Gladiator vs Destroyer

Zaczęty przez Polgara, Maj 25, 2007, 07:34:04 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

lolczak

Grając Gladem (lvl 62 wtedy) chodziłem na pvp z różnymi destro. Mieliśmy podobny sprzęcik, biliśmy sie na Monster derby truck na selfach.
(1Destro) Wsadziłem mu TSS, DSS, "Banana" , i od nowa. Dojechałem mu do 50% hp ja miałem jeszcze całe, wtedy zobaczyłem że nie mam many, podbiegłem do zielonego i zacząłem ładować regularami. Destro nawalał mnie a gdy miał 30% hp odpalił frenzy+rage+battle roar= znów miał 50% hp  wtedy to dostawałem hity za 800dmg (a na 62lvlach to nie wcale mało jak na regulara) biliśmy sie jeszcze przez chwilke (ja tam jakiegoś blasterka jeszcze walnąłem) === padłem Destro miał ok 30% hp

(2Destro) Ogólnie ta sama sytuacja === padłem a Destro miał ok 40%hp

(3Destro) Początek walki, wsadzam mu TSS, DSS potem wyciągam młotek NO-GRADE i stunuje Destra (on zaskoczony bo sie tego nie spodziewał) zmieniam na duale i łoje go TSSami i DSSami gdy sie ocknął znowu zmieniłem na młotek i znowu Stun. Mając 30% hp odpalił rage chciał też frenzy ale dostał znowu Stuna wtedy TSS i dokończyłem regularami.
Ogólny wynik 2:1 do Destro .....  (Każdy z tych 3 destro był innym graczem)
Podsumowując Glad ma nikłe szanse z destro, aczkolwiek zawsze walka między nimi jest pasjonująca xD

...

/Fro
<...Jest jeden taki co zbuffowany,
Bierze na siebie dwa całe klany.
Łucznik czy dager, mag czy gladiator,
Owner tnie wszystkich jak terminator...>

Ryltar

Tez trzeba wyliczyc dobry damage per mana a nie walic jakies klawisze i mowic "plax die!!1" :P

widelec

Cytat: lolczak w Grudzień 30, 2008, 01:32:07 PM
Grając Gladem (lvl 62 wtedy) chodziłem na pvp z różnymi destro. Mieliśmy podobny sprzęcik, biliśmy sie na Monster derby truck na selfach.
(1Destro) Wsadziłem mu TSS, DSS, "Banana" , i od nowa. Dojechałem mu do 50% hp ja miałem jeszcze całe, wtedy zobaczyłem że nie mam many, podbiegłem do zielonego i zacząłem ładować regularami. Destro nawalał mnie a gdy miał 30% hp odpalił frenzy+rage+battle roar= znów miał 50% hp  wtedy to dostawałem hity za 800dmg (a na 62lvlach to nie wcale mało jak na regulara) biliśmy sie jeszcze przez chwilke (ja tam jakiegoś blasterka jeszcze walnąłem) === padłem Destro miał ok 30% hp

(3Destro) Początek walki, wsadzam mu TSS, DSS potem wyciągam młotek NO-GRADE i stunuje Destra (on zaskoczony bo sie tego nie spodziewał) zmieniam na duale i łoje go TSSami i DSSami gdy sie ocknął znowu zmieniłem na młotek i znowu Stun. Mając 30% hp odpalił rage chciał też frenzy ale dostał znowu Stuna wtedy TSS i dokończyłem regularami.
Podsumowując Glad ma nikłe szanse z destro, aczkolwiek zawsze walka między nimi jest pasjonująca xD

...

/Fro

wiesz inaczej by to wyglądało na 79 vs 79 wtedy raczej glad > destro, kiedy włącza swoje bajerańskie frenzy, rage , zealoty ty odpalasz Sonic Barier i jest duża szansa że przez te ledwo 10 sekund złożysz go do piachu, a jak minie możesz liczyć na Ripost Stance  - przy odrobinie szczęścia sam sie zabije o nie  :P .Poniżej 3 rd zdecydowanie  glad < destro.

Ryltar

Don't have Sonic Rage? Got Drama.

