Gladiator vs Bladedancer

Zaczęty przez Polgara, Maj 25, 2007, 07:27:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Frohike

Cytat: RazielIII w Marzec 09, 2009, 10:15:42 AMchodzilo mi raczej o to, ze BD to latwy przeciwnik dla glada, i szkoda marnowac czasu na lol stuny
Na BD tak, ale ogólnie warto używać stuna jako Glad :) Minimum Zaken + OE na stunach (ten z 1 profki da się enchantować, więc Glad może mieć 2 stuny z wysokim learn lvl -> landrate) i już można coś tam ogłuszyć.

Cytat: RazielIII w Marzec 09, 2009, 10:15:42 AMsciagajac duale s+4 i zakladajac mlotek, tracisz bonusy do cp i hp.
Wystarczy blunt z Health i nie traci się HP :)

Kwadrat

Cytat: Frohike w Marzec 09, 2009, 06:35:58 PM
Cytat: RazielIII w Marzec 09, 2009, 10:15:42 AMchodzilo mi raczej o to, ze BD to latwy przeciwnik dla glada, i szkoda marnowac czasu na lol stuny
Na BD tak, ale ogólnie warto używać stuna jako Glad :) Minimum Zaken + OE na stunach (ten z 1 profki da się enchantować, więc Glad może mieć 2 stuny z wysokim learn lvl -> landrate) i już można coś tam ogłuszyć.
wg mnie warto uzywac tylko wtedy, gdy bedziesz mial basalta 150 element i oe hummer crush na dany element. dlaczego tylko wtedy? bo tracisz duelist spirit (a. speed i +10% dmg), a hummer crush robi wtedy dodatkowy (i to niezly) dmg
Cytat: Frohike w Marzec 09, 2009, 06:35:58 PM
Wystarczy blunt z Health i nie traci się HP :)
dokladnie  :) (imo najlepiej ten basalt, ale to tez zalezy od przeciwnika itp, bo w magow bedziesz walil stuna a w tyrka raczej nie, chyba ze stun z element ^^)

bula

no to duelist spirita zostawic po uzyciu stuna, jak spowrotem zmienisz bron na duale :> i tak raczej wiecej niz raz w walce stuna nie uzyjesz

Kwadrat

tez mozna ^^ chociaz wedlug mnie uzywanie tego stuna na wiekszosc klas to debilizm, land rate niewielki a tracisz czas (no chyba ze elemented to dmg chociaz robisz  :))

bula

+10 w chance i majac antek/zaken/tezza calkiem niezly land rate jest

Haseo

Dzieci dzieci :D po co nam stun na BD ??? Po co w ogóle plecak bluntem zaśmiecać? Glad ma taki dmg, że nie potrzebuje stuna xD BD padnie na kilka strzałów z dystansu bo to NAJSŁABSZA PROFA DO PVP oczywiście to tylko moje zdanie, ale BD nie ma nic NIC! co by go chroniło przed tss+dss ^^ Nawet EE, SE BD poskłada :D ktokolwiek vs BD = ktokolwiek > BD

Rusoma

Bawi Ciebie pisanie w każdym temacie takich bzdur i głupot?  :shock:
Skoro zawsze i wszędzie all>bd wygraj np. na oli archererem z BD.
Cytat: nenef w Luty 07, 2010, 05:05:21 PM
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

RazielIII

Cytat: Haseo w Marzec 13, 2009, 06:47:05 PM
Dzieci dzieci :D po co nam stun na BD ??? Po co w ogóle plecak bluntem zaśmiecać? Glad ma taki dmg, że nie potrzebuje stuna xD BD padnie na kilka strzałów z dystansu bo to NAJSŁABSZA PROFA DO PVP oczywiście to tylko moje zdanie, ale BD nie ma nic NIC! co by go chroniło przed tss+dss ^^ Nawet EE, SE BD poskłada :D ktokolwiek vs BD = ktokolwiek > BD

na mass pvp dostaniesz w... od BD
EE posklada BD na OLY z NUKIEM w AUG!!! tylko i wylacznie
SE moze dac rade, ale tylko na oly w uber EQ DB+12 full epik etc
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Rusoma

Cytat: RazielIII w Marzec 13, 2009, 10:14:39 PM

Inqisitor > augu i db+12
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...

