Zabójca Magów (HB)

Zaczęty przez KaeriN, Styczeń 27, 2009, 09:40:45 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

KaeriN

Która klasa jest waszym zdaniem najlepszym zabójca magów? :D
Kronika HB

Zapraszam do dyskusji!

Madith

w 1vs1 czy mass czy jak ??

imo th/aw/pw :)
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Ryltar

SHS+BS=mom mom mom wiecej lez nukera.

KaeriN

1vs1 ewentualnie ptvspt

Na siegu lub innych massowkach za duzo przypadku moim zdaniem i trudno byc obiektywnym.

RazielIII

zalezy od serva
na oly pw,aw,th oraz EE z nuke aug
mass pvp zostaje bez zmain luk>nuk
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Madith

hm szczerze mowiac to nie wiem...

to duzo zalezy od lvlu, sprzetu (full epic czy nie), czy dzialasz z zaskoczenia (na retku ponoc sie juz nie da z zaskoczenia, kazdy Cie widzi na radarze zanim go niego dobiegniesz :P) czy jestes na full buffie czy na chbuffie...

W sumie to dalej bym utrzymywal zdanie przy daggerach..

w 1vs1, jak dobiegnie (th i pw mysle, ze powinni dobiec, th na dashu, pw i tak jest dosc szybki, aw moze miec za malo hp zeby go np nuk nie sciagnal, nie wiem) to raczej wygra dagger, chyba ze nukowi jakis cryt wejdzie albo cos :D

w ptvst trudno orzec..stricte pt daggerow nie widzialem ale pt nukerow na full buffie robi nie zla sieczke, wiec w pt vs pt to raczej archer bedzie lepszy, chodz nie twierdze z dagger zly :)

A w l2 imo to najlepsze sa massowki, pińćset osob w 1 miejscu, napierdziela sie ze soba :D cos pieknego ^^ nic tylko wbic sie takim Adv na mirage i bic robe/light userow po plerach :D hehe

takie moje zdanie :)

Cytat: RazielIII w Styczeń 27, 2009, 10:17:05 PM
zalezy od serva

to tez zalezy...
czesto widzialem jak pt nukow kladzie bez problemow pt lukow...i na odwrot...nie wiem od czego to zalezy..moze od tego kto ma wiecej epicow :D
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

RazielIII

Cytat: mdh w Styczeń 27, 2009, 10:20:24 PM
hm szczerze mowiac to nie wiem...

to duzo zalezy od lvlu, sprzetu (full epic czy nie), czy dzialasz z zaskoczenia (na retku ponoc sie juz nie da z zaskoczenia, kazdy Cie widzi na radarze zanim go niego dobiegniesz :P) czy jestes na full buffie czy na chbuffie...

W sumie to dalej bym utrzymywal zdanie przy daggerach..

w 1vs1, jak dobiegnie (th i pw mysle, ze powinni dobiec, th na dashu, pw i tak jest dosc szybki, aw moze miec za malo hp zeby go np nuk nie sciagnal, nie wiem) to raczej wygra dagger, chyba ze nukowi jakis cryt wejdzie albo cos :D

w ptvst trudno orzec..stricte pt daggerow nie widzialem ale pt nukerow na full buffie robi nie zla sieczke, wiec w pt vs pt to raczej archer bedzie lepszy, chodz nie twierdze z dagger zly :)

A w l2 imo to najlepsze sa massowki, pińćset osob w 1 miejscu, napierdziela sie ze soba :D cos pieknego ^^ nic tylko wbic sie takim Adv na mirage i bic robe/light userow po plerach :D hehe

takie moje zdanie :)

zalezy od serva

to tez zalezy...
czesto widzialem jak pt nukow kladzie bez problemow pt lukow...i na odwrot...nie wiem od czego to zalezy..moze od tego kto ma wiecej epicow :D

w hb niezle zamieszanie wprowadzily nowe dance i songi, tylko nie zapominajmy, ze dance of bladestorm zabiera xxxx m atk, a dodaje 95% resist na luk, wiec wychodzimy na czysto
nuker ma bazowo podniesiony m crt rate, a lucznik obciety dmg z racji song of windstorm
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Madith

No..NoComment Soft nie zle namieszal z tymi songami i dance'ami :D dlatego napisalem ze nie wiem dokladnie ktore pt lepsze :D
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

coshoo

party nukerów > party łuczników
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

myha

party archerów takie jak w interlude(3 arch/bd/sws/wc/bish/ee/wk) teraz w ogóle się nie nadaje do prawie niczego:P
a najlepsze jest party z najbardziej oe eq:P
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Madith

Cytat: myha w Styczeń 27, 2009, 11:47:55 PM
party archerów takie jak w interlude(3 arch/bd/sws/wc/bish/ee/wk) teraz w ogóle się nie nadaje do prawie niczego:P

cale szczescie ze zrobilem th a nie he ^^

to teraz jest tak jak w c4 ze nuk > all ?:D
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

RazielIII

Cytat: mdh w Styczeń 28, 2009, 12:16:53 AM

cale szczescie ze zrobilem th a nie he ^^

1 vs 1, 2 vs 2 moze i nuk>luk,
ale full cov archer pt >all

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Madith

Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Ryltar

Cytata dodaje 95% resist na luk

Tylko trwa az 15 sec.

