problem] dodawanie itemków innemu graczowi?

Zaczęty przez Oczkusia, Styczeń 21, 2009, 11:53:05 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Oczkusia

Mam problem. Chcę mieć możliwość dawania doterom odpowiednich itemków w momencie, gdy tylko zweryfikuję wpłatę. Jeśli gracz jest akurat aktywny w grze, to nie ma problemu, ale jeśli jest offline? Grzebanie w samym SQLu odpada, bo itemki w inventory mają jakieś dłuuuuuuugie identyfikatory, i te liczby nie wiadomo skąd wytrzasnąć. Muszę stworzyć nowe polecenie admina, które brzmiałoby mniej więcej tak: //dodaj_itemek gracz id_itemka ilosc. Może mi ktoś pomóc? Używam l2j.
Nie gram obecnie nigdzie, a z odrobiną wolnego czasu mogę wyświadczyc usługę PowerLevelingu - proszę o PM

Maślan

admin_handler - musisz dodac odpowiednie wpisy. Jakie ? Java and have fun

impos89

Telnet - prosta komenda chyba... (giveitem imiepostaci ilość), albo zrób sobie na stronie skrypt php. Nic wielkiego
Polaczkowo:
Impos - Aeore Healer lvl 93 / Wynn Summoner 85 / TH 58
klan - Kowale
CP Sairea

Maślan

Cytat: impos89 w Styczeń 21, 2009, 05:37:53 PM
Telnet - prosta komenda chyba... (giveitem imiepostaci ilość), albo zrób sobie na stronie skrypt php. Nic wielkiego

zeby dawac telnetem trzeba miec postac online ;p a ona chce offline

Oczkusia

No właśnie z tą javą to jest problem, bo w kilku plikach jest zdefiniowana funkcja addItem i w każdym jest w nieco innej formie jeśli chodzi o parametry... nie udało mi się znaleźć tej właściwej. Może powiedzcie mi jak to powinno wyglądać, czyli np: nickGracza.addItem(jakie,tutaj,dac,parametry) a ja już plik w odpowiednim miejscu dla poleceń admina stworzę, chodzi mi o samą tą funkcję...
Nie gram obecnie nigdzie, a z odrobiną wolnego czasu mogę wyświadczyc usługę PowerLevelingu - proszę o PM