[Problem] kompilacja

Zaczęty przez stanus, Czerwiec 02, 2009, 11:45:07 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

stanus

Bardzo proszę o pomoc z tym problemem:

jakbym wiedział o co chodzi to bym nie umieszczał postu, wydaje mi się że logiczne...

Maślan

stanus

jest napisane ze nie może ściągnąć artefaktu z żadnego repozytorium. Ale jak to naprawić?

Maślan

Cytat: stanus w Czerwiec 03, 2009, 09:11:45 AM
jest napisane ze nie może ściągnąć artefaktu z żadnego repozytorium. Ale jak to naprawić?

sam zessaj lub poszukaj innego odpowiednika i zmien sciezke do tego pliku - proste ? xD

stanus

a mogę prosić o pomoc z tym? bo naprawdę nie wiem jak to naprawic:/ ktos mówił że to takie banalne jest ale akurat z tym sobie nie radze

Wie ktoś jak to naprawić? prosze o pomoc!

dubelka scaliłem;) Beton

Matim

1. Nie piszemy dwóch postów pod rząd !

2. Miałem identyczny problem, wystarczyło dopisać
Cytat-e
do ścieżki uruchamiania Maven'a

stanus

musialem tak zrobic zeby upnac posta:( niestety to tez nie pomaga:/

Maniac

Cytat: Maślan w Czerwiec 03, 2009, 02:04:00 PM

sam zessaj lub poszukaj innego odpowiednika i zmien sciezke do tego pliku - proste ? xD
No maslan cwaniaczku pokaz mi built successfully, pewnie sam nie potrafisz skompilowac ;]

/Matim : Po co prowokujesz innych użytkowników ? Nie masz nic ciekawego co by mogło wnieść do tematu nie pisz!
Lineage 2 Enigma is coming, most epic polish server ever!

Maślan

Cytat: Maniac w Czerwiec 16, 2009, 12:21:07 AM
Cytat: Maślan w Czerwiec 03, 2009, 02:04:00 PM

No maslan cwaniaczku pokaz mi built successfully, pewnie sam nie potrafisz skompilowac ;]

Cwaniaczku to sobie mów do innych dzieci neo którzy nie wiedzą co im wyskakuje i później żalą się na forum.... taki pro z Ciebie a powiem że moja wiedza na temat l2j jest większa od Twojej i to nie tylko w dziedzinie l2j i javy. A i dla Ciebie byś nie miał pretekstów to żali:

http://kicaj.boo.pl/maniac-noob/noob.png

na razie pro mistrzu l2j hehe

l2jfree też chcesz czy emu wystarcza ?

Jeszcze dodam że kompilowałem na moim domowym serwerze bo nie chciało mi sie instalować na windowsie - jak dla Ciebie to będize problem napisz - specjalnie to zrobie.

impos89

Maślan po co się dajesz prowokować ? za takie zagrywki ja będąc modem już koledze Maniac'owi dałbym warna za zerowy brak kultury i wprowadzanie nerwowej atmosfery.

Jeżeli szanowny pan Maniac ma problemy  z kompilacją to zapraszam z powrotem do gry. Takie rzeczy zostaw osobom, które zanim coś zaczną robić to najpierw czytają instrukcję. Chyba, że posiadasz dość oleju w głowie i zamiast się wyżalać na tym forum to skorzystaj z google. Myślisz, że jesteś pierwszym, który trafił na taki błąd ?

Wątki na forum z prośbą o pomoc powinno się tworzyć kiedy wykorzystało się już wszystkie możliwe źródła informacji.
Polaczkowo:
Impos - Aeore Healer lvl 93 / Wynn Summoner 85 / TH 58
klan - Kowale
CP Sairea

stanus

myślisz że gdybym znalazł to pytałbym na forum?

Maślan

I tak musiałem Mavena zainstalować bo moją prywatną paczkę chciałem kompilować xD

impos89

Wszelkich niezbędnych informacji możesz się doszukać na stronie developera softu, więc źle szukasz :)
Polaczkowo:
klan - Kowale
CP Sairea

Maniac

@Matim. nie mialem zamiaru nikogo prowokowac.
@Maslan. Skad ty mozesz wiedziec jaka jest moja widza na temat l2j i javy?

