Overlord [OL]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:36:11 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

zajcevik

Mam pare pytan.

Czy OL w Gracia II to taka pierdola. Gralem OLem w wczesniejsze czesci i OL w PvP radzil sobie wysmienicie.
Gram teraz a serwie z Gracia II mam OL lvl 79 dc robe set +4  bizu mj +4 .  BoMT +4 m.a 192. 

I na oly  ta postac to porazka. NPc buffer wystepuje wszedzie ?? czy to wymysl admina
nie spotkalem sie z NPC bufferem na olly. tymbardziej ze nie ma tam nic ciekawego dla OLa bo jego selfy sa lepsze.

Na TvT, arenie OL gromi na selfach. a Na OLy na wszystkich brakuje many nawet jak wejda po 2-3 kritiki w walce.

Asta Entreri

bo na oli się z draco/fb bije, a nie z drainów...poza tym, OL jest do 4 liter w gracii jako nuker, gdyż nie dostał v.sluga i w ogóle nie posiada vorta.

poza tym - nukerzy na oli walczą tylko w class-based (chyba, że mają dynasty na +16< i skille na +16<), a na warriorów jest bardzo prosty trik: seal of blockade.
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

zajcevik

Czyli jednym slowem OLa w Gracia II mozna sobie podziekowac by lazic na OLy.

Asta Entreri

w00t? poszukaj w dziale filmiki jakiś oly filmików OL'ka...nie jest co prawda taką maszyną jak PP, ale też nie jest jakimś biednym SpS'em...

heart of paagrio+paagrios fist na siebie jak oberwiesz, seal of blockade+seal of despair+seal of binding na enemy i masz kalekę a nie wroga.
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

zajcevik

Ladnie pieknie. ale nie przecyztales chyba ze na OLy sa NPC bufferzy. a po tym co napisales. many braknie ci braknie . Nie wiem czy to ten serwer czy Gracia II taka  zdupcona bo wczesniej nie mialem problemu.

Serwer x 10  bez mana potionow.

coshoo

Cytat: Asta Entreri w Grudzień 18, 2008, 08:58:05 AM
...nie jest co prawda taką maszyną jak PP

Te czasy dawno już mineły.

Cytat: zajcevik w Grudzień 18, 2008, 09:09:29 AM
ale nie przecyztales chyba ze na OLy sa NPC bufferzy.

Od Hellboundu czy tam Kamaela na oly są npc z podstawowymi buffami i możesz sobie wybrać 3.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

zajcevik

No to na moim serwie mozna wybrac  AZ 5 buffow.

nic zostaje robic SUBa destro.

bula

Cytat: coshoo w Grudzień 18, 2008, 09:56:28 AM
ale nie przecyztales chyba ze na OLy sa NPC bufferzy.

Od Hellboundu czy tam Kamaela na oly są npc z podstawowymi buffami i możesz sobie wybrać 3.
CytatOnce a player is moved to the Olympiad Stadium, he or she can select five buffs to receive from the Olympiad Manager. Buffs are not automatically provided.
http://www.lineage2.com/news/kamael_20.html

Ladnie pieknie. ale nie przecyztales chyba ze na OLy sa NPC bufferzy. a po tym co napisales. many braknie ci braknie . Nie wiem czy to ten serwer czy Gracia II taka  zdupcona bo wczesniej nie mialem problemu.

Serwer x 10  bez mana potionow.
FB/AS/DB

btw a jaki ma zwiazek "suba destro" z oly? o ile wiem to tylko mainem na oly walczyc mozesz

pix3l

CytatOd Hellboundu czy tam Kamaela na oly są npc z podstawowymi buffami i możesz sobie wybrać 3.
Mozna 5 :p

Cytatbtw a jaki ma zwiazek "suba destro" z oly? o ile wiem to tylko mainem na oly walczyc mozesz
Duzy, haste trigger, +700 cp.......
:O

coshoo

Cytat: pix3l w Grudzień 18, 2008, 08:58:37 PM
CytatOd Hellboundu czy tam Kamaela na oly są npc z podstawowymi buffami i możesz sobie wybrać 3.

Ups, zamulenie umysłu nie boli.

TruTherion

Cytat: pix3l w Grudzień 18, 2008, 08:58:37 PM

Cytatbtw a jaki ma zwiazek "suba destro" z oly? o ile wiem to tylko mainem na oly walczyc mozesz
Duzy, haste trigger, +700 cp.......