Cytatale full cov archer pt w IL >all

Nie te czasy.Teraz jak ostatnio sie bawilem Tankiem to mnie 4 archerow nie moglo zabic(lolHR prv z full buffami) a bylem bez songow na -archer dmg.

SknerusKK

w c4 cov archer party > all, to że nuk każdego jedzie to jakieś wymysły z privów, gdzie ludzie nie słyszeli o czymś takim jak dobrze złożone pt

Cytat: RazielIII w Styczeń 28, 2009, 12:21:52 AM
nevah, chyba, że z hero, wtedy fighter>mage

Madith

Cytat: SknerusKK w Styczeń 28, 2009, 12:27:33 AM
w c4 cov archer party > all, to że nuk każdego jedzie to jakieś wymysły z privów, gdzie ludzie nie słyszeli o czymś takim jak dobrze złożone pt

Cytat: RazielIII w Styczeń 28, 2009, 12:21:52 AM
nevah, chyba, że z hero, wtedy fighter>mage

no ja niestety wtedy nie gralem na retku :P ale wszedzie pisali ze nuk > all :D zreszta nigdy nie zapomne tych fimikow dvp jak sam spsem jedzie caly pt w TOI etc :D:D

to mage hero < fighter hero ??
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

SknerusKK

Cytat: mdh w Styczeń 28, 2009, 12:31:20 AM
to mage hero < fighter hero ??
na wstępie dodam, że chodziło mi o jakieś większe grupy, nie 1 vs 1
yeap, no bo co zrobi nuker party po stracie ponad połowy buffow? owszem może się rebuffować w czasie pvp, jednak brak many/brak buffów na ee/cardim zazwyczaj wykończy magów

za to magowie nie mogą się tak bawić z cancel stickiem, nie muszę chyba mówić dlaczego

Yoker

nieprawda :P
takie pt (do IT) to wciąż najlepsze jakie mogę złożyć dla mojego low lvlowego swsa. Co prawda coshoo na tym lvlu expił w FoG AoE, ale do tego trzeba mieć klan a ja chwilowo clanless jestem. Tak więc IT z DB archerami jest w tej chwili najlepsze osiągalne dla mnie

Kesai

dobre mage pt zawsze zabije archer pt (pt vs pt).
cancel od spsa, silence od sh, trance i mp burn od ee na full buffie - to wszystko boli bardziej niz lol archer crity na windstormie i chant of protection ;].

natomiast na mass pvp chyba bardziej sie nadaje archer pt, bo lepiej z mp wypadaja przy dlugim fightcie.

imho, oczywiscie ;]

bula

Cytat: Kesai w Luty 04, 2009, 03:06:26 PM
dobre mage pt zawsze zabije archer pt (pt vs pt).
tylko jak to archer pt ma juz 2 cancelsticki to troche sytuacja sie zmienia :D

Kesai

jak magowie maja 2 cancel sticki (bd/sws np) to tez to inaczej wyglada. jeszcze hb, gdzie w mage pt jest miejsce zeby wcisnac focus/haste/fury ;]

Marc1n

Nie ma takiej opcji, żeby biegali na tylu dance dla fighterów, w mage party, jak są ważniejsze rzeczy. Zazwyczaj na fury z bajerów się kończy.
HATE ME MOAR!

Pearl

Wyobraz sobie ze jestes w ciasnym miejscu w zamku (jakies przejscie do sali tronowej czy cokolwiek) i 2 mage pt pod oslona lucznikow zaczyna grac aoe. Juz nie jest tak wesolo ;). IMO warto brac tez 1-2 mage pt na mass. Na Zakenie np tez mozna broniac statku walic obszarowkami we wroga na moscie.
Noobwars x2 - PearlPL SK 77 / STS 76 - noob admin - retired
Dex x4 - FaTBoY Cardi 79 / STS 78 / TH 6x

RazielIII

Cytat: Pearl w Luty 08, 2009, 01:55:50 AM

Wyobraz sobie ze jestes w ciasnym miejscu w zamku (jakies przejscie do sali tronowej czy cokolwiek) i 2 mage pt pod oslona lucznikow zaczyna grac aoe. Juz nie jest tak wesolo ;). IMO warto brac tez 1-2 mage pt na mass. Na Zakenie np tez mozna broniac statku walic obszarowkami we wroga na moscie.

nom mieszane pt  najlepiej wypadaja 2 pt lukow+2 pt nukow

sh 80 lvl z Cyclonem (chyba tak sie ten skill nazywa), na zakenie albo siege

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Asta Entreri

jak już fuzyjne skille to nie lepiej Raging Waves?
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.