Maślan

Cytat: Maniac w Czerwiec 16, 2009, 05:36:22 PM
@Maslan. Skad ty mozesz wiedziec jaka jest moja widza na temat l2j i javy?

Stąd że znam osoby które współpracowały z Tobą i wiedzą co Ty potrafisz....

Maniac

Nic nie znasz nic nie wiesz, jestes maly noobek dla mnie.

/Matim : Ostatni raz ostrzegam , skończ swoje prowokacje i obelgi bo skończy się to minusem . Ponadto proszę wszystkich zainteresowanych tym tematem o koniec spamu
.

impos89

Prosta uwaga. Jeżeli masz problem z podstawowym narzędziem do pracy, to oznacza, ze nie posiadasz za wiele wiedzy. Zobacz czy kiedyś Luno, Soul, Maślan, Matim założyli taki temat jak twój ?
My już swoje potrafimy i z naszej perspektywy wasze problemy są niczym szczególnym. Dlatego nie lecą odpowiedzi wprost tylko konkretne podpowiedzi, które doprowadzą Ciebie do rozwiązania, o ile robisz to z głową a nie bezmyślnie klikasz i czekasz na cud.
Każdy kto zaczynał miał podobne problemy, jednak wystarczy niekiedy poczytać na stronie teamu developerskiego lub na stronie producenta danego narzędzia (w twoim wypadku Maven). Pamiętaj, że jeżeli program wyrzuca wyjątek, który jest w jakiś sposób opisany to oznacza, że coś go spowodowało i pewnie coś 'skaszaniłeś' lub występuje on u większej ilości osób i jest na to jakaś rada.

Dlatego istnieje idea opcji szukaj. Nie jesteś pierwszym i ostatnim komu taki błąd się pojawił.
Polaczkowo:
klan - Kowale
CP Sairea

stanus

Jednakże czy mógłbym prosić o dokładną instrukcję jak ten błąd naprawić?

Maślan

Cytat: stanus w Czerwiec 24, 2009, 07:51:03 PM
Jednakże czy mógłbym prosić o dokładną instrukcję jak ten błąd naprawić?

zostaw kompilowanie w spokoju.

polecam kompifugracje eclipse + maven a nie konsolowo - to rozwiąże Twoje problemy.

Maniac

Maślan

Cytat: Maniac w Czerwiec 24, 2009, 09:23:58 PM
Nie rozwiąże.

need screen z eclipse ?
jakbys nie wiedzial eclipse samo ze swojego repo zessa mavena nie koniecznie najnowszego dzieki temu moze mu to rozwiąże problem.

stanus

znalezione na forum l2jfree: http://www.l2jfree.com/index.php?topic=114.0
to miales na mysli Maslan mowiac o konfiguracji eclipse + maven?

Maślan

Cytat: stanus w Czerwiec 28, 2009, 12:46:00 PM
znalezione na forum l2jfree: http://www.l2jfree.com/index.php?topic=114.0
to miales na mysli Maslan mowiac o konfiguracji eclipse + maven?

nom

stanus

heh w punkcie:
run /your/path/to/maven/bin/mvn eclipse:eclipse (NOTE /your/path/to/maven/ is where you extracted maven!)
wyskakuje mi ten sam błąd co w pierwszym poscie tematu:/ chyba ze te instrukcje nie sa napisane w kolejnosci

Maślan

Cytat: stanus w Czerwiec 28, 2009, 12:49:10 PM
heh w punkcie:
run /your/path/to/maven/bin/mvn eclipse:eclipse (NOTE /your/path/to/maven/ is where you extracted maven!)
wyskakuje mi ten sam błąd co w pierwszym poscie tematu:/ chyba ze te instrukcje nie sa napisane w kolejnosci

a zapytam o cos innego - próbowałeś innym wersji mavena czy tylkko na jednej jedziesz?