Whose Line is it Anyway

Zaczęty przez Frohike, Kwiecień 03, 2009, 05:29:22 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Frohike

Dla tych, którzy nie wiedzą - Whose Line is it Anyway jest programem, w którym grupa komików improwizuje różne scenki satyryczne. Początkowo program powstał w Wielkiej Brytani, ja przedstawiam wam wersję amerykańską. Prowadzącym WLiiA jest Drew Carey. Najczęściej występującymi komikami są Ryan Stiles, Colin Mochrie oraz Wayne Brady.

Niektóre z gier:
- efekty dźwiękowe (wybierane są dwie osoby z publiczności, które podkładają dźwięki do scenki granej przez komików)
- największe przeboje (dwóch sprzedawców prezentuje najnowszą płytę, a trzeci musi zaśpiewać piosenkę do wymyślonego tytułu)
- dziwni dziennikarze (wieczorne wiadomości + pogoda, każdy z dziennikarzy dostaje dziwną osobowość)
- sceny z kapelusza (komicy odgrywają scenki losowane z kapelusza, których sugestie uprzednio podała publiczność)
- tylko pytania (scenka rozgrywana wyłącznie za pomocą pytań)
- zwłoki (aktorzy w teatrze umierają, ale przedstawienie musi trwać nadal, więc jeden z komików gra ciałami jakby nic się nie stało)
- trójgłowa gwiazda Broadwayu (piosenka śpiewana przez trzy osoby, z których każda śpiewa po jednym słowie)

Profile YT z polskimi napisami (pełne odcinki oraz pojedyńcze skecze):
http://www.youtube.com/profile?user=WhoseLinePL&view=videos
http://www.youtube.com/profile?user=lodowepingwiny&view=videos
http://www.youtube.com/profile?user=Adis91pl&view=videos

Wybrane scenki (jeśli chcesz obejrzeć w lepszej jakości, dopisz na końcu linku "&fmt=18"):

[youtube=425,350]bLLxGHIQcH8[/youtube]

[youtube=425,350]MZk_KePl1K4[/youtube]

[youtube=425,350]nbAOOcaREUM[/youtube]

[youtube=425,350]Vxn0XVDkNBo[/youtube]

[youtube=425,350]nq1uddqQxv8[/youtube]

[youtube=425,350]JrbfQ_g1ucQ[/youtube]

[youtube=425,350]_YjRPlRqB0Y[/youtube]

Świetna zabawa i dużo śmiechu gwarantowane. Polecam!

Sebal

Cytat: Frohike w Kwiecień 03, 2009, 05:29:22 PM
Świetna zabawa i dużo śmiechu gwarantowane. Polecam!

Co racja to racja, mi się to cholernie spodobało :D Także polecam.
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Thrall

nom rzeczywiście fajna zabawa kupę śmiechu obrazu nastrój idzie na 100+
Polecam i Pozdrawiam

Staram się pomagać gdy mogę i potrafię.
Staram się bardzo dokładnie opisywać serwer na którym grałem.
Cytatw wiosce człowieków masz kowala koło drzwi do bramy

own3D

Alice

Aż trudno uwierzyć, że oni improwizują. Ale są świetni, kocham ich! <3  :D
W życiu nie ma nic niemożliwego. Są jedynie wydarzenia w najwyższym stopniu nieprawdopodobne.

MastJedi

Tia, też ich lubię.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Dalsewa

Ja ich już kiedyś oglądałam , świetni są naprawdę polecam również innym  :_delf_5_1:

Typical User

najlepsi sa Colin i Ryan !!! Buty i Kanadyjczyk :D hahaha niezmiennie mam z nich polewe odkad to ogladam.
(^_^) <nigdy mnie nie złapiesz>             (*_*) <złapie cie !!!>            Czy Dominik złapie kiedyś Andrzeja ??

Frohike

Cytat: Typical User w Lipiec 06, 2009, 07:32:16 PMnajlepsi sa Colin i Ryan !!!
Oni są podobno wieloletnimi przyjaciółmi - dlatego tak dobrze się znają nawzajem i dogadują na scenie.

Btw Ryan Stiles rozkładający na łopatki Dharmę i Grega (z takiego serialu komediowego) kwestią, której nie było w scenariuszu (chodzi o ostatnie sekundy):

[youtube=425,350]gb-pceyQGlQ[/youtube]

(scena trochę za szybko się kończy, oni się tam jeszcze śmiali, zwłaszcza Greg)

Typical User

a ogladales odcinek specjalny, w ktorym Greg chcial pobić Drew ?? za to ze ten go obrazil przy grze w randke w ciemno :D
(^_^) <nigdy mnie nie złapiesz>             (*_*) <złapie cie !!!>            Czy Dominik złapie kiedyś Andrzeja ??

Frohike

Cytat: Typical User w Lipiec 07, 2009, 08:29:59 AMa ogladales odcinek specjalny, w ktorym Greg chcial pobić Drew ?? za to ze ten go obrazil przy grze w randke w ciemno :D
Nie widziałem, ale jak masz link do tego, to z chęcią zobaczę :D

Typical User

prsz bardzo, MuFisH MaSH  :) :_delf_3_1: :_delf_4_1: aLeSh m0jeH pisMho jEstH SłŁitaŚnEh .....tia  :dry: dobra koniec wyglupow, osobiscie polecam ta stronke:
http://wliia.pl/
i tam na stronce: odcinki ---> odcniki specjalne ---> best of wliia    (choc i wpadki tez sa dobre)

Frohike

W którym to jest? Przejrzałem na szybko te 5 odcinków 'the best of' i nie widziałem niczego takiego ;<

Typical User

ajaaajaj, a moze to bylo we wpadkach  :oops: ??  :D dzis sam zobacze i jutro dam odpowiedz

zxc

Nie chcial go bic :D To bylo zagranie, wygladalo realnie ale zagranie. Zresztą chwile pozniej robili juz swoje gejowskie sztuczki ^^

Typical User

Cytat: zxc w Lipiec 09, 2009, 05:03:56 AM
Nie chcial go bic :D To bylo zagranie, wygladalo realnie ale zagranie. Zresztą chwile pozniej robili juz swoje gejowskie sztuczki ^^

a mi sie wydaje ze nie, wygladalo realnie bo było, nie wszystko jest cwiczone na probach tak jak dialogi czy zarty, a co do tego ze sie zaraz przeprosili to normalne, w koncu sa przyjaciolmi. IMAO fake detected fail

EDIT dla Frohike
http://www.wliia.pl/specjalne,Whose_Line_Bloopers,hq.html
2 czesc, zaraz na poczatku, pierwsza gra, randka w ciemno

Frohike

Hm, mi się wydaje, że on to jednak zagrał bardziej, aniżeli naprawdę chciał go bić :) Chociaż fakt faktem, że mógł się trochę wkurzyć :) Z tym "Hey fuck you, Drew" mówił chyba poważnie xD

Szewa

Obejrzałem dzisiaj odcinek 34, z sezonu 2 i się popłakałem ze śmiechu  :D :D :D

Świetny program  :D