Layout - www.filmsounds.pl

Zaczęty przez Materid, Kwiecień 11, 2009, 03:39:33 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Materid

Hej, zakladam strone a raczej poratal o muzyce filmwej (www.filmsounds.pl)
i chcialem zaptac co sadzicie o takim tymczasowym wygladzie strony??

Czerwony
http://img4.imageshack.us/my.php?image=tymczasowy.jpg
Zielony
http://img4.imageshack.us/my.php?image=adauwu.jpg

Co w nim zmienic, poprawic?
Jezeli jest ktos zainteresowany redagowaniem, moderowaniem lub jakakolwiek inna pomoca :) to kontakt ;) PM | MAIL lub GG :))
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

PeBe

Mi nie pasuje ten kod html w logo - to chyba nie portal o htmlu ;P
Menu IMHO powinno miec troche inny (troche jasniejszy) kolor - coś wchodzące w zielony/czerwony

MastJedi

Co do wyglądu - ilu krytyków, tyle zdań :D Każdemu podoba się co innego. Najlepiej, jeśli da się (a IMO powinno) wrzucić kilka pre-setów z kolorami i każdy sobie dobierze co mu pasi :)
Reszta - na pierwszy rzut oka OK , jak dla mnie.
Oczywiście w dolnej części serwisu nie zabraknie miejsca dla Ennio Morricone?

A tak w ogóle, to nie wiem, czy angielskojęzyczni ludzie, nie wiedzący o co chodzi, zrozumieją o czym jest ta strona. Bo muzyka filmowa po angielsku to Soundtrack, a nie Films' sounds. Dźwięki filmowe - jak dla mnie - bardziej pasują do efektów dźwiękowych niż do muzyki lecącej w tle obrazu.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Materid

Cytat: MastJedi w Kwiecień 11, 2009, 05:44:21 PM
Co do wyglądu - ilu krytyków, tyle zdań :D Każdemu podoba się co innego. Najlepiej, jeśli da się (a IMO powinno) wrzucić kilka pre-setów z kolorami i każdy sobie dobierze co mu pasi :)
Reszta - na pierwszy rzut oka OK , jak dla mnie.
Oczywiście w dolnej części serwisu nie zabraknie miejsca dla Ennio Morricone?

A tak w ogóle, to nie wiem, czy angielskojęzyczni ludzie, nie wiedzący o co chodzi, zrozumieją o czym jest ta strona. Bo muzyka filmowa po angielsku to Soundtrack, a nie Films' sounds. Dźwięki filmowe - jak dla mnie - bardziej pasują do efektów dźwiękowych niż do muzyki lecącej w tle obrazu.

Pozdrawiam

Wiem ze soundtrack ale juz ta domena byla zajeta :)
BTW... serwis bedzie tylko POLSKI dlatego Polska domena
dla Enia sie na pewno miejsce znajdzie... widze ze jestes jego fanem moze chcesz sie dolaczyc napisac jakas recenzje jakiejs jego sciezki/plyty ?? (w ogole zostac recenzentem czy moderatorem bo na razie bardzo nie mam ekipy raptem ze 2 osoby poza mna =) )
Ten Lay i tak jest tylko tymczasowy bo przed matura nie mialem czasu zrobic wiec sciagnalem darmowy z neta i go lekko przerobilem. Na przelomie czerwca/lipca postaram juz zrobic wlasny :)...
albo kupic jakis lay lub CMS :)))

Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

MastJedi

No muzykę lubię, szczególnie dobrą/ładną. No a Ennio, to klasyka gatunku i na prawdę ładne utwory.
Na krytyka się nie nadaję, bo za dużo mi się podoba :P A krytyk z definicji powinien być wredny i trudny do zadowolenia.

Ale powodzenia z przedsięwzięciem.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

zxc

zielone ladne - bo spokojne, na tematyke filmowa pasuje. Ale zamiast tego htmlu moze jakąś taśmę filmową w tle co sie gdzies tam plącze :P (i nutki na niej^^)

Hermit

Cytat: zxc w Kwiecień 12, 2009, 06:23:08 PM
zielone ladne - bo spokojne, na tematyke filmowa pasuje. Ale zamiast tego htmlu moze jakąś taśmę filmową w tle co sie gdzies tam plącze :P (i nutki na niej^^)

Zielony wydaje się być ładniejszy, ale..
Czerwony jest chyba bardziej zgrany z resztą, wszystko jest bardziej zauważalne..
Więc czerwony, chociaż zielony jest ładniejszy.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Sebal

To ja napiszę tak, czerwony jest zgrany tak jak napisał Hermit ale jeśli chodzi o wygląd to według mnie powinieneś dobrać elementy do skórki zielonej i wtedy wyjdzie Ci coś dobrego. Może dodaj gdzieś, jeszcze nie wiem gdzie ale jakiś element związany z taśmą filmową, albo taśma a z niej wydobywające się nutki (takie coś może?)
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