Tyrant [Tyr]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:36:27 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ireth

NM Light do expa ... Ten bonus VR :) Albo DC Lght z racji Atk Speeda i P.atk ... (lecz napewno polecam bardziej NM :P)

Vanquish

Ja preferuje MJ, ale jakbym mial wybierac NM a DC to chyba jednak koszmarki sa lepsze.

Dantee

Cytat: Ryltar w Grudzień 10, 2005, 12:36:27 AM
Tutaj opisujcie wszelkie taktyki co do tatuazy,questow,broni,armorow itp. dla danej klasy.
Mam pytanie jaki life stone jest naklepszy dla tyranta (mam 69 lvl) i jakie dye mu dać??

DIO

pancerz a imo dobieramy pod katem tego co nam potrzebne i gdzie expimy glownie, maj jest imo pod pvp z klasami stunujacymi, nm grind set , dc dps set, wybieramy to co nam jest najbardziej potrzebne. Dodatkowy vr? stun resist czy czysty dps. Btw jezeli sie nie myle to tylko w top a grade mozna wlozyc pvp bonusy za fame? poprawcie mnie jezeli sie pomylilem.
Cytat: Dantee w Maj 07, 2009, 04:35:43 PM
Cytat: Ryltar w Grudzień 10, 2005, 12:36:27 AM
Tutaj opisujcie wszelkie taktyki co do tatuazy,questow,broni,armorow itp. dla danej klasy.
Mam pytanie jaki life stone jest naklepszy dla tyranta (mam 69 lvl) i jakie dye mu dać??

life stone najlepszy jaki znajdziesz :p czyli high albo top i najwyzszy mozliwy lvl jaki bedziesz w stanie uzyc . Dye? sa wczesniej opisane , pod czysty grind bez hawka samo +str wystarczy, pozniej juz w dex sie idzie dodatkowo, w sumie nie wiem jak teraz bedzie wygladac gra tyrem z nowym ogrem i krolikiem, moga troche zmniejszyc znaczenie hawka ..... trudno powiedziec malo czasu na grind  :D

cziloss

Yo. Mam pare pytan dot. Tyrka :) ( zrobilem destro ale postanowilem tez troche pobawic sie tyrkiem ) wiec tak:

1. Jaki set jest best dla tyrka ? ( S gradowy, S80, A )
2. jaka bron ? jakie sa best SA dla tyrka ? ( focus ? )
3. Jakie DYE ? ( mam juz 85lvl ) w tej chwili chodze w +3dex -3con +2dex -2con i 3 puste ale nie wiem czy dobrze
4. Jakie skille u Tyrka sie enchantuje ? Ktore Aktywne i ktore Pasywne ? ( gram na HR wiec nie problem z ustukaniem na Booki :) )
5. Czy tyrek ogolnie jest wporzo na Oli / pvp na self buff ( pytam sie bo chcialbym sie przenies na jakis mid rate w stylu x10- x15 i nie wiem czy dobrze sie gra nim solo na wlasnych / klanowych bufach, bo na HR to wporzo :) )

SIEKACZBIG

Cytat: Asta Entreri w Kwiecień 12, 2009, 05:18:51 PM
zmiany w totemach u tyranta:

Ogre
    Duration 2min, cooldown 30s
    +30% patk, +30% pdef, +30% mdef, +10% crit damage

Hawk
    +6 accuracy, +100 crit rate, +30% crit damage (removed +patk effect and lowered crit rate)

Rabit
    +30% atk speed, +30% running speed, +12 evasion

Bison
    Duration 1min. Cooldown 10min. (remember cooldowns are now fixed so your uber attack speed wouldn't matter)
    Effect:
    +6 Accuracy

below 60% HP: +10% patk, +100 crit rate
    below 30% HP: +30% patk, +300 crit rate

Wolf
    +Movement speed 20%, +3 accuracy, duration 2min

Puma
    +6 accuracy, +20% atk speed, duration 2min

in my humble opinion to raczej nie jest nerf jeżeli chodzi o pewpew, w pve natomiast nie będzie już taki mustaha :<

nawet ciekawiy ten ogr i krolik

kto wie moze nawet sie glada  z ich pomoca   zownuje

Vanquish

Od kiedy zabicie glada jest jakims problemem dla tyranta ?

Alarion

Chyba nie biłeś się z dobrym gladem w finalu... Czemu jakoś Dante z naszego PT swoim gladem 79 tłucze wszystkich praktycznei na swoim lvlu poza ew. kamaelem.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Quentim

Cytat: Vanquish w Maj 31, 2009, 06:01:47 PM
Od kiedy zabicie glada jest jakims problemem dla tyranta ?

Ale na pysty zoładek czy nie?

Cytat: Alarion w Marzec 07, 2013, 08:44:01 AM
na razie chodzi by poinformować dużą ilość osób, szczególnie, że tym razem uczestnictwo za darmo, więc jak pisałem, nawet forumowi prosi mogą się popisać swoim skillem w "nabijaniu" : )

Bled

Cytat: Alarion w Maj 31, 2009, 06:18:32 PM
Chyba nie biłeś się z dobrym gladem w finalu... Czemu jakoś Dante z naszego PT swoim gladem 79 tłucze wszystkich praktycznei na swoim lvlu poza ew. kamaelem.
kamelen berserkerem?

Alarion

nom, bo reszta wg mnie 1 vs 1 nie jest taka dobra żeby dać radę...

