Filmik na YT

Zaczęty przez Szewa, Marzec 03, 2009, 03:46:20 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Szewa

Sprawa:
Kumple nagrali filmik na na którym jest alkohol(znaczy parę butelek po winku za 5zł) i jak pala fajki. Wrzucili to na neta, znaczy na YT. Nauczyciele to zobaczyli, i zaczęli straszyć ich, że zgłoszą to na policje ;] Najbardziej straszą kumpla który to wrzucił na neta.
Mają 16-17 lat :)

Czy mogą im coś zrobić? :P I co miałby mieć ten typ co wrzucił filma?

fedur

nic? imo jeżeli zrobili to w szkole to wydalenie / zawieszenie , a jezeli to bylo gdzies tam na podwórku czy w lesie (poza terenem szkoly) to hmm... zgloszą na policie, spożywanie alkoholu /papierochów przez nieletniego - powiadomienie rodzicow - the end. poza tym jest 2131321732187321 sposobów na wykrecenie sie z tego. (jezeli nie jest dokładnie na filmiku pokazane ze to akurat pan x pije i pan y pali)

muchosQQ

Mnie chcieli za cos podobnego ze szkoly wyrzucic ale skonczylo sie na postraszeniu.

McViRR

Cytat: Szewa w Marzec 03, 2009, 03:46:20 PM
Sprawa:
Kumple nagrali filmik na na którym jest alkohol(znaczy parę butelek po winku za 5zł) i jak pala fajki. Wrzucili to na neta, znaczy na YT. Nauczyciele to zobaczyli, i zaczęli straszyć ich, że zgłoszą to na policje ;] Najbardziej straszą kumpla który to wrzucił na neta.

ooo tak to ja od 15 pijałem, ale nie dało sobie fotek z tego zrobic &&

aa co mogą im zrobić? hmm nic? bo tak na pały zgłoszą i co? trzeba zidetyfikować, wezwać świadków itp. NIE WARTO! jeśli np na filmu jest fragment, gdzie jest zarejstrowane przestępstwo (zniszczenie miena, gwałt, bicie osób lub zwierząt) to jest sprawa kierowana do daleszgo toku

więc

NO CRIME NO PROBLEM

:)

Cytat: fedur w Wrzesień 14, 2009, 09:27:33 AM
eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)
http://www.wsku.yoyo.pl/

Zovi

Cytat: Szewa w Marzec 03, 2009, 03:46:20 PM
Sprawa:

Moim zdaniem nic im nie zrobią, mogą jedynie postraszyć itd.

BTW. sam jesteś czopkiem :D
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

McViRR

No coż, jakby mi obecne ktoś taki nr wywinał, mino że juz po 18. roku życia zrobiłbym nie małą awanturę lub podał do sądu

eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)

System

Cytat: McViRR w Marzec 03, 2009, 05:18:55 PM
No coż, jakby mi obecne ktoś taki nr wywinał, mino że juz po 18. roku życia zrobiłbym nie małą awanturę lub podał do sądu
Nie chodziło o wywinienie komuś numeru (bo zapewne widzieli że filmik został wstawiony, czyli nie byli przeciwko), a nawet jeśli, to imo sąd to głupi pomysł, rozwiązanie sprawy się przedłuży, zaś wtłuc tym co wstawili i po sprawie :P
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Szewa

Tylko, że oni sami chcieli aby to wstawić :)
Filmiku nie ma już nigdzie, na filmie było jak pala fajkę i piją to wytrawne winko ;]

McViRR

Cytat: Szewa w Marzec 03, 2009, 05:37:28 PM
Tylko, że oni sami chcieli aby to wstawić :)
Filmiku nie ma już nigdzie, na filmie było jak pala fajkę i piją to wytrawne winko ;]

to nie zawracaj gitary