RazielIII

Cytat: Rusoma w Marzec 13, 2009, 10:37:59 PM
Cytat: RazielIII w Marzec 13, 2009, 10:14:39 PM

Inqisitor > augu i db+12

mozliwe, podalem przyklad z IL/HB
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Haseo

Cytat: Rusoma w Marzec 13, 2009, 10:10:57 PM

luuuuuuuuuul  :o stun wchodzi jak w masło bo CON najniższy jak każdy wie + to, że na BD najlepiej nosić tallum i dobry BD ma tallum (czasem też z mj się spotkałem, ale to nic nie zmienia).I co, że on ma dancy? I co, że ma UD czy draina ? :D po pierwsze jak będę chciał to mnie nawet nie trafi po drugie BD jest na 3-4 cryty bo jego dancy zwiększają tylko zdolności ofensywne (wykluczając dance of aqua itp.) i łukiem go złożę jak będę tylko chciał ^^
A co do EE składającego BD to spali mu manę i spokojnie może jechać DB+ focus co chwila się healując i dopalając many odrobinę.Ciekawe co ma BD w tym pvp ? Na low ratach raczej nie wielu ma dualki S +4 które dałyby jakąś wytrzymałość temu biednemu BD, a i tak zwykle BD nosi top A z Interlude lub keshe bo atk speed się liczy... Tak czy siak BD siada vs glad i tu nie ma żadnego sprzeciwu  :P a jak ktoś myśli inaczej to chyba mu się z Metinem coś pomyliło.   
Grałem BD bardzo długo i zdarzało mi się wygrywać pvp, ale nigdy z gladem, destro, tyrkiem, łukiem, tankiem.I potwierdzam, że odpowiednio dobrane pt+BD > all ^^ choć jemu dancy sporo nie dają przewagi to reszcie jak najbardziej.

PS. Rusoma Ty naprawdę wypowiadasz się o L2 Czy tylko tak Ci się wydaje ? Może powiedz, że BD poskłada SRa na cp to jebne xD

bula

BD ma IC set i OE S duale 150 element + DB focus 150 element - wtedy EE nie nadazy z healowaniem

Haseo

I się budzisz... EE ma epic, DB +10, DC robe +6 i heal +10 > normalne staty na offie bądź Graveland/Dex

RazielIII

Cytat: Haseo w Marzec 14, 2009, 11:48:04 AM
Cytat: Rusoma w Marzec 13, 2009, 10:10:57 PM

luuuuuuuuuul  :o stun wchodzi jak w masło bo CON najniższy jak każdy wie + to, że na BD najlepiej nosić tallum i dobry BD ma tallum (czasem też z mj się spotkałem, ale to nic nie zmienia).I co, że on ma dancy? I co, że ma UD czy draina ? :D po pierwsze jak będę chciał to mnie nawet nie trafi po drugie BD jest na 3-4 cryty bo jego dancy zwiększają tylko zdolności ofensywne (wykluczając dance of aqua itp.) i łukiem go złożę jak będę tylko chciał ^^
A co do EE składającego BD to spali mu manę i spokojnie może jechać DB+ focus co chwila się healując i dopalając many odrobinę.Ciekawe co ma BD w tym pvp ? Na low ratach raczej nie wielu ma dualki S +4 które dałyby jakąś wytrzymałość temu biednemu BD, a i tak zwykle BD nosi top A z Interlude lub keshe bo atk speed się liczy... Tak czy siak BD siada vs glad i tu nie ma żadnego sprzeciwu  :P a jak ktoś myśli inaczej to chyba mu się z Metinem coś pomyliło.   
Grałem BD bardzo długo i zdarzało mi się wygrywać pvp, ale nigdy z gladem, destro, tyrkiem, łukiem, tankiem.I potwierdzam, że odpowiednio dobrane pt+BD > all ^^ choć jemu dancy sporo nie dają przewagi to reszcie jak najbardziej.

