[PROBLEM] (Kolejny) Inventory

Zaczęty przez Theu, Marzec 12, 2009, 11:41:24 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Theu

Z serwerem sobie poradzilem (postawilem Gracie 2), wszystko dziala, pieknie ladnie, ale jak chce cos kupic z gm shopa (//admin) lub zwyklego sklepu to adene normalnie zabiera, ale itemu w inventory nie ma. Poza tym jak wchodze w inventory to kasuja sie skille z paska skrotow...Czego to jest wina? Mozna temu jakos zaradzic? Prosze o pomoc, przepraszam za moją problemowatosc i dziekuje ;)

@ve

Albo jakieś trefne pliki, bądź źle przygotowane. Radze zmienić na inne, chodź by najnowszy rev L2JFree.
Serdecznie pozdrawiam.

Theu

Theu

Tera mam z kolei inny problem -.- korzystam z tego poradnika :
http://www.youtube.com/watch?v=HCxFI8Z5FRs&feature=related
niestety nie ma drugiej części, więc zostawiłem w tym momencie i dołożyłem tylko to z poradnika z tej strony (konto, external, internal ip )
po drugie niestety moj kumpel nie moze polaczyc sie z moim serwerem....co moze byc nie tak? ;/

Matim

Najlepiej będzie jeśli pokierujesz się instrukcją , która jest zawarta na tym forum , masz ładne screeny i myślę , że będzie lepiej niż oglądanie poradnika na youtube ( wszyscy wiedzą jaka tam jakość )

Sebal

Cytat: Matim22 w Marzec 13, 2009, 01:51:37 PM
Najlepiej będzie jeśli pokierujesz się instrukcją , która jest zawarta na tym forum , masz ładne screeny i myślę , że będzie lepiej niż oglądanie poradnika na youtube ( wszyscy wiedzą jaka tam jakość )

Matim no już nie przesadzaj jakoś jest dobra, ale filmik też musi mieć dobrą jakość ;). Generalnie ten poradnik na yuotube jest dobry, ale lepiej zrób z tym co jest właśnie na tym forum.
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Matim

Nie przesadzam , ale pamiętam kilka poradników do stawiania l2j'ta na Youtube i nieraz popoełniali tam tak idiotycznie błędy , że radze mu tylko aby użył tego sprawdzonego poradnika ..

Theu

Użyłem, wszystko dokładnie i sumiennie zrobiłem tak jak tam jest napisane i nadal mój kumpel sie nie może polączyc...zrobiem to z protokołami ze min 1 max 999 lecz nadal nie moze sie polaczyc...mam router Linksys Wireless WAG200g-eu, gdzies czytalem ze nalezaloby przekierowac porty, ale jestem kompletnie zielony jak to mozna zrobic i nie posiadam zadnego programu do obslugi tego routera.... ;/ jest jakas rada czy juz nic?

Matim

Najpierw daj logi Gameserver'a po nieudanej próbie logowania kumpla .

MastJedi

Ooo, jakie ładne IP :)
Ludzie, nauczcie się ukrywać swoje dane, bo nigdy nie wiesz kto je ogląda. A potem jest tylko płacz i zgrzytanie zębów i błędne niewinne spojrzenie "przecież ja nic nie zrobiłem"...

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

@ve

Dziwnie masz te IP poustawiane, login masz na localhost? Nic dziwnego, że kolega się połączyć nie może. Poza tym, być może kolega nie może utworzyć konta. Ustaw automatyczne rejestrowanie kont przy pierwszym logowaniu.
Serdecznie pozdrawiam.

Theu

Czy teraz jest dobrze?
http://img155.imageshack.us/img155/5055/beztytuu2x.jpg

#MastJedi
Jakbym zasłonił swoje ip cenzurką to @ve nie mogłby okreslic w czym jest problem...chyba xD

Maślan

Cytat: Theu w Marzec 14, 2009, 04:10:04 PM
Czy teraz jest dobrze?

#MastJedi
Jakbym zasłonił swoje ip cenzurką to @ve nie mogłby okreslic w czym jest problem...chyba xD

Wystarczy ze ostatnią pozycję zasłonisz - komu chce sie szukać z przedziału 1 --> 255 ?

Theu

Cytat: Maślan w Marzec 14, 2009, 04:14:38 PM
Czy teraz jest dobrze?

#MastJedi

Wystarczy ze ostatnią pozycję zasłonisz - komu chce sie szukać z przedziału 1 --> 255 ?

Tzn że?

Maślan

Cytat: Theu w Marzec 14, 2009, 04:22:46 PM
Cytat: Maślan w Marzec 14, 2009, 04:14:38 PM
Czy teraz jest dobrze?

#MastJedi

Tzn że?

Masz IP: 123.255.255.000

jak podajesz komuś ip zasłoń końcówkę czyli 000. Jeżeli ktoś by chciał Ci się na kompa wpier... będzie musiał poskanować za Twoim IP czyli będzie musiał skanować:

123.255.255.001
123.255.255.002
.....
123.255.255.255

to jest przykład :)

@ve

To znaczy, że nie musisz pokazywać całego adresu, tylko kawałek. Bezpieczniej dla ciebie. Powracając to problemu, LoginServerHostname masz *? Tak w twoich configach dla login jest aby zawiązywać wszystkie dostępne IP?
Serdecznie pozdrawiam.

Maślan

Cytat: @ve w Marzec 14, 2009, 04:33:22 PM
To znaczy, że nie musisz pokazywać całego adresu, tylko kawałek. Bezpieczniej dla ciebie. Powracając to problemu, LoginServerHostname masz *? Tak w twoich configach dla login jest aby zawiązywać wszystkie dostępne IP?

jeżeli w logu ma *:2106 czyli obejmuje to adresy Internal i Extrenal :)

Theu

Cytat: Maślan w Marzec 14, 2009, 04:55:47 PM

czyli jest dobrze? :D

Maślan

Cytat: Theu w Marzec 14, 2009, 05:13:26 PM
Cytat: Maślan w Marzec 14, 2009, 04:55:47 PM

czyli jest dobrze? :D

Czyli jest dobrze ;p

MastJedi

Tak czytam te wątki ze stawianiem serwa, patrzę na problemy "ludziów" i aż mi się chce spróbować postawić własny na VMWare, żeby się przekonać ile "czarnej magii" jest w tym, a ile zwykłej niewiedzy twórców..
Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Maślan

Cytat: MastJedi w Marzec 14, 2009, 05:54:18 PM
Tak czytam te wątki ze stawianiem serwa, patrzę na problemy "ludziów" i aż mi się chce spróbować postawić własny na VMWare, żeby się przekonać ile "czarnej magii" jest w tym, a ile zwykłej niewiedzy twórców..
Pozdrawiam

Po co Ci VMWare ?

Asta Entreri

mast, przestań już spamować w dziale, w którym rozmawiają o czymś, czego ty na oczy nigdy nie widziałeś...
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

Maślan

Cytat: Asta Entreri w Marzec 14, 2009, 06:04:37 PM
mast, przestań już spamować w dziale, w którym rozmawiają o czymś, czego ty na oczy nigdy nie widziałeś...

Jak chce niech spamuje - jak na razie nie złamał regulaminów zatem pisać może :)

Asta Entreri

Cytat: Maślan w Marzec 14, 2009, 06:09:07 PM
Cytat: Asta Entreri w Marzec 14, 2009, 06:04:37 PM

Jak chce niech spamuje - jak na razie nie złamał regulaminów zatem pisać może :)
ale trochę głupio wygląda, jak ktoś chce się czegoś dowiedzieć a tu mu robią /b/ z tematu :P
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.