rożnica miedzy rate x4 a rate x7 bo jak dotychczas grałem tylko na ratach x4 i bardzo mi się podobały i nie wiem czy rate x7 to nie będzie za dużo

proszę o opinię kogoś kto tam na stałe gra:D pozdro i dzięki
Critical error => Negative delta time!
Theye are watching You!!
  (-(-(- _-)-)-)

Marvix

Cytat: Nightingale w Styczeń 18, 2009, 02:05:33 PM
Ja też mam pytanie odnośnie tego serva 

dużo ludzi nadal tam zaczyna  czy już tylko się expia i czy jest szansa na jakies dobre wyniki jeżeli teraz zaczne tam grac?

chodzi mi o to czy jeżeli zacznę to bedę czuł przewagę ludzi którzy graja tam dłużej czy  "populacja" jest podzielona lvlowo od nisko levlowych postaci do wyexpionych?

i jeszcze jedno pytanie o rate serva duża jest rożnica miedzy rate x4 a rate x7 bo jak dotychczas grałem tylko na ratach x4 i bardzo mi się podobały i nie wiem czy rate x7 to nie będzie za dużo

proszę o opinię kogoś kto tam na stałe gra:D pozdro i dzięki

Nie wiem czy zaczyna gra tam około 3000 Online  wliczając dualboxy (najlepiej na ich forum się zapytaj  w PL sekcji)

Raczej nie liczyłbym na low lvlowe postacie tzn. może ktoś dochodzi ,ale raczej to już alty znając zycie ale zapewne mozesz expic z subkami itd.

Khmm x4 a x7 dosyć ciekawe pytanie cóż :
nie jestem w stanie udzielić ci satysfakcjonującej odpowiedzi .

A i dlaczego x7 to gdzie chcesz grać Dałbym sobie głowę uciąć ,że elixir jest x6  czyli exp o 50% szybszy niż na x4

McViRR

różnicy dużej być nie powinno, na elixirze są q na 1. 2. 3. profkę i subkę więc to będzie podobnie czasowo exp do tego nobla

sevenfive

Panowie mam do was pytanie. Ponieważ wchodziłem na stronę i już coś tam pisze o hellbound... czy żeby teraz zagrać to muszę ściągnąć hell?? czy na interlude też zagram??

McViRR

Cytat: sevenfive w Styczeń 19, 2009, 03:47:33 PM
Panowie mam do was pytanie. Ponieważ wchodziłem na stronę i już coś tam pisze o hellbound... czy żeby teraz zagrać to muszę ściągnąć hell?? czy na interlude też zagram??

JESZCZE NA il  się gra, wkrótce zmiania na HB, ale o tym info będzie potem

sevenfive

oki dzięki wielkie
do zobaczenia w grze :)
najprawdopodobniej nick FuZ lub ShyKing
Pozdrawiam

Shevi

No chyba już nam wprowadzają HB.  :o

ANGELL

WITAM czy ktos  wie czy nadal serw nie dziala dzieki za info i pozdro :D