PS. Rusoma Ty naprawdę wypowiadasz się o L2 Czy tylko tak Ci się wydaje ? Może powiedz, że BD poskłada SRa na cp to jebne xD
resist arrow+blade storm+pasywy w arm.+ nie najgorszy p def w IC, zabij takiego bd lucznikiem, ofc oly
na low ratach kazdy BD ma duale s+6,7^^
i zrozum na mass pvp dostaniesz wp... od BD, full buff daje poteznego kopa BD, a glad dostaje praktycznie tylko p def i atk spd
Cytat: Haseo w Marzec 14, 2009, 11:55:24 AM
I się budzisz... EE ma epic, DB +10, DC robe +6 i heal +10 > normalne staty na offie bądź Graveland/Dex

BD tez ma aq, baium OE db+f  150 element i EE sie healnac nie zdazy po bedzie obrywac cryty po 2k w EE w drac+6
SR'a tez posklada, ale tylko na MDT

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Haseo

Takie gadanie do niczego nas nie zaprowadzi...EE ma inkwizytorka i z am+6, pow i reszta jego buffa+zaken, valek 

MP +42, increase resistance to sleep by 40%, HP +445, increase sleep attack chance by 40%, decrease in re-use delay, increase in P. Atk. and M. Atk. wild magic effect, damage shield effect and increase in resistance to flame   

MP +31, increase resistance to bleed by 30%, increase bleed attack chance by 30%, increase healing effects, vampiric rage, increase resistance to shock/abnormal mental state attack by 20%, and increase shock/abnormal mental 

(coś ucięło końcówki)   

I zabij na oli EE który ma ofensywny czar własny nie z agu, ma powa i wystarczą mu tylko dwa epici.
A BD, gladem w karmianie pojade :> BD to mysz, a glad niestety jest kotkiem i to baardzo groźnym.

RazielIII

Cytat: Haseo w Marzec 14, 2009, 12:11:38 PM
Takie gadanie do niczego nas nie zaprowadzi...EE ma inkwizytorka i z am+6, pow i reszta jego buffa+zaken, valek 

MP +42, increase resistance to sleep by 40%, HP +445, increase sleep attack chance by 40%, decrease in re-use delay, increase in P. Atk. and M. Atk. wild magic effect, damage shield effect and increase in resistance to flame   

MP +31, increase resistance to bleed by 30%, increase bleed attack chance by 30%, increase healing effects, vampiric rage, increase resistance to shock/abnormal mental state attack by 20%, and increase shock/abnormal mental 

(coś ucięło końcówki)   

I zabij na oli EE który ma ofensywny czar własny nie z agu, ma powa i wystarczą mu tylko dwa epici.
A BD, gladem w karmianie pojade :> BD to mysz, a glad niestety jest kotkiem i to baardzo groźnym.

Ty chyba naprawde nigdy BD nie grales, albo bardzo nie lubisz tej postaci

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

MastJedi

Tylko małe halo. Albo inquisitor. Albo heal. Tak przynajmniej ma SE ;)
A i transformację można przerwać.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Rusoma

Cytat: Haseo w Marzec 14, 2009, 11:48:04 AM
luuuuuuuuuul  :o stun wchodzi jak w masło bo CON najniższy jak każdy wie + to, że na BD najlepiej nosić tallum i dobry BD ma tallum (czasem też z mj się spotkałem, ale to nic nie zmienia).

FAIL. Trzeba być emo by iść na oli bez IC seta.
Cytat
I co, że on ma dancy? I co, że ma UD czy draina ? :D po pierwsze jak będę chciał to mnie nawet nie trafi po drugie BD jest na 3-4 cryty bo jego dancy zwiększają tylko zdolności ofensywne (wykluczając dance of aqua itp.) i łukiem go złożę jak będę tylko chciał ^^

No fajnie, ale poza tym ma taniec który na kilkanaście sekund zmniejsza obrażenia od łuku o chyba 80%, owned? A jakby tego było mało to ma jeszcze deflect arrow.

