Radio Samochodowe

Zaczęty przez System, Styczeń 16, 2009, 04:42:31 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

System

Co myślicie o Peiying Alien PY6128D ?
Chodzi mi głównie o jego wielofunkcyjność (odtwarzanie dvix/dvd , bo mam możliwość podłączenia telewizorka lcd 13 cal.)
A Mocy wyjściowej też za dużo nie trzeba bo mam tylko dwa głośniki z przodu, ewentualnie dodam do tylu.
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Marc1n

Mysle zebys zostawil takie lol firmy.
HATE ME MOAR!

System

Masz jakieś testy/opinie , że ta firma jest lipna?

Marc1n

Jest szmelc badziewiakiem co potwierdiz kazdy na forum CarAudio.
HATE ME MOAR!

System

To podaj jakiś dobry odtwarzacz do 300-330 zł z łaski swojej :D

Marc1n

Ogólnie 3ma markami napewno się nie poparzysz:
Alpine
Clarion
Pioneer
Kenwood
z tych tańszych modeli. Który konkretnie - sam wybierz, serio. Końcówki itd, są bardzo zbliżone, róznica jest w designie, albo niektórych funkcjach, np. niektóre mają złącze USB pod odtwarzac Mp3, inne jakieś pierdoły pod iPoda, Bluetooth, albo w ogóle nie mają napędu, tylko złącze USB.
No i jest jeszcze kilka marek:
Blaupunkt - ma dość fajne i rozbudowane otwarzacza, ale wybrzydzają często u nich lasery.
Panasonic - zajebiste sprzety, ale jeżeli nie są...nowe. Serio, kiedyś Panasonic robił dość porządne odtwarzacza, na maxa rozbudowane i drogie, które teraz sa dostepne jako używane. Ostatnio był jakiś fajny model, 2-3 letni + zmieniara na 5 CD, za 300PLN właśnie. Jak masz w desce 2 DIN wolne, to sobie wsadzasz i masz elo. Jest tylko jeden problem - nie mają złącza USB, a to jest duży plus.
JVC - fajna marka, dość tanie, rozbudowane w popularne obecnie funkcje odtwarzacze(nawet wejście audio na jacka mają, więc możesz zapodać dajmy na to dźwiek z laptopa jak go wozisz. Jednak niektórzy narzekają na jakość tej firmy. Mi tam z JVC się nic nigdy nie stało, ale ludzie boją sie Francuskich rzeczy...aha, niektórzy mówią, że charakterystyka dzwięku dziwna.
Co ja moge powiedzieć jeszcze. Jak nie masz osobistych sympatii, kierowałbym sie w strone Alpine/Clariona i czegoś z tej półki. Prawde mówiąc, to nie radio daje w samochodzie dźwięk, a reszta rzeczy i to dobrze dobrana instalacja daje efekt, radio ma nie robić syfu z dzwięku+działać długo i bez problemów, no i sie podobać oczywiście :)
HATE ME MOAR!

doman18

No dobra a jaka marka/model jest najbardziej wytrzymała i najlepiej radzi sobie ze wstrząsami i brudem? Bo mój bracik chce sobie wymienić starego JVC i z nim jest tak że sprzęt nie musi być nie wiadomo jak piekny i nawalone w nim pierdół , jakieś USB, 32" wyświetlacze (joke xD) czy coś. Grunt żeby pracował dobrze w trudnych warunkach - brat nie pieści się z samochodem który używa przede wszystkim do pracy. Dlatego korekcja błędów albo buforowanie utworów (nie znam się tylko strzelam) to najważniejsze kryterium. Dałoby się coś wybrać do 300-400zł?

//Edit
Z tego co wiem masz konto na forum DIY. Jeżeli sam nie znasz konkretnych modeli mógłbyś tam zapytać?
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Marc1n

Czlowieku, ja mam konta na milionie forumow, ale naprawde nie chce mi sie czytac :)
Te co napisalem na gorze powinny Ciebie zadowolic, czym wyzszy model tym lepiej :)
HATE ME MOAR!

System

McViRR

Cytat: fedur w Wrzesień 14, 2009, 09:27:33 AM
eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)
http://www.wsku.yoyo.pl/

Marc1n

Skoncz sie osmieszac McVirr
HATE ME MOAR!

McViRR

Cytat: Marc1n w Marzec 18, 2009, 05:26:29 PM

why? widzisz taki model jak ten z allegro jest dla mnie dostępny za 450zł (nówka, grawancja itp)

eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)

System

już soniacza zakupiłęm.

McViRR

System

noo samochód, samochodem, i tak mam w nim tlyko 2 głośniki :o , ale się to zmieni (grający bąk hah )

McViRR

Cytat: System w Marzec 18, 2009, 06:45:18 PM
noo samochód, samochodem, i tak mam w nim tlyko 2 głośniki :o , ale się to zmieni (grający bąk hah )

kobieta, kobietą a ma 2 cycki o.0

to jakie auto

Marc1n

Cytat: McViRR w Marzec 18, 2009, 05:32:13 PM
Cytat: Marc1n w Marzec 18, 2009, 05:26:29 PM

why? widzisz taki model jak ten z allegro jest dla mnie dostępny za 450zł (nówka, grawancja itp)
To jakbys sie chwalil promocja na telewizory Medion/Easy Touch :D
HATE ME MOAR!