Fraps , czyli nagraj swój własny PVP movie.

Zaczęty przez piter1234, Styczeń 20, 2009, 08:47:46 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

piter1234

Witam, dziś dowiecie się jak nagrywać swoje własne PvP movie w programe Fraps.
Fraps 2.9.4
Fraps to niewielkie narzędzie które pozwala na pomiar FPS w grach wideo wykorzystujących technologię DirectX lub OpenGL. Ilość klatek jest wyświetlana w rogu ekranu. Program daje również możliwość tworzenia zrzutów ekranu lub filmików z gier z prędkością do 100 FPS! Aplikacja działa ze wszystkimi procesorami Pentium 3 i wyższymi. Zaleceniami producenta jest posiadanie karty graficznej z rodziny ATI lub nVidia, w celu uzyskania maksymalnej wydajności.
Nie jest to trudne:
Krok 1: Otwórz Fraps, a następnie kliknij na zakładkę filmów.

Krok 2: Ustaw "Video Capture Hotkey", tzn wybierz dowolny klawisz np. "F9",bedzie on odpowiadał za start / stop recording. Oznacza to ,że gdy naciśniesz ten klawisz rozpoczniesz nagrywanie, a jeśli klikniesz ponownie przestaniesz nagrywać.Możesz teraz zająć się innymi ustawieniami. Poniżej masz pole "Record Sound" pole to domyślnie jest ustawione na zapisywanie dzwięku z gry ale możesz to zmienić, jęśli chcesz.Obok masz pocje "disable button"
możesz ją ustawić na "Half Size" lub "Full Size" , oznacza to że nagarsz film w malym oknie lub na pełnym ekranie, wybierz opcje którą wolisz.Teraz możesz ustawić FPS, to znaczy w ilu FPS chcesz nagrywać swój film.
Krok 3:Teraz gdy już wszystko skonfigurowałeś,według swoich upodobań, możesz rozpocząć nagrywanie w grze. Aby to zrobić należy zminimalizować Fraps, TO BARDZO WAŻNY KROK.
Krok 4:Otwórz grę w, której chcesz nagrać film (np:Lineage 2 ;p). Gdy to już uczynisz możesz zauważyć numery w górnym rogu enkarnu.To twój FPS.Bezobawy gdy nagrasz swój film nie bedzię w nim tych numerów.Teraz możesz rozpocząć nagrywanie, naciśnij swój przycisk "Hotkey"przycisk który ustawiłeś aby rozpoczynał i kończył nagrywanie.
Krok 5:Naciśnij swój "Hotkey" i wyjdź z gry.Teraz możesz zaimportować swój film do programu edytującego filmy. Otwórz program do edycji i kliknij przycisk importuj.Teraz przejdź do MójKomputer C:\ProgramFiles\Fraps kliknij na filmik, który chcesz importować i zacznij go edytować.

Mam nadzieje że ten post nauczył was czegoś.

Tu zamieszczam linka do pełnej wersji programu Fraps 2.9.4. Będziecie mogli nagrywać bez limitów.
fraps_2.9.4.rar - 3.18MB

Madith

Brawo :)

Wreszcie ktoś dał linka do pelnej wersji :P

dzieki :)
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

cfaniak

specialnie sie po to tu zajerestrowales?
Cytattzn wybierz dowolny klawisz np. "F9"
w L2 F9 jest raczej czesto uzywane, nie sadzisz? (poradnik skopiowany) a w tym frapsie pewnie jest keylogger :>

McViRR

Cytat: cfaniak w Styczeń 20, 2009, 10:12:02 PM
specialnie sie po to tu zajerestrowales?
Cytattzn wybierz dowolny klawisz np. "F9"
w L2 F9 jest raczej czesto uzywane, nie sadzisz? (poradnik skopiowany) a w tym frapsie pewnie jest keylogger :>

norton niczego nie znalazł

Cytat: fedur w Wrzesień 14, 2009, 09:27:33 AM
eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)
http://www.wsku.yoyo.pl/

Xentin

ja polecam ustawic pod capslock sobie Hockeya ..... bo w pvp i tak prawie nic nie piszemy wiec duze litery nic nie zmieniaja a jest blisko CTRL

Yoker

ja sie zastanawiam czy ja cos zle robie. Grajac normalnie mam po 30-40 FPSow na high detail na moim sprzecie (8600GT; penryn 2,6; 4GB RAMu) jak tylko wlacze nagrywanie ilosc klatek spada do 7-10. Dzieje sie to nie tylko w L2 (testowane tez na PES). Czy ja cos robie nie tak? Nikodem nagrywal plynne frapsy juz ladnych pare lat wstecz i watpie, zeby wtedy mial taki (dzisiaj juz w sumie staruszek QQ) sprzet.

fedur

hmm, nie wiem jak u Ciebie ale u mnie problem polegał na tym ze poprostu dysk nie wyrabiał, metodą było to że miałem jeden dysk tylko na fraps , a drugi do innych spraw.

Sebal

Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Ryltar

Cytat: Sebal w Październik 27, 2009, 04:47:58 PM
Polecam kupić dysk i dać go na frapsy tylko.

Dodam tylko ze najlepiej polaczone inna tasma.

Yoker

jest tylko jeden problem - sprzet, na ktorym gram to laptop, podpiecie dodatkowego dysku nie jest prosta sprawa. Moge oczywiscie podpiac zewnetrzny (na USB), ale raz ze to cholernie drogie a dwa, ze to pewnie bedzie jeszcze wolniejsze.

Cienty

nie chcę bawić się w archeologa, ale szukałem instalki frapsa i znalazłem wlasnie tu, moj antywirus krzyczy, że plik jest zarazony, nie polecam sciagania go

bula

Mc6

bo to prawda, wiele osob zjebalo sobie real life przez tego wirusa!

Ryane

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=fda9d830cd8fa56f8a22067a9201292cac31a4ef0af723ddf972074064778425-1287433361

Troche sporo tego jest :)

l2.exe ma tego troche mniej :) http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=b08a88017f57f9c9ff4178c0984e8433c2a002985cc264d9cf0e2198cfd9047c-1287433539

Dla mnie oczywiscie dziwna sprawa jest to, ze ktos kto ma 0 postow pisze taki poradnik na forum :) Napisal go i juz wiecej razy nie wbil (w sumie 1h aktywnosci na forum). Ja bym tego nie sciagal.

bula

well, ja bym nie sciagal frapsa 2.9.4 jezeli najnowsza wersja to 3.2.3

poza tym ja chyba wlasnie tego kiedys sciagalem i nic mi sie nie stalo, glowy sobie nie dam uciac ale tak mi sie wydaje