Cytat
A co do EE składającego BD to spali mu manę i spokojnie może jechać DB+ focus co chwila się healując i dopalając many odrobinę.Ciekawe co ma BD w tym pvp ?

Co ma BD? Taki sam DB z 150 elementem, a poza tym dużo więcej str, dex i dance które dodają mu dodatkowo crt dmg, atk speed i p atack. GG w wypalaniu many EE dostając cryty po 2k w robe. A zwłaszcza po nerfie mana burn'a z IL

Btw fajny pomysł strzelać z łuku elderem mając do dyspozycji transformacje w nukera 0.o

RazielIII

BD z plated lether vs EE to beda cryty nawet po 2,3k ^^ :D

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Haseo

No nie wiem ja ile widziałem EE/SE/bish vs BD to zawsze BD dostał może nie umieli grać :>
Dance na resist arrow nie działa wszędzie yhhym wyrażę się jaśniej...mało kiedy na privach jest, a na zbugowanych L2j widziałem już takie działania tego skilla- zwiększa p def o 20, zwiększa p atk z łukiem 1000-2000 itp. itd. więc póki co nie ma co nawet mówić o tym skillu chyba, że któryś z was gra na offie?
I jaki jest sens łączenia IC seta i DB focus na EE czy nuka jakiegoś ? -DEX o to wam chodzi ? :D wspaniałe zdolności ofensywne ma wtedy brawo Rusoma  :poklony:  +8% p defa też Ci się na EE z inkwizytorkiem przyda jak nic! Tak samo vs nuk! Aleś Ty mądry jeju... do łuku chyba sam Raziel mi przyzna, że Tallum +8% atk speed lub draco +4% p atk/ atk speed.

RazielIII

Cytat: Haseo w Marzec 14, 2009, 11:10:13 PM
No nie wiem ja ile widziałem EE/SE/bish vs BD to zawsze BD dostał może nie umieli grać :>
Dance na resist arrow nie działa wszędzie yhhym wyrażę się jaśniej...mało kiedy na privach jest, a na zbugowanych L2j widziałem już takie działania tego skilla- zwiększa p def o 20, zwiększa p atk z łukiem 1000-2000 itp. itd. więc póki co nie ma co nawet mówić o tym skillu chyba, że któryś z was gra na offie?
I jaki jest sens łączenia IC seta i DB focus na EE czy nuka jakiegoś ? -DEX o to wam chodzi ? :D wspaniałe zdolności ofensywne ma wtedy brawo Rusoma  :poklony:  +8% p defa też Ci się na EE z inkwizytorkiem przyda jak nic! Tak samo vs nuk! Aleś Ty mądry jeju... do łuku chyba sam Raziel mi przyzna, że Tallum +8% atk speed lub draco +4% p atk/ atk speed.

na tych lepszych privach z HB, atm chyba tylko dex-frienz dziala prawdidlowo
pvp vs mag PL set>all
mass pvp MJ set+6 ftw
IC set tylko na SD CB
w MJ secie ~700 atk spd na full baffie na SD, te 8% roznicy nie robi
draco set to taki troche lol na BD

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

SknerusKK

Haseo

Hmm w sumie tak resist sleep, hold daje coś <myśli> fakt draco jest lol na BD tallum o wiele lepszy...ale nic nie zmienia faktu, że BD nie ubije dobrego glada.

RazielIII

MJ>tall jesli chodzi o mozliwosci ofensywne
w 1 vs 1 ma marne szanse, ale na mass pvp wygra
IC+AQ i juz jestes nie do zrootowania

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

SknerusKK

Cytat: Haseo w Marzec 15, 2009, 03:00:03 AM
Hmm w sumie tak resist sleep, hold daje coś <myśli> fakt draco jest lol na BD tallum o wiele lepszy...ale nic nie zmienia faktu, że BD nie ubije dobrego glada.
i Ty grasz na offie? nie wierzę..

mówiłem o ELEMELE resistach, lol