Dualbox - pytanko

Zaczęty przez Thrall, Kwiecień 24, 2009, 09:21:27 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Thrall

Witam..

Zapewne każdy z was wie co to dualbox mam takie pytanko gdy otwieram dualbox'a i biorę sobie na ekran 1/2 na polowe :)

to jak klikam np swoją postacią żeby szła to tamtą widać jak by się zacinała...

i właśnie nie wiem czy zrozumiecie ale chce zrobić tak że jak klikne na 1 okno to mi 2 nie zacina.. raz tak miałem ale nie wiem jakie ustawienia były..

jak coś to pisać

Pozdrawiam

Staram się pomagać gdy mogę i potrafię.
Staram się bardzo dokładnie opisywać serwer na którym grałem.
Cytatw wiosce człowieków masz kowala koło drzwi do bramy

own3D

bomber1212

Mam to samo.. Jak mam dualboxa to jak jedno okno jest nieaktywne to wszystko się w nim tnie, do się coś z tym zrobić?

Thrall

da się da się, ale nie wiem co...

ja miałem elegancko że się nie cieło ale potem z l2 mi error wyskoczył i skopiowałem z miejsca sieciowego i teraz mi się zacina, teraz kminie w opcjach, jak coś dam znać :)

Staram się pomagać gdy mogę i potrafię.
Staram się bardzo dokładnie opisywać serwer na którym grałem.
Cytatw wiosce człowieków masz kowala koło drzwi do bramy

own3D

Nelis

Hmm mam tak samo. Myślałem że to wina sprzętu, ale sprawdziłem na kompie rzędu Quad Core i 4gb Ram. Dzieje się tak samo. Chodzi tu chyba o to, że jak przełączasz okno z jednego l2 do drugiego, to to drugie jest jakby nie aktywne (taka szara poświata w miejscu gdzie jest nazwa aplikacji). Starałem się to usunąć, ale nic nie wskórałem. Tak chyba musi być. Jakby ktoś sobie z tym poradził, proszę o rade ;)

ugh

W ustawieniach w zakładce "Audio/System" musi być odznaczone "Decrease background perfomance". I będą wam śmigać elegancko.

Ta opcja pojawia się dopiero w kliencie Gracia pt 2. We wcześniejszych trzeba używać speed patch.

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

Koszałek Opałek

Mozna smialo jechac na alcie, nie dzielac ekranu:
- robisz sobie okienko w jakiejs tam rozdzielczosci
- drugie nasuwasz na to
- piszesz proste macro ( dwie postacie Nick1 i Nick2 i chcesz zeby 2 szla za 1) na follow:
/target Nick1
/target Nick1
- przerzucaszokno alt-tab i dajesz makro na follow i "usz"

macra rozwiazuja wiele ciekawych mykow na dualu - od auto follow, poprzez bufy,
pobieranie potkow na follow, asystowanie przy bijatyce z mobami, czy nawet PvP ;)

praktycznie nie ma powodu, zeby ciagnac duale na podzielonym oknie
wygodniej jest grac na jednym oknie, a na "alta" zagladac od czasu do czasu,
przede wszystkim aby uruchomic kolejne macro ;)
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."