Bled

Cytat: widelec w Grudzień 30, 2008, 03:38:26 PM
Cytat: lolczak w Grudzień 30, 2008, 01:32:07 PM

...

/Fro

wiesz inaczej by to wyglądało na 79 vs 79 wtedy raczej glad > destro, kiedy włącza swoje bajerańskie frenzy, rage , zealoty ty odpalasz Sonic Barier i jest duża szansa że przez te ledwo 10 sekund złożysz go do piachu, a jak minie możesz liczyć na Ripost Stance  - przy odrobinie szczęścia sam sie zabije o nie  :P .Poniżej 3 rd zdecydowanie  glad < destro.
teoria

pix3l

:O

widelec

eee tam nie znacie się, weźcie jeszcze pod uwagę ct2 i nerfnięty frenzy co o wiele bardziej ułatwia gladzikowi taką walke

Scorpion

Na glada guts a nie frenzy raczej, wiec nerf i tak nie boli.
...

Haseo

Destro jak włączy frenzy z dobrym gladem ma pozamiatane :P glad walnie bariere i spokojnie wbije tak do 20-30% hp (destro na frenzy i z battle roar) a potem z 8 naładowań tss+dss i myślę, że destro się poskłada bo mamy sporą przewagę w hp/cp.
W moim przypadku zwykle zostaje 8k hp czyli podobnie jak walczę z gladami.Odpowiednia taktyka i wszystko ok.Gorzej jak jest na gutsie uuu... tu jest naprawdę nie tak kolorowo, ale da się ubić destro.Można uciekać aż zejdzie zealot, a bez zealota już spokojnie dojedziemy destro na tym hp które nam zostanie po uciekaniu.Taktyka denna, ale rzadko destro na mojego glada wbija gutsa więc nie opracowałem taktyki.

TruTherion

Scorpion

CytatHmm nie dać mu wbić Gutsa?
Fakt wiele walk konczy sie tak, ze destro na low hp obrywa kombo storm/buster/tss i wtedy nic wcisnac nie zdarzy, ale raczej przy low hp ja bym odbiegl i dal sobie zbic reszte hp bananami, potem guts i wio z tym koksem. hp potki + cp-poty + ic set u destro i przewaznie gladowi brakuje mp zeby drugi raz zbic hp do zera.
...

TruTherion

Chyba, że Glad nie będzie chciał zabić Destrucha tylko z Blastera bo zwęszy podstęp.

Scorpion

Zakładam, ze mamy zamiar zabic tego destro. Ale w wiekszosci przypadkow to szkoda mp na destro, lepiej mu uciec :)
...

Laner

Hmm a czy ktoś tu nie zapomina o overthebody? czy na zealocie i overthebody destro przypadkiem nie dogoni glada? jeśli tak to warto odpalić freenzy bo jak z tym "czymś" destro pierdyknie w glada to nie wiem czy będzie co zbierać...

bula

tylko ze otb to cos jak self pof wiec chyba odejmuje speeda ... wlasnie, odejmuje czy nic ze speedem nie robi?

Asta Entreri

Cytat: bula w Styczeń 22, 2009, 05:13:22 PM
tylko ze otb to cos jak self pof wiec chyba odejmuje speeda ... wlasnie, odejmuje czy nic ze speedem nie robi?
dodaje speeda ;]
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

Inidriel

A dokładniej:

Cytat1 Minute Duration
60 Minute Reset at 300 ATKSPD (1/2 hour at 600 atkspd and so on)
Can be activated at any time and consumes 100% of remaining CP.

+15% PATKSPD
+25% PATK
+25% PDEF
+20 Runspeed
+30% HP MAX (does not heal health gained this way)

:)

Haseo

Ta destro na zealocie+OtB jest szybki i to bardzo...jak chce odpalić gutsa nadzieja, że zabijemy go combem tss+dss, a jak na frenzy tylko z barierą i 30% hp zbijamy raczej bez wielkich problemów.

TruTherion

Tylko odpalenie OTB to nie taka łatwa sprawa, bo trzeba mieć MAX CP i tracimy je po użyciu skilla.

