Shillien Knight [SK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Frohike

To z tym element/landrate to żadna nowość. Już kiedyś (Interlude) tak było, że jak np. buffnąłeś kogoś Resist Fire, to Freezing Flame od WC gorzej wchodził. Jak weszły elementy, to dodali w drugą stronę. WC'kowi z fire AM będzie FF częściej wchodził. Tak jak Freezing Strike z water FB.

Sam dmg nie ma nic do tego, dlatego para przy 1 dmg z LS może spokojnie wejść - skill ma po prostu szansę na debuff i do tego jakiś tam power, z którego liczy się dmg - czyli dwa różne efekty. To tak jakby mówić, że HE częściej wchodzi stun, jak ma więcej p.atk->dmg ze skilla. Bzdura.

Landrate skilla nie zależy też od lvl rzucającego, bo krótko mówiąc "rzucamy skillem", a nie lvl'em :D Co innego przy resist. Dlatego robi się OE skilli, żeby wchodziły na wysokich lvl'ach. Co z tego, że walczysz 80 vs 80, jak masz skille takie same jak na 74 (+0) i przeciwnik wszystkie resistuje.

Virandile

Moze nie mam racji, ale bede dalej uparcie twierdzil, ze landrate zalezy od poziomu postaci oraz poziomu skilla. W kazdym wzorze jaki dotychczas widzialem lvl byl zawsze brany pod uwage. Wedlug mnie skille wchodza duzo lepiej na rownym poziomie lub wyzszym. Inaczej nie byloby roznicy czy rzucamy skill w postac 80 majac lvl 74 czy 84, a roznica jest i to widac na PvP.
"Many that live deserve death. And some die that deserve life. Can you give it to them?"

Aion | Spatalos | Asmodian | Templar | Virandile

My Anime List

Frohike

Cóż, nie będę nikogo na siłę przekonywał, że to co napisałem jest prawdą :)

Jeśli mówimy o wzorach, to jedyne jakie mam pod ręką to te z bravehost'a, czyli np. taki:

Stun - (Base Land Rate/CON Modifier*Resistance)*(Learn Level/Target Level)

gdzie:

Learn Level = lvl na którym uczymy się skilla (czyli np. Shield Stun +9 = 78 lvl)
Target Level = lvl postaci, na której używamy skilla

Czyli zakładając, że wzór jest prawdziwy, to potwierdzałby tylko to o czym pisałem wcześniej.

Virandile

Na tej samej stronie pogrubiona czcionka u samej gory:
CytatThe formula setup you'll find here is absolutely, without a doubt wrong! I warned you. These are only presented in a mathematical sense out of a really poor sense of aesthetic.
"Many that live deserve death. And some die that deserve life. Can you give it to them?"

My Anime List

Frohike

No to nie mam innych wzorów - a już na pewno nie takie, gdzie byłoby coś o lvl'u rzucającego skill ^,^ Jeśli masz takie to z chęcią zobaczę :)

Dev

Zawsze na blahu mozna pmnac Diego Vargasa i on wam odpowie :D
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

slon

A skad on w ogole ma te wszystkie wiadomosci i to obycie z wszystkim?
?? Serfer kor

Virandile

Z plikow gry, wlasnych testow i od naszych koreanskich przyjaciol ktorzy postuja na niektorych forach.

Edit: LOL! Wlasnie wszedlem na PTS :D

My Anime List

Dev

We wtorek bedzie live gracia final, wiec nawet na pts nie bede wchodzic.

Jak SK razdi sobie teraz na oli ?

Ryltar

Cytat: Virandile w Kwiecień 26, 2009, 11:09:41 AM
Z plikow gry, wlasnych testow i od naszych koreanskich przyjaciol ktorzy postuja na niektorych forach.

