Lagi na abbysie

Zaczęty przez drizztds, Luty 10, 2009, 11:01:01 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

drizztds

Witam mam pewien problem na abbysie i trwa on około roku mianowicie mam dość silne lagi które raczej wygladaja jak gigantyczne losty, ogólnie w grze objawia mi sie to tak ,że jak gdzieś klikne to postac sie przemiesci po 30 sekundach albo i wiecej ,problemu tego nie mam na innym serwerze na którym zaczołem grać właśnie z tego powodu ,robilem updaty gry pisalem do adminow nic nie pomoglo. Mam internet w "Multimedia" i tu mam pytanie czy inne osoby kożystajace też z usług tego dostawcy mają/miały identyczny problem, nie pogardze też radą innych graczy którzy mogliby doradzic jak ten problem usunąć gram a raczej gralem (z oczywistych powodow) na x7 i to właśnie tam mam najwieksze problemy na innych ratach też mam lagi ale mniejsze, niemniej jednak niezbyt pozwalajace grę, dołączam screena z pingami:  http://img99.imageshack.us/img99/4949/lagdj8.jpg

shann

Wina stoi ewidentnie po stronie abyss'a bo nie ty jeden masz lagi... Teraz trwają jakieś konfiguracje abyss'a i za jakiś czas wszytko powinno zniknąć, a przynajmniej tak mówią GM'owie, ew. możesz zainstalować programik, który usprawni szybkość wysyłania łącza(co teoretycznie zmniejsza lagi), ale na pewno nie będzie to jakaś diametralna zmiana

Koszałek Opałek

Z reguly nie mam zadnych lagow, czysami jakis drobny - jak na kazdym serwie.
W ostatnim roku moze raz mialem frezza ale ogolnie 0 problemow.

Fakt - w tej chwili pracuja nad roznymi zmianymi, ulepszeniami itp - wprowadzono miedzy innymi Zachariaszka,
szykuja sie nowe updaty i z uwagi na to, ze niektorzy maja lagi (przede wszystkim item lagi) - niedlugo maja zostac wprowadzone ulepszenia techniczne poprawiajace ogolna sytuacje.
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

drizztds

Shann zaciekawiłeś mnie: jaki programik może usprawnić szybkość wysyłania łącza do l2

shann

aoc

mam ten sam problem... jak grałem przez ferie to wszystko elegencko śmigało nawet na 5 kontach. Teraz mam takie freezy, że lepiej nie pytać i zastanawiam się nad zmianą serwera... Chociaż tutaj mi się świetnie gra.
PS: Skąd wiecie, że gmowie pracują nad tym serwerem i to niby przez to te lagi? Jak mi wiadomo stronka abyssa leży i nic się nie idzie dowiedzieć :/

Gold dragoN

Po 1 stronka stoi, tyle ze rosyjska. Po 2 zawsze jakis czas od pracy nad usuwaniem nieaktywnych kont wystepuja lagi.
The Abyss x3:

Insomnia clan www.insomnia.home.pl

Ten rozdział życia mam już za sobą

Na Forum od
    Listopad 27, 2005

shann

Ostatnio był wprowadzany updrade sprzętu to może być przyczyną, ale wd. mnie abyss pracuje teraz nad testami do Kamaela i stąd te lagi

ps. Jak komuś bardzo lagi przeszkadzają, niech gra na x1 tam nie ma szans na lagi :P