Asta Entreri

Cytat: TruTherion w Styczeń 26, 2009, 05:01:21 PM
Tylko odpalenie OTB to nie taka łatwa sprawa, bo trzeba mieć MAX CP i tracimy je po użyciu skilla.
celestial z talizmanu? :D
a przynajmniej do niedawna, o ile nic się nie zmieniło...
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

TruTherion

Cytat: Asta Entreri w Styczeń 26, 2009, 05:20:18 PM
Cytat: TruTherion w Styczeń 26, 2009, 05:01:21 PM
celestial z talizmanu? :D
a przynajmniej do niedawna, o ile nic się nie zmieniło...

Jak długo się farmi taki jeden amulet?

Venator

Gram na Passionie low Titanem 79 i ostatnio spotkałem glada w gratach S. Obydwaj byliśmy na buffie klanowym, lvle klanów takie same. Equip glada: set IC + duale top A; titan: HD+focus; tallum hvy. Na nieszczęście dla niego widziałem już go z daleka więc następujący zestaw z mojej strony to: OverTheBody + Braveheart+ Rage+ Cp poty + Fortitude (wrzucenie całości trwa naprawdę góra 3sek przy odpowiednio ustawionym pasku lub makro :) Następnie podbiegłem  i wsadziłem mu armor crush enchantowany na +5 szansa; dostał krtyta + stuna, następnie crush of domm, enchant na +10 power, fatal strike, 2-3 hity z czego 1 kryt i znów crush of doom i było po walce.

Na obronę glada dodam że zbił mnie do 50% hp  zanim dobiegłem i zadałem hita. Na pasku jakby co pod F6 czekało makro guts+battle roar.

Generalnie przy pvp z dd destro wg mnie powinien najpierw wrzucać gutsa+ coś, a potem frenzy gdyż ma się większą kontrolę na hp i można optymalnie użyć frenzy nie bojąc się, że następny cryt/skill/hit od przeciwnika powali nas z włączonym ale bezużytecznym frenzy.

Ryltar

CytatNa obronę glada dodam że zbił mnie do 50% hp  zanim dobiegłem i zadałem hita.

To i tak konkretnie ^^

Ale Gust jest lepszy o dziwo na Tyrka i Glada bo jak odpalasz frenzy to glad moze juz czekac z full charge i dostaniesz lufe(nienchantowany TSS z 7 charge ma power ponad 12k wiec gg).

Scorpion

CytatGram na Passionie low Titanem 79 i ostatnio spotkałem glada w gratach S. Obydwaj byliśmy na buffie klanowym, lvle klanów takie same. Equip glada: set IC + duale top A; titan: HD+focus; tallum hvy. Na nieszczęście dla niego widziałem już go z daleka więc następujący zestaw z mojej strony to: OverTheBody + Braveheart+ Rage+ Cp poty + Fortitude (wrzucenie całości trwa naprawdę góra 3sek przy odpowiednio ustawionym pasku lub makro Smile Następnie podbiegłem  i wsadziłem mu armor crush enchantowany na +5 szansa; dostał krtyta + stuna, następnie crush of domm, enchant na +10 power, fatal strike, 2-3 hity z czego 1 kryt i znów crush of doom i było po walce.

Na obronę glada dodam że zbił mnie do 50% hp  zanim dobiegłem i zadałem hita.
First- glad w ic i z dualami A? O_o Po drugie jak znam życie bez lh. Po 3 jak zszedł na 2 cody + pare regularow znaczy, ze mial -10 con xD
Glad z sensownymi dye + dualami na s na +4 nie ma prawa pasc za czas trwania stuna z ac, watpie czy jakby wszedl 2x pod rzad to by padl. Jednym slowem duzo szcześcia w tej walce miałeś :)
...

Ryltar

CytatPo 3 jak zszedł na 2 cody + pare regularow znaczy, ze mial -10 con xD

No jak wszedl armor crush to pewnie tak xD

CytatGlad z sensownymi dye + dualami na s na +4 nie ma prawa pasc za czas trwania stuna z ac, watpie czy jakby wszedl 2x pod rzad to by padl.

Ten stun pierw musi wejsc :P Ja bawiac sie duelistem z -9 dex dziarami to tank mial problemy z zestunowaniem mnie a LH mialem na CD.Ale duale S +4 sa op i tyle xD