Hmm o ile się zakładamy, że nie o to mu chodzi :)?

pigulec

Mam OL'ka już na 61 (dzięki mojemu świetnemu klanowi :-) ) Na razie latam w great axe i full plate. Lecz trzeba zacząć myśleć o a i s gradzie. Z a gradu myślałem o DC, ale ilość many, jej regen i stun resist w MJ strasznie mnie kusi. Następna sprawa to czy opłacalne jest krafcenie major arcany? Nikt w tym nie lata (kronika IL), więc ciężko o maty i recki. Co do broni, to imho AM z acu jest podstawą, a co do pve? Basalt? I wreszcie ostatnia sprawa: oli. Rozumiem, że obowiązkowo IC, ale jaka broń? Basalt, FB a może draco? Na razie to tyle. (aż się zmęczyłem ;-D)

coshoo

Było już pewnie z 1000 razy:

A grade - tallum lub DC robe + flaming dragon skull.
S grade - arcana set + AM

Co ty niby chcesz robić basaltem na pve? Na oli im wiecej masz sprzętu tym lepiej. Poza standardem IC + draco chyba sie przyda najbardziej.

pigulec

W IL też major arcana?

coshoo

Gang

Siema Siema dawno mnie tu nie bylo i mam jedno pytanko jak OL sie spisuje w hellboundzie albo w gracii????? tak jak w IL czy moze lepiej/gorzej bo dla mnie osobiscie OL na IL jest bardzo dobry a jak dla was sie On prezentuje w nowszych czesciach? dzieki za odpowiedz/link
Abbysx300
JudeGang<<<OFF
main class-Dominator
subclass-Destro,GhostHunter,Hawkey
Nobless
Abyss x10 a
Shur1el<<on
- Abyss walker lvl 74
OnlyAdena
- Spoiler lvl 65

TruTherion

Cytat: Gang w Grudzień 27, 2008, 08:45:38 PM
Siema Siema dawno mnie tu nie bylo i mam jedno pytanko jak OL sie spisuje w hellboundzie albo w gracii????? tak jak w IL czy moze lepiej/gorzej bo dla mnie osobiscie OL na IL jest bardzo dobry a jak dla was sie On prezentuje w nowszych czesciach? dzieki za odpowiedz/link

Brak attributu w drainie boli...

KaeriN

hmmm

dawno nie gralem na c5 i nie pamietam dobrze jak wygladal OL/WC<czy OL mial vop-a wtedy jak radzil sobie na oli, a wc czy mial magnusa juz,jak radzil sobie na Oli etc.>, jeśli ktoś pamieta to niech mi to nakreśli troche bardziej

Z góry dzieki!

Rusoma

vop i magnus to skille z il
Cytat: nenef w Luty 07, 2010, 05:05:21 PM
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

KaeriN

Ahm oki

A jakies istotne zmiany dla tych dwóch postaci na przestrzenia HB-gra1-grac2 zaszly???

Gang

Brak attributu w drainie tyle wiem od TruTheriona i ma podobno jeszcze skill seal of blockade podajże od hellbounda który działa jak silence na skille magiczne i fizyczne ale nie wiem czy na regular hit także. jeśli ktoś ma dokładniejsze info niech poda bo ja także jestem ciekaw
Abbysx300
JudeGang<<<OFF
main class-Dominator
subclass-Destro,GhostHunter,Hawkey
Nobless
Abyss x10 a
Shur1el<<on
- Abyss walker lvl 74
OnlyAdena
- Spoiler lvl 65

coshoo

Cytat: Gang w Marzec 27, 2009, 10:16:09 AM
Brak attributu w drainie tyle wiem od TruTheriona i ma podobno jeszcze skill seal of blockade podajże od hellbounda który działa jak silence na skille magiczne i fizyczne ale nie wiem czy na regular hit także. jeśli ktoś ma dokładniejsze info niech poda bo ja także jestem ciekaw

Seal of blockade było fajne ze 2 kroniki temu jak landrate był prawie 100% i działał bardzo długo. Blokował ataki fizyczne, skilli i ataków magicznych nie blokował. Teraz seal of blokade jest nerfnięte i działa bardzo słabo. OL teraz kara seal of limit (81), blokada leczenia CP/HP i recharchu no i clan celestial ofc.

bula

Cytat: coshoo w Marzec 27, 2009, 11:14:48 AM
Cytat: Gang w Marzec 27, 2009, 10:16:09 AM

Seal of blockade było fajne ze 2 kroniki temu jak landrate był prawie 100% i działał bardzo długo. Blokował ataki fizyczne, skilli i ataków magicznych nie blokował. Teraz seal of blokade jest nerfnięte i działa bardzo słabo. OL teraz kara seal of limit (81), blokada leczenia CP/HP i recharchu no i clan celestial ofc.
co do seal of limit

blokuje tylko CP/HP/MP regen czy zmniejsza tez max cp/hp/mp?

KaeriN

Mógłby mi ktoś przybliżyc jak wygladal OL w c5 bo zapomnialem???

Z góry dzieki!!!

Bled

raczej ci sie w chuj nie chce szukac