Pamięć Wirtualna

Zaczęty przez Thrall, Czerwiec 27, 2009, 10:08:48 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Thrall

Witam, a więc tak mam taki problem z pamięcią wirtualna

2007.6.27 21:59:50
CPU : GenuineIntel Core2 Processor @ 2000 MHz with 2047MB RAM
Video : ATI Radeon HD 2600 PRO (621)
PosCode : LS1:0:0:0 2/0

Insufficient Memory.
Please check the Virtual Memory Option and avilable hard drive space.
You can check them by going to : Control Panel->System->Advanced->Performance->Settings->Advanced->Virtual memory.

History: FMallocWindows::Malloc <- FMallocWindows::Realloc <- 00000000 -520 FArray <- FArray::Realloc <- -13*40 <- SerializeMips <- UTexture::Serialize <- LoadObject <- (Texture LineageAccessoryTex.academy.academy_m001_a_t00 15868628==15868628/17523095 15842730 44106) <- ULinkerLoad::Preload <- PreLoadObjects <- UObject::EndLoad <- UObject::StaticLoadObject <- (Engine.Texture LineageAccessoryTex.academy.academy_m001_a_t00 NULL) <- UOrcMove::CalculateCRC32 <- 1.510000::0 <- UGameEngine::Init <- InitEngine

zmieniałem już na różne wartości pamięc wirtualną, system wcześniejszy usunąłem i wgrałem nowy ( serwera )
wcześniej miałem czysty, Mam Gracia Final nie posiadam na płytach L2 ze starszym klientem, format odpada i właśnie myślałem nad defragmentacją ale nie wiem czy by pomogła?

p.s na dysku mam  400 gb (372 Vista ) wolnego zostało 39,4 GB z 400 i dało by rade odpalić

w pamięci wirtualnej zmieniałem wartości na 2012,4024,10012,

Proszę o pomoc

Staram się pomagać gdy mogę i potrafię.
Staram się bardzo dokładnie opisywać serwer na którym grałem.
Cytatw wiosce człowieków masz kowala koło drzwi do bramy

own3D

YoungPadawan

4k z kawałkiem to chyba maksymalny rozmiar pagefile. anyway błąd takowy pojawial mi się, kiedy usiłowałem podłączyć się z klienta Finala do serwa na gracii part 2, tak samo robisz?
I'm offline.

Thrall

tak jak się podłączam pod gracia 2 ;/

own3D

YoungPadawan

to co się dziwisz - protokół finala =/= protokół gracii part 2 :P
I'm offline.

Thrall

Cytat: YoungPadawan w Czerwiec 27, 2009, 10:35:17 PM
to co się dziwisz - protokół finala =/= protokół gracii part 2 :P

no niby tak ale jak się podłączam przez hosta to chodzi idealnie.. ;)

own3D

MastJedi

a PRZED grzebaniem z pamięcią wirtualną zrobiłeś defragmentację twardziela? Gdzieś już pisałem jak się bawi z pamięcią wirtualną.
Ustawia się ją na zero, restartuje kompa, defragmentuje pliki, ustawia na żądaną wielkość (nie więcej niż 150% posiadanej pamięci w kościach, a 200% to absolutny max), wielkość ustawia się w OBU pozycjach - minimalna i maksymalna wielkość pliku stronicowania. Dzięki temu będzie stała. Nie zaznacza się "Rozmiar kontrolowany przez system". I znów restart kompa

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Thrall

Cytat: MastJedi w Czerwiec 28, 2009, 08:39:14 PM
a PRZED grzebaniem z pamięcią wirtualną zrobiłeś defragmentację twardziela? Gdzieś już pisałem jak się bawi z pamięcią wirtualną.
Ustawia się ją na zero, restartuje kompa, defragmentuje pliki, ustawia na żądaną wielkość (nie więcej niż 150% posiadanej pamięci w kościach, a 200% to absolutny max), wielkość ustawia się w OBU pozycjach - minimalna i maksymalna wielkość pliku stronicowania. Dzięki temu będzie stała. Nie zaznacza się "Rozmiar kontrolowany przez system". I znów restart kompa

Pozdrawiam

czytałem i nawet napisałęm w 1 poście czy defragmentacja by coś dała bo szukaałem właśnie temtów z tym errorem i tam ktoś pisał o defragmentacji (chyba ty) , ale dobrze nie będę się podpinał pod gracie 2 jak już mam finala to niech tak zostanie, temat do zamknięcie. Pozdrawiam
i dzięki za pomoc ;->

own3D

TeJP

Wyskakuj mi ten sam bład. Ja Jednak mam Interlude i pod server interlude chce sie podlaczyc.

