Arbalester vs archer

Zaczęty przez Yoker, Styczeń 30, 2009, 06:07:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yoker

Zastanawiam sie nad zrobieniem alta w postaci range char. Dotychczas myślałem o sagim, ale ostatnio zaciekawił mnie Arbalester. Byłbym ogromnie wdzięczny jakby ktoś mógł porównać Arbalestera (jako DD) z sagim. Np. HP sagi>kurczak, crt rate kurczak>sagi, p.atk itp. itd. Opis skilli już poczytałem, jeszcze będę czytać. Jeśli jakiś skill jest istotny a z opisu nie wynika dokładnie jak działa, jaki ma cooldown etc. proszę również zwrcócić na to uwagę. Z góry dzięki.

Frohike

Nie znam się na kurczakach, ale mogę zaproponować filmiki z offa:
http://hosted.filefront.com/seoma

:)

bula

party m.def UD; real target, przydatne w archer party, szczegolnie w dobie song of windstorm

Yoker

widziałem kiedyś frapsa seomy. Chyba vol2. Ofensywanie bdb. Mocno tłukł (choć z drugiej strony nie wiem jak to przyrównać do archera - nie wiem ile zada dmg archer ze 150 fire, ale bez songa/dance), defensywnie natomiast fatalnie. Gdyby nie hero UD padłaby niejeden raz. O ile dobrze pamietam spell howler sypadł jej za 2600dmg. Z tym, że znów nie bardzo wiem do czego to przyrównać. Mój titan zgarnia maksymalnie 2000dmg (syt jak mam tylko 1 buff na m.def) i do tego mam parenaście tys. żywotności. Z drugiej strony na dexie nie ma elementali.

Inidriel

Zrób Arbalestera, na pewno się przyda jak na DEXie stopniowo zaczną wprowadzać elementy Hellbounda. Siła Kamaeli tkwi w ich unikatowych skillach, a żywotność to inna bajka... poza tym Saggitariusów jest jak "nasrał i rozmazał" :P

Falconek

Cytat: Yoker w Styczeń 31, 2009, 02:30:03 PM
defensywnie natomiast fatalnie. Gdyby nie hero UD padłaby niejeden raz. O ile dobrze pamietam spell howler sypadł jej za 2600dmg.

Arbalester w przeciwieństwie do łucznika ma pasywy na mdef, więc HE zgarniałby sporo więcej. Jak na dex nie ma elementów to naprawdę nie masz do czego porównywać. Twój destro zgarnąłby nie 2k a jakieś 4 :)