Critical Error - walka trwa

Zaczęty przez kros, Marzec 10, 2009, 08:37:23 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kros

Witam
Wywali mi bardzo często spotykany problem
Cytat2009.3.10 20:26:16
CPU : GenuineIntel Unknown processor @ 2601 MHz with 1534MB RAM
Video : Radeon X800 PRO/GTO (Omega 3.8.442) (6755)

General protection fault!

History: NConsoleWnd::RequestAuthLogin <- NCAuthWnd::OnLoginBtnClick <- NCAuthWnd::OnPasswordDone <- NControl::SendEventMessage <- NCEditBox::OnKeyDown <- NCVirtualWndMain::PassToFocusedWindow <- NCVirtualWndMain::PassToFocusedWindow <- NCVirtualWndMain::PassToFocusedWindow <- NCVirtualWndMain::DispatchWndMsg <- NConsoleWnd::DispatchWndMsgX <- NConsoleWnd::DispatchWndMsg <- UWindowsViewport::ViewportWndProc <- WWindow::StaticProc <- DispatchMessage <- 001200FE 256 <- MessagePump <- MainLoop

A więc tak od początku:
Reinstal gry, update poprzez updater, updatowanie ręczne , reinstalacja directa , reinstalacja sterowników: próbowałem i kicha .
Format nie wchodzi w grę!!!.
Jak to bywa jest jeszcze jedno dziwne zjawisko z tym errorem, mianowicie: Grałem wcześniej na dragonie i wszystko pięknie śmigało, teraz razem ze znajomymi przenieśliśmy się na Earth wszystkim moich znajomym bez problemu działa, mi niestety anie updater ani ręczne kopiowanie systemu ani nawet łącząc metody, efekt jest ten sam.
Jakieś pomysły?
Z góry thx za pomoc.
ps: Jak podmienię pliki na pliki do gry na dragonie to mi wszystko pięknie śmiga.

MastJedi

Przeca masz napisane z czym jest problem:
CytatHistory: NConsoleWnd::RequestAuthLogin <- NCAuthWnd::OnLoginBtnClick <- NCAuthWnd::OnPasswordDone <- NControl::SendEventMessage <- NCEditBox::OnKeyDown <- NCVirtualWndMain::PassToFocusedWindow <- NCVirtualWndMain::PassToFocusedWindow <- NCVirtualWndMain::PassToFocusedWindow <- NCVirtualWndMain::DispatchWndMsg <- NConsoleWnd::DispatchWndMsgX <- NConsoleWnd::DispatchWndMsg <- UWindowsViewport::ViewportWndProc <- WWindow::StaticProc <- DispatchMessage <- 001200FE 256 <- MessagePump <- MainLoop
Masz problem z zalogowaniem się. Konto, hasło, albo coś w tym stylu.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

kros

Zapomniałem dopisać, gra się uruchamia i w trakcie próby zalogowania wywala ten błąd. Nie jest to wina konta ponieważ próbowałem zalogować się również na konto kolegi któremu wszystko działa.

McViRR

hosta zmniej własnoręcznie tzn podmnień txt z pliku Host

c/window/system32/drivers/host

przekopiuj od kolegi

Cytat: fedur w Wrzesień 14, 2009, 09:27:33 AM
eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)
http://www.wsku.yoyo.pl/

kros

Nie mam w c:/windows/system32/drivers   folderu host ani tym bardziej pliku host
I nikt nie ma czegoś takiego.
ps:xp sp1 nie da się zainstalować sp2

McViRR

Cytat: kros w Marzec 11, 2009, 04:44:09 PM
Nie mam w c:/windows/system32/drivers   folderu host ani tym bardziej pliku host
ps:xp sp1 nie da się zainstalować sp2

szukaj windy xp z sp2

eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)

kros

Mam orginalnego win xp sp1 he. Niestety nie wiedzieć czemu przy próbie aktualizacji wywala mi błąd, że mój klucz nie posiada "uprawnień" do aktualizacji do sp2 :(.
Co do tego hosts'a znalazłem jest w drivers w folderze etc, niestety chwilowo niema nikogo z moich znajomych, którzy tak jak ja mają xp, a ci z Vistą nie mają pliku hosts.bak jedynie hosts.ics. Co by było mało na forum serwera nie ma tych adresów które trzeba dopisać :).
ps: na 90% to właśnie modyfikacja w tym pliku jest problemem, udało mi się poczytać trochę o tym jeszcze i napawa mnie to optymistycznie :).
Pozdrawiam i niebawem poinformuje o postępach.

McViRR

SknerusKK

Cytat: kros w Marzec 11, 2009, 04:44:09 PM
ekhem, plik host znajduje się w katalogu c:\windows\system32\drivers\etc ;)

Asta Entreri

Cytat: kros w Marzec 10, 2009, 08:37:23 PM
Grałem wcześniej na dragonie i wszystko pięknie śmigało

BakeIce loader wywala plik hosts przy każdym uruchomieniu go, dlatego masz problemy ;)

wejdź do folderu c:\windows\system32\drivers\etc i stwórz tam nowy plik(jakiegokolwiek typu, bylebyś usunął rozszerzeniie) i voila :)
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

kros

pojawił się dziwny problem :)
Mianowicie nikt z moich znajomych którym działa, nie maja pliku hosts (ja mam ten plik):(
Nie mogę zdobyć adressu, który należy dopisać do hosts a forum tego serwera mi nie dziala ;( (znaczy nie moge konta zrobić bo wywala date base error).
ps: napisałem prośbę  w tym temacie :)