Help meh noob, bo dzisiaj siege a z moim internetem nie sciagne nowej instalki do wieczora ; <

Cytatdefragmentujesz pliki

Pliki gry? :)

EDIT: Mam druga kopie l2 - tam ga sie uruchamia jednak nie mam textu ludzi i orkow. Jak to mozliw ze jedna kopia l2 uruchamia sie a druga nie z powodu ustawien systemu? O_+
zzOMGzz AW/sk

MastJedi

Cytat: TeJP w Lipiec 16, 2009, 01:38:11 PM
(...)

Cytatdefragmentujesz pliki

Pliki gry? :)
(...)

lol, musisz używać niezłych narzędzi, żeby wybierać pliki do defragmentacji :D

Dobra kilka słów wyjaśnień.
Kupujecie kompa. Macie od groma miejsca na HDD. No i zapisujecie na nim wszystko jak leci. Instalujecie dziesiatki totalnie bezużytecznych gier/programów kasowanych (lub nie) po 1-2 użyciach. Dodatkowo system działając tworzy sobie od groma dodatkowych, nikt nie wie do czego potrzebnych plików pomocniczych, które później kasuje (albo i nie). Zapisując wszystko na twardzielu od początku jego istnienia mamy wszystko po kolei i w jednym kawałku. Ale kasując jakikolwiek plik z dysku (w tym te tymczasowe - przez system) robią się dziury - puste miejsca. No i system, zapisując kolejny plik na twardzielu - wypełnia te luki tym plikiem, dzieląc go na ileś-tam części-fragmentów. I tak duży plik (film, duża biblioteka gry itd) może być zapisany w dziesiątkach/setkach fragmentów na twardzielu. Stąd odczyt danych z tak poszatkowanego pliku baaaaaaardzo się wydłuża, nie mówiąc o tym, ze twardziel dostaje ostro po d... podczas odczytu. Proces defragmentacji polega na odnalezieniu i sklejaniu takich zdefragmentowanych plików w całość. Nie ma sensu (nawet jak istnieje możliwość) defragmentowania plików tylko z jednego katalogu - np. L2. Defragmentuje się cały dysk.

I teraz "drobna" uwaga dla wszystkich defragmentatorów. Aby program (ten zaszyty w windzie) wystartował potrzebuje o ile pamiętam 12% wolnego miejsca na dysku. Czy też 15%. Oznacza to ni mniej ni więcej, że na partycji 100GB _musicie_ mieć 15GB wolnego miejsca, żeby program w ogóle wystartował.
Powodzenia w wybieraniu co skasować a co nie :D

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

Frohike

Ja polecam używać do defragmentacji jakichś innych programów niż ten windowsowy - np. Diskeeper 2009 Pro Premier.

YoungPadawan

Raxco PerfectDisk imo best defragmentator xD
I'm offline.

TeJP

Prosze wyjasnijcie mi jedna rzecz:
Partycja E: 1,5gb pamieci witualnej(1gb ramu mam).

jedna kopia gry działa normalnie
W drugiej wyskakuje ten blad (!)

WTF?
zzOMGzz AW/sk

MastJedi

Cytat: TeJP w Lipiec 17, 2009, 10:03:07 PM
Prosze wyjasnijcie mi jedna rzecz:
Partycja E: 1,5gb pamieci witualnej(1gb ramu mam).

jedna kopia gry działa normalnie
W drugiej wyskakuje ten blad (!)

WTF?
"jedna kopia gry" - masz na myśli 2 różne klienty? czy 2 te same klienty w tych różnych katalogach albo zgrywane z różnych płytek?
Jeśli wariant 1szy, to podejrzewam, że wali się nowsza kronika = większe wymagania. A jak wariant 2gi, to może być skopany klient. A jak mówimy o privatach (zapewne) to może być powalony system po zmianach, albo powalony klient javy (jeśli mówimy o L2j) i jeszcze kilka powodów by się znalazło. Rada? Używaj tego który działa :D
A ja uparcie stawiam na defragmentację :D

@Frohike - oczywiście - każdy inny jest lepszy od systemowego, ale tego już się ma a tamte inne trzeba szukać/kupić/ukraść :D Ja od zawsze jestem wyznawcą Speedisk'a z pakietu Nortona (kupiony, żeby nie było :) ).

Pozdrawiam

TeJP

Pierwszy klient nie jest w pelni sprawny, bo nie wiadomo czemu nagle nie wyswietla ludzi magow i orkow.

Dugiego klienta zgralem calego odmo jego kolegi, u korego on dziala. U mnie od razu po skopiowaniu z plyt wyskakiwal bald. Doba sciagam juz nowa instalke. Dzieki wszystkim
zzOMGzz AW/sk