Ogranicznik transferu

Zaczęty przez bylyforumowicz, Luty 27, 2009, 12:06:06 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

bylyforumowicz

Szukam jakiegos milego w uzyciu, najlepiej darmowego softu, ktory powoduje ograniczenie transferu. Sprawa wyglada tak, ze dziele lacze 512 na dwie osoby, druga osoba uwielbia korzystac przede wszystkim z youtuba, co zwykle konczy sie dla mnie kosmicznym pingiem, wyjatkowo upierdliwe jak gra sie w np L2.

muchosQQ

http://www.netlimiter.com/

ew. mozesz wgrac do routera tomato albo cos w tym stylu  :elf_5_1:

Maślan

muchosQQ

Maślan

bylyforumowicz

Dorwalem wersje pro, zobaczymy czy bedzie dzialac :) Wczesniej mialem free wersje, ktora nic nie robi, wiec szukalem czegos innego.

Marc1n

Przykro mi, kazdy stream/p2p zapycha porty i przez to sa lagi, a nie przez strate transferu...no i strasznie to ustawic przy dzieleniu neta, a czasami sie nie da :)
HATE ME MOAR!

milan9

Jak masz jakis porzadny router to mozesz sie pobawic qosem.

bylyforumowicz

Cytat: Marc1n w Luty 27, 2009, 05:04:40 PM
Przykro mi, kazdy stream/p2p zapycha porty i przez to sa lagi, a nie przez strate transferu...no i strasznie to ustawic przy dzieleniu neta, a czasami sie nie da :)

faktycznie, nie dziala :<

A routera dobrego to ja nie mam :<

MastJedi

a nie lepiej postawić jakiegoś dziadka (starszego PC-ta), odpalić na nim linuxa, zrobić z niego proxy i na nim limity, jakie Ci się żywnie spodobają?
Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Marc1n

Tez srednio dziala, jak ktos odpali takie zapychacze to nie ma na nie sily :D
HATE ME MOAR!

DIO

cfosspeed jest dobry ale jako antytorrent, bo w priorytetach pakietow podaje sie konkretne aplikacje jak np priorytet dla mozilli i tu sie pojawia problem bo pakiety z mozilli niewazne czy to bedzie ogame czy yt beda mialy pierwszenstwo, ale jak sasiadowi sie utorrent nie wylacza to cfos jest bardzo prtzyjemnym rozwiazaniem bo jeden i drugi na tym nie traci a ten co nie sciaga zyskuje bo m internet nie zamula

na yt nie ma mocnych niestety ;>

bylyforumowicz

BUMP!!!!111

Szukam dobrego rootera pod neo, ktory sobie poradzi z ogarnieciem mojego problemu, wazne aby byl stabilny, cena - powiedzmy ze do 250, ale jesli np doplata ~30 zeta mialaby oznaczac spory zysk na jakosci, to nie byloby problemu. Dobrze jakby mial wifika.