Szukam nowego mmo, co polecacie?

Zaczęty przez Vascius, Kwiecień 27, 2009, 09:50:25 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Vascius

Odstawiam już L2, i zanim wyjdzie AION chciałbym w coś pograć. Moje wymagania:
-w miare dobra grafika
-wyważenie między grindem i questami
-konkretne pvp i ciekawy end-gaming

Czekam na propozycje :D

Aha i żeby nie trzeba bylo max lvla bić przez pół roku w no-life mode ;P

Melhir

Może Atlnatica Online, nie grałem zbyt długo, bo mam zbyt starego kompa i mi ledwo idzie, ale przyjemnie się grało, i dużo ludzi ją poleca  :) I jeszcze w sierpniu najwczesniej z nowych mmo wychodzi Mortal Online, (mówie o duzych prudukcjach typu Aion, Blade & Soul itp.)

Vascius

Atlantica nie pasuje to turówka gdzie kieruje całą drużyną, a chce czegoś normalnego, poza tym skoro grałeś chwile to nie wiesz jak tam wygląda end-gaming, a to mnie najbardziej interesuje.

Dodam, że póki co najbardziej zachęca mnie WoW (priv andeeria) lub Archlord.

Soulern

Cytat: Vascius w Kwiecień 27, 2009, 09:50:25 PM
Odstawiam już L2, i zanim wyjdzie AION chciałbym w coś pograć. Moje wymagania:
-w miare dobra grafika
-wyważenie między grindem i questami
-konkretne pvp i ciekawy end-gaming

Czekam na propozycje :D

Aha i żeby nie trzeba bylo max lvla bić przez pół roku w no-life mode ;P

WoW jest akurat dla twoich wymagań. Max lvl na ratach x1 nie bije się długo, nie bije się też samych mobów - najczęściej expi się questując (notabene questy mają zwykle fajną fabułę, a nie zwykłe zabijanie pająków, bo koleś od questa tak chce i już). W end-game możesz grać PvP - Battlegroundy - 10v10, 40v40, horda vs ally, Areny - 2v2, 3v3 i tak dalej, lub 'live' PvP, ale to bardziej przypadkiem - czyli spotykasz kogoś z przeciwnej frakcji, np. w lesie :), lub PvE, czyli chodzić po instancjach w party i wielkich raidach, zabijać bossy, kompletować najlepszy dla PvE ekwipunek, mordować słynne osoby, takie jak znany z Warcrafta 3 Ilidan Stormrage... Też fajne jest to, że sprzęt na PvP zdobywa się podczas PvP, a PvE - właśnie w instancjach, a nie, że masz jedno i to samo do wszystkiego. Poniżej max levela również nie ma armii klonów, chodzących w jednym i tym samym secie, bo akurat ten owni, a reszta ssie. Grafika też w WoWie jest świetna, jeśli ma się dobrą kartę i trochę więcej RAMu :) Ja osobiście najczęściej gram na ustawieniach minimalnych, chyba, że robie screenshoty.
Jeszcze jedną fajną rzeczą w WoWie są legalne addony - czyli nie jesteś skazany na Blizzardowski wygląd gry, tylko możesz sobie ściągnąć dodatek zupełnie zmieniający wszystko, plus addon, który dokładnie powie ci, gdzie jest quest item, pokaże spawn quest mobów, dołączy do WoWa Winampa, zarejestruje twoje największe krytyki... Bez gorączki, że może GM wykryje i cię zbanuje... ^^ Tutaj na przykład masz mój screenshot, pokazujący zmodyfikowany przeze mnie wygląd interfejsu, a tutaj - znaleziony w google, zrzut ekranu z "czystego" WoWa.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Vascius

Oooo nareszcie jakis konkret, zachęciłeś mnie do gry. Co do tych addonów da się jakoś zmienić grafikę na mniej cukierkową?? Bo to jest jedyne zastrzeżenie jakie mam do tej gry.

Mlor

A dlaczego zmieniac? To jest wlasnie atut WoWa, ta grafa dodaje klimatu.
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

Lama Pidżama

Tia... masz taki przycisk na monitorze.. wciskaj go dopoki sie nie zrobi cieeeeeeemno... bedzie szaro ponuro i emowato slowo :P

Nie wiem dlaczego narzekaja wszyscy na ta grafe... jest 10x lepsza niz l2... tutaj praktycznie kazda kraina ma swoj specyficzny klimat tworzony wlasnie przez taka grafike.. no nie wiem ale w l2 to sie jeszcze nie wczulem jakbym byl w ponurym lesie gdzie moze wyskoczyc na mnei z motylego odwłoku strony wilkolak czy inna bestyja albo jakies mrozne tereny gdzie az zimno sie robilo :D\

//Soulern: Ergh.

Soulern

Dokładnie. WoW to (z dodatkiem TBC) dwa światy - Azeroth i Outland. Azeroth to dwa kontynenty - Eastern Kingdoms i Kalimdor. Każdy z kontynentów i Outland podzielony jest na dużą liczbę "zone'ów" - krain. Każdy zone ma swój własny klimat... :)

Cytat: Lama Pidżama w Kwiecień 28, 2009, 08:11:42 PM
albo jakies mrozne tereny gdzie az zimno sie robilo :D\
Szczególnie w Winterspring - tam, gdy ma się max ustawienia efektów pogodowych, zwykle nie widać dalej niż na 10 metrów z powodu śnieżycy.. ^^ Plus klimatyczne latarnie, jak ta w Narnii, no i ośnieżone miasto goblinów :)

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Lama Pidżama

Winterspring... mniam ;]

Dodatkowy atut wzgledem swiata to jeszcze to ze w wowie po prostu nie da sie go nie odkrywac.. coraz dalej i dalej... to nie l2 gdzie mamy jakiegos gk i swiat ktory widzimy to spoty (w dodatku te najlepsze zazwyczaj, a nie wszystkie). Tutaj do kazdego miasta musimy sami dojechac przez jakies odludzia i dopiero tam "odblokowac" gryfa/nietoperzoszczurosmoka (zalezne od frakcji). To wszystko tworzy taki niepowtarzalny klimacik... idzie sie wczuc w gre a od czegos sa te 3 literki na koncu "mmorpg".

I jesli ktos mi jeszcze napisze ze grafika w wowie jest zbyt cukierkowa i zla to grggrh... motyl..

Kazuya

rpg x5 [gh85]

Sebal

Cytat: Vascius w Kwiecień 28, 2009, 07:13:01 PM
Oooo nareszcie jakis konkret, zachęciłeś mnie do gry. Co do tych addonów da się jakoś zmienić grafikę na mniej cukierkową?? Bo to jest jedyne zastrzeżenie jakie mam do tej gry.

Mam takie samo zdanie co Ty :( Dla niektórych atut a dla niektórych minus (Ja). Jeżeli chcesz czekać na Aion'a to zostań przy l2 :D Bo zaczniesz w coś grać zdobędziesz coś i nagle weź przejdź na inną grę :D Najlepiej to wbij na jakiś serwer ~ x10+++ i się pobaw.
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Vascius

Zacząłem już zabawe z WoW na Andeerii. Przyjemnie mi się gra tylko kolejnym problemem jest klasa... nie mogę się zdecydować.