Cat Drama Maker

Scorpion

Final to kolejny +dla glada w walce vs tyrant, bo 30% p attack z ogra nie zrekompensuje reuse time niezaleznego od attack speed(jesli glad mial bazowo 50% szybszy reuse, to teraz tyrant juz nie nadrobi go a.speed).
Do tego duelist spirit enchantowany na + pvp dmg(z tego co czytalem, dosc latwo podnieść go z +10% na +20% pvp dmg).I maximum focus, ktory po combo storm+buster+tss+dss podnosi nam od razu ladunki na max, co przy bardzo krótkim reuse time daje nam 2 takiecombo w czasie ponizej 10 sekund.Skille tyranta nie zuzywały nigdy wiele ladunkow, wiec ladowanie nie było problemem.
Do tego taktyka bizon+zealot+barrier juz nie działa, wiec gl w zabiciu ogarnietego glada.
...

Vanquish

Dobra nie wzialem pod uwage tego ze w finalu glad ma enchant skilli na elemele my fail :< , ale przed finalem glad to nie bylo takie wyzwanie

rexetin

Hmm Ogr i Rabbit ciekawy w sumie do expa tylko jade na ogrze. 30% p def i M def robi swoje.

pix3l

Spryciarz jestes. :)

owned ^.^
/Nico
:O

Alarion

own pix3l :P

No cóż, aktualna kronika jest zdecydowanie na korzyść glada w walce z Tyrkiem. Nasz Glad, Dante, coraz bardziej nas w tym utwierdza bijąc się z coraz większą ilością tyrków w klanie/wśród znajomych. Po prostu za ciężko jest tyrkowi przy aktualnym booście glada...

Cat Drama Maker

SIEKACZBIG

Cytat: Scorpion w Maj 31, 2009, 10:00:43 PM
Final to kolejny +dla glada w walce vs tyrant, bo 30% p attack z ogra nie zrekompensuje reuse time niezaleznego od attack speed(jesli glad mial bazowo 50% szybszy reuse, to teraz tyrant juz nie nadrobi go a.speed).
Do tego duelist spirit enchantowany na + pvp dmg(z tego co czytalem, dosc latwo podnieść go z +10% na +20% pvp dmg).I maximum focus, ktory po combo storm+buster+tss+dss podnosi nam od razu ladunki na max, co przy bardzo krótkim reuse time daje nam 2 takiecombo w czasie ponizej 10 sekund.Skille tyranta nie zuzywały nigdy wiele ladunkow, wiec ladowanie nie było problemem.
Do tego taktyka bizon+zealot+barrier juz nie działa, wiec gl w zabiciu ogarnietego glada.

scorpion nie ma co sie bawic w modyfikowanie skili .Bo powiedzmy tyraant zenchentowanym cripple moze zmnijeszyc atak.speed lub p.atak a stunem defa
wiec nie ma co sie zabardzo podpierac takim czyms  lepiej oceniac naturalne zdolnosci ;p

Scorpion

No to odejmij ten enchant ds-a, skoro w il glad wyciagal wiekszy dps od tyranta(ze skilli ofc), to teraz róznica jest jeszcze wieksza. Do tego taktyka bizon +zealot na glada nie ma prawa juz zadzialac.
Boost dla tyrka w g final jest bardziej w walce vs inne klasy- bo dostaje enchant na element, ktorego inne klasy nie dostaja(poza zerkiem i gladem, choc co do zerka to nie wiem czy nie mial wczesniej), bo juz mialy od dawna xD
...

Dev

Nooo te enchanty na -pdef sa zajebiste, okolo 70 pdef na +9 mi typ sciagnal xD
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Gazar

gdzie polecacie expić ?;p mam 76 lvl 3 profka zrobiona dc light set i BT z haste, dye +4strg -4con
"Te klauny chcą obwiniać gry, książki i filmy
Podczas kiedy każdy z nich jest sam sobie winny
Czaisz? Jebać idiotów tępe skurwysyny
Każdy człowiek z osobna odpowiada za swe czyny"

DEfan

trio z wc(moze byc nawet 6x)+bd w stakato lub kata
WR 82/80/75/75 - Dex x4 (retired)

rexetin

Zastanawiam co lepsze do farmy i koxu mam duzy dylemat puma czy ogr ? :( Wy na czym jedziecie?

MastJedi

Cytat: Gazar w Czerwiec 03, 2009, 03:11:39 PM
gdzie polecacie expić ?;p mam 76 lvl 3 profka zrobiona dc light set i BT z haste, dye +4strg -4con
GK z NM i healthem w fistach + PP = DN tripple room. A jak się znajdzie BD z vampirem to tylko Pagan. Warunek - na zealocie nie może tańczyć vampira :D Jeśli nie będziesz miał PP, to ostatecznie może być WC i wówczas nie trio, a quattro - potrzebny SE. Podsumowując:
GK + PP = DN tripple room
GK + PP + BD = DN tripple room / Pagan
GK + PP + BD + SE = Pagan
GK + WC + BD + SE = Pagan
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

pix3l

Żyjesz poprzednią kroniką :)
A skoro juz zyjemy poprzednia kronika, to miko na buffach pp czekal na moby w anteroomie.

Wracajac do czasow dzisiejszych; fisty z health sa juz useless z racji 10-minutowego reuse na bizonie, wiec najwiekszy dps jaki teraz sie na dluzsza mete  osiaga bedzie z hawkiem + fisty z focusem. A wtedy czy jest VR z nm, z dance czy z wszystkich mozliwych spowobow - niema znaczenia....
:O

myha

rexetin:chyba rabbit czy ogr, ale co lepsze ci nie powiem bo nie gram tyrantem, a od pumy to nawet bear jest lepszy
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."