Edit: LOL! Wlasnie wszedlem na PTS :D

Sam kiedys te pliki wyciagalem z gry :P Jest wszystko ladnie opisane co ile ma power,land rate,ile daje buff/debuff itp.

dimmu

Hej mam pytanko do ludzi mających dojście do offa, jaki dmg zabiera tam posion? Bo na serwie, na którym gram(allseron gracia part 2 l2j) poison mojego sk zabiera po 288 dmg. Tyle powinien zabierać? Czy może jest to kolejna rzecz ustawiana na oko w l2j? Z góry dzięki za info.

Shen

Poisons an enemy, doing 63 HP of damage per second for 30 seconds.

dimmu

hmmm tyle to na interludzie poison chyba zabierał a w gracii miał być wzmocniony... No ale jeśli tyle zabiera na offie to dzięki za info.

Drizzy

Mam pytanie odnośnie Banisha. Chciałbym go enchantnąć, żeby ładnie wchodził w moby na MoS, i jakoś nie jestem do końca pewien co wybrać. Chance wg. mnie odpada, bo to raczej odnosi się do "straszenia" moba. Tak myśle, żeby wsadzić Dark Attack, bo z tego co pisze, zwiększa elementarny effekt, ale jestem troche niepewny i nie ufam opisom NcSoftu D:

RazielIII

Cytat: Shen w Kwiecień 29, 2009, 01:55:47 PM
Poisons an enemy, doing 63 HP of damage per second for 30 seconds.

szkoda tylko, ze wchodzi 1 na 10
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Virandile

Cytat: Dev w Kwiecień 26, 2009, 11:42:28 AM
Jak SK razdi sobie teraz na oli ?
Jak na moj gust ST jest teraz w stanie wygrac z kazdym przy czym z Penix Knightem i HK musi bardzo szybko targetowac, biegac i jeszcze atakowac na raz (i miec chociaz troche szczescia). Nie udalo mi sie trafic na ES'a, ale z reszta bez problemow.

PS. Lepiej pozno niz wcale? :P

My Anime List

Dev

Bash to teraz masakra, gdy bijesz sie z kims kto jest bez epikow to ten ktos nie ma szans cie po prostu zaatakowac (np sytuacja dzisiaj - polozylem AW ktory spamowal cppotami jak szalony, a ja nie mialem nawet hp pot Oo)

oma

na co by z enchantowac bascha??

YoungPadawan

recycle czy jakoś tak...
ups, meh fail :<
I'm offline.

Alarion

z tankami jest teraz ostro, muszę przyznać... Dlatego trzeba wspólny target trzymać, sigmate delikwenta i hexować i nawet on się złoży :)
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Dev

Nie ma opcji recycle.

Ja mam +chance ...

Nervoson

Jak wyglada sprawa z vanguardem ? daje duzego boosta do dmg? Jaki ma reuse? Z tego co czytalem nie mozna uzywac hexa :/

krzysio767

Jak działa banish seraph na interlude ? Jak pierwszy raz go użyłem to zbiłem całe hp jakiemuś mobkowi w necro matrydom i miałem go na hita. Następny raz to samo  :D. A kolejne 5 razy to tylko mobek zaczyna uciekać  :(.

Xyber

Cytat: krzysio767 w Maj 17, 2009, 09:04:55 AM
Jak działa banish seraph na interlude ? Jak pierwszy raz go użyłem to zbiłem całe hp jakiemuś mobkowi w necro matrydom i miałem go na hita. Następny raz to samo  :D. A kolejne 5 razy to tylko mobek zaczyna uciekać  :(.

Banish zawsze działa tak samo. Wywołuje strach u mobów rasy "Angel" i ma szanse na wejście leathal'a czyli zbija mobowi życie do 1hp.

Ryltar

Cytat: Nervoson w Maj 17, 2009, 08:47:15 AM
Jak wyglada sprawa z vanguardem ? daje duzego boosta do dmg? Jaki ma reuse? Z tego co czytalem nie mozna uzywac hexa :/

Nom to jest glupie dlatego mysle czy sk ze sword & board nie bedzie z hexem robil podobnego dmg a mial